四川省峨眉第二中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省峨眉第二中学2021-2022学年高一上学期10月月考英语试题 WORD版含解析 四川省 峨眉 第二 中学 2021 2022 学年 上学 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年四川省峨眉第二中学高一上学期10月月考英语试题听力第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A. B. C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题. 每段对话仅读一遍。1. What will the speakers do next?A. Go for a walk.B. Have some juice.C. Solve the math problem.2. Where does the conversation probably take place?A. In a bookst
2、ore.B. In an office.C. In a restaurant.3. What is the probable relationship between the speakers?A. Neighbors.B. Friends.C. Strangers.4. What does the woman think of her room?A.It s expensive.B. It s inconvenient. C.Its satisfactory.5. How often does the woman suggest Jasper check his emails?A. Twic
3、e a day.B. Once a day.C. Every 30 minutes.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各 个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6、 7题。6. What is wrong with Mary?A. She has a fever. B. She has a headache.C. She has a sore throat.7. When is Mary expected
4、to see the doctor?A. At 10: 00.B. At 10: 30.C. At 11: 00.听下面一段对话,回答第8至 10题。8. What are the speakers mainly talking about?A. Family roles.B. Child s education.C. Career planning.9. Who usually prepares breakfast?A. Amy.B. Allen. C. Rose.10. What does the man do on Saturday morning?A. He cleans the ho
5、use.B. He does the laundry. C. He goes shopping.听下面一段对话,回答第11至13题。11. How did Helen s uncle get the boat?A. He bought it.B. He borrowed it.C. He rented it.12. Why did Leo get wet?A. He fell into the water.B. He was caught in the rain.C. He played with water on the boat.13. What did Helen do last wee
6、kend?A. She looked after her brother.B. She stayed at home.C. She had a picnic.听下面一段对话,回答第 14至16题。14. What is Bob going to do this afternoon?A. Study in the library.B. Go swimming. C. Borrow a few books.15. When is Bob s math test?A. Next Monday.B. Next Tuesday.C. Next Friday.16. What subject is Mar
7、y good at?A. History.B. Math. C. English.听下面一-段独白,回答第 17至20题。17. Why have all after -school activities been canceled?A. Because of icy road conditions.B. Because of parents opinions.C. Because of bus accidents.18. Where will the special activity bus leave from?A. Outside the main office.B. The east
8、parking lot.C. The west parking lot.19. What should a parent do if he picks up his child?A. Sign out at the office.B. Wait at the school gate.C. Make a call to the teacher.20. Who is the speaker talking to?A. Teachers.B. Parents.C. Students.阅读理解AThe Palace Museum is limiting the daily number of visi
9、tors to 80,000 and recommending both individual visitors and tourist groups to book tickets in, advance online (booking address: https:/gugong ). foreign visitors are required to provide passport numbers during the online bookingADMISSIONApril 1st-October 31st 60 yuanNovember 1st-March 31st. 140 yua
10、nFree admission(入场费) for children under.2 meters in height.Free admission for disabled visitors.20 yuan for elementary, middle school, and undergraduate students with student I.D. (not including graduate and adult or continuing education students). 50% discount for people over 60 years with valid ce
11、rtificate or proof of age (passport, etc.) Womens Day (March 8): Half-price admission for female visitors. Childrens Day (June 1): Free admission for children 14 years old and younger. 50% discount on admission for one accompanying parent. legal guardian, or adult, For detailed information and instr
12、uction, please click here.1. How many people can visit the Palace Museum daily at most?A. Eight hundredB. Eighty thousand.C. Eight millionD. Eighty million.2. Among the four,who can get the lowest admission price?A. A middle-aged woman visiting it on 13Mar.B. A middle-aged parent visiting it alone o
13、n lst, June.C. A 65-year-old man visiting it on 7th,May.D. A middle school student visiting it on 6th,Jan.3. Where do you think the passage most probably comes from?A. A website.B. A magazineC. A book.D. A newspaper.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了故宫博物院网上订票的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段“The Palace Mu
