2021-2022学年高中外研版英语必修3训练:MODULE2 SECTION Ⅰ INTRODUCTIONREADINGANDVOCABULARY WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中外研版英语必修3训练:MODULE2 SECTION INTRODUCTIONREADINGANDVOCABULARY WORD版含
- 资源描述:
-
1、Module2DevelopingandDevelopedCountriesSectionIntroduction,ReadingandVocabulary课后篇巩固提升一、写作词汇检测A.根据每一组的提示词,完成或者翻译句子。1.educate(1)Children in African countries hope to get a good .(2)他有一部分教育是在英国接受的。答案(1)education(2)He received part of his education in England.2.develop(1)With the of tourism,peoples inco
2、me is increasing little by little.(2)这个地方已从小城镇发展成一个现代化城市。答案(1)development(2)The place has developed from a small town into a modern city.3.measure(1)The room about 12 feet by 13 feet.(2)我们的政府已采取措施来实现我们共同的目标中国梦。答案(1)measures(2)Our government has taken measures to achieve our common goalChinese Dream.
3、B.运用所学单词或短语造句。4.be to do sth.答案We are to meet at the station at four this afternoon.5.make progress答案The medical community continues to make progress in the fight against cancer.6.encourage sb.to do sth.答案Tom was encouraged to begin playing the guitar by his father.二、阅读词汇检测阅读下列句子,说出黑体词或词组的含义。1.I can
4、 hardly figureout what he is saying.含义答案弄清楚;理解2.She held the position of Sales Director.含义答案职务3.The Dow Jones Index fell 15 points this morning.含义答案指数三、阅读理解AIt was a village in India.The people were poor.However,they were not unhappy.After all,their forefathers had lived in the same way for centurie
5、s.Then one day,some visitors from the city arrived.They told the villagers there were some people elsewhere who liked to eat frogs legs.However,they did not have enough frogs of their own.So they wanted to buy frogs from other places.This seemed like money for nothing.There were millions of frogs in
6、 the fields around,and they were no use to the villagers.All they had to do was catch them.Agreement was reached,and the children were sent into the fields to catch frogs.Every week a truck arrived to collect the catch and hand over the money.For the first time,the people were able to dream of a bet
7、ter future.But the dream didnt last long.The change was hardly noticed at first,but it seemed as if the crops were not doing so well.More worrying was that the children fell ill more often,and that there seemed to be more insects around lately.The villagers decided that they couldnt just wait to see
8、 the crops failing and the children getting weak.They would have to use the money earned to buy pesticides(杀虫剂) and medicines.Soon there was no money left.Then the people realized what was happening.It was the frog.They hadnt been useless.They had been doing an important jobeating insects.Now with s
9、o many frogs killed,the insects were increasing more rapidly.They were damaging the crops and spreading diseases.Now,the people are still poor.But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs.These sounds of the night now have a much deeper meaning.1.From
10、Paragraph 1,we learn that the villagers .A.worked very hard for centuriesB.dreamed of having a better lifeC.were poor but somewhat contentD.lived a different life from their forefathers答案C 解析细节理解题。根据第一段第二、三句“Thepeoplewerepoor.However,theywerenotunhappy.”可知,这里的村民虽然贫穷,但并非不高兴,据此推断他们对自己的生活是知足的、满意的。故选C项。
11、2.Why did the villagers agree to sell frogs?A.The frogs were easy money.B.They needed money to buy medicine.C.They wanted to please the visitors.D.The frogs made too much noise.答案A解析细节理解题。根据第三段第一句及第三句内容可知,村民们认为这是一桩无本生意,他们所做的就是到田间捕获青蛙,这也是一件轻而易举的事情。故答案为A项。3.What might be the cause of the childrens sic
12、kness?A.The crops didnt do well.B.There were too many insects.C.The visitors brought in diseases.D.The pesticides were overused.答案B解析推理判断题。根据文章倒数第二段内容,尤其是倒数第二段最后一句“Theyweredamagingthecropsandspreadingdiseases.”可知,正是因为他们杀死了捕食害虫的青蛙,害虫才得以快速繁衍,进而导致了庄稼的损害,引起了疾病的蔓延。据此推断引起儿童生病的原因是害虫泛滥,故选B项。4.What can we in
13、fer from the last sentence of the text?A.Happiness comes from peaceful life in the country.B.Health is more important than money.C.The harmony between man and nature is important.D.Good old days will never be forgotten.答案C解析推理判断题。根据最后一段内容可知,经过此番折腾之后,村民们现在的生活已经恢复到往日的常态。虽然依旧贫穷,但村民们晚上又可以坐在村中的广场上,聆听昆虫与青
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390383.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
