广东南雄县2017高考英语阅读理解九月检测及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东南雄县2017高考英语阅读理解九月检测及答案 WORD版含解析 东南 雄县 2017 高考 英语 阅读 理解 九月 检测 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广东南雄县2017高考英语阅读理解九月检测及答案【科普知识型-阅读理解】Doctors sometimes prescribe light therapy to treat a form of depression in people who get too little morning sun. But too much light at other time may actually cause such mood disorders. Longlasting exposure to light at night brings depression, a new study finds,
2、at least in animals.The new data confirm observations from studies of people who work night shifts, says Richard Stevens of the University of Connecticut Health Centre. Mood disorders join a growing list of problems, including cancer, obesity and diabetesthat can occur when light throws life out of
3、balance by disturbing the biological clock and its timing of daily rhythms.In the new study, Tracy Bedrosian and Randy Nelson of Ohio State University exposed mice to normal light and dark cycles for four weeks. For the next four weeks, half of the mice remained on this schedule, and the rest receiv
4、ed continuous dim light throughout their night. Compared with mice exposed to normal nighttime darkness, those getting dim light at night lost their strong preference for sweet drinks,“a sign they no longer get pleasure out of activities they once enjoyed,” Bedrosian says.In a second test, mice were
5、 clocked on how long they actively tried to escape a pool of water. Those exposed to night lights stopped struggling and just floated in the water, a sign of “behavioural despair”,10 times as long as the mice that had experienced normal nighttime darkness. All symptoms of depression disappeared with
6、in two weeks of the mice returning to a normal lightdark cycle, the researchers report. The scientists also could quash the behavioural symptoms by injecting (注射)the brains of animals with a drug that prohibits the activity of certain molecules linked with human depression. This finding further sugg
7、ests that light at night may cause something related to depression.Human studies linking nighttime light and mood disorders are important but cant easily detect molecular underpinnings (分子结构)as animal studies can,says George Brainard of Thomas Jefferson University. The new work, he says, suggests th
8、at the change of the biological clock by light at night can be “an extremely powerful force in regulating biology and behaviour”1After being exposed to continuous nighttime light,the mice _Achanged their preferencesBescaped from the water more eagerlyCremained active as beforeDshowed less interest i
9、n their favourites2What does the underlined word “quash” in Para. 4 probably mean?AStudy.BPredict.CEase.DCause.3We can learn from the last paragraph that _Alight at night may have practical valueBthe biological clock is beneficial to humansChuman mood disorders cannot be healed easilyDhuman studies
10、are more important than animal studies4What is the main idea of the passage?ANighttime light may foster depression.BA drug has been found to cure mood disorders.CThe study on animals can be applied to humans.DHuman biological clock can be controlled by light.【要点综述】光照疗法可以治疗抑郁症,但是,新的研究表明长期暴露于夜晚的灯光也可带来
11、抑郁症,这项研究至少在动物身上得到了验证。1D细节理解题。根据“Compared with mice exposed to normal nighttime darkness,those getting dim light at night lost their strong preference for sweet drinks”可知,那些在夜晚持续接受暗淡灯光的老鼠失去了对于甜饮料的浓厚喜好,即没有那么喜欢甜饮料了,故选D项。2C词义猜测题。通过原文quash前面also可以断定,quash的意思等于前面一句话的意思,即症状消失了,故选ease“缓解,减轻”。3A推理判断题。根据最后一句可
12、知,灯光可以影响生物钟,生物钟的改变可以影响行为,故选择A项。4A主旨大意题。根据文章首段“Doctors sometimes prescribe light therapy to treat a form of depression in people who get too little morning sun.But too much light at other time may actually cause such mood disorders.”可知,本文主要讨论nighttime light与mood disorder或depression的关系,故A项正确。2016高考训练题
13、。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The first visit to a foreign country that I can remember was when I was about seven years old. We lived about 5 miles away from the Canadian border(边界). My family and I went to Parc Safari, Quebec, a wonderful place that has animals and rides. We drove down a
14、 nice long road. My sister and I sat in the back of the car, and it was a hatchback(有仓门式后背的汽车) so we opened it up. I remember feeding the animals snacks we had bought for ourselves.When we arrived, there were not monkeys because they had escaped and had not been found. I remember thinking to myself,
15、 how cool it would be to see a monkey in our backyard.Even though the monkeys were not there it was still so much fun. When we reached the area that had camels, giraffes and other animals, I remember one of the camels reached into the car to get our snacks. However, we were a little gross out becaus
16、e the camels seemed to froth(吐白沫) at the mouth and we had camel slobber(口水) all over the car and us.It was one of the best family vacations that I can remember. It was not too far from home, it was in a different country and it was with my family. I cannot remember if we went on the rides or not but
17、 seeing many animals was a great time. Now I am grown up and have a son, and I am planning to go there again. He is 7 years old and I think he is at a great age to enjoy a trip like this. I am sure it has changed a lot over the years but it will still be a great family trip.1. Where did the author l
18、ive when he was 7 years old?A. In Canada B. In the central USC. Near the Canadian border D. In Parc Safari2. During the trip, the author _.A. saw a monkey B. fed some monkeysC. was angry with the giraffes D. had been in close contact with the camels3. What does the underlined part “gross out” in par
19、agraph 3 probably mean?A. uncomfortable B. excited C. tired D. surprised4. What does the author intend to do?A. To have a holiday abroad with his parents.B. To take his 7-year-old son to a zoo.C. To revisit the place he went to at seven.D. To have a family trip in his own country.参考答案14、CDAC 2016高考训
20、练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The most important day Helen Keller remembered in all her life was the one on which her teacher, Anne Sullivan, came to her. It was three months before she was seven years old. On the afternoon of that day, Helen knew that something was happening. She went
21、outside and waited at the door of the house. She could feel the sun on her face and she could touch the leaves of the plants. Then she felt someone walking towards her. She thought it was her mother and she went to her and held her close. This was the teacher who had come to teach all things to her
22、and, above all, to love her. The next morning, the teacher took her into her room and gave her a doll. When Helen was playing with it, Miss. Sullivan slowly spelled the word “doll” onto her hand. Helen learnt a lot of words like this. After the teacher had been with her for several weeks, Helen unde
23、rstood that everything had a name. One day Helen didnt understand the difference between “mug” and “water”. She became angry and threw the doll on the floor. In her quiet, dark world she didnt feel sorry for doing it. Then her teacher took her out into the warm sunshine. They walked down to the well
24、 where someone was drawing water. Her teacher put her hand under the water and spelled the word “water” at the same time in her other hand. Suddenly, Helen felt an understanding. She knew then that “water” was the wonderful cool something flowing over her hand. That living word awakened her spirit,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
