内蒙古通辽市实验中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 通辽市 实验 中学 2020 2021 学年 英语 上学 第一次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古通辽市实验中学2020-2021学年高二英语上学期第一次月考试题(含解析)本试卷分为第I卷和第II卷两部分。第I卷1至8页,第II卷9至10页。考试结束,将本试卷和答题卡一并交回。第I卷注意事项:1. 答第I 卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上所对应题目的答案标号框涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;第小题1.5分,满分7.5分)1.W
2、hat doesnt the man like about the city?A. The weather B. The people C. The traffic2.How many girls are there in Kates school?A.70 B.84 C.1003.Whats the relationship between the two speakers?A. Classmates B. Mother and son C. Teacher and student4.What is Linda doing?A. Typing some articles B. Writing
3、 some articles C. Printing newspapers5.Whats wrong with Tom?A. He ate too much just nowB. He failed the final examC. He doesnt feel very much第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)请听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给出的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题。,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答6、7题。6. What are
4、 they mainly talking about?A. A ring B.A watch C.A belt7.What can we learn about the girl?A. She got a gift from her cousinB. She doesnt like this gift at allC. She likes this gift very much听第7段材料, 回答第8至10题。8. Which is true about Jenny?A. She is a college student B. She is older than Cathy C. She li
5、ves in another city9. What do Cathy and Jenny never send?A. Letters B. Birthday gifts C. Some unusual things10.How do Cathy and Jenny usually keep in touch with each other?A. By sending e-mails B. By making calls C. By writing letters听第8段材料, 回答第11至13题。11.What do we know about Mollys house?A. It is b
6、ig but old B. It has two floors C. There are three bedrooms12. What doesnt Mollys roommate need to do?A. Do the laundry B. Do the cleaning C. Cook dinner13. What kind of food is Mollys roommate trying?A. Italian food B. Indian food C. Chinese food听第9段材料, 回答第14至16题。14.When did Ted begin to ride a mot
7、orcycle?A. At the age of 14 B. At the age of 15 C. At the age of 1615.Where did Ted go on a motorcycle?A. To the east coast of the United KingdomB. To the west coast of the United StatesC. To the east coast of the United States16.How does Ted feel during his trip?A. Excited B. Lonely C. Bored听第10段材料
8、, 回答第17至20题。17.How long does Jack work a day?A. For six hours B. For ten hours C. For twelve hours18.What does Jack think of his job?A. Difficult and boring B. Difficult and dangerous C. Easy but dangerous19.How much does Jack usually get for tip?A.10 percent of the fare B.15 percent of the fare C.2
9、0 percent of the fare20.What do we know about Jack?A. He doesnt like his job B. He doesnt talk too much C. He is unfriendly第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AGreat DestinationsLos AngelesDiscover Los Angeles and experience the 129th Roses Parade from reserved
10、grandstand seats, with a private pre-parade float viewing (花车巡游) and dinner. Start your journey on December 29, 2020. Call 888-817-9466 or visit .GreensboroThe National Folk Festival in Greensboro features three days of music, dance, crafts and more. ALL FREE! September 8 to 10, 2020. Call 800-344-2
11、282 or visit www.VisitG.Fairbanks, AlaskaBe inspired by the light of the aurora borealis (北极光). Renew your energy under the midnight sun and experience the warmth in Fairbanks. Call 800-327-5774 or explore www.VisitF for your free Fairbanks Visitors Guide.The Mississippi RiverOffering one-day or two
12、-day Mississippi River trips aboard the Victorian-styled Riverboat Twilight. Let our captain be your guide to bald eagles, steep mountains and historic river towns. Call 800-331-1467 or visit www.RiverboatT.Anchorage, AlaskaExperience Alaskas natural wonders in Anchorage: glaciers, mountains and wil
13、dlife! Order your free official guide to Anchorage today. Explore www.VisitA or call 800-478-1255.To win your next vacation, request free travel information by texting RDTRAVEL to 41411, and enter to win $2,000 towards your next vacation. You will receive one text message. Message and data rates may
14、 apply. Your information will not be sold or used for any of the other purposes. No purchase necessary to enter or win. For official rules and prize information, go to www.RD.com/Traveltips for further details.1. Where can you go to enjoy some natural scenery?A. Fairbanks and Greensboro.B. Los Angel
15、es and Anchorage.C. Los Angeles and Greensboro.D. The Mississippi River and Anchorage.2. You need to book a seat if you want to _.A. watch a roses paradeB. attend a light showC. go on a two-day boat tripD. enjoy a national folk festival3. You can win your next vacation by _.A. paying $2,000 in advan
16、ceB. replying to one text messageC. requesting free travel informationD. paying message rates yourself【答案】1. D 2. A 3. C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个旅游目的地,以及这些地方的一些特色活动、时间安排和联系方式等信息。【1题详解】细节理解题。根据The Mississippi River部分中“Let our captain be your guide to bald eagles, steep mountains and historic river towns.
