2020版高考英语外研版新金典大一轮选修6精练:高考提能练(三十五) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语外研版新金典大一轮选修6精练:高考提能练三十五 WORD版含解析 2020 高考 英语 外研版新金典大 一轮 选修 精练 提能练 三十五 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考提能练(三十五)选修Module 5Cloning.阅读理解A2019长沙市南昌市第一次联考We all have our own tricks to cheer up when were feeling down; these little tricks can make you feel a little bit happier every day. While there are certainly happy memories tied up in the wedding ring you and your spouse (配偶) purchased together years
2、ago or your teddy bear from childhood, new research finds that we typically feel calmer and experience a greater sense of wellbeing when we focus on a place that reminds us of happier times rather than a thing, even if it holds great value.The report, called Places That Make Us, was conducted by Nat
3、ional Trusts and Surrey Universitys researchers. Experts performed functional magnetic resonance imaging (MRI) (磁共振成像) scans on 20 volunteers and conducted an online survey of 2,000 people to better understand this deep draw toward special places.“Working with leading researchers and academics, and
4、using cuttingedge MRI brain technology, we examined how places affect people, how they become special, and why we feel a pull towards them,”explained Nino Strachey, head of research for the National Trust.The 20 volunteers were shown images of landscapes, houses, and other locations, as well as pers
5、onally meaningful objects. Measuring their brain activity, the researchers found that it was the places, as opposed to the objects, that caused the brain to get the most excited.Volunteers were also interviewed at great length two times, once at home and the other time at their special place. The re
6、search made discoveries that had never known before the favorite places awoke feelings of belonging, physical and emotional safety, and an intense internal pull to the place.Dr. Andy Myers weighed_in_on the research, saying, “For the first time we have been able to prove the physical and emotional b
7、enefits of places, far beyond any research that has been done before.”体裁:说明文题材:幸福主题:回忆美好时光提升幸福感【解题导语】文章介绍了回忆某个与美好时光相关的地方时,我们会感到平静,幸福感也更加强烈。【难句分析】Measuring their brain activity,the researchers found that it was the places,as opposed to the objects,that caused the brain to get the most excited.分析:这是一个
8、复合句。the researchers found是主句,it was the places, as opposed to the objects,that caused the brain to get the most excited是宾语从句。Measuring their brain activity是非谓语动词作状语,it was. that.是强调句式。译文:通过检测他们的大脑活动,研究人员发现能使大脑最为兴奋的是这些地方,而不是物品。1How was the research conducted?ABy performing MRI on 2,000 volunteers.BBy
9、 measuring the participants brain by MRI.CBy doing rough interviews with the participants.DBy showing meaningful objects to the participants.答案与解析:B考查细节理解。根据第二段中的“Experts performed. on 20 volunteers”和第三段中的“using cuttingedge MRI brain technology”可知,研究者使用磁共振成像检查技术对参与者的大脑进行检测,故选B项。2How would the author
10、 feel about the findings of the study?AIt is pioneering. BIt is groundless.CIt is imperfect. DIt is uncommon.答案与解析:A考查推理判断。根据第五段中的“The research made discoveries that had never known before”可知,该研究的发现是前所未有的,故pioneering“开创性的,先驱的”符合题意。3What does the underlined phrase “weighed in on” mean?AThink highly o
11、f. BLook down on.CPay attention to. DMake fun of.答案与解析:A考查词义猜测。根据最后一段Dr. Andy Myers的话“For the first time we have been able to prove the physical and emotional benefits of places, far beyond any research that has been done before”可推知,Dr. Andy Myers认为这个研究开辟了先河,比之前的任何研究都好,所以对它“高度评价”。4What does the text
12、 mainly talk about?AEveryone has his way to be happy.BValuable places can make people happy.CTeddy bears are best memories for children.DMeaningful objects lead to greater wellbeing.答案与解析:B考查主旨大意。根据第一段中的“new research finds that we typically feel calmer and experience a greater sense of wellbeing whe
13、n we focus on a place that reminds us of happier times rather than a thing”及下文的内容可知,本文主要讲的是与某件物品相比,当我们集中精神回忆某个与美好时光相关的地方时,我们尤其会感到平静,幸福感也更加强烈。所以选B项。B2019陕西省摸底检测Scientists are preparing to launch the worlds first machine to clean up the planets largest mass of ocean plastic.The experts believe the mac
14、hine should be able to collect half of the detritus in the patch about 40,000 metric tons within five years. In the past few weeks they have been busy welding together giant tubes that will sit on the surface of the sea and form the skeleton of the machine, creating the largest floating barrier ever
15、 made.The system, originally dreamt up by Mr. Slat, will be shipped out this summer to the Great Pacific Garbage Patch, between Hawaii and California, which contains estimated 1.8 trillion pieces of plastic. It will be the first ever attempt to tackle the patch since it was discovered in 1997.Mr. Sl
16、at was 16 and still at school when he was diving in Greece and first saw for himself the amount of plastic polluting the sea. “There were more bags than fish down there,” he recalls. Two years later he came up with a solution, quit university after six months and set up The Ocean Cleanup as a compan
17、y. Mr. Slat says the first plastic to arrive on shore will be a major milestone. “We as humanity created this problem, so I think its also our responsibility to help solve it,” he says.The Great Pacific Garbage Patch (GPGP) covers an area of 1.6 million square kilometers and contains at least 79,000
18、 tons of plastic, research found last month. Most of it is made up of “ghost gear” parts of abandoned and lost fishing gear, such as nets and ropes often from illegal fishing vessels.Ghost gear kills more than 100,000 whales, dolphins and seals each year, according to scientific surveys. Seabirds an
19、d other marine life are increasingly being found dead with stomachs full of small pieces of plastic. Creatures eat plastic discarded in the sea thinking its food but then starve to death because they are not feeding properly. Others are trapped and die of starvation or are strangled or suffocated by
20、 ghost gear.体裁:说明文题材:生态环保主题:世界首个海洋垃圾清扫机【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了世界首个海洋垃圾清扫机的发明。【难句分析】In the past few weeks they have been busy welding together giant tubes that will sit on the surface of the sea and form the skeleton of the machine, creating the largest floating barrier ever made.分析:这是一个主从复合句。that引导定语从句
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-390729.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
