广东省2011届高考英语仿真模拟试题全解全析(11).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 2011 高考 英语 仿真 模拟 试题 全解全析 11
- 资源描述:
-
1、广东省2011届高考英语仿真模拟试题全解全析(十一)本试卷共三大题,满分150分。考试用时120分钟。注意事项:1答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位号填写在答题卡上。用2B铅笔将试卷类型(A)填涂在答题卡相应位置上。将条形码横贴在答题卡右上角“条形码粘贴处”。2选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。3非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按
2、以上要求作答的答案无效。4考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。. 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共10小题,每小题2分,满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Strange Greeting, a True Feeling Last week I was invited to a doctors meeting at the Ruth hospital for incurables. Inoneof the wards a patient, an old ma
3、n, got up shakily from his bed and moved towards me. I could see that he hadnt long to 1 , but he came up to me and placed his right foot close mine on the floor.“Frank!” I cried in astonishment. He couldnt 2 , as I knew, but all the time 3 his foot against mine.My 4 raced back more than thirty year
4、s to the 5 days of 1941, when I was a student in London. The 6 was an air-raid shelter, in which I and about hundred other people slept every night. Two of the regulars were Mrs. West and her son Frank. 7 wartime problems, we shelter-dwellers got to 8 each other very well. Frank West 9 me because he
5、 wasnt 10 , not even at birth. His mother told me he was 37 then, but he had 11 of a mind than a baby has. His “ 12 ” consisted of rough sounds sounds of pleasure or anger and 13 more. Mrs. West, then about 75, was a strong, capable woman, as she had to be, of course, because Frank 14 on her entirel
6、y. He needed all the 15 of a baby.One night a policeman came and told Mrs. West that her house had been flattened by a 500-pounder. She 16 nearly everything she owned.When that sort of thing happened, the rest of us helped the 17 ones. So before we 18 that morning, I stood beside Frank and 19 my rig
7、ht foot against his. They were about the same size. That night, then, I took a pair of shoes to the shelter for frank. But as soon as he saw me he came running and placed his right foot against mine. After that, his 20 to me was always the same.1. A. work B. stayC. liveD. expect2. A. coveringB. movi
8、ngC. fightingD. pressing3. A. mindsB. memoriesC. thoughtsD. brains4. A. cave B. placeC. sightD. scene5. A. Discussing B. SolvingC. Sharing D. Suffering6. A. learn from B. talk toC. help D. know7. A. needed B. recognizedC. interested D. encouraged8. A. normal B. commonC. unusual D. quick9. A. word B.
9、 speechC. sentence D. language10. A. fed B. keptC. livedD. depended11. A. attention B. controlC. treatment D. management12. A. lost B. neededC. destroyed D. left13. A. troublesome B. unluckyC. angryD. unpopular14. A. pushed B. triedC. showed D. measured15. A. nodding B. greetingC. meeting D. acting全
10、解全析115 CDBDCDCABBDABDB1. C 上文的“incurables表明这位老人是不治之症患者,存活的时间不会太长。2. D 由下文暗示可知,37岁的Frank不如一个婴儿的智力。他不能用语言回答别人的问话,但内心有一定的反应,因此一见到我便将右脚靠着我的右脚以示问候。3. B Frank的这一举动使我的记忆一下子回到了30年前。下文交待30年前作者的生活,二战期间他只能住在防空洞中,生活很苦,用“dark”来形容当年的岁月。4. D 作者回忆30年前的生活,头脑中出现了防空洞的情景。5. C ;6. D 在战争问题上由于拥有共同的话题,我们这些防空洞居住者逐渐了解了对方。7.
