分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 37

类型新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 1 EXTENDED READING .ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:393938
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:PPT
  • 页数:37
  • 大小:339.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 1EXTENDED READING 新教材 2021 2022 学年 译林版 英语 选择性 必修 第二 练习 课件
    资源描述:

    1、三 Unit 1Extended reading&Project【语用训练】.根据首字母或汉语提示用所学单词的适当形式填空1.Turn the c_there are too many commercials.2.Traffic reaches its _(顶峰)between 8 and 9 in the morning.3.We need a big win to b_ our confidence.4.He graduated from York with a degree in _(心理学).5.Some students might spend most of their holid

    2、ay time on a_,and thus leave their study neglected.6.Put an a_ in the local paper to sell your car.hannelpeakoostPsychologymusementdvertisement7.She found a company to s_ her through college.8.Movie music can be made m_ because its themes are repeated throughout the film.9.She is prepared to offer m

    3、e an amount adequate to p_ another house.ponsoremorableurchase.选词填空get across,set up,refer to,be linked with,appeal to,be absorbed in,at a discount,be tailored to,brighten up,make a hit1.He could follow his own leads and _his own goals.2.Its a movie that will _the young.3.Mr Brown is a good coach be

    4、cause he can _the play.4.He _completely _reading and forgot even to take his meal.5.People who dont read newspaper are sometimes _as non-readers.6.To help them get a suitable job,a job hunting fair that _foreign talents was held in Beijing recently.set upappeal toget acrosswasabsorbed inreferred tow

    5、as tailored to7.We could do with one or two houseplants to _our room.8.Just do as you did in the room.If youll reel it off that way,Ill bet you _ _.9.The future of our country _closely _that of the whole world.10.Some were offered the tickets at full price and others _.brighten upmake ahitislinked w

    6、ithat a discount.完成句子1._.你学得越多,去的地方就越多。2.Do you think _recently?你认为这就是他最近缺席的原因吗?3.Not only _but they were also perceived to be original.这些电影不仅赚钱,它们还被认为是有创意的。The more you learn,the more places youll gothats why hes been absentwere these movies making money4._,just guess and keep moving.如果你找不到正确的答案,就只

    7、管进行猜测,然后继续做下面的题目。5.I enjoy reading the book and _.我喜欢看这本书,我的妻子也喜欢。Any time you cant find the correct answerso does my wife【主题阅读】阅读理解A(2021扬州高二检测)What limits you from hiking more often?If not having a suitable hiking partner is keeping you out of the woods,why not take a look at the great hiking club

    8、s across Canada?Yukon Outdoors ClubMembership cost:$10 for a single membershipDescription:The club organizes day hikes,backpacking trips,canoe trips,mountain biking,and cross-country skiing trips for members to gain new skills and valuable information.The trips are open to everyone and range from ea

    9、sy to moderate to difficult.UBC Varsity Outdoor ClubMembership cost:Students$40;non-UBC students$60Description:The UBC Varsity Outdoor Club is a social group that hikes and rock climbs.Members lead trips,run skills workshops,and host presentations.Members can borrow equipments from the club.The UBC

    10、VOC has also constructed a few huts in the Coast Mountains.Pender Harbor Hiking Group Membership cost:Free Description:The Pender Harbor Hiking Group offers a way for members to meet like-minded individuals and get fit.Hikes are scheduled two months in advance,so check the website regularly to find

    11、a hike thats right for you!Hikes are usually one and a half to two hours long every Monday and Wednesday morning,but some full-day hikes are scheduled,depending on member interest.Vernon Outdoors Club Membership cost:A single membership is$25,and students pay$10.Children are free when they come with

    12、 a registered family member.Description:The Vernon Outdoors Club is an active group that enjoys hiking and cycling.Members are encouraged to share their activity ideas and interests.The group organizes a Tuesday Activity each week.【文章大意】本文是一则广告应用文,介绍了四个可以提供徒步旅行的加拿大的俱乐部。包括它们的会费和特色活动。1.Which club orga

    13、nizes its trips based on their members hiking skills?A.The Yukon Outdoors Club.B.The UBC Varsity Outdoor Club.C.The Pender Harbor Hiking Group.D.The Vernon Outdoors Club.【解析】选A。推理判断题。根据Yukon Outdoors Club部分的“The club organizes day hikes,.moderate to difficult.”可推断出,Yukon Outdoors Club基于会员的徒步技能组织旅行。故

