广东省广东实验中学2020-2021学年高一上学期英语期末模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省广东实验中学2020-2021学年高一上学期英语期末模拟英语试题 WORD版含解析 广东省 广东 实验 中学 2020 2021 学年 上学 英语 期末 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度高一上学期英语期末考试模拟卷第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AIf youre looking for a good private school in southeast England here are some good ones for you to choose from.Greenfields Independent SchoolAges: 2-18 years oldNo. of Students: 150Tel.+44(0)1342 822189We use a very good teaching method which make
2、s learning fun and lasts a lifetime. We have a healthy environment. Our school is small, friendly and safe with a good location in the country. Its about 50 minutes from London and about 30 minutes from Brighton.Steephill SchoolAges: 3-11 years oldNo. of Students: 130Tel+44(0)1474 702107Steephill Sc
3、hool is a small, friendly and mixed-ability school with very high expectations. It is very successful every year with excellent performance in the area of study and lots of winning participation in the sports and arts fields. Our goal is to have a happy but hard working school to give children the c
4、hance to grow and shine.Abacus CollegeAges: 16-22 years oldNo. of Students: 50Tel.+44(0)1865 240111For more than forty years, Abacus College has been helping both local and international students to achieve their dream of studying at British university. Located in Oxford, the college is famous for t
5、he support it gives to every student. Small classes, experienced teachers and a track record for placing students on the university courses of their choice make Abacus different from other colleges.Bartholomews Tutorial CollegeAges: 14-50 years oldNo. of Students: 50Tel.+44(0)1273 205965This is an i
6、ndependent educational college. We arrange courses entirely to the individual needs of each student, with tuition mostly on a one-to-one basis. We set no entry requirements and, while examination success remains important we aim simply to help each student to reach their high level.1. Which number w
7、ould one call if hes especially good at doing sports at school?A. 44(0)1342822189.B. 44(0)1865240111.C. 44(0)1474702107.D. 44(0)1273205965.2. What may Bartholomews Tutorial College do?A. Ask students to pay different amounts of tuition.B. Ask students to choose courses they love.C. Pay no attention
8、to examination success.D. Set entry requirements for students.3. What can we learn about all the schools mentioned above?A. None of them is famous in England.B. All of them are private high schools.C. All of them have a good location.D. None of them is very large.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍
9、了英格兰东南部四所不错的私立学校情况,介绍了其联系方式、学生人数和特色等情况。【1题详解】细节理解题。根据Steephill School部分中“Tel.+44(0)1474 702107;Steephill School is a small, friendly and mixed-ability school with very high expectations. It is very successful every year with excellent performance in the area of study and lots of winning participatio
10、n in the sports and arts fields.(电话:44(0)1474 702107;Steephill学校是一所小型、友好的混合型学校,有着很高的期望。每年都非常成功,学生们在学习领域都有出色的表现,在体育和艺术领域也有很多获奖的学生)”可知,如果一个人在学校特别擅长运动,他拨打44(0) 1474702107。故选C。【2题详解】细节理解题。根据最后一段中“We arrange courses entirely to the individual needs of each student, with tuition mostly on a one-to-one bas
11、is.(我们完全根据每个学生的个人需要来安排课程,学费大多是一对一的支付)”可知,Bartholomews Tutorial学院会要求学生支付不同数额的学费。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Greenfields Independent School部分中“No. of Students: 150;Our school is small, friendly and safe with a good location in the country.(学生人数:150人;我们的学校很小,友好,安全,地理位置好)”;Steephill School部分中“No. of Students: 130
12、;Steephill School is a small, friendly and mixed-ability school with very high expectations. (学生人数:130人;Steephill学校是一所小型、友好的混合型学校,有着很高的期望)”;Abacus College部分中“No. of Students: 50;Small classes, experienced teachers and a track record for placing students on the university courses of their choice make
13、 Abacus different from other colleges.(学生人数:50人;小班授课、经验丰富的教师以及为学生提供他们所选择的大学课程的记录,使Abacus有别于其他学院)”以及最后一段中“No. of Students: 50;This is an independent educational college.( 学生人数:50人;这是一所独立的教育学院)”可知,上述学校都不大。故选D。BSome families choose to take extravagant(奢侈的) vacations, such as to the Grand Canyon. Howeve
14、r, my favorite family vacationwas different. Nine years ago, my parents made a plan to build the home of their dreams in the neighborhood.Home Number I gradually turned into the management office for building Home Number 2. As Home Number 2 began to take shape, it drew our attention and our primary
15、home became the place where we slept only. The three of us children worked and became soon-to-be-skilled workers. I quickly learned that personalities are readily displayed when we painted a wall. Some repeated his demand, refusing others to enter the area. Others systematically painted the wall, wo