17、 (让我们的船长做你的向导,去看秃鹰、陡峭的山脉和历史悠久的河流小镇)”以及Anchorage, Alaska部分中“Experience Alaskas natural wonders in Anchorage: glaciers, mountains and wildlife!(在Anchorage体验阿拉斯加的自然奇观:冰川、山脉和野生动物!)”由此可知,你可以去The Mississippi River 和Anchorage欣赏自然风光。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第一段中“Discover Los Angeles and experience the 129th Roses
18、Parade from reserved grandstand seats, with a private pre-parade float viewing (花车巡游) and dinner.”可知探索洛杉矶,从预定的看台座位体验第129届玫瑰花车游行,并在游行前观看花车和享用晚餐。由此可知,如果你想看玫瑰花车游行,你需要预订座位。故选A。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中“To win your next vacation, request free travel information by texting RDTRAVEL to 41411, and enter to win $2
19、,000 towards your next vacation.”可知为了赢得你的下一个假期,你可以通过发送RDTRAVEL到41411来获取免费的旅游信息,就可以赢得2000美元作为你下一个假期的奖励。由此可知,你可以通过获取免费旅游信息来赢得下一个假期。故选C。BOne minute, Peggy Lewis and her husband were watching the trees blow in the wind outside their home in Eureka, Kansas. Next, they were surrounded by broken glass from
20、 the houses windows. The roof tore off. The walls fell down. After the 152-mph tornado (龙卷风) had passed, it took a team of neighbors to pull the couple out from the ruins and take them to the hospital.When the couple returned to their home three days after that awful night, Lewis wanted one thing he
21、r family Bible. Lewis bought the Bible 35 years ago, at the start of her marriage. Shed used it to hold her familys old photos, newspaper obituaries (讣告) of loved ones, a handkerchief from her great-grandmother and so on.The Bible wasnt where shed last seen it, on top of an old dresser in her bedroo
22、m. Then two volunteers showed up to help the couple dig out. After an hour of searching, one volunteer found the Bible while cleaning through the little stones. It had flown approximately ten feet from that unlucky dresser. Surprisingly, while many books inside the house had been destroyed beyond re
23、cognition, the Bible was still intact (完好的), even though it had sat in the rain for days. A few of the Bibles treasures did go missing. But ever so slowly, they began reappearing in Lewiss life. Days after the Bible was found, volunteers discovered one of the newspaper obituaries outside the house.