    14、选A。2.What do we know about hikes organized by the Pender Harbor Hiking Group?A.They are mostly held on weekends.B.They are arranged two months ahead of time.C.Their schedule is always emailed to the members.D.More full-day hikes are offered than half-day hikes.【解析】选B。细节理解题。根据Pender Harbor Hiking Gro

    15、up部分中的“Hikes are scheduled two months in advance,so check the website regularly to find a hike thats right for you!”可知,该俱乐部的徒步旅行日程提前两个月就制订好了。故选B。3.Mr and Mrs Smith,together with their two children,aged 4 and 6,intend to join the Vernon Outdoors Club,how much will they pay for the membership?A.$70.B.

    16、$50.C.$45.D.$35.【解析】选B。细节理解题。根据Vernon Outdoors Club部分中的“Membership cost:A single membership is$25,and students pay$10.Children are free when they come with a registered family member.”可知,史密斯先生和夫人带两个孩子的费用是成人一位$25,两个孩子免费,因此费用是$25*2=$50。故选B。B(2021扬州高二检测)Binge-watching is when a person watches more than

    17、 one episode of a show in quick succession(一连串,连续).With developments in the speed and connectivity of the Internet,increases in technology and the rise of on-demand entertainment companies,people can now have their favorite shows streamed directly to their television at their convenience.This behavi

    18、or is nothing new.In fact,“binge-watching”has been officially listed in dictionaries since 2015.The entertainment companies recognize thisbehavior and many take steps to encourage it.Often,instead of releasing each episode on a week-by-week basis,an entire series will become available concurrently.O

    19、nce the episode finishes many platforms will display pop-ups with“you might like”suggestions,or will automatically play the next episode.However,recent research suggests that out of the more than half of British adults who watch more than one episode of a show back-to-back,almost a third have admitt

    20、ed missing sleep or becoming tired as a result;and one quarter haveneglected their household chores.Next well be missing work!Bingeing has other connectionsbinge eating binge drinking and binge smoking.All of them are often associated with a lack of control and a possible route to addiction.Lindsey

    21、Fussell,consumer group director,said:“The days of waiting a week for the next episode are largely gone,with people finding it hard to resist watching multiple episodes around the house or on the move.”If people find binge-watching hard to resist,coupled with the fact that it has shown to lead to neg

    22、ligence in many,are we witnessing the birth of a new type of addiction?The countless of information and entertainment that television and online media can bring us is,many would say,a good thing.However,when the activity begins to bleed into other areas,causing us to stop functioning then it becomes

    23、 a problem.So,whats the answer?Moderation!Neither a tiny amount,nor too much.After all,as the old proverb says,“A little of what you fancy does you good.”【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了Binge-watching(煲剧)现象的原因以及不良影响,呼吁读者看电视要节制。4.How did the writer develop the first paragraph?A.Listing some examples.B.Telling

    24、a story.C.Giving a definition.D.Analyzing the cause and effect.【解析】选C。推理判断题。根据文章第一段“Binge-watching is when a person watches more than one episode of a show in quick succession.”可判断,作者是通过给Binge-watching下定义开头的。故选C。5.Which of the following words can best replace the underlined word in Paragraph 2?A.sim

    25、ilarlyB.graduallyC.naturallyD.necessarily【解析】选C。词义猜测题。根据文章第二段“Often,instead of releasing.available concurrently.”可知,现在一部完整的剧集可以同时发布,此处指一旦剧集结束,许多平台就会弹出你可能会喜欢”的建议,或将自动播放下一集,automatically意为自动地,与naturally同义。故选C。6.What Lindsey said in Paragraph 4 implies that_.A.people have no patience to do workB.people

    26、 cant control their movementsC.people are delighted to watch televisionD.people cant resist the temptation【解析】选D。推理判断题。根据文章第四段“Lindsey Fussell,consumer group director,.on the move.”可知,此处表示Binge-watching现象的严重,人们很难抗拒电视剧的诱惑。故选D。7.What advice did the writer give at last?A.To watch episodes in a moderate

