新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:综合素养提升 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年人教版英语高中选择性必修三课件:综合素养提升 UNIT 2HEALTHY LIFESTYLE 新教材 202
- 资源描述:
-
1、二 Unit 2Healthy Lifestyle.单词拼写1.Everyone should keep _(纪律)and you are no exception.2.By doing so,not only can we carry forward Chinese culture,but also it can _(增强)cultural confidence.3.Doctors were _(悲观的)about my mothers stroke while my little daughter,Amelia,was full of hope.4.We need to take a fi
2、rm line on _(烟草)advertising.5.Only in this way can we _(激发)our potential and create miracles in life.disciplineenhancepessimistictobaccostimulate6.It does great harm to your health if you always _(跳过)breakfast.7.While pets bring happiness to people,their _(否定的)effects should not be ignored.8.The new
3、 airport will _(促进)the development of tourism.9.I have good communication skills and knowledge on _(心理学).10.Crosstalk is a conversational form of _(喜剧).skipnegativefacilitatepsychologycomedy.单句语法填空1.Everyone would agree that not all information on the Internet is _(rely).2._(improve)English is the m
4、ost urgent thing.3.After school I usually spend half an hour playing basketball,which makes me _(refresh).4.Our _(month)talks start at 19:30 on the first Thursday of each month.reliableTo improverefreshedmonthly5.Its important _(have)a positive attitude towards exams.6.Time really flies when you _(a
5、bsorb)in something interesting.7.Then came the _(disturb)news that Dolly had become seriously ill.to haveare absorbeddisturbing.完成句子1.He can _(依靠)my support when he is in trouble.2.She guessed the answer _(立即).3.Im writing _(回应)your advertisement for a temporary position as a shop assistant.4.What m
6、ade you _(确定)a career as a vet?5.When the summer job ended,he _(下决心)be a doctor.rely onstraight awayin response todecide onmade up his mind to6.Water _(由组成)hydrogen and oxygen.7.He had no time to _(刮掉)his beard.8.She should take it easy.She shouldnt be _(紧张).is composed ofshave offstressed out.阅读理解S
7、ome people may think that students who study abroad have more time for relaxation and less homework.But as a matter of fact,Grade 12 students in Canada are just as busy and pressured as students in China.In Canada,students have to pay equal attention to all the tests and assignments,as every little
8、evaluation will directly affect their final grades.To ease some of the stress from the important courses,like mathematics and English,students will often choose one or two fun courses in the last year of high school.Those classes can give students a fairly excellent final grade.Take me as an example
9、,the classes I am attending this semester include advanced functions,graphic design and history.All of them are really important to me,which means I have to pay more attention to them.In order to get enough elective credits to grade,I chose a relatively easy course,nutrition and health.This course i
10、s aimed at helping students develop a healthy lifestyle and diet.The biggest highlight of this course is that students can experience cooking and baking,which I believe is the reason why there are a large number of students on the waiting list.Usually,there are one or two food labs every month.Teach
11、ers always let students decide what they want to cook or bake.Students are divided into four groups with six people,and teachers are given the recipe beforehand.After attending this class for more than three months,I believe its not as easy as others think it is because its an interdisciplinary(跨学科)
12、course that requires basic knowledge of science,humanity and even culinary art.Despite these kinds of courses not being as demanding as others,we can still learn a lot from them.Some people might think theyre“mark-boosting(促进分数的)”courses that dont need to be taken seriously.But I consider them to be
13、 a unique way to ease the tension or other schoolwork.【文章大意】文章说明了加拿大学生为了减轻来自重要课程的压力,比如数学和英语,学生通常会在高中的最后一年选择一到两门有趣的课程。这些课程可以给学生一个相当优秀的期末成绩。作者以自身为例,说明了选修课的实用和有益,可以从中学到很多东西。1.Why do Grade 12 students in Canada take fun elective courses?A.To pass the free time.B.To put theory into practice.C.To adopt a