11、C ;8. A 一个37岁的人智力却不正常,这一现象逐渐吸引了我的注意。9. B;10. B 他的讲话仅体现了内心的快乐和愤怒,没有更多实在的内容。11. D;15. A West夫人不得不强壮而又有能力,因为Frank完全依靠于她,他需要婴儿似的全部照料。12. A 她几乎失去了一切。13. B West夫人遭受这么大的损失,大家尽力帮助这不幸的一家人。14. D ;15. B 那天早上临走前,我站在Frank身边,将我的右脚靠着Frank 的右脚以便量出他脚的大小,目的是为他买一双鞋子。Frank将我的这一动作看成是问候的表现,从此他就用这一动作来问候我,这就有了本文开头的那种情景。第二节
12、:语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1625的相应位置上。There are moments in life _16_ you miss someone so much that you just want to pick them from your dreams and hug(拥抱) them for real!When the door of happiness closes, _17_ opens, but often we look
13、 so long at the closed door _18_ we dont see the one which has been opened for us.Dont go for looks; they can deceive (欺骗). Dont go for wealth; even that fades away. Go for someone _19_ _ makes you smile because it takes only a smile to make a dark day seem bright.Dream what you want to dream; go wh
14、ere you want to go; be _20 _ you want to be.The _21_(happy) of people dont _22_(necessary) have the best of everything; they just make the most of everything that _23_ (come) along their way. The brightest future will always be based on a _24 _ (forget) past. When you were born, you were crying and
15、everyone _25 _ you was smiling.Live your life so that when you die, youre the one who is smiling and everyone around you is crying. 全解全析这篇文章意在告诉读者要微笑着面对生活,这样此生无怨无悔。16. when。引导定语从句,先行词是moments,在从句中充当时间状语,故用when。17. another。句意:当幸福之门关闭时,另一扇打开了。18. that。此处是sothat句型。句意为:但是我们常常眷恋着那道关上了的门,而看不见另一道已经为我们打开了的门
16、。19. who。引导定语从句,先行词是someone,在定语从句中做主语,指人,故用who。20. what。引导表语从句并在从句中作表语,故用连接代词what。21. happiest。由后文的the best of可知,这里用形容词最高级,表示“最幸福的人”。22. necessarily。修饰动词have,做状语,要用副词。23. comes。由前面的have,make等谓语动词可知,用一般现在时;又因该定语从句中的主语that是替代先行词everything的,而everything是第三人称单数,故填comes。24. forgotten。因past在这里是名词,前面需要定语;又因
17、past与forget是被动关系,故用过去分词forgotten做定语。25. around。表示“在周围”,用介词around。.阅读第一节阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。AKids will often ignore your requests for them to shut off the TV, start their chores(杂事),or do their homework as a way to avoid following your directions. Before you know it, youve started to so
18、und like a broken record as you repeatedly ask them to do their assignments, clean their room, or take out the trash. Rather than saying “Do your chores now.” youll be more effective if you set a target time for when the chores have to be completed. So instead of arguing about starting chores, just
19、say, “If chores arent done by 4 pm, here are the consequences.” Then its up to your child to complete the chores. Put the ball back in their court. Dont argue or fight with them, just say, “Thats the way its going to be.” It shouldnt be punitive(惩罚性的)as much as it should be persuasive. “If your chor
20、es arent done by 4 pm, then no video game time until chores are done. And if finishing those chores runs into homework time, thats going to be your loss.” On the other hand, when dealing with homework, keep it very simple. Have a time when homework starts, and at that time, all electronics go off an
21、d do not go back on until you see that their homework is done. If your kids say they have no homework, then they should use that time to study or read. Either way, there should be a time set aside when the electronics are off.When a kid wears his iPod or headphones when youre trying to talk to him,
22、make no bones about it;he is not ignoring you, he is disrespecting you. At that point, everything else should stop until he takes the earplugs out of his ears. Dont try to communicate with him when hes wearing headphones even if he tells you he can hear you. Wearing them while youre talking to him i
23、s a sign of disrespect. Parents should be very tough about this kind of thing. Remember, mutual respect becomes more important as children mature.26According to the passage, it seldom happens that _.Akids turn a deaf ear to their parents requestsBparents directions sound like a broken recordCchildre
24、n are ready to follow their parents directionsDparents are unaware of what they are repeating to their kids27Parents will be able to deal with their children more effectively if they _.Aavoid direct ways of punishment Bmake them do things at their requestCargue and fight with their children Dallow t
25、heir children to behave in their own way28When the kid is doing his homework, parents _.Ashould provide him with a good learning environmentBcan do whatever they likeCcan stay aside watching TVDmust switch off the power29It can be inferred from the passage that _.Aparents should take off his headpho
26、nes when trying to have a talk with their childBit will make no difference that a kid is wearing his earplugs while talking to his parentsCparents shouldnt give in to their kid when he shows no sign of respectDkids purposely talking to their parents with iPod gives them a sense of power and control3
27、0The main idea of the passage is _.Athat respecting each other is more important than anything elseBhow kids behave to ignore and disrespect their parentsCthat children should make choices and decisions on their ownDhow parents can deal with their kids behavior effectively 全解全析26答案C解析细节理解题。注意题干中seld
28、om表否定。从文章开头两句可知孩子们通常不理会父母的要求。27答案A解析细节理解题。从第一段中间部分可知,作者认为“不与孩子发生正面冲突会取得更好的教育效果”。28答案A解析细节理解题。从第一段可知“在孩子做作业时,家长要关掉所有的电器给孩子创造一个良好的学习环境”。D项“关掉电源”与文章不符。29答案C解析推理判断题。从第二段前两句可判断选项C正确。30答案D解析主旨大意题。本文旨在帮助父母有效应对孩子不听话的问题。BThe China Daily newspaper group is looking for English-language senior business editors,