16、rking from top to bottom in an organized fashion. And one might lose interest quickly and drew smiley faces and signed his name on the wall.Of course, the journey doesnt come without a few lessons learned. I came to understand that paint would never be removed from my clothes no matter how many time
17、s I washed it. We learned other important lessons when my dad wanted to shingle(用瓦片覆盖) a roof in the air: Safety is indeed important, and sometimes money is well spent in the employment(雇用) of professional.And a Mothers Day dinner served on a table could actually taste far better at the end of a lon
18、g days work than the everyday meals we remembered back at Home Number 1. Most importantly I learned that my family can understand each others barks. When we finally“arrived after28 months,the“place of interest we now call home was better than any other places, and our family grew closer because of i
19、t.4. What makes the authors family vacation different from others?A. The way of spending the vacation.B. The cost of spending the vacatiC. The length of time they spent on vacation.D. People who they spent the vacation with.5. Which of the following can best replace the underlined worddisplayedin Pa
20、ragraph 2?A. Developed.B. Shown.C. Changed.D. Controlled.6. What did the author learn when seeing his father working in the air?A. How hard the job was!B. His fathers professional level.C. The value of building the home.D. The need to employ a professional.7. What can be the best title for this text
21、?A. Creating close familyB. Life lessons I learned from a tripC. A different house-building vacationD. Why a family vacation is important【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了“我”家与众不同的假期规划-建造房子。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“Some families choose to take extravagant(奢侈的) vacations, such as to the Grand Canyon.
22、 However, my favorite family vacationwas different. Nine years ago, my parents made a plan to build the home of their dreams in the neighborhood.”可知。有些家庭选择奢侈的假期,比如去大峡谷。然而,我最喜欢的家庭“假期”是不同的,我的父母计划在附近建造他们梦想中的家园,故可知,度假的方式使作者的家庭假期不同于其他人。故选A。【5题详解】词义猜测题。根据第二段中“ Some repeated his demand, refusing others to
23、enter the area. Others systematically painted the wall, working from top to bottom in an organized fashion.”可知,有些人会重复他的要求,拒绝其他人进入该地区。还有一些人有条不紊地刷墙,从上到下有条不紊地刷墙。所以很快就知道了,当我们粉刷墙的时候,每个人的个性就会展现出来。所以划线词的意思是“展示”。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段中“We learned other important lessons when my dad wanted to shingle(用瓦片覆盖) a
24、 roof in the air: Safety is indeed important, and sometimes money is well spent in the employment(雇用) of professional.”可知,当我爸爸要用瓦片盖屋顶的时候,我们意识到了,请专业的团队来是非常有必要的,故选D。【7题详解】主旨大意题。根据第一段中“Some families choose to take extravagant(奢侈的) vacations, such as to the Grand Canyon. However, my favorite family vaca
25、tionwas different. Nine years ago, my parents made a plan to build the home of their dreams in the neighborhood.”可知。有些家庭选择奢侈的假期,比如去大峡谷。然而,我最喜欢的家庭“假期”是不同的,我的父母计划在附近建造他们梦想中的家园。所以短文的最佳标题“建造房子的假期”故选C。CA study found that of young Danes who played video games in English, those who did so regularly outside
26、 school scored higher on English vocabulary tests than their peers who did not.With video games, “all of sudden English becomes an instrument, something thats very useful for them in order to progress in the game, says the author of the study, Signe Hannibal Jensen, professor at the University of So
27、uthern Denmark. This changes kids focus from learning to learn, as in a classical school setting, to learning to play.It makes sense that “the very things that we cant drag out of students in school are the kinds of things that theyre doing for fun on their own outside school,” says Steven Thorne, a
28、 professor of second language acquisition at Portland State University. “Youre sharing an activity. Youre sharing a passion,” he says.The language learning isnt only effective in learning English. From Internet-spotty central Pennsylvania, Fiona Girotti explained how her love of K-pop led her to tur
29、n to an online gaming platform she used to learn Korean. She says learning grammar online is tough, and gaming isnt a direct replacement for in-person- instruction. “But you get good at conversations, sentences, and things you can say to anyone,” says Fiona.And her online language practice is workin
30、g. When Ms. Girotti listens to pop now, she can understand many words. Its not really the same as being in class, though. “Of course, classes are structured. When youre just me, earning independently, you dont really understand the grammar,” she says. She uses a grammar app on her phone to understan