24、Two weeks later, a neighbor found another piece of newspaper sticking to her fence. “It was such a shock,” said Lewis.Lewis and her family are living at a friends house until they get back on their feet. But the Bible already has its well-deserved place of honor, on Lewiss borrowed dresser. She know
25、s that while every good book tells stories of extremely bad weather and unlikely survival, this one actually lived it.4. Why was the Bible so valuable to Lewis?A. Its a book published 35 years ago.B. Its a witness of her familys history.C. Its the wedding gift from her husband.D. Its the first thing
26、 she bought for her family.5. How were the Bible and its treasures found?A. Volunteers found them outside the house.B. Lewis found them when cleaning up the ruins.C. They were found when floating near the old dresser.D. Lewis neighbor and some volunteers discovered them.6. What does the underlined s
27、entence “this one actually lived it” in the last paragraph mean?A This book was of high quality.B. This book survived the tornado.C. This book was worthy of being read.D. This book told the stories about tornado.7. In which part of a magazine can you find the article?A. History and art.B. Financial
28、observation.C. Everyday wonders.D. Science and technology.【答案】4. B 5. D 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。在一次可怕的龙卷风中,主人公Lewis在志愿者和邻居的帮助下奇迹般地重新找回了一本重要的圣经,这本圣经记录着她的家庭历史。【4题详解】推理判断题。根据第二段中的“Shed used it to hold her familys old photos, newspaper obituaries (讣告) of loved ones, a handkerchief from her great-grandmothe
29、r and so on.”可知,她用它来存放家人的旧照片、报纸上亲人的讣告、曾祖母的手帕等等。由此可知,这本圣经对Lewis来说是如此珍贵,因为它见证了她的家庭历史。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“After an hour of searching, one volunteer found the Bible while cleaning through the little stones.”及“Days after the Bible was found, volunteers discovered one of the newspaper obituaries outsi
30、de the house. Two weeks later, a neighbor found another piece of newspaper sticking to her fence.”可知,经过一个小时的搜寻,一个志愿者在清理小石头时发现了这本圣经。在发现圣经几天后,志愿者们在房子外面发现了报纸上的讣告。两周后,一个邻居发现另一张报纸粘在她的篱笆上。由此可知,志愿者和邻居发现了圣经和里面珍藏的东西。故选D。【6题详解】句意猜测题。根据划线句She knows that while every good book tells stories of extremely bad weat
31、her and unlikely survival, this one actually lived it.可知,她知道,虽然每一本好书都讲述极端恶劣的天气和不太可能生存下来的故事,但这本书却真实地经历了这一切。再根据上文经历了龙卷风可知,划线句子意为“这本圣经在龙卷风中幸存了下来”。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第一段中的“After the 152-mph tornado (龙卷风) had passed, it took a team of neighbors to pull the couple out from the ruins and take them to the ho
32、spital.”可知,在时速达152英里的龙卷风过去后,一群邻居把这对夫妇从废墟中拉了出来,并把他们送到了医院。再根据第三段中的“Surprisingly, while many books inside the house had been destroyed beyond recognition, the Bible was still intact (完好的), even though it had sat in the rain for days.”可知,令人惊讶的是,虽然屋子里的许多书都被毁得认不出来了,圣经却完好无损,尽管它已经在雨里放了好几天了。由此推知,你能在一本杂志的日常奇迹
33、中找到这篇文章。故选C。CKeep your eyes open. This is where the Ewoks live. The one-hour drive outside of San Francisco, covered in clouds along windy roads, has inspired my husband to say this sentence at least a dozen times.We finally arrive at Muir Woods National Park. I explain the strange green stuff on tr
34、unks of trees as we pass by-mos (苔藓) something my 5-year-old son Cole has never seen in the desert where we live.Mom, are Ewoks real? I think they maybe arent real. Theres a question in Coles voice,like hes trying on this idea.Weve been down the road of pretending versus reality before, what with al
35、l the talk of superheroes and such around our house. I think you are right. Ewoks are just in the movies. But it would be cool if they were real, right ?Coles silent for a while, thinking. I just saw an Ewoks ear back there! Coles spotted an additional Ewok arm and one full body of the tiny hairy cr
36、eatures. It does indeed look like we are in the Ewok forest of Star Wars.Coles imagination is more than I can understand. What do plants eat? Which is the best planet? Which rocks float? He loves life. He loves his inner world and outer existence equally.I hear a lot of worry from parents about medi
37、a sucking the souls from our children, taking away their time for creative play. For us, this hasnt been the case. Cole and his brother are quite knowledgeable in the realities of life when it comes to Angry Birds, Curious George, and the adventures of Indiana Jones. These characters, and others of
38、their own invention, live in my home like visitors, joining us on walks and outings. I appreciate them, though not all the time, for the company they give my sons and their busy minds.I think of media characters as an add-on to already busy minds, by carefully monitoring who gets invited into our li