29、senior copy editors,copy editors and graphic designers to strengthen its international team.We offer a competitive salary package,free accommodation with utilities paid for,90 per cent medical reimbursement,a seven-day paid leave,elevenday public holidays and a return ticket to the country of reside
30、nce.Senior Business EditorYou must:assist the business editor in setting goals and working on achieving them;be an excellent team person who can generate ideas and think creatively and be able to rewrite totally if needed and mentor junior staff;ideally have been working or have worked in a position
31、 of responsibility and understand what leadership entails;have had at least five years editing experience working on editing the Business Desk and be familiar with industry software.Senior Copy EditorYou must:work on shifts in the Business Desk and usually have the last word before the page is sent
32、to print;edit or rewrite copy and give snappy headlines and captions;have had at least two years editing experience working on editing desks and be familiar with industry software.Copy EditorYou must:be good at editing or rewriting copy and writing snappy headlines and captions;be able to work on sh
33、ifts for different pages,and usually have the last word before the page is sent to print;have two years of editing experience working on copy desks,and be familiar with industry software.Graphic DesignerYou must:have excellent skills in information graphics;be good at illustrations and freehand draw
34、ings;be experienced in newspaper or magazine layouts;have a good sense of typography;have good news judgment;be well-versed with Macintosh software, including InDesign, Illustrator and Photoshop;be fluent in English.For enquiries or to apply,write to job .31What is the purpose of this passage?ATo de
35、scribe the positions of the China Daily newspaper group.BTo describe the working conditions of the China Daily newspaper group.CTo advertise for recruiting some good employees.DTo tell you how to become part of this group.32What is not required about Graphic Designer?ABe well-versed with Photoshop.B
36、Have excellent skills in information graphics.CHaving a good sense of typography.DWriting snappy headlines and captions.33How many positions need editing experience?A2. B1. C3. D4.34Which can be the title of the advertisement?AChina Daily:New Employees WantedBChina Daily:NewspaperCChina Daily:An Int
37、ernational TeamDChina Daily:The Best Working Condition35Which of the following is TRUE according to the passage?AFree accommodations are available to the workers.BThe workers there can enjoy a seven-day leave without pay.CThe employees have the right to enjoy elevenday public holidays.DThe senior bu
38、siness editors only job is to help the business editor to set goals. 全解全析31答案C解析推理判断题。纵观全文,尤其是文章的第一段可以看出,这是一则广告,其目的就是向社会公开招聘Englishlanguage senior business editors,senior copy editors,copy editors and graphic designers 4个岗位上的员工。由此可以判断,答案是C项。32答案D解析细节理解题。由Graphic Designer的招聘要求可以看出:Writing snappy head
39、lines and captions并非Graphic Designer所要求具备的。33答案C解析细节理解题。前三个职位的叙述中都提到了对“editing experience”的要求,只有最后一个岗位没有这方面的要求,故C项为正确答案。34答案A解析标题判断题。文章第一段已点明了文章的主旨与目的,就是要招聘人员,所以A项所说的“中国日报社招聘员工”最能概括全文的大意,故可排除其他三项。35答案C解析细节理解题。由第一段的叙述可以看出,员工可以“享受11天的公共假期”。其他三项都不符合原文的叙述。故C为正确答案。CCyberspace,data superhighway,multimedia
40、,for those who have seen the future,and the linking of computers,televisions and telephones will change our lives for ever.Yet for all the talks of a forthcoming technological utopia,little attention has been given to the implications of these developments for the poor.As for all the new high techno
41、logy,the West concerns itself with the “how”,while the question of “for whom” is put aside once again.Economists are only now realizing the full extent to which the communication revolution has affected the world economy.Information technology allows the extension of trade across geographical and in
42、dustrial boundaries,and transnational corporations take full advantage of it. Terms of trade and exchange, interest rates and money movements are more important than the production of goods.The electronic economy made by information technology allows the haves to increase their control on global mar
43、kets with a destructive impact on the have-nots.For them the result is unstable. Developing countries which rely on the production of a small range of goods for export are made to feel like small parts in the international economic machine. As “futures” are traded on computer screens, developing cou
44、ntries simply have less and less control of their destinies.So what are the options of regaining control?One alternative for developing countries is to buy in the latest computers and telecommunications. Yet this leads to long-term dependency and perhaps permanent constraints on developing countries
45、 economies.Communication technology is generally exported from the US, Europe or Japan;the patents, skills and ability remain in the hands of a few industrialized countries. It is also expensive, therefore imported products and services must be bought on credit usually provided by the very countries
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022学年高二语文人教版选修先秦诸子选读教学课件:第二单元 六、我善养吾浩然之气 (7) .ppt
