河北省巨鹿中学2020-2021学年高二下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省巨鹿中学2020-2021学年高二下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析 河北省 巨鹿 中学 2020 2021 学年 下学 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、202020学年第二学期月考(三)高二英语试题说明:1. 本试卷共 8 页,考试时间120分钟,满分150分.2. 请将所有答案都填涂在答题卡上,答在试卷上无效.第一部分 听力 (共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上.录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上.第一节 听下面 5 段对话.每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项.听完每段对话后, 你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题. 每段对话仅读一遍.1. What will the man do first?A. Have dinner with the w
2、oman. B. Have an evening class. C. Have a snack.2. What is Mike now?A. A novelist. B. A secretary. C. A newspaperman.3. How much should the man pay?A. $ 35. B. $ 55. C. $ 60.4. What does the man mean?A. He went to the lecture early.B. He was delayed by a lecture.C. He was late for the lecture.5. Who
3、 has gone to return some tapes?A. Bob. B. Sue. C. Tim.第二节 (共 15 小题;每小题 15 分,满分22.5分)听下面 5 段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项.听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间.每段对话或独白读两遍.听下面一段对话, 回答第 6 和第 7 两个小题.6. What does the woman want to buy?A. Language books. B. Music records.
4、C. Film DVDs.7. Where will the woman go first?A. HMV. B. Virgin. C. Waterstones.听下面一段对话, 回答第 8 和第 9 两个小题.8. Why will the man go to Beijing?A. To have a holiday.B. To attend a meeting.C. To visit a French company.9. When will the speakers have dinner together?A. On June 20th. B. On June st. C. On Jun
5、e 22nd.听下面一段对话,回答第 10 至第 12 三个小题.10. What happened to the man?A. He failed the economics test.B. He fell asleep in the class.C. He was blamed by the teacher.11. What does the man have to work for ?A. Hospital bills. B. Tuition. C. Loans.12. Where will the man probably go next?A. The classroom.B. The
6、 financial aid office.C. The student employment office.听下面一段对话,回答第 13 至第 16 四个小题.13. When did the man plan to pick up Sandy?A. At 1:30 pm. B. At 2:00 pm. C. At 2:30 pm.14. Who might Sandy be?A. The mans daughter. B. The mans mother. C. The mans pet.15. What is the woman concerned about?A. Whether th
7、ey have time for lunch.B. Whether there is enough space in the car.C. Whether Sandy caught a cold.16. Where does the conversation take place?A. Over the phone. B. At the airport. C. At the train station.听下面一段独白,回答第 17 至第 20 四个小题.17. What is the speakers job responsibility?A. Designing shoes.B. Train
8、ing the staff.C. Managing the design team.18. Where will the listeners go first?A. The design studios.B. The meeting room.C. The sports shoe workshops.19. Who will show the listeners around the sports shoe workshops?A. Simone Laurent. B. William Brett. C. John Barnes.20. What will the listeners do i
9、n the evening?A. Attend a reception.B. Go to a dance party.C. Have a project meeting.第二部分 阅读 (共两节,满分50分)第一节 ( 共 15 小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项 , 并在答题卡上将该项涂黑.AFor perfect summertime reading, Jane Mosses recently published first novel Barking mad!Confessions (告白) of a dog sit
10、ter certainly fits the bill.Based on Jane s own experiences of pet sitting both in the UK and Europe ( although she insists that the animals and owners featured are mostly fictional), its an entertaining, engaging read, and the perfect accompaniment to a relaxed, sunny weekend.Follow Christine and h
11、er husband, Rob, as they travel around the country, staying in their clients homes and looking after their pets. From luxurious houses in Mayfair to humble homes in out of the way places, our fearless couple are never quite sure what to expect, and thats all part of the fun.The characters they meet
12、on their travels both human, canine ( 狗类的 ) , feline (猫类的) and more and the adventures they experience some laugh-out-loud funny, others more challenging are what makes this fiction so readable.Barking mad! is published by Blue Ormer Publishing in Guernsey.Key feature: Enhancing the text throughout
