四川省眉山市彭山区第一中学2021-2022学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省眉山市彭山区第一中学2021-2022学年高二上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 四川省 眉山市 彭山 第一 中学 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年四川省眉山市第一中学高二上学期10月月考英语试题第一卷第一部分 听力(30分)第一节听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A.B.C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman think of the movie?A. Its amusing. B. Its exciting. C. Its disappointing.2. How will Susan spend most of her time in France?A. Tr
2、aveling around. B. Studying at a school. C. Looking after her aunt.3. What are the speakers talking about?A. Going out. B. Ordering drinks. C. Preparing for a party.4. Where are the speakers?A. In a classroom. B. In a library. C. In a bookstore.5. What is the man going to do?A. Go on the Internet. B
3、. Make a phone call. C. Take a train trip.第二节听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有一个小题,从题中所给的A.B.C三个选项中选出最佳答案,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你都有时间来阅读每个小题,每小题5秒钟。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6,7两个小题。6. What is the woman looking for?A. An information office. B. A police station. C. A shoe repair shop.7. What is the
4、Town Guide according to the man?A. A brochure. B. A newspaper. C. A map.听第7段材料,回答第8,9题8. What does the man say about the restaurant?A. Its the biggest one around. B. It offers many tasty dishes. C. Its famous for its seafood.9. What will the woman probably order?A. Fried fish. B. Roast chicken. C. B
5、eef steak.听第8段材料,回答第10到12小题。10. Where will Mr. White be at 11 oclock?A. At the office. B. At the airport. C. At the restaurant.11. What will Mr. White probably do at one in the afternoon?A. Receive a guest. B. Have a meeting. C. Read a report.12. When will Miss Wilson see Mr. White?A. At lunch time.
6、 B. Late in the afternoon. C. The next morning.听第9段材料,回答第13-16小题。13. Why is Bill going to Germany?A. To work on a project. B. To study German. C. To start a new company. 14.What did the woman dislike about Germany?A. The weather. B. The food. C. The schools.15. What does Bill hope to do about his fa
7、mily?A. Bring them to Germany. B. Leave them in England. C. Visit them in a few months.16. What is the probable relationship between the speakers?A. Fellow-travelers B. Colleagues. C. Classmates.听第10段材料,回答第17-20小题。17. When did it rain last time in Juarez?A. Three days ago. B. A month ago. C. A year
8、ago.18. What season is it in Juarez?A. Spring. B. Summer. C. Autumn.19. What are the elderly advised to do?A. Take a walk in the afternoon. B. Keep their homes cool. C. Drink plenty of water.20. What is the speaker doing?A. Hosting a radio program. B. Conducting a seminar. C. Forecasting the weather
9、.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AThe Future StarsGeneral introductionThe Future Stars was set up in 1988 as a non-profit service center for child development devoted to providing quality childcare in a loving and educational environment for children 6 weeks to 6 years of age. Our funds ma
10、inly come from public donations.A healthy curiosity about learning is the most important quality for early childhood development. We aim at offering high quality developmentally age-appropriate activities for early childhood, the most Important time of child development, so that they can do better a
11、fter they start formal schooling.Hours of operationChildcare will be provided for the child from 7:00 am to 6:00 pm Monday through Friday except for holidays. Children may not arrive before 7:00 am or remain after 6:00 pm. Should an emergency arise, the parent should immediately make us know in cons
12、ideration of our work arrangements. A late charge of $ 1.00 per minute will be assessed if the child is not picked up by 6:05 pm. Charges for these services are to be paid directly to the staff person that has been looking after your child until your arrival, not to the center. Failure to pay late c
13、harges may affect continued services with the center.Tuition (学费)When it has been confirmed that a position is available for your child, you must pay a registration (注册) fee of $200 per child.The weekly tuition fee is $ 98.00. You can make payments either by credit card or in cash on Monday every we
14、ek. If your payment is not made by Tuesday at 9:00 am, you will be charged a $ 25.00 late fee.For more information, please call 434-293-6110 or visit .1. The Future Stars is intended for_.A. would-be parentsB. teenagersC. child expertsD. pre-school children2. What can we know about late pickups from