    27、 way.B.To draw life lessons from the episodes.C.To enjoy entertainment as much as possible.D.To keep online media from stopping functioning.【解析】选A。细节理解题。根据文章最后一段“So,whats the answer?Moderation!Neither a tiny amount,nor too much.”可知,作者建议人们看电视节制。故选A。.阅读理解(2021天水高二检测)I wanted to be a journalist when I

    28、was 12 years old.I used to sit in front of the TV in my familys living room,imitating what the presenters said on the morning shows.I knew one day I would move to New York City to work in television.So when I got a job at one of the three big networks in New York at the age of 24,I was elated.This w

    29、as where I had always wanted to be.I spent the next 12 years in a variety of roles at the same company.I had the perfect arrangement that most people thoughta job for life.“Youre so lucky”was what I heard over and over again.And I was.But I also started to notice cracks(裂缝)in the media world I had c

    30、ome to love so much.A new kind of competition cropped up in the form of social media and new digital media.News was changing.I knew I couldnt stay where I was;I must accept the change and be part of creating it.When I told my colleagues that I was thinking about leaving the network and going to work

    31、 at an online start-up,I got a lot of crazy looks.“Why would you make such a risky move?”“What if it fails?”“You cant be seriously considering this.”I didnt listen to their advice because I knew not every good experience is defined(定义)by success or failure.Sometimes its about running the risk pushin

    32、g the limits and having faith in an idea.What would the world be like today if we only acted when we could see the outcome?Our new online company,Huffpost Live,has been on the air for several months and is doing amazingly well.I didnt listen when people told me to take the safe route.Im proud that I

    33、 didnt take the advice of the so-called experts and chose to make the change.【文章大意】这是一篇记叙文。主要记叙了作者从小想要成为一名记者,后来终于在纽约三大电视网其中一家公司找到了一份工作。然而随着新媒体的出现,作者意识到自己必须做出改变,于是不顾他人看法,从公司辞职创立了自己的在线公司。作者觉得自己做了对的决定。1.What does the underlined word“elated”in Paragraph 2 mean?A.Surprised.B.Worried.C.Excited.D.Confident

    34、.【解析】选C。词义猜测题。根据后文This was where I had always wanted to be.可知电视台是作者一直想去的地方,因此在这里找到一份工作时,作者非常激动。由此可知画线单词意思为“激动的”。故选C。2.Why did the author leave her previous job?A.The boredom in the media industry.B.The rapid development of new media.C.The bad relationship with her colleagues.D.The large amount of wo

    35、rk in the company.【解析】选B。细节理解题。根据第三段中A new kind of competition cropped up.be part of creating it.可知一种新的竞争以社交媒体和新的数字媒体的形式出现。新闻的形式在变。作者知道不能待在原地,必须接受改变,参与创造。由此可知,作者离开她以前的工作是因为新媒体的快速发展。故选B。3.What can we infer about the author?A.She had no experience of failure.B.She didnt mind what others said.C.She act

    36、ed after knowing the outcome.D.She had a better understanding of success.【解析】选B。推理判断题。根据第四段第一句I didnt listen to their advice because I knew not every good experience is defined by success or failure.可推知,作者并不介意别人说什么。故选B。4.What did the author think of her decision?A.She wasnt sure of that.B.She had ta

    37、ken great risks.C.She felt regret about that.D.She made a right decision.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段中Im proud that I didnt take the advice of the so-called experts and chose to make the change.可知作者认为她做了一个正确的决定。故选D。.阅读填句(2021金华高二检测)Kids nowadays have computers in the classroom,more than one television in the

    38、ir homes,and pads in their backpacks.It seems impossible to separate them from digital equipment.1_Establish rules around screen time early on.Before giving your children their first smartphone,make sure that both you and your children learn about digital responsibility,signs of cyberbullying(网络暴力)a

    39、nd coping ways.2Basic,but important ones,can include not responding to texts from unknown numbers and never sharing their personal information online or with anyone they dont know.3When establishing contracts and limits on technology with your children,remember they will feel more willing to follow

    40、rules when you do,too.Telling your children to avoid screens if you are constantly attached to one is likely to result in tension and frustration.As a parent,its important to be a good role model for your children,not only with regards to technology but within everyday life.Stress the value of physi