13、the book are lots of delightful illustrations by popular and well-known artist.Price:999, including free postage to the UK and the Channel islands.Available in paperback from: www. blueormer. co. uk; also available on Amazon kindle.1. What do Christine and her husband, Rob do in this book?A. They ar
14、e travellers.B. They are adventurers.C. They are dog sitters.D. They are entertainers2. What is the main characteristic of the book?A. The book Barking mad! is the writers number one works.B. The animals and owners featured in the novel are mostly fictional.C. Its worthwhile for readers to buy and r
15、ead the fiction during the summertime.D. Colourful illustrations by big name are boosting the text throughout the book.3. What is the purpose of the passage?A. To introduce a writer.B. To launch a readable book.C. To recommend a travel destination.D. To advocate animals accompaniment.【答案】1. C 2. D 3
16、. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了狂吠的疯子这部小说的内容和特点。【1题详解】细节理解题。根据第二段“Confessions of a dog sitter certainly fits the bill.(狗保姆自白完全符合这个要求。)”可知,克里斯汀和她的丈夫罗伯在这本书相当于是狗的保姆。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第一个黑点“Key feature: Enhancing the text throughout the book are lots of delightful illustrations by popular and well-known arti
17、st.(主要特点:通过大量受欢迎的知名艺术家的插图增强了整个书的文本。)”可知,这本书的主要特点是大名鼎鼎的彩色插图增强了整本书的内容。故选D。【3题详解】推理判断题。根据第一段“For perfect summertime reading, Jane Mosses recently published first novel Barking mad!(简莫斯(Jane Mosse)最近出版的第一部小说狂吠的疯子(Barking mad!))”以及下文介绍了这部小说的主要内容和特色。可知,这篇文章的目的是推出一本可读的书。故选B。BWhen I was a little girl, you a
18、nd I loved decorating the living room and tree to make it look festive. We loved Christmas. After decorating, we would bake cakes. “Make enough mince pies (肉末馅饼), because Santa likes them,” you would tell me.Christmas Eve came, I was totally excited at the thought of Santa coming. Id get into my nea
19、tly made bed and fall asleep until Christmas morning.Id wake up and thrill at the sight before me. At the bottom of my bed would be loads of presents that Santa had brought during the night. Id scream in delight, excitedly tearing the paper open. Running downstairs, I would discover there were also
20、lots of presents around the Christmas tree.Many years later, the tradition continued and wed bake the mince pies and cakes. The only thing that stopped was the presents at the end of the bed I grew out of them.One afternoon, we were making extra mince pies as usual when I casually commented that you
21、 really loved them, “Those extra mince pies were actually never for Santa, They were for you!” You never said a word a silly smile was your only reply.Christmas changed in 1986, when you suffered a serious brain haemorrhage ( 脑出血 ) . After suffering throughout Christmas, you passed away on the 29 De
22、cember.Only now am I starting to enjoy Christmas again, and while I don t do the baking any more, I do have mince pies in the house. I leave one out just for you, as if you were still a part of my Christmas. And I make sure I put up the decorations in memory of you, and us. At the end of the letter,
23、 thanks for the wonderful memories of Christmas, Mum.4. Why was the author excited at Christmas Eve?A. She would dream of Santa.B. She would receive a lot of presents.C. She would have enough mince pies.D. She would decorate the Christmas tree.5. What was different many years later?A. Mum no longer
24、baked the mince pies.B. Santa no longer brought presents to the author.C. The author was old enough not to receive presents.D. The author got tired of the same presents every year.6. Why didnt Mum say a word when the author said the pie was for her?A. The author told the truth.B. Santa didnt like mi
25、nce pies.C. She ate the extra mince pies.D. The author couldnt understand her yet.7. Whats the author s purpose of writing the passage?A. To remember her mother.B. To express thanks to Santa.C. To reflect on the past old days.D. To record memories of Christmas.【答案】4. B 5. C 6. D 7. A【解析】【分析】本文是一篇记叙文