14、seum is limiting the daily number of visitors to 80,000”(故宫博物院将每日参观人数限制在8万人以内)可知,每天最多8万人参观故宫博物院,故选B。【2题详解】细节理解题。对比ADMISSION 部分的票价信息,特别是根据“20 yuan for elementary, middle school, and undergraduate students with student I.D. (not including graduate and adult or continuing education students). ”(中小学、本科学
15、生(不含研究生、成人或继续教育学生)票价为20元)可知,D选项中学生的票价为20元,是四个选项中最低的,A选项人员票价为140元,B选项人员票价为60元,C选项人员票价为30元(60/2),故选D。【3题详解】推理判断题。根据文章最后一句“For detailed information and instruction, please click here.”(想了解详细信息,请点击这里)可知,文章可能出自网站,故选A。BI was never very neat, while my roommate Kate was extremely organized. Each of her obje
16、cts had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled (贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other.War broke out one eveni
17、ng. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute but for a p
18、hone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up, she quickly crawled under her covers, sobbing. Obviously, that was something she should not go through phone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in
19、 my heart.Slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. I got so into my work that I even didnt notice Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. Then, she reached out her hands
20、 to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me, “Thanks.”Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.4. What made Kate angry one evening?A. She couldnt find her books.B. She
21、 heard the author shouting loud.C. She got the news that her grandma was ill.D. She saw the authors shoes beneath her bed.5. The author tidied up the room most probably because _.A. she hated herself for being so messyB. she was asked by Kate to do soC. she was scared by Kates angerD. she wanted to
22、show her care6. How is Paragraph 1 mainly developed?A By analyzing causes.B. By describing a process.C. By showing differences.D. By following time order.7 What might be the best title for the story?A. My Friend KateB. Hard Work Pays OffC. How to Be OrganizedD. Learning to Be Roommates【答案】4. D 5. D
23、6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者与室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己的同情,从而达成和好。作者从中懂得一个道理:让步、整理房间和坚持是处理室友关系的关键。【4题详解】细节理解题。根据第二段I heard her screaming. “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me.可知,室友生气是因为作者乱丢乱放的鞋子,故选D。【5题详解】推理判断题。根据第四段All of a sudden, a warm feelin
24、g of sympathy rose up in my heart.可知,作者整理房间是出于对室友悲伤的同情而表达自己的关切,故选D。【6题详解】推理判断题。根据第一段Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled(贴标签)everything. I always looked for everything. Over time,Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, a
25、nd I would lay my books on her tidy desk. So we both got tired of each other.等内容可知,作者列举了与室友在日常习惯上的种种差异,故选C。【7题详解】主旨大意题。文章最后一段we learned the key to living together: giving in, cleaning up and holding on.可知,作者表达了自己叙述这个故事的意图:就是懂得了与室友相处的关键,故选D。CMany high school students consider a college education usel
26、ess. Therefore, they choose not to go to college. If youre one of them, think again. Here are some reasons why you should go tocollege and receive a good education there.Schools and universities are the first sources of knowledge. We take that knowledge later on to build our careers after graduation
27、. More knowledge will be gained after you start working, butwithout an education, that job will not be within easy reach. Knowledge leads to knowledge.Although we are limited within the walls of the education, we openly explore other cultures of the world. We come to know that ours is not the only c
28、ulture. Other cultures have great value to share, enriching our own at last. Education also makes us want to travel and interactwith various cultures, broadening our horizons.When theres a downturn(衰退)in the economy, those who attended college will be morelikely to find a new job than those who only
29、 finished high school and have a limited skill. The more education you have, the more chances you will get to improve the quality of your life as you have a better job and earn a higher salary.When youre skillful and knowledgeable, you get to rub knees with people of similar backgrounds and tastes.