    41、cal play.I understand that we cant keep children from enjoying screen time.4Try to replace screen time with physical activity,and even reward your children with items they enjoy if they reduce their time on digital devices.5A.Lead by example.B.As a result,their study and health suffer.C.Make a rule

    42、for the whole family to agree to.D.But we can find a happy medium where we enable kids to be kids.E.Here,as a father of four,Id like to share my thoughts with parents.F.This shared information helps your children fully understand and respect rules.G.In this way,they will rely less on technology and

    43、seek happiness from creative play.【文章大意】这是一篇议论文。作者通过自己的经验介绍了如何让孩子们正确使用电子设备及让孩子们远离电子设备的方法。1.【解析】选E。上文提到孩子们很难拒绝电子设备的诱惑,说明给孩子们建立使用电子设备的规则很有必要,后文讲述了相关规则要从早期开始设立,让孩子们树立使用电子设备的责任心及不随意在网上分享个人信息等。故E项作者作为四个孩子的父亲分享自己的教育经验贴合上下文的内容,故选E。2.【解析】选F。由下文提到的最重要的是不回复陌生人的信息及决不能在网上和跟陌生人分享个人信息,可知共享信息会帮助孩子们充分理解和尊重规则,故选F。3.

    44、【解析】选A。由第二段中“remember they will feel more willing to follow rules when you do,too.”可知父母要给孩子做榜样,所以A项以身作则符合第二段的主旨,故选A。4.【解析】选D。上文提到注重体育游戏的价值。我知道我们不可能不让孩子们享受看电视的时间。D选项“但是我们可以让孩子们在尽享童年时光时找到一个平衡点”与前一句构成转折关系,也能引出下文的平衡方法“Try to replace screen time with physical activity”,故选D。5.【解析】选G。上文提到尝试用体育活动来代替看屏幕的时间,如

    45、果孩子们减少使用电子设备的时间,甚至可以用孩子喜欢的东西来奖励他们。所以有趣的体育活动可以减少孩子们对科技的依赖,从体育游戏中寻找快乐。G项中“seek happiness”与文章中“reward your children with items they enjoy”对应,故选G。【技巧点拨】阅读理解七选五题型考生需通篇理解文章的逻辑结构,联系上下文,再结合相关选项进行分析、筛选和排除。如本文第一题较难,考生可结合上下文进行辨析,上文“It seems impossible to separate them from digital equipment.”可知孩子们很难拒绝电子设备的诱惑,说明给孩子们建立使用电子设备的规则很有必要,后文“Establish rules”,“learn about digital responsibility”及“never sharing their personal information online”讲述了给孩子们建立使用电子设备的相关规则。结合七个选项只有E选项作者作为四个孩子的父亲分享自己的教育经验贴合上下文的内容。本课结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2021-2022学年译林版英语选择性必修第二册练习课件:课时练习 UNIT 1 EXTENDED READING .ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-393938.html
    相关资源 更多
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修4 UNIT 5 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修4 UNIT 5 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修3 UNIT 2 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修3 UNIT 2 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修2 UNIT 3 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修2 UNIT 3 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷9 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷9 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷37 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷37 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷30 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷30 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷29 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷29 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷24 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷24 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷22 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷22 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷17 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷17 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 2 ROBOTS 5 SECTION Ⅴ WRITING WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 2 ROBOTS 5 SECTION Ⅴ WRITING WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 1 LIVING WELL 6 单元要点回扣 WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 1 LIVING WELL 6 单元要点回扣 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷13 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷13 WORD版含答案.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(2)(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(2)(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(1)(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(1)(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section B导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section B导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section A导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section A导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修四新素养同步讲义:UNIT 4 BODY LANGUAGE 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语必修四新素养同步讲义:UNIT 4 BODY LANGUAGE 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR WORD版含答案.doc
  • 云南省富民一中2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省富民一中2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程课件:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT .ppt2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程课件:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT .ppt
  • 2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程能力提升:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT-SECTION 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程能力提升:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT-SECTION 3 WORD版含答案.doc
  • 云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语9月月考试题201807110253.doc云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语9月月考试题201807110253.doc
  • 云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语11月月考试题.doc云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语11月月考试题.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1