2020_2021学年新教材高中英语Unit2BridgingCulturesPeriod3课时素养检测含解析新人教版选择性必修第二册20210301289.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit2BridgingCulturesPeriod3 课时 素养 检测 解析 新人 选择性 必修 第二 20210301289
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Bridging Cultures课时素养检测七Unit 2Period 3. 阅读理解Culture shock or thinking differences can depress even the most experienced traveller. Remember that unlucky accidents with service providers may take place because of cultural or linguistic misunderstandings, and that getting angry will make commun
2、ication more difficult and cause bad feelings. A taste of humour can make hard situations more meaningful and enjoyable to you, your fellow travellers and the local friends youve made. Keep a journal or carry a small tape recorder and make regular entries or recordings. Taking a step back and tellin
3、g an experience after some time will open the door to humour. Write a letter or e-mail to a friend when you find your humour reducing. Challenge yourself to tell at least one good story in this message and youll be surprised how funny things can look when told to someone outside the situation. Keep
4、a list of funny things that you observe during your first few days in a new culture, and an explanation of what you think these things are all about. Look back on these lists later in the trip; what seemed strange before is probably familiar now, and your explanations may be funnier than the things
5、themselves! Imagine writing an entry in a guidebook about a frustrating experience. How would you describe your experience to the later travellers? What travel advice would you offer? Try to see yourself through the eyes of locals. What might they find strange, funny about what you are doing at this
6、 moment? When you find it difficult to overcome cultural differences, taking a new look at yourself can be very funny. Be careful not to sacrifice (牺牲) respect for local culture in order to lighten things up for yourself and fellow travellers. 【语篇概述】幽默可以使由于文化差异而给旅行者造成的不良情形得以改观, 本文给那些要旅游而且希望变得幽默的人提出了
7、3条建议。1. Why will the travellers often get depressed according to the text? A. Because of being short of money. B. Because of the different attitudes to the same thing. C. Because of having not enough clothes. D. Because of the unlucky fellow travellers trouble. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段第一句“Culture shock
8、or thinking differences can depress even the most experienced traveller. ”可知文化冲击和思维的差异会使旅行者不快乐。所以选B。2. When you try to keep your sense of humour in foreign countries, you should _. A. tell anything that you find entertainingB. learn to respect the local customsC. know how to overcome cultural differ
9、encesD. try to tell anything particularly funny【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一段中的“Be careful not to sacrifice respect for local culture in order to lighten things up for yourself and fellow travellers. ”可知, 要尊重当地的传统文化。 3. What can you infer from the passage? A. The funny things will be always interesting and n
10、ever change. B. The funny things would always make people happy. C. If the people didnt experience the things, they would find them funny. D. The things seemed strange before they are surely becoming the familiar things. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第二段最后一句中“. . . youll be surprised how funny things can look wh
11、en told to someone outside the situation. ”可知, 没有经历过那些事情的人会发现它们很有趣。4. Who is the text intended for? A. The performers who act in the music hall. B. The actors who often act in the theatre. C. The travellers who are experienced. D. The travellers who want to be humorous. 【解析】选D。推理判断题。文章就是为那些要旅游而且希望变得
12、幽默的人写的。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。When I first came to UK from China at 6, I entered the first grade. 1. I saw children throw their leftover food into the large trash cansfrom half-eaten pizzas to untouched burgers. I watched them pour their milk into a white bucket. In China,
13、this was a huge no-no in school. We had to finish everything. One day, my first grade teacher announced that we would be having a party and everyone was told to bring something from their country. 2. My mom stayed up after her long day of work and made many dumplings. She put them in the fridge and
14、woke up early in the morning to steam them and fry them so they would taste extra fresh when I brought them to school. They smelled great and looked golden brown after they were cooked. I was so excited to share these with my class and teachers. It was placed in the corner of the table next to all t
15、he other delicious food. 3. One or two kids bravely took a piece and knew what they were because they had it with their parents at a Chinese restaurant. At the end of the party, it was cleanup. My teacher walked up to me and asked, pointing to the dumplings, “Would you like to take these home? ” I c
16、arefully replied, “No. . . ”4. I thought she was going to share it with other teachers, but immediately after I said that, she threw all the dumplings into the trash and continued cleaning. I was confused; what just happened? 5. And today I still witness this frequently in my English friends. Please
17、 eat all your food or take it to go or share it or just get enough so you dont have to throw it away. Thank you. A. In China, “no” usually means “yes”B. I got super excited and told my parentsC. It was very impolite to take your gift homeD. This was the biggest culture shock I have experiencedE. Whe
18、n I got home, I shared the experience with my parentsF. Many kids had the cookies and juices and were hesitant to try the dumplingsG. I didnt understand why kids were getting their lunch food and not finishing it【语篇概述】本文为记叙文。当作者6岁第一次从中国来到英国时, 他看到孩子们把没有吃完的、剩下的食物扔进大垃圾桶里。在中国, 孩子们必须把一切都吃完, 不能浪费。作者在文章中记叙
19、了这一现象, 并讲述了自己的亲身经历, 最后呼吁大家不要浪费食物。1. 【解析】选G。根据下文In China, this was a huge no-no in school. We had to finish everything. 可知, 在中国, 学校里禁止浪费食物。由此推知, G项“我不明白为什么孩子们带午饭却不吃完”符合语境。2. 【解析】选B。根据下文My mom stayed up after her long day of work and made many dumplings. 可知, 作者的妈妈熬夜包了很多饺子。由此推知, B项“我非常兴奋, 告诉了我的父母”符合语境。
20、3. 【解析】选F。根据下文可知, 只有一两个孩子勇敢地吃了一个, 知道它们是什么, 因为他们和父母在中餐馆吃过。由此推知, F项“许多孩子吃了饼干、喝了果汁, 不愿尝试饺子” 符合语境。4. 【解析】选C。根据上文My teacher walked up to me and asked, pointing to the dumplings, “Would you like to take these home? ” I carefully replied, “No. . . ”可知, 作者并不打算把带到学校分享的美食带回家。由此推知, C项“把礼物带回家是很不礼貌的”符合语境。5. 【解析】
21、选D。根据上文I was confused; what just happened? 可知, 老师把剩下的饺子都倒入了垃圾桶, 这让作者感到很震惊。由此可知, D项“这是我经历过的最大的文化冲击”符合语境。. 完形填空I am an Australian teacher at a high school in Sydney. A few years ago, I went to Japan to teach 1for one year. I quickly 2 that schools in the two countries are different. In my first class,
22、 I put the students in 3, and asked them to 4 the question: Who has more advantages in society: men or women? In my class in Australia, this topic would get everyone talking. For me, this 5 a successful lessoneveryone was speaking in English. So, when I 6 the same lesson with my Japanese students, I
23、 was 7 that the same thing would happen. Instead of a 8 debate with different viewpoints, there was almost silence. The students 9 briefly and quietly within their groups. Then a spokesperson gave one answer for the group. I was 10 at this time, but I now realize that the students were acting as a t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383018.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高考英语一轮复习精品课件:MODULE1(外研版必修5).ppt