15、 the passage?A. They may affect continued services with the center.B. Parents have to pay late charges for them to the center.C. Parents have to inform the center of them right away.D. They greatly disturb the work arrangements of the center.3. If you want your child to receive childcare services fr
16、om the Future Stars,you must _.A. pay extra for delayed paymentB. pay every TuesdayC pay $ 98 for registrationC. pay in cash4. What is the purpose of the passage?A. To attract public donations.B. To promote early education.C To tell the benefits of childcare.D. To introduce a child development cente
17、r.【答案】1. D 2. C 3. A 4. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。如果你的孩子正好是6星期到6周岁的年龄,可以关注一下这个广告,了解学习内容、缴费时间和方式以及学习时段和其他注意事项。如果还想多了解一些,可以登录相关网站或打电话咨询。【1题详解】推理判断题。由第一部分“for children 6 weeks to 6 years of age”(适用于6周到6岁的儿童)和“they can do better after they start formal schooling”(他们在接受正式教育后可以做得更好)可知,未来之星服务中心是为那些学龄前儿童设计的,故选D。【2题
18、详解】细节理解题。根据第二部分“Should an emergency arise, the parent should immediately make us know”(万一发生紧急情况,家长应立即通知我们)可知,如果晚点接孩子则需要马上让我们知道,以便安排工作,6:05pm以后需要付费给照顾孩子的人而不是中心,故选C。【3题详解】细节理解题。根据第三部分“you must pay a registration (注册) fee of $200 per child.The weekly tuition fee is $ 98.00. You can make payments either
19、 by credit card or in cash on Monday every week. If your payment is not made by Tuesday at 9:00 am, you will be charged a $ 25.00 late fee.”(你必须付每个孩子200美元的注册费。每周学费为98美元。你可以在每周的星期一用信用卡或现金付款。如果你在周二上午9点之前没有付款,你将被收取25美元的滞纳金。),注册费每个学生$200,周费用是$98.00,周一交上,现金和卡都可以,如果周二9:00am还交不上,则要多交$25.00,故选A。【4题详解】推理判断题。
20、根据第一段“The Future StarsGeneral introduction”(未来的明星总体介绍)以及“最后一段“For more information, please call 434-293-6110 or visit .”(咨询电话:434-293-6110,网址:)判断,文章的目的是介绍一个儿童培训中心,故选D。 【点睛】本文是一篇广告类的文章,介绍了一个儿童培训中心的相关信息的广告。广告类的文章在高考中是常考题,当然这类题和信息类的文章类似,主要考查学生是否能够找到文章中的相关有用信息,再根据推理判断来做题。这类题的做题要求:首先,学生要知道整篇文章在介绍什么。(如:本篇
21、文章,根据文章的题目和首句可以知道这篇文章主要是介绍未来之星这个儿童培训中心的。)其次,学生要学会带着题目中的问题,在文中找到原文,进行分析答题。(如:小题2,根据第二部分Should an emergency arise, the parent should immediately make us know可知如果晚点接孩子则需要马上让我们知道,以便安排工作,6:05pm以后需要付费给照顾孩子的人而不是中心,故选C)最后,学生要灵活转换题干的意思。(如小题4,题干问我们这篇文章的目的是什么,也就是在问我们这篇文章的主旨大意,根据题目和首段我们可以知道,文章的目的是介绍一个儿童培训中心,故选D
22、。)BThe writer Margaret Mitchell is best known for writing Gone with the Wind, first published in 1936. Her book and the movie based on it, tell a story of love and survival during the American Civil War. Visitors to the Margaret Mitchell House in Atlanta, Georgia, can go where she lived when she sta
23、rted composing the story and learn more about her life.Our first stop at the Margaret Mitchell House is an exhibit area telling about the writers life. She was born in Atlanta in 1900. She started writing stories when she was a child. She started working as a reporter for the Atlanta Journal newspap
24、er in 1922. One photograph of Ms. Mitchell, called Peggy, shows her talking to a group of young college boys. She was only about one and a half meters tall. The young men tower over her, but she seems very happy and sure of herself. The tour guide explains: “Now in this picture Peggy is interviewing
25、 some boys from Georgia Tech, asking them such questions as Would you really marry a woman who works? And today itd be Would you marry one who doesnt? “The Margaret Mitchell House is a building that once contained several apartments. Now we enter the first floor apartment where Ms. Mitchell lived wi
26、th her husband, John Marsh. They made fun of the small apartment by calling it “The Dump”.Around 1926, Margaret Mitchell had stopped working as a reporter and was at home healing after an injury. Her husband brought her books to read from the library. She read so many books that he bought her a type
27、writer and said it was time for her to write her own book. Our guide says Gone with the Wind became a huge success. Margaret Mitchell received the Pulitzer Prize for the book. In 1939 the film version was released. It won ten Academy Awards, including Best Picture.5. The book Gone with the Wind was
28、_.A. first published on a newspaperB. awarded ten Academy AwardsC. written in “The Dump”D. adapted from a movie6. The underlined phrase “tower over” in Paragraph 2 is closest in meaning to_.A. be very pleased withB. show great respect forC. be much taller thanD. show little interest in7. Why did Ms.