26、。文章讲述了母亲在每次圣诞节都会做肉馅饼并给作者准备圣诞礼物,后来母亲离世作者写此文章来纪念母亲。【4题详解】细节理解题。根据第三段“Id wake up and thrill at the sight before me. At the bottom of my bed would be loads of presents that Santa had brought during the night.(我会醒来,为眼前的景象而激动。在我的床底会有一大堆圣诞老人在夜里带来的礼物。)”可知,作者在平安夜激动的原因是她会收到很多礼物。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第四段“The only
27、thing that stopped was the presents at the end of the bed I grew out of them.(唯一停止的是床尾的礼物,我从它们中长大。)”可知,许多年后圣诞节不同之处在于作者已经大到不能收礼物了。故选C。【6题详解】推理判断题。根据倒数第三段“You never said a word a silly smile was your only reply.(你从未说过一个字,傻笑是你唯一的回答。)”可推断,当作者说肉馅饼是给她的时候妈妈一句话也没说是因为作者还不能理解妈妈。故选D。7题详解】推理判断题。根据最后一段“I leave o
28、ne out just for you, as if you were still a part of my Christmas. And I make sure I put up the decorations in memory of you, and us. At the end of the letter, thanks for the wonderful memories of Christmas, Mum.(我特意为你留了一块,仿佛你仍是我圣诞节的一部分。我一定要把这些装饰品挂起来以纪念你和我们。在信的最后,妈妈,谢谢你给我的圣诞节美好的回忆。)”可推断,作者写这篇文章的目的是为了
29、纪念她的母亲。故选A。COne elementary school in Brooklyn has gotten rid of traditional homework in favor of play-based learning. The Maurice Sendak Community School presented “Exercise Your Brain”, a program that gives students a menu of activities to complete.“Exercise Your Brain” is the idea of three teacher
30、s. It was created after parents and the schools leadership expressed concerns. The school then decided to revisit the homework policy to determine if the traditional homework really benefited the students. “After spending a summer researching, even drawing inspiration from two New York City schools,
31、 we decided to create this menu of activities for students where kids can do more play dates and hands-on activities that connect to their own lives and their own interests,” manager Hernandez said.Activities range from drawing a photo of a nonfiction subject and writing a story for it to writing a
32、journal entry (日记账分录) . The students are involved partly in creating the menus as well. Suggestion boxes in each class help give the next months menu, which includes 12 types. One of the examples is writing a letter to a character from a book theyre reading. Right away, the menu is relating back to
33、something theyve learned in school.Students submit and present their work in front of the class within a month. Students pick a time theyd like to present their activities. What if the child is terrified of public speaking? The menu gives opportunities for kids to learn in different forms. There are
34、 a lot of items on the menu. The menu gives choices that span the whole range of learners. The real important part is that its self-directed.8. Why was the program “Exercise Your Brain” set up?A. To make schoolwork easier.B. To help students learn better.C. To make school life interesting.D. To trai
35、n students social abilities9. What can we learn about the activities in “Exercise Your Brain”?A. They don t have strict deadlines.B. They stay the same for all students.C. They are mainly designed by students.D. They pay much attention to writing skills.10. How does the author represent the whole pa
36、ssage?A. On an analytical basis.B. With a doubtful attitude.C. In a relatively objective way.D. By comparison with different classes.11. What is the passage mainly about?A. A school says goodbye to homework.B. A program to change how education works.C. Time to think twice about after school activiti
37、es.D. Students will have a better way to enjoy holidays.【答案】8. B 9. A 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了布鲁克林一所小学用基于游戏的学习取代了传统的家庭作业。【8题详解】推理判断题。根据第二段关键句“Exercise Your Brain” is the idea of three teachers. It was created after parents and the schools leadership expressed concerns. The school then deci
38、ded to revisit the homework policy to determine if the traditional homework really benefited the students.”(“锻炼你的大脑”是三位老师的想法。它是在家长和学校领导表达了担忧之后创建的。学校随后决定重新审视家庭作业政策,以确定传统家庭作业是否真的对学生有利。)可知,之所以设立“锻炼你的大脑”,是因为家长和学校领导想知道“传统家庭作业是否真的能帮助孩子更好地学习”,由此可推断出,设立“锻炼你的大脑”项目是为了让孩子真正学到东西,帮助学生更好地学习。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据最后一
