2020《导与练》高考英语人教版一轮复习练习:选修6 UNIT 5 THE POWER OF NATURE WORD版含解析 (2).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 导与练 2020导与练高考英语人教版一轮复习练习:选修6 UNIT 5THE POWER OF NATURE WORD版含解析 2 2020 高考 英语 人教版 一轮 复习 练习 选修 THE
- 资源描述:
-
1、Unit 5The power of nature.阅读理解A(2018长沙一模)In between running one of the worlds largest charitable agencies and acting as Microsofts technology advisor,Bill Gates manages to find time to read books,both long and short.Now Gateswho has been labeled a “greedy” readerhas released a list of his favorite b
2、ooks.All of the books are standout reads,according to the billionaire,most of which are focused on business and economy.Here are Bills top four picks (with parts of his full review of each book).Business Adventures,by John BrooksBrooks collection was published in 1969 and remains one of Gates favori
3、tes.He re-read it again this year,labeling it the best business book he has ever read.“Shortly after we met,Warren Buffett lent me this collection of business articles from The New Yorker from the 1950s and 1960s.I loved them as much as he did.Brooks insights (洞察力) into business have aged beautifull
4、y,and they are as true today as ever.”Capital in the Twenty-First Century,by Thomas PikettyPikettys novel hit the shelves in August 2013 and sparked much discussion concerning income inequality throughout this year.Gates also got to sit down with Piketty himself after reading the non-fiction work to
5、 discuss the topic.“As I told him,although I have concerns about some of his secondary points and policy prescriptions,I agree with his most important conclusions:inequality is a growing problem and governments should play a role in reducing it.”How Asia Works,by Joe StudwellStudwells work,which was
6、 published in May 2014,addresses how countries such as Japan,R.O.Korea and China have continued to achieve high growth,and why other countries have failed to do the same.“The agriculture section of the book was particularly insightful.It provided ample food for thought for me as well as the whole ag
7、riculture team at our foundation.And it left us thinking about whether parts of the Asian model can apply in Africa.”Making the Modern World:Materials and Dematerialization,by Vaclav SmilSmils books are a constant favorite of the Microsofts founderone of his books makes Gates list almost every year.
8、Making the Modern World came out late in 2013 and explores the global use of materials,from silicon to wood and plastic.“If anyone tries to tell you were using fewer materials,send him this book.With his usual skepticism and his love of data,Smil shows how our ability to make things with fewer mater
9、ialssay,soda cans that need less aluminummakes them cheaper,which actually encourages more production.”1.The books mentioned in the text are mainly about .A.charity in the worldB.business and economyC.poverty in the worldD.Bill Gates life experience2.Of the books, is best praised by Bill Gates.A.How
10、 Asia WorksB.Capital in the Twenty-First CenturyC.Business AdventuresD.Making the Modern World:Materials and Dematerialization3.Gates once had a personal discussion with the author of .A.Capital in the Twenty-First CenturyB.Business AdventuresC.How Asia WorksD.Making the Modern World:Materials and D
11、ematerialization4.In How Asia Works,the author analyses .A.why African agriculture cannot develop fastB.how they can apply Asian economic model in African countriesC.why Asia is slow in agricultural developmentD.how some Asian countries have rapidly grown in economy语篇解读:本文介绍了比尔盖茨喜欢阅读的四本关于商业和经济的书。答案及
12、剖析:1.B细节理解题。根据第一段的最后一句“All of the books are standout reads,according to the billionaire,most of which are focused on business and economy.”可知,比尔盖茨喜欢的这些书都是优秀读物,其中大部分书与商业和经济有关,故B项正确。2.C细节理解题。根据第三段的第二句“He re-read it again this year,labeling it the best business book he has ever read.”可知,Business Advent
13、ures这本书是最受比尔盖茨称赞的,故C项正确。3.A细节理解题。根据第五段的第二句“Gates also got to sit down with Piketty himself after reading the non-fiction work to discuss the topic.”可知,比尔盖茨和Capital in the Twenty-First Century 这本书的作者坐下来交谈过,故A项正确。4.D细节理解题。根据第七段中的“addresses how countries such as Japan,R.O.Korea and China have continued
14、 to achieve high growth”可知,How Asia Works 主要介绍了一些亚洲国家如日本、韩国和中国是如何快速发展经济的,故D项正确。BAs an elementary school student in New York City,Robert Lee would stare in disbelief at his classmates throwing away half-eaten sandwiches after lunch.His Korean immigrant parents had taught him and his older brother not
15、 to waste food.While studying finance and accounting at New York University,Robert remembered this lesson and joined Two Birds One Stone,a food-rescue club on campus that delivered,five days a week,uneaten pasta,vegetables,and other leftovers from the dining hall to nearby homeless shelters.When Rob
16、ert and fellow club member Louisa Chen entered a college entrepreneurship(创业) contest,they proposed a slightly different idea for a food-rescue nonprofit group:Their program wouldnt have a donation minimum (meaning they would gladly pick up one bag of leftover bagels or a single pot of soup),would o
17、perate seven days a week,and would be run entirely by volunteers.Their idea won the competition.With the $1,000 prize,they founded Rescuing Leftover Cuisine (RLC) in July 2013.In just the first few weeks,Roberts team delivered a donation of enough spaghetti and meatballs to feed 20 people in line at
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384417.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
第三节 批复文书-【中职专用】中职语文应用文写作教学精品课件.pptx
