2019高考英语(人教)一轮预热自练题选修8U1及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019高考英语人教一轮预热自练题选修8U1及答案 WORD版含解析 2019 高考 英语 人教 一轮 预热 选修 U1 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019高考英语(人教)一轮预热自练题选修8U1及答案完形填空。Each time I see a balloon,my mind flies back to a memory when I was a six-year-old girl.It was a rainy Sunday and my father had recently died.I asked my mum if my dad had gone to heaven.“Yes,honey.Of course,”she said.“Can we write him a letter?”I asked. She paused,the
2、 longest pause of my short life,and answered,“Yes.”My heart jumped.“Can the mailman go there?”I asked. “No,but I have an idea.”Mum drove to a party store and returned with a red balloon.I asked her what it was for.“Just wait,honey.Youll see.”Mum told me to write my letter.Eagerly,I got my favourite
3、pen,and poured out my six-year-old heart in the form of blue ink.I wrote about my day,what I learned at school,what Mum was doing,and even about what happened in a story I had read.For a few minutes it was as if Dad were still alive.I gave the letter to Mum.She read it over,and a smile crossed her f
4、ace.She made a hole in the corner of the letter where she looped the balloon string.We went outside and she gave me the balloon.It was still raining.“Okay,on the count of three,let it go.One,two,three.”The balloon,carrying my letter,darted upwards against the rain.We watched until it was swallowed b
5、y the mass of clouds.Later I realized,like the balloon,that Dad had never let his sickness get him down.He was strong.No matter what he suffered,hed persevere,dart up,and finally transcend this cold world and his sick body.He rose into sky and became something beautiful.I watched until the balloon d
6、isappeared into the grey and white and I prayed that his strength was passed on.I prayed to be a balloon.1.When the girl asked her mother if they could write to her father,her mother_.A.believed it easy to do soB.thought her a creative girlC.felt it hard to answerD.found it easy to lie2.When the gir
7、l was told that she could send a letter to her father,she_.A.jumped with joyB.was worried that it couldnt be deliveredC.started writing immediatelyD.became excited3.In the eyes of the author,what was the rain like?A.An incurable disease.B.An unforgettable memory.C.The failure her father experienced.
8、D.The hard time her father had.4.What would be the best title for the passage?A.An unforgettable experienceB.Fly to heavenC.The strong red balloonD.A great father参考答案: 1.C; 2.D; 3.D; 4.C解析: 本文是一篇记叙文。文章讲述了女儿想和已故的父亲通信,这使母亲很为难。但聪明的母亲用红气球作为邮递员把女儿写给父亲的信寄往天堂,让女儿感到父亲还活着。1.C 推理判断题。根据文章第二段中的“She paused,the l
9、ongest pause of my short life,and answered,Yes.”可知,母亲停顿了很长时间,这意味着她思考了较长的时间才回答了女儿的问题。这说明女儿的问题很难回答。故选C项。2.D 细节理解题。根据文章第二段中的“My heart jumped.”可知,“我”很高兴。故选D项。3.D 推理判断题。根据文章最后一段中的“No matter what he suffered.became something beautiful.”可知,雨就像父亲经历的艰难时光。故选D项。4.C 主旨大意题。本文是一篇记叙文,文章以红气球为主线贯穿整篇文章,红气球也象征着父亲。故选C项
10、。单句语法填空1They are likely _ (fire) by the company just because of their fault.答案:to be firedSb. be likely to do sth. “某人可能做某事”。主语they与fire之间为被动关系,故应填不定式的被动形式。2The majority of the interviewees _ (prefer) watching TV at home to going to the cinema.答案:preferthe majority of . 作主语时,谓语动词的数与of后的名词保持一致。由inter
11、viewees可知谓语动词应用复数形式。3It suddenly occurred _ him that he should adopt the homeless child.答案:toIt (suddenly) occurred/occurs to sb. that . “某人突然想起某事”。4Whoever breaks the school rules will surely receive _ (punish)答案:punishment句中动词receive后缺宾语,故应填名词punishment作宾语。5We should not have _ (race) discriminati
12、on.答案:racial句中缺少一形容词来修饰名词discrimination, 故填racial “种族的”。6She became the first black woman _ (elect) to the Senate.答案:to be elected当名词或代词前有序数词或最高级修饰时,则常用动词不定式来充当其后置定语,且elect与black woman之间为被动关系,故填to be elected。7He couldnt express himself correctly _ means of words.答案:byby means of . “借助于;用;通过方法”。8She
13、_ (slip) out of the house before the others were awake.答案:slipped句意:她趁别人还没醒,溜出了房子。分析句子结构可知该空为句子的谓语动词,由从句中动词时态were可知,应用一般过去时。9_ (hire) a car, you must produce a passport and a current driving license.答案:To hire句意:若想租车,你需要出示护照及当前驾照。此处用动词不定式作目的状语。10By the time she knew the news, John _ (fly) to America
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