14、healthy lifestyle.D.To get relief from schoolwork.【解析】选D。细节理解题。根据第二段中To ease some of the stress from the important courses,like mathematics and English,students will often choose one or two fun courses in the last year of high school.可知为了减轻来自重要课程的压力,比如数学和英语,学生通常会在高中的最后一年选择一到两门有趣的课程。由此可知,加拿大12年级的学生要上
15、有趣的选修课,是为了从课业中得到缓解。故选D。2.It can be learned from Paragraph 4 that Canadian elective classes are.A.easy but boringB.diverse but stressfulC.practical and beneficialD.interesting and inspiring【解析】选C。推理判断题。根据第四段中In order to get enough elective credits to grade,I chose a relatively easy course,nutrition a
16、nd health.This course is aimed at helping students develop a healthy lifestyle and diet.可知为了得到足够的选修课学分,我选择了一门相对简单的课程:营养与健康。本课程旨在帮助学生养成健康的生活方式和饮食习惯。由此可知,加拿大选修课是实用和有益的。故选C。3.Which of the following might be the best title for the text?A.School Life in Canada.B.Canadas Elective Classes.C.Educational Sys
17、tem in Canada.D.Tips for Choosing Elective Classes.【解析】选B。主旨大意题。根据第二段To ease some of the stress from the important courses,like mathematics and English,students will often choose one or two fun courses in the last year of high school.Those classes can give students a fairly excellent final grade.可知为
18、了减轻来自重要课程的压力,比如数学和英语,学生通常会在高中的最后一年选择一到两门有趣的课程。这些课程可以给学生一个相当优秀的期末成绩。结合文章主要介绍了加拿大学生的选修课,由此可知B选项“加拿大的选修课程”符合文章标题。故选B。阅读理解(2020兰州高二检测)Its been a long,wet winter.As thousands of people died from COVID-19,improving our immune system has rarely felt more urgent.“When you come into contact with a virus youv
19、e never met before,”says Sheena Cruickshank,a professor of immunology at the University of Manchester,“youve got various barriers such as skin,microbiome and so on to try to stop it getting into your body.”If a virus breaks these defenses,it has to deal with our white blood cells,or immune cells.“Ho
20、wever,our immune systems may have blind spots,where our immune response might wont recognize certain bugs,”says Cruickshank,“Personally,my immune system is not necessarily very good at seeing colds.”But a healthy lifestyle will secure solid defenses.Cruickshank recommends“eating a more varied diet w
21、ith lots of high-fiber foods”.Being vegetarian isnt a necessity for microbiome health,but the more plant foods you consume,the better your body is.To be immunologically fit,you need to be physically fit.“White blood cells can be quite inactive,”says Prof.Arne Akbar,the president of the British Socie
22、ty for Immunology,“Exercise mobilizes them by increasing your blood flow,so they can do their security jobs.”Apart from this,exercise can reduce stress,which is next on our list of immune-improving priorities.Stress hormones(激素)can weaken immune function.If you have had it,the virus never completely
23、 goes away.“During periods of stress,”says Akbar,“it can reactivate and then we get sick.”Exercising and eating well will have the likely knock-on effect of helping yousleep better,which is a bonus because a tired body is more sensitive to bugs.“If youve got a regular sleep pattern,you have natural
24、body rhythms and everythings fine.If they go out of order,then youve got problems.”says Akbar.【文章大意】文章介绍了当病毒侵入人体时免疫系统的机能反应,以及三种增强免疫系统的方法,保持健康的生活方式、健康的身体和加强运动。1.According to Paragraph 2,when the barriers fail in preventing a virus entering your body,will come up next.A.skinB.bloodC.microbiomesD.immun
25、e cells【解析】选D。细节理解题。根据第二段中If a virus breaks these defenses,it has to deal with our white blood cells,or immune cells.可知如果病毒破坏了这些防御,它必须对付我们的白细胞,或免疫细胞。由此可知,当这些屏障不能阻止病毒进入你的身体时,接下来就会出现免疫细胞。故选D。2.Why does the author mention by“my immune system is not necessarily very good at seeing colds”?A.To emphasize
26、that our immune system is not always reliable.B.To tell us that Cruickshank doesnt lead a healthy life.C.To stress that a healthy lifestyle helps improving immune system.D.To indicate that catching a cold is not a terrible thing.【解析】选C。推理判断题。根据第三段But a healthy lifestyle will secure solid defenses.可知
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396832.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