30、It means a good education leads to excellent networking. Goodnetworking can benefit you a lot in your later life.A good education makes you a more amusing and confident person. You can talk aboutideas and events instead of just other people or whats on sale in stores. An educated person doesnt gossi
31、p(说长道短), having a preference to discuss ideas and listen to what other people have to say.8. Which of the following benefits of going to college is not mentioned by the writer?A. Becoming a humorous person.B. Enlarging social networks.C Gaining more knowledge.D. Experiencing diverse cultures.9. What
32、s the preference of a good education?A. make you a rich person.B. make the world a better one.C. let you know the differences between countries.D. makes you a more interesting and confident person.10. How does the writer develop the passage?A. By giving examples.B. By listing reasons.C. By following
33、 directions.D. By offering suggestions.11. What is the passage mainly about?A. Sources of knowledge.B. Benefits of attending college.C. The disadvantages of not being educated.D. The reasons why some people think collegeuseless.【答案】8. A 9. D 10. B 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。作者通过这篇文章主要向我们描述了应该上大学并在那里接受良好教
34、育的一些理由。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Schools and universities are the first sources of knowledge.(学校和大学是知识的第一来源。)”,第三段“Although we are limited within the walls of the education, we openly explore other cultures of the world.(虽然我们受到教育的限制,但我们公开地探索世界上的其他文化。)”及倒数第二段“When youre skillful and knowledgeable, you get to
35、 rub knees with people of similar backgrounds and tastes.(当你技术熟练、知识渊博时,你就可以与背景和品味相似的人交往。)”可知,A项“成为一个幽默的人”不是上大学的好处。故选A项。【9题详解】推理判断题。根据最后一段“A good education makes you a more amusing and confident person.(良好的教育使你成为一个更有趣和自信的人。)”可知,良好的教育可以使人更有趣,更自信。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据文章第一段“Therefore, they choose not to
36、go to college. If youre one of them, think again. Here are some reasons why you should go to college and receive a good education there.(因此,他们选择不上大学。如果你是他们中的一员,请三思。以下是一些你应该上大学并在那里接受良好教育的理由。)”以及后文列出的一条条理由可知,作者是通过列举理由发展这篇文章的。故选B项。【11题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Therefore, they choose not to go to college. If you
37、re one of them, think again. Here are some reasons why you should go to college and receive a good education there.(因此,他们选择不上大学。如果你是他们中的一员,请三思。以下是一些你应该上大学并在那里接受良好教育的理由。)”以及后文列出的各项好处可知,课文的主要内容是上大学的好处。故选B项。DCompared to dogs, cats are often considered to be cold to their human owners. It is usual for t
38、hem to be indifferent(无动于衷的)when humans call their names. Are we sure that they dont understand human voices at all?A recent study published in the journal of Scientific Reports suggests that weve been fooled. Japanese scientists found that cats can recognize their names if their owners regularly us
39、e them. In the study, scientists recruited (招募) 78 domestic cats. They played recordings of voices of their owners saying five words: the first four words were random nouns that resembled their names while the final word was the cats name. Then they observed the cats responses, if there were any.Mos
40、t of cats moved their ears or heads when they heard their names, while they made no response to other words. That suggested, cats were paying attention to you, what you say and what you do, John Bradshaw, an expert on human-animal interactions at the University of Bristol, UK, told The Times. And ca
41、ts were just as good as dogs at learning, she added.In the study, when people called their names, cats often associated (联系) the words with rewards, such as food or play, or withpunishments such as having a bath or going to the vet. This made cats sensitive(敏感的)to words. After the cats had been call
42、ed several times, they could respond to the words. But the scientists added that while dogs have evolved(进化)to follow their owners orders, cats have not. Although cats appear to be distant, they do have special relationships with their owners.According to study co-author Atsuko Saito, cats have evol
43、ved not to show their emotions as a survival method. One example is illness, which they tend to hide because “in the wild, no one can rescue them and predators(捕食性动物)are more likely to pay attention to them, ” Saito explained.However, technology may help bridge the communication gap between cats and
44、 us. There are now mobile apps available to explain what their meows mean. So, the next time you hear meow, meow, your cat may be telling you, Hi, you havent cleaned my litter box recently.12. What did the recent study find about cats?A. Cats learn more slowly than dogs.B. Cats are cleverer than dog
45、s.C. Cats can recognize their names.D. Cats are willing to follow orders.13. Why do cats appear distant to their human owners?A. They connect words with punishments.B. They are not sensitive to the human voice.C. They want to protect themselves from harm.D. They dont pay much attention to their surr
46、oundings.14. What does the underlined word resembled in paragraph 2 probably mean?A. were similar toB. were different fromC. were limited toD. were away from15. What can we learn from the last paragraph?A. It is difficult to understand cats meows.B. Interaction with your cats is very important.C. Ca
47、ts do have good relationships with their owners.D. We may know cats better with the help of technology.【答案】12. C 13. C 14. A 15. D【解析】【分析】本文是说明文。文章主要介绍了猫为什么平时表现的比较冷漠。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段“Japanese scientists found that cats can recognize their names if their owners regularly use them.(日本科学家发现,如果主人经常使
48、用猫的名字,猫就能认出它们的名字。) ”可知,猫是能认出它们的名字的。故选C项。【13题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“According to study co-author Atsuko Saito, cats have evolved not to show their emotions as a survival method. One example is illness, which they tend to hide because in the wild, no one can rescue them and predators (捕食性动物) are more like
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393222.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
