2020版高考英语新攻略总复习山东人教专用精练:BOOK 3 UNIT 4 ASTRONOMY题型组合训练七(B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语新攻略总复习山东人教专用精练:BOOK 3UNIT 4ASTRONOMY题型组合训练七B WORD版含解析 20
- 资源描述:
-
1、题型组合训练七(B).七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2018湖南师大附中一模)Things You Can Do for the OceanThe ocean supports a global underwater circulation system of currents, which affects temperature and nutrient distribution.1. Its time for you to do something for the ocean. Be the best citizen of th
2、e ocean you can be by taking these simple steps today.2.The Monterey Bay Aquarium has made it easy to choose ocean-friendly seafood wherever you live or travel. You can visit their site to determine the pocket guide. And try to carry a reusable cup when travelling. More than 200 billion pounds of pl
3、astic is produced in the world every year and about 10% of it ends up in the ocean!3. You can also make your efforts to reduce the plastic waste by travelling with your own cup.Leave it better than you found it and reduce water pollution.Leave natural areas and beaches better than you found them. 4,
4、 or get together with like-minded members of your community by participating in a local beach clean-up. Reducing water pollution is also beneficial to protecting the ocean. There are simple things you can do to reduce water pollution locally and impact on water quality globally. 5. You should correc
5、tly deal with dangerous materials. Moreover, you should use native plants and natural fertilizers, and be mindful when washing your vehicle.A.And this in turn affects ultimately human lifeB.The ocean pollution has been a serious problemC.Eat sustainable seafood and carry a reusable cupD.Bring a smal
6、l bag and pick up the rubbish along the wayE.You should not eat at the restaurants selling wild animalsF.You should use poisonless household products whenever possibleG.Refusing bottled water is an effective way to reduce the waste stream of plastic1.2.3.4.5.答案语篇解读本文作者针对如何保护海洋、减少海洋污染这一问题给出了自己的一些建议。1
7、.A推断句。空格前提到海洋的作用,空格后强调是时候为海洋做些事情了,由此推断空格处可能强调海洋对人类很重要。故选A项(并且这反过来会影响人类的基本生活)。2.C主题句。这一段主要讲了吃可持续的海鲜和使用可重复使用的水杯的问题。故选C项。3.G推断句。下文You can also make your efforts to reduce the plastic waste by travelling with your own cup.提到了减少使用塑料的方法,由此推断空格处内容为G项。4.D推断句。这里提到了清理海滩的活动,故选D项(带一个小包,沿途捡拾垃圾)。5.F推断句。You should
8、 correctly deal with dangerous materials. 你应该正确地处理危险物品,由此推断上文可能提及使用无毒产品。故选F项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Six continuous days of spring rain had created a fierce and rapid river running by Nancy Browns farm. As she tried to drive her 1to higher ground to escape the disastrous flo
9、od, she 2and hit her head on a 3tree trunk. The fall knocked her 4for a moment or two. When she came to, Lizzie, one of her oldest and 5cows, was licking her 6. The water was constantly 7. Nancy got up and began walking 8with Lizzie. The water was now waist high. Nancys 9got slower and slower. Final
10、ly, all she could do was throw her arm 10Lizzies neck and try to 11. About 20 minutes later, Lizzie managed to 12herself and Nancy out of the rough water and onto a bit of high land, a small island now in the middle of acres of 13water.However, even though it was about noon, the sky was so 14and the
11、 rain and lightning were so bad that it took 15another two hours to discover Nancy and her cows. A(n) 16lowered a paramedic (医务辅助人员), who 17 Nancy to a life-support hoist (吊架). They raised her into the helicopter and took her to the school gym, where the Red Cross had 18an emergency shelter.When the
12、 flood finally subsided several days later, Nancy immediately 19the island. Lizzie was 20. She was one of the 19 cows that Nancy lost. “I owe my life to her,” said Nancy sobbingly, knowing Lizzie, which rescued her, left helplessly, leaving her a new hope to live on, for which even thanks seemed “un
13、necessary”. 1.A.sheep B.cows C.horses D.cattle2.A.shouted B.stood C.stopped D.slipped3.A.fallen B.grown C.hidden D.spread4.A.out B.in C.away D.down5.A.last B.first C.favorite D.best6.A.body B.head C.face D.mouth7.A.increasing B.flowing C.runningD.rising8.A.easily B.slowly C.hardlyD.hurriedly9.A.move
14、 B.breath C.paceD.action10.A.above B.around C.over D.into11.A.hang on B.hold back C.stretch out D.take off12.A.pull B.push C.carry D.force13.A.clean B.blueC.white D.green14.A.bright B.dark C.clear D.rainy15.A.rescuers B.villagers C.soldiers D.policemen16.A.lifeboat B.helicopterC.planeD.ambulance17.A
15、.sent B.attachedC.connectedD.dragged18.A.worked out B.got intoC.put downD.set up19.A.ran out of B.went away fromC.went back toD.reached out for20.A.gone B.existedC.disappearedD.approached答案语篇解读大雨夹杂着闪电和雷声,大白天的就一片漆黑。Nancy带着她农场上的奶牛开始逃跑,一路遇到了艰难和困苦,她和她的牛群能逃出去吗?1.B根据后文第5空后面的cows可知答案为B项,她在把农场的奶牛赶往高处。2.D根据情
16、景:她的头碰在一棵倒下的树上,所以她是滑倒了,所以答案为D项。3.A她的头碰在一棵倒下的树的树干上,a fallen tree一棵倒下的树。4.A她一下子被碰昏了过去。knock sb. out使不省人事,符合语境。5.C当她醒过来时发现自己的一头老牛也是最喜爱的(favorite)牛之一Lizzie正在舔她。6.C根据当时的情景可知那头奶牛正在舔她的脸(face)。其他三项与情景不符。7.D水面在不停地上升(rise)。rise vi.指(水面、价格、气温等)往上升。8.B她站起来和那头老牛慢慢地(slowly)往前走去。根据情景:她受伤了且水面已经到了腰部,只能是慢慢地往前走了。9.C走着
17、走着Nancy的步子(pace)越来越慢了。10.B此处表达的是她把胳膊绕在Lizzie的脖子上,应该用介词around。11.A她尽力坚持下去。hang on坚持下去;紧紧抓住。12.A大约20分钟后,Lizzie设法把自己和Nancy从水中拖出来,到一块比较高的地方去。pull sb. out of把某人从中拖出来。13.C到一个被白茫茫的(white)水围着的占地几亩的小岛上去。14.B句意:然而,尽管那时大约是中午时分,但天太黑(dark),大雨夹杂着闪电。15.A那些营救人员(rescuers)又用了两个小时的时间才找到Nancy和她的牛。16.B根据下一句中的They raised
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391330.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022学年高一语文粤教版必修1教学课件:第四单元 16 孔雀东南飞(并序) (3) .ppt