29、 Mitchell stop working as a reporter according to the passage?A. Because she was rich enough.B. Because she was injured then.C. Because her husband didnt like it.D. Because she wanted to write books.8. Which is the best title for the passage?A. Gone with the Wind: A Huge Success.B. Margaret Mitchell
30、: A Great Female Writer.C. An Introduction of the Margaret Mitchell House.D. A Trip to Know Margaret Mitchell.【答案】5. C 6. C 7. B 8. D【解析】【分析】这是一篇介绍说明类文章。本文通过作者对乱世佳人作者Margaret Mitchell故居的参观,讲述了Margaret Mitchell生前的相关事迹。【5题详解】细节理解题。由第一段中的“Visitors to the Margaret Mitchell House in Atlanta, Georgia, can
31、 go where she lived when she started composing the story and learn more about her life”(参观位于乔治亚州亚特兰大的玛格丽特米切尔之家的人,可以去她开始创作小说时居住的地方,了解更多关于她的生活)和倒数第二段中的“They made fun of the small apartment by calling it The Dump”可知, Margaret Mitchell是在其故居中写的Gone with wind,而Margaret Mitchell将其戏称为The Dump,故可推知C选项正确。【6题详
32、解】词义猜测题。由第二段中的“She was only about one and a half meters tall. The young men tower over her, but she seems very happy and sure of herself”可知,Margaret Mitchell只有大约1.5米高,(照片上)的年轻人tower over她,但是她看上去非常快乐,非常自信。所以照片上)的年轻人比她高。故她该画线部分的意思为“比高”,故C选项正确。【7题详解】细节理解题。由最后一段“Around 1926, Margaret Mitchell had stoppe
33、d working as a reporter and was at home healing after an injury. ”可知,大约1926年,玛格丽特米切尔停止了记者的工作,受伤后在家养伤。故B选项正确。【8题详解】主旨大意题。根据第一段“Visitors to the Margaret Mitchell House in Atlanta, Georgia, can go where she lived when she started composing the story and learn more about her life.”可知,参观位于乔治亚州亚特兰大的玛格丽特米切
34、尔之家的人,可以去她开始创作小说时居住的地方,了解更多关于她的生活。所以短文的最佳标题为“了解玛格丽特米切尔之旅”。故选D项。CActress Hayden Panettiere recently got into trouble with Japanese fishermen as she tried to stop them from killing dolphins.The 18-year-old star with some other surfers sailed out to reach the dolphins in order to stop them from being d
35、riven into a nearby pool and killed, but the six surfers, from Australia and the United States, were stopped by a fishing boat before they could reach them. The fishermen blocked their way with a boathook (钩篙). It was an ugly, unfriendly and life-threatening struggle before the surfers were forced t
36、o return to the beach. It is believed that the dolphins were later taken into a pool and killed. Panettiere, who is a brave surfer and loyal animal protector, made up her mind to save the dolphins of Japan and said, “It was really frightening. Some of us were hit by the boathook, but in the end all
37、we were really worried about was the dolphins. It was so sad. We were so close to them and they were jumping out of the water to see us.” Breaking down in tears, she added, “One little baby dolphin stuck his head out and looked at me and the thought that its no longer with us is really hard to take.
