2020新课标高考英语二轮 专题限时集训10 词义猜测之推测单词、短语、句子的含义 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考英语二轮 专题限时集训10词义猜测之推测单词、短语、句子的含义 WORD版含解析 2020 新课 标高 英语 二轮 专题 限时 集训 10 词义 猜测 推测 单词 短语 句子 含义
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家专题限时集训(十)词义猜测之推测单词、短语、句子的含义A (2019长沙四校模拟)Josh Morrison,17,dreamed of raising $100,000 to build a home for a lowincome family.After years of hard work,his dream has come true.The house is now in the early stages of building.Six years ago,Josh and his dad went into a Habitat for Humani
2、ty Restore,a home improvement store and donation center run by the nonprofit organization.They were there to buy a sink.Josh,then 11,also noticed a collection of pernnies.“I instantly felt the urge to help out with that,”he said.Josh set a fundraising(筹款) deadline of four years.Many people doubted w
3、hether he could reach his goal of $100,000,but it didnt shake his faith.He raised money at his school and other nearby schools.He collected money from neighbors,got publicity from local newspapers,and placed cans in stores so that people could donate extra change.Joshs fundraising efforts began to p
4、roduce results.Still,there were challenges.Four months before his deadline,he was $30,000 short.He decided to hold a Family Fun Fair and Spaghetti Dinner in Uxbridge,which is in the province of Ontario.The event raised $19,000.“I didnt care how long it took me,”Josh said.“I would raise $100,000.”Wit
5、h three weeks left,a company called Joshs house,offering to donate $18,000.Eventually,Josh reached a total of $124,000 before his deadline.“The momentum just kept going,and we decided to do more,”he said.“Joshs Penny House” is being built by Habitat for Humanity in the city of Oshawa,along with 24 n
6、ew townhouses.Josh has helped with some of the construction,as have other volunteers.He will choose the family that moves into the unit.Next year,the 17yearold will head to college in British Columbia,Canadas westernmost province.As a 11yearold kid when starting fundraising,Josh was able to send a p
7、owerful message across the world.No matter how old you are,if you have a dream and are willing to do anything to achieve it,it can come true.【语篇解读】本文是一篇记叙文。一个11岁的少年因一次偶然的经历决定为低收入家庭募捐建房,经过数年的不懈努力,实现了这一梦想。1Which word can best describe Josh Morrison in Paragraph 2?AStraightforward.BOpenminded.CDetermin
8、ed.DCautious.C考查推理判断。结合文中对Josh Morrison筹款过程的描述以及第二段中的Many people doubted whether he could reach his goal of $100, 000, but it didnt shake his faith.可知,尽管很多人怀疑他是不是能在四年中完成这件事,但是他信念坚定。由此可见他是“意志坚定的”。2Why was the Family Fun Fair and Spaghetti Dinner event in Uxbridge held?ATo call for more attention.BTo
9、attain his goal.CTo win approval from the locals.DTo find sponsors for a family.B考查细节理解。根据第二段中的his goal of $100, 000和第三段的内容可知,在截止日期前的四个月,离他的筹款目标还差30, 000美元,于是他决定举办这个活动来达到目标。3What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean?AHis project became more popular.BHe received continuous donations.CThe
10、result was beyond expectations.DHe got more support from the company.B考查句意理解。根据下文中的we decided to do more以及后面的句子“Johns Penny house.24 new townhouses.”可知,捐款势头一直保持下去,他收到了比最初目标多的钱,于是打算做更多,他帮助建造Joshs Penny House以及24所新住宅来帮助需要的人,所以画线处应意为“他继续收到捐款”。4What will be the best title of the text?AAn Astonishing Fun
11、draiserBA Boy with a Warm HeartCKindness from a CompanyDThe Penny House DreamD考查标题判断。文章主要讲述了一个11岁的少年经过几年不懈的努力,实现为低收入家庭募捐建房的梦想的经历。本文提到的Joshs Penny House是解题的暗示。钱是Josh一分分筹来的,因此本文最佳标题是D。B (2019石家庄市质检)While visiting the North Pole in winter may not be at the top of your bucket list,the everchanging ICEHO
12、TEL,which opened its doors to visitors on December 14 this year,may change your mind.200 km north of the Aretic Cirele in the Swedish village of Jukkasjrvi,the hotel,which is carved entirely from ice,is rebuilt annually.The 35 rooms,built to accommodate visitors on all kinds of budgets,vary from exp
13、ensive suites to basic rooms that are furnished with just an icy bed and a reindeer skin.Among the highlights this year is the “Spruce Woods” suite.Sculpted by Christopher Pascoe and Jennie OKeefe of Canada,it describes a camping scene complete with a classic microbus,a forest,and even an artificial
14、 campfire.There is also the artfullycarved“Living Ocean” suite to remind visitors of the importance of saving our oceans.The room is full of carved sea life that includes coral and a shark “swimming”right over the ice bed.“The suite is inspired by global warming and the overfishing that affects our
15、oceans,”says artist Jonathan Paul Green.“I also think the idea of using frozen water from a river in northern Sweden to create an ocean with shells,fish,and coral is exciting.”The nearby “Haven” suite is a “magical gate of ice” guarded by two large animals.“We are inspired by the meeting between peo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395518.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