39、ves, they become part of the parenting team. They teach loyalty adventure, curiosity-lessons Im trying to convey, but in a much cooler way than I can.Pretence is awesome. It provides practice for real life without the ordinary interfering.8. Where are the family heading for?A. The cinema.B. A park.C
40、. San Francisco.D. A desert.9. What can we know about Cole from the passage?A. He is proud of himself.B. He is full of curiosity.C He is courageous.D. He is considerate.10. What do many parents think of their children playing via media?A. It wastes childrens time.B. It can make their children relaxe
41、d.C. It can engage their children in learning actively.D. It can accompany their children in their absence.11. Whats the authors attitude to the media characters in parenting children?A. Indifferent.B. Critical.C. Supportive.D. Disapproving.【答案】8. B 9. B 10. A 11. C【解析】这是一篇夹叙夹议的文章。作者通过他们一家去国家公园的路上,儿
42、子Cole对一切都非常好奇的情况,联想到了媒体角色对孩子的正面影响。作者谈到,很多父母都认为玩媒体游戏浪费孩子的时间。但事实上,媒体角色以一种非常酷的方式帮助父母教会了孩子忠诚、冒险和好奇。【8题详解】细节理解题。根据第二段的We finally arrive at Muir Woods National Park.(我们最终到了Muir Woods国家公园)可知,作者一家要前往一个国家公园。B. A park.(一个公园)符合以上说法,故选B项。【9题详解】推理判断题。根据第六段的Coles imagination is more than I can understand. What do
43、 plants eat? Which is the best planet? Which rocks float? (Cole的想象力超乎我的想象。植物吃什么?哪个是最好的星球?哪一个岩石是漂浮的?)可知,Cole有很多的疑问。由此推测他对一切都充满了好奇。B. He is full of curiosity.(他充满了好奇)符合以上说法,故选B项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第三段的I hear a lot of worry from parents about media sucking the souls from our children, taking away their t
44、ime for creative play. (我听到很多父母担心媒体会吸走孩子的灵魂,夺走他们创造性游戏的时间。)可推测,很多父母认为在媒体上玩是浪费时间。A. It wastes childrens time.(它浪费了孩子的时间)符合以上说法,故选A项。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段I think of media characters as an add-on to already busy minds, by carefully monitoring who gets invited into our lives, they become part of the paren
45、ting team. They teach loyalty adventure, curiosity-lessons Im trying to convey, but in a much cooler way than I can.(我认为媒体角色是我们已经非常忙碌的头脑的附加部分,通过仔细观察谁被邀请进入我们的生活,它们成为养育孩子团队的一部分。它们教会人们忠诚、冒险和好奇心,用一种比我所能想到的更酷的方式)可推测,作者对媒体角色在教育孩子这方面持赞同的态度。C. Supportive.(支持的)符合以上说法,故选C项。DIn the 1970s, chemist James Loveloc
46、k and microbiologist Lynn Margulis developed the Gaia hypothesis(盖亚假说): all organic and inorganic components on the planet are part of one self-regulating system, working to maintain life on earth. Scientists agree that we need take significant action to control emissions(排放). But where scientists a
47、nd popular movements have thus far failed to convince the world to act, it seems that Mother Earth may have succeeded, with the never-before-seen COVID-19. COVID-19 is estimated to have reduced carbon dioxide emission in China by a quarter. It caused factories to shut down, and slowed construction a
48、ctivities. Recent analysis shows a 70 percent drop in flights in February compared with January. And even getting into a car and going to a restaurant, shopping mall, or concert poses a risk of infection, which means that many people are choosing to stay at home and are consuming less, resulting in
49、a significant reduction of their carbon footprints. Of course, China and the rest of the world will hope to restart normal production and consumption as soon as the virus is under control. However, some positive measures have already been taken as a result of COVID-19. As the virus is thought to ori
50、ginate from wildlife, Chinese authorities are revising laws and regulations regarding the countrys massive wildlife trade in order to prevent future epidemics(流行病)a win for biodiversity. The deaths of thousands of people worldwide should also serve as a lasting reminder of the fragility of life. We
51、humans frequently ignore or repress uncomfortable thoughts of death and extinction. We would rather get on with our lives as usual, thinking everything will somehow work out in the end. Only in the face of suffering and death are we forced to view the bigger, longer-term perspectiveand this is what
52、is needed in order to react appropriately to climate change. COVID-19 has sent alarm bells ringing throughout the world.12. What does the author mention the Gaia hypothesis for?A. To tell the main idea of the text.B. To introduce the topic for discussion.C. To show the need to protect the planet.D T
53、o stress the importance of self-regulating system.13. What is the second paragraph mainly about?A. The unexpected benefit of COVID-19.B. The economic influence of COVID-19.C. The preventive measures for COVID-19.D. The possible causes of COVID-19.14. What does the underlined word repress in the last
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396099.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级上册语文习题课件-语文园地一|人教新课标 (共9张PPT).ppt