38、”The surfers left the country to avoid arrest (逮捕) by the Japanese police. Panettiere is now back in Los Angeles. More than 22,000 dolphins are killed by fishermen in Japan every year. Many Japanese believe dolphins should be treated like fish. They have been hunting dolphins for centuries and see a
39、ny criticism (批评) of this as an attack on their culture.9. Why did the surfers get into trouble with the fishermen in Japan?A. They said something that hurt the fishermen.B. They entered a pool which wasnt allowed to go into.C. They attacked Japanese culture.D. They tried to stop the fishermen from
40、killing the dolphins.10. From Paragraph 3, we can learn that Panettiere _.A. was really frightened and sadB. succeeded in saving the dolphinsC. cried when they were hit by the boathookD. didnt like the Japanese fishermen11. Which of the following would be the best title for this passage?A. What Happ
41、ened While Surfing in JapanB. Hayden Panettiere Cried in the Sea of JapanC. People Worldwide Are Against Killing DolphinsD. Protect the Wild Animals【答案】9. D 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要报道了女演员Hayden Panettiere因试图阻止日本渔民捕杀海豚而与日本渔民发生冲突的事,她因海豚被日本渔民捕杀感到伤心。【9题详解】细节理解题。根据文章第一段内容“Actress Hayden Panettier
42、e recently got into trouble with Japanese fishermen as she tried to stop them from killing dolphins.”(女演员Hayden Panettiere最近因试图阻止日本渔民捕杀海豚而与日本渔民发生冲突。)和第二段关键句“The 18-year-old star with some other surfers sailed out to reach the dolphins in order to stop them from being driven into a nearby pool and ki
43、lled, but the six surfers, from Australia and the United States, were stopped by a fishing boat before they could reach them. The fishermen blocked their way with a boathook (钩篙).”(这位18岁的明星和其他一些冲浪者一起出海去接近海豚,以防止海豚被逼入附近的池塘并被杀死,但来自澳大利亚和美国的六名冲浪者在到达海豚之前被一艘渔船拦住。渔民们用钩篙拦住了他们的去路。)可知,18岁女演员Hayden Panettiere和其
44、他一些冲浪者一起出海去接近海豚,是为了阻止日本渔民捕杀海豚,因此与日本渔民发生冲突,由此可知,冲浪者和日本的渔民发生冲突是因为他们试图阻止渔民捕杀海豚。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段中Panettiere的话“It was really frightening. Some of us were hit by the boathook, but in the end all we were really worried about was the dolphins. It was so sad.”(这真的很可怕。我们中的一些人被钩篙撞了,但最后我们真正担心的是海豚。真是太伤心
45、了。)和第三段关键句“Breaking down in tears”(泪流满面)可知,在这次事件中,Panettiere感到很害怕,因为他们中的一些人被钩篙撞了,也很伤心,因为她担心海豚被捕杀,因而泪流满面,由此可知,从第3段中,我们可以了解到Panettiere真的很害怕,很伤心。故选A项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,结合文章第一段内容“Actress Hayden Panettiere recently got into trouble with Japanese fishermen as she tried to stop them from killing dolphins.”
46、(女演员Hayden Panettiere最近因试图阻止日本渔民捕杀海豚而与日本渔民发生冲突。)和第三段关键句“It was really frightening. Some of us were hit by the boathook, but in the end all we were really worried about was the dolphins. It was so sad.”(这真的很可怕。我们中的一些人被钩篙撞了,但最后我们真正担心的是海豚。真是太伤心了。)可知,本文是一篇新闻报道,主要报道了女演员Hayden Panettiere因试图阻止日本渔民捕杀海豚而与日本渔
47、民发生冲突的事,她因海豚被日本渔民捕杀感到伤心,“Hayden Panettiere Cried in the Sea of Japan”意为“Hayden Panettiere在日本海哭泣”,能够概括文章主要内容,她哭泣的原因正是因为海豚被日本渔民大量捕杀。故选B项。DAs the population of the planet increases, so does the number of homes, businesses, parking lots, schools, airports and roadways. All these structures use electrici
48、ty and need to be lighted. Humans demand these lights. They want their homes more comfortable and they want their streets safe. The problem is that researchers are finding that all the light is having a negative effect on humans and wildlife as well.Less than 10 years ago I drove to a thinly populat
49、ed section of my town, lay down in the middle of the road and watched an attractive meteor shower (流星雨). The area was short of homes, street lights and traffic. If I did that today, I wouldnt be able to see the meteor shower as well. Due to the increase in street lights, I would surely be run over b
50、y a car.Nowadays scientists are finding light pollution can be almost as bad as carbon dioxide pollution. If youve ever taken a flight at night, the view is beautiful, but you must remember that all the light you see wastes electricity. The crew of the space shuttles see an even bigger picture of ho
51、w extensive the wasted electricity is worldwide.One of the saddest parts of light pollution is that most of it is unnecessary and most of the outdoor light that we use is wasted. One only needs to look at a row of street lights to see how much of the light shines upwards and lights the sky; a total
52、waste of electricity.Additionally, somewhere electricity needs to be produced, and the production of electricity creates pollution by releasing greenhouse gases. This affects the air we breathe and our quality of life.Scientists are also studying the effects of light pollution on wildlife. Thousands
53、 of birds die each year when they crash into highly lighted buildings, as they become puzzled by the light. It has been long known that tiny baby sea turtles become lost and follow lights on the shore instead of heading towards the sea.Fortunately, light pollution is one of the easiest sources of po
54、llution that can be corrected without a negative effect. Following some guidelines and a little searching on Google can give you many ideas on how to reduce your contribution to light pollution.12. It is implied in Paragraph 3 that the best way to deal with light pollution is _.A. reducing the outpu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-391971.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