39、段关键句“Students submit and present their work in front of the class within a month. Students pick a time theyd like to present their activities.”(学生在一个月内提交作业并在全班面前展示。学生选择一个他们想展示他们活动的时间。)可知, 关于“锻炼你的大脑”中的活动,学生只需要在一个月内提交作业就可以了,没有明确的截止日期,由此可知,“锻炼你的大脑”中的活动没有严格的截止日期。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据第一段关键句“One elementary
40、 school in Brooklyn has gotten rid of traditional homework in favor of play-based learning.”(布鲁克林的一所小学已经摆脱了传统的家庭作业,取而代之的是基于游戏的学习。)和第二段关键句“Exercise Your Brain” is the idea of three teachers. It was created after parents and the schools leadership expressed concerns. The school then decided to revisit
41、 the homework policy to determine if the traditional homework really benefited the students.”(“锻炼你的大脑”是三位老师的想法。它是在家长和学校领导表达了担忧之后创建的。学校随后决定重新审视家庭作业政策,以确定传统家庭作业是否真的对学生有利。)可知,作者在整篇文章中都是对客观事实进行陈述,并没有表达自己的喜恶,由此可知,作者是以相对客观的方式表达整篇文章的。故选C项。【11题详解】主旨大意题。通读文章,结合第一段关键句“One elementary school in Brooklyn has got
42、ten rid of traditional homework in favor of play-based learning.”(布鲁克林的一所小学已经摆脱了传统的家庭作业,取而代之的是基于游戏的学习。)可知,本文主要介绍了布鲁克林的一所小学用基于游戏的学习取代了传统的家庭作业,“A school says goodbye to homework.”意为“一所学校对家庭作业说再见。”能够概括文章主要内容。故选A项。DScars (伤疤) covered the female pit bulls (比特犬) face, showing that she had been forced to f
43、ight other dogs. But when PETAs volunteers found her, she was fighting to survive on the end of a chain left outdoors in cold temperature. We adopted the starving dog, named her Melissa and soon discovered that she was so dog aggressive that she would try to attack her own reflection. By the time a
44、neighbor reported Tupacs unhappy condition, the sweet pit bull was 20 pounds underweight. He could barely hold up his head. Tupac had spent his entire life on a chain, and when he got sick and stopped eating, his ignorant owner, who was eventually charged with cruelty to animals, didnt bother to cal
45、l anyone for help. A vet recommended euthanasia (安乐死) , which at that point was the most merciful thing that could have been done for him.Melissas and Tupacs situations are far from unique. Pit bulls are the most abused dogs on the planet and thats why PETA supports a ban on breeding them, preventin
46、g more pit bulls from ending up in a world where so many of them are abused and abandoned. Tens of thousands of them are euthanized each year for lack of a good home.We wish every pit bull had a loving home, but for every pit bull who is treated as a member of the family, countless others tremble at
47、 the end of a chain, alone and forgotten, or are beaten and starved. I invite anyone who truly cares about pit bulls and doesnt t just desire to possess them to join us in working to stop their overpopulation and all the suffering that comes with it.12. How is the topic introduced?A. By giving examp
48、les.B. By analyzing causes.C. By making comparisons.D. By presenting research findings.13. What does the author mean by saying Melissa s and Tupacs situations are far from unique?A. Many other breeds are trained to fight.B. Theyre the only two dogs that need help.C. Many other pit bulls are abused b
49、y humans.D. Many other dogs are banned from breeding.14. What does the underlined word “breeding” mean in para 2?A. AdjustB. IncreaseC. ResistD. Purchase15. Whats the authors purpose in writing the text?A. To suggest we not adopt a pit bull.B. To encourage us to report dog abuse.C. To tell us what p
50、it bulls are mainly fed for.D. To draw attention to the suffering of pit bulls.【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章通过讲述一只母比特犬的悲惨遭遇来引起人们对比特犬的注意。【12题详解】推理判断题。根据第一段“Scars covered the female pit bulls face, showing that she had been forced to fight other dogs.(这只母比特犬的脸上布满了伤疤,表明她曾被迫与其他狗搏斗)”结合下文
51、通过它的故事引起人们对比特犬的关注可推断,文章通过举这只母比特犬的遭遇的例子来揭示本文的主题。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第二段“Tens of thousands of them are euthanized each year for lack of a good home.(每年有成千上万的狗狗因缺乏良好的家庭而被安乐死)”可知,作者说梅利莎和图帕克的情况并不是独一无二的指的是许多其他的比特犬也被人类虐待。故选C。【14题详解】词义猜测题。根据后文“preventing more pit bulls from ending up in a world where so many
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380168.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
