2020版高考英语(湘教考苑)一轮复习练习:MODULE 1 UNIT 2 GROWING PAINS题型组合训练一(B) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语湘教考苑一轮复习练习:MODULE UNIT GROWING PAINS题型组合训练一B WORD版含答案 2020 高考 英语 湘教考苑 一轮 复习 练习 MODULE PAINS
- 资源描述:
-
1、题型组合训练一(B).七选五 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2018吉林实验中学考前模拟)Things I Wish Id Known in High SchoolSometimes high school seems like a necessary evil. Now at the end of my college journey, I know that there are still more things I could have done to make my high school experience more benef
2、icial.1 Take a class that scares you during high school. The experience will definitely prepare you for future academic challenges.Dont worry about your grades too much. Getting a B is not the end of the world. 2 I have started college with all As since seventh grade, and it was hard to deal with no
3、t being able to repeat that. I stayed away from taking some harder courses I might have done well in because I was afraid of doing poorly. Now, I can fully accept that if I try my best in at least one harder class and get a B+, that is still something to be proud of.Find your own de-stressing(解压) ro
4、utine. Another essential skill to begin building in high school is how to manage work and stress. Maybe you deal with stress by going for a run, or watching a silly movie. Talk with a friend for a while or play with your dog.3Spend your summers wisely. Dont take on a full-time job the first summer y
5、ou decide to work.4 Do find something to do that will make the ten weeks worthwhile. Look for programs that take you to interesting places, or a job that will give you insights into something you might be interested in.Finally, remember to have fun. Your life does not depend on high school. 5 You wi
6、ll have plenty of time to work hard in college and beyond. Be prepared, but dont stress out too much about it. If you can make your high school experience fun, you will have no problem doing the same for your life in college and beyond.A.In fact, its a kind of good thing.B.Take full advantage of you
7、r brain.C.You do have to be active in making friends.D.Do your best, but leave time for fun with friends.E.They will be improved if you make great efforts.F.Find out what relaxes you, and you will feel less stressed.G.Forty hours a week will be a huge shock and youll have plenty of time for that in
8、the future.1. 2. 3. 4. 5.答案语篇解读作者讲述了上高中应该做的几件事。1.B本段讲高中时要上一门让你害怕的课,让大脑活跃起来,为将来的学术挑战做准备。B项(充分利用你的大脑)符合本段内容,故选B项。2.A本段主要讲不要太担心你的成绩,获得B级并不是世界末日。下文讲自己的亲身经历,只要尽力就好。A项:事实上,它是一件好事。A项连接上下文。3.F本段讲找到适合自己的减压方式,下文列举了一些具体措施。F项(找到能使你放松的方式,你的压力就会减小。)符合本段内容,总结了全段。故选F项。4.G本段讲明智地过暑假,下文讲时间安排,要合理安排几项有意义的活动。G项符合本段内容,故选G
9、项。5.D本段讲的是要开心,选项D中的leave time for fun with friends符合本段内容,故选D项。.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。(2018课标全国)Two weeks earlier, my son, Ben, had got in touch. Hed moved to England with his mum when he was three and it had been 13 years since Id1seen him. So imagine my2when he emailed me
10、saying he wanted to come to visit me.I was3!I arrived early at Byron Bay where we were supposed to4. The bay was5in sunshine, and there was a group of kayakers around 150m off the shore. Getting a little6, I realized one kayak(皮划艇)was in7.“Somethings not8!”I took off my T-shirt and9into the water. I
11、 saw there were two instructors on board and a man lying across the middle. He was10violently. Linking arms with one of the instructors, I helped11the young man out of the water. He was unconscious and as I looked at his face, something12to me. Those brown eyes were very13.“Whats his name?”I asked t
12、he instructor.“Ben,”he replied, and immediately I14. That stranger was my son!The instructors called for an ambulance.15, after a brief stay in hospital, Ben was well enough to be allowed to16and later the family met up for dinner. We chatted about everything and then Ben17to me.“I just want to say
13、thank you,”he said.“You18my life!”I still cant believe what a19it was. Im just so glad I was there20to help my son. 1.A.alsoB.oftenC.evenD.last2.A.delightB.reliefC.angerD.worry3.A.scaredD.shockedC.thrilledD.ashamed4.A.talkB.stay C.meetD.settle5.A.bathedB.cleanC.deepD.formed6.A.fasterB.closerC.heavie
14、rD.wiser7.A.troubleB.advanceC.questionD.battle8.A.realB.rightC.fairD.fit9.A.staredB.sankC.divedD.fell10.A.arguingB.fightingC.shoutingD.shaking11.A.leadB.persuadeC.carryD.keep12.A.happenedB.occurredC.appliedD.appealed13.A.sharpB.pleasantC.attractiveD.familiar14.A.agreedB.hesitatedC.doubtedD.knew15.A.
15、FortunatelyB.Frankly C.SadlyD.Suddenly16.A.returnB.relaxC.speakD.leave17.A.jokedB.turnedC.listenedD.pointed18.A.createdB.honoredC.savedD.guided19.A.coincidenceB.changeC.pityD.pain20.A.on boardB.in timeC.for sureD.on purpose答案语篇解读作者的儿子从3岁就和他的母亲搬到英国了,13年后给作者发邮件要来一处海湾和他相见。巧合的是,作者竟然在那里救了久未谋面的儿子。1.D句意:他三
16、岁的时候和他的母亲搬到了英国,自从我上次见到他,时间已经过去13年了。It is/has been/had been+时间段+since.表示“自从以来,已经过去多长时间了”。also也;often经常;even甚至;last上一次。根据句意可知选D。2.A根据语境可知,和儿子13年未见,要见到自己的儿子了,作者肯定很“高兴”。delight高兴;relief宽慰; anger怒气; worry担心。3.C根据下一句作者很早就到达了即将见面的海湾可知,作者很激动。scared害怕的;shocked震惊的;thrilled激动的;ashamed羞愧的。故选C。4.C根据第一段可知,作者的儿子要来
17、看他,所以作者到达他们要见面的海湾。talk谈论;stay停留;meet会面;settle定居,解决。5.A句意:海湾沐浴在阳光下,离海岸大约150米的地方有一群划皮艇的人。bathed被(光线)覆盖;clean干净的;deep深的;form形成。6.B上句提到划皮艇的人离海岸大约有150米,那作者只有再靠近(closer)一点儿,才能意识到其中一艘皮艇遇到了麻烦。故选B。7.A见上题解析。trouble麻烦;advance前进,进展;question问题;battle战斗。8.B意识到一艘皮艇遇到了麻烦,作者才会在心里想“有什么事不正常”。real真的;right对的,正常的;fair公平的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391766.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高考英语二轮复习精品课件:专题4 第24课时 词义猜测题(大纲版贵州专用).ppt