31、d tricky sentences.Dr. Thorne notes that video games are not a perfect solution. Some gaming environments are very language heavy and language rich. Others dont really require much language at all,he says. He warns that gaming isnt always good, and players can become dependent on games. But combine
32、a quality, communication-dependent game with the 15 hours a week kids spend gaming, and learning will come out of that, he says.In the future, video games might become a more practical option among the instruments language learners already use, including phone apps, podcasts. YouTube videos, and in-
33、person instruction Jonathon Reinhardt, an associate professor at the University of Arizona and president of the Computer Assisted Language Instruction Consortium(CALICO), says it makes sense that gaming would increasingly enter into more formal classroom settings. “What were going to see is generati
34、on who grows up with games and recognizes their potential as learning objects,” he says. “They have the skills and the abilities to build these sorts of things.”8. How do video games help learn English according to Signe Hannibal Jensen?A. They can encourage players to learn EnglishB. They can help
35、players learn English grammar.C. They can provide an easy way to learn English.D. They can improve players focus while learning.9 What does Steven Thorne want to say in Paragraph 3?A. Students should take online language courses.B. Students should do activities independently.C. Students can hardly h
36、ave fun at schoolD. Students are willing to learn for fun.10. What can we learn from Fiona Girottis exampleA. It is not necessary to learn grammar in classB. K-pop contributes to foreign language learning.C. Online gaming can help improve spoken languageD. Video games can be as efficient as in-perso
37、n instruction11. What is Jonathon Reinhardts attitude towards video games as a language learning instrument?A. Worried.B. Confident.C. Negative.D. Careful.【答案】8. A 9. D 10. C 11. B【解析】这是一篇议论文。一项研究发现,在用英语玩电子游戏的年轻丹麦人中,那些在校外经常玩电子游戏的人在英语词汇测试中的得分高于没有玩电子游戏的同龄人。文章介绍了不同人对于通过电子游戏进行英语学习的看法。【8题详解】细节理解题。根据第二段“W
38、ith video games, “all of sudden English becomes an instrument, something thats very useful for them in order to progress in the game, says the author of the study, Signe Hannibal Jensen, professor at the University of Southern Denmark. This changes kids focus from learning to learn, as in a classica
39、l school setting, to learning to play.(研究报告的作者、南丹麦大学教授Signe Hannibal Jensen说,在电子游戏中,“英语突然变成了一种工具,对他们在游戏中进步非常有用。”这改变了孩子们从传统学校设定好的“学习到学习”到“学习到玩”的关注点)”可知,Signe Hannibal Jensen认为电子游戏通过鼓励玩家学习英语,来帮助他们学习英语。故选A。【9题详解】主旨大意题。根据第三段“It makes sense that the very things that we cant drag out of students in school
40、 are the kinds of things that theyre doing for fun on their own outside school, says Steven Thorne, a professor of second language acquisition at Portland State University. Youre sharing an activity. Youre sharing a passion,” he says(波特兰州立大学研究第二语言习得的教授Steven Thorne所说的“我们在学校里不让孩子们做的事情正是他们在校外觉得好玩的,”是有
41、道理的。“你在分享一项活动。你在分享一种酷爱的事,”他说)”可知,Steven Thorne 在第三段想说学生愿意为乐趣而学习。故选D。【10题详解】细节理解题。根据第四段“Fiona Girotti explained how her love of K-pop led her to turn to an online gaming platform she used to learn Korean. She says learning grammar online is tough, and gaming isnt a direct replacement for in-person- i
42、nstruction. “But you get good at conversations, sentences, and things you can say to anyone,” says Fiona.( Fiona Girotti解释了她对韩国流行音乐的热爱是如何让她转向一个用来学习韩语的在线游戏平台的。她说,在线学习语法很难,而且游戏不能直接取代面对面的教学。Fiona说:“但你会变得很擅长对话、造句以及可以对任何人说话。”)”可知,从Fiona Girotti的例子中,我们可以了解到在线游戏可以帮助提高口语。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“YouTube vid
43、eos, and in-person instruction Jonathon Reinhardt, an associate professor at the University of Arizona and president of the Computer Assisted Language Instruction Consortium(CALICO), says it makes sense that gaming would increasingly enter into more formal classroom settings. “What were going to see
44、 is generation who grows up with games and recognizes their potential as learning objects,” he says. “They have the skills and the abilities to build these sorts of things.”(亚利桑那大学副教授、计算机辅助语言教学联盟主席Jonathon Reinhardt表示,游戏将越来越多地进入更正式的课堂设置是有道理的。他表示:“我们将看到的是伴随着游戏长大的一代,他们将游戏视为学习对象。他们有技术和能力建造这类东西。”)”可推知,J
45、onathon Reinhardt对电子游戏作为一种语言学习工具是有信心的。故选B。DImagine you have made plans with a new friend to talk on the phone. You called, but there was no answerand you didnt get a call back. What happened? Perhaps she got held up by caring for her children or an important task. Perhaps she didnt want to meet but
46、didnt take the time to call off. Or maybe she had a busy week and simply forgot to write down your meeting time. Or it was possible that you called the wrong number.In social situations like these, our minds can offer a variety of explanations, ranging from ones that are kind to ones that put the bl
47、ame on the other party. Psychologists refer to this as our attributional style. Past research has found that individuals with a hostile attributional style that is, who tend to think others action is a result of bad intentions tend to be less satisfied with their relationships.According to a new stu
48、dy in the Journal of Happiness Studies, theyre also generally less happy. That means that all those little assumptions were making about other people might be something we can work on to improve our well-being.In the study, 707 participants from the United States, Poland, and Japan were asked to ana
49、lyze situations like the one above. Participants then rated the situation on three factors: how much they thought the other person acted purposely, how much blame they put on them, and how angry they were, as a measure of hostile attributions. They also filled out a questionnaire about the degree th
50、ey considered themselves a happy person.The researchers found that people who gave others the benefit of the doubt all the time were happy, compared to the participants who always blamed others. People who only sometimes gave others the benefit of the doubt were also happier.The researchers cant say
51、 for sure whether seeing people as unfriendly directly lowers our happiness, or whether unhappy people are just more likely to make hostile attributions in the first place. However, this study does suggest the possibility that giving people the benefit of the doubt can improve our relationships and
52、our well-being.Dorota Jasielska, assistant professor at the Maria Grzegorzewska University in Warsaw and lead author of the paper, suggests that we start by developing positive and trusting social relationships. When we find ourselves surrounded by warmth and support, it can help us to see the socia
53、l world in a more positive light. If you feel lonely, volunteering or joining friendly welcoming organizations can be a good way to broaden your social circle.Another important strategy is to have open and direct communication. Instead of letting your anxieties get worse, Jasielska explains, it may
54、be better to simply talk to people about their confusing behavior.So the next time a friend calls off plans or forgets to text back, consider giving them the benefit of the doubt and waiting to hear their side of things before jumping to conclusions. Assuming others have good intentions particularly
55、 the people we already know and lovewill make the world seem like a friendlier place.12. What does the author want to do by giving the example in Paragraph 1?A. To introduce the topic of the text.B. To give some background information.C. To present findings of recent research.D. To provide answers t
56、o a difficult problem.13. What do people with a hostile attributional style tend to do?A. To judge others actions negatively.B. To be unwilling to trust others words.C. To try hard to control others behavior.D. To blame others for their own mistakes.14. What do the last two paragraphs mainly talk ab
57、out?A. Ways to have effective communication.B. Importance of making friends in daily lifeC. Methods for improving our social relationship.D. Advice on dealing with confusing social behavior15. What does the author want to tell us?A. We should find common interests with others.B. We should forgive ot
58、hers for their mistakes.C. We should judge others in a positive lightD. We should be kind and friendly to others.【答案】12. A 13. A 14. D 15. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了在一些令人困惑的社交行为中,我们的大脑可以提供多种解释,从善意的解释到指责对方的解释。心理学家称之为归因风格。过去的研究发现,具有敌意归因风格的人即倾向于认为别人的行为是出于恶意的人往往对他们的人际关系不太满意。文章介绍了研究的开展过程和发现,建议我们用积极的眼光来揣测他人。【12
59、题详解】推理判断题。根据第一段“Imagine you have made plans with a new friend to talk on the phone. You called, but there was no answerand you didnt get a call back. What happened? Perhaps she got held up by caring for her children or an important task. Perhaps she didnt want to meet but didnt take the time to call
60、 off. Or maybe she had a busy week and simply forgot to write down your meeting time. Or it was possible that you called the wrong number.(想象一下,你计划和一位新朋友通过电话聊天。你打了电话,但没人接,也没人回你电话。发生了什么事?也许她因为照顾孩子或重要的任务而耽搁了时间。也许她并不想见面,但没抽出时间取消。又或者她这一周很忙,只是忘了记下你的会面时间。也有可能是你打错电话了)”以及第二段“In social situations like these,
61、 our minds can offer a variety of explanations, ranging from ones that are kind to ones that put the blame on the other party. Psychologists refer to this as our attributional style. Past research has found that individuals with a hostile attributional style that is, who tend to think others action
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-388789.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
