分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 2 CLONING 单元加餐练 WORD版含解析.DOC

  • 上传人:a****
  • 文档编号:396388
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:43KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 2CLONING 单元加餐练 WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语
    资源描述:

    1、单元加餐练.完形填空It was 1972, and I was in second grade. In the classroom, the teacher, Ms Boyette, was _1_ aloud to us from Island of the Blue Dolphins. And we had just come to a part of the book where the main character was training a wild dog. I was listening, caught up in the _2_ of all.Not far away fr

    2、om me, there seated a boy who always frightened or _3_ others, so I was _4_ of this boy. While Ms Boyette was reading, I looked over at him, for he was someone I was in the _5_ of keeping an eye on. I noticed that he was listening too, that he was engaged by the _6_, and that he was leaning forward

    3、in his seat and listening with all his heart. I _7_ at him, openmouthed. I was _8_ with a sudden knowledge that this boy was in fact just _9_ me. He was a kid who liked a story. The boy must _10_ my eyes on him, because he turned. Then something _11_ happened. He smiled at me. _12_, I smiled back, u

    4、nafraid. We were two kids smiling at each other.Why have I never forgotten this small moment? Why do I still _13_ every detail of it? I think its because that moment illustrates so beautifully the _14_ of reading out loud.It shows us into a safe room, where everyone involved, the reader and the list

    5、ener, can have that chance to _15_ each other. We humans long not just for the story, not just for the flow of language, but for the connection that comes when words are read aloud.本文属于记叙文,讲述了作者在一次朗读课上与自己害怕的男孩的关系发生了转变。作者把这种转变归功于朗读。1A.shoutingBsingingCtalking Dreading答案:D解析:根据后文可知,本文讲述朗读的影响,故选D。2A.wo

    6、nder BsilenceCwarmth Dcomfort答案:A解析:根据下文可知,作者被小说的奇妙情节吸引住了,故选A。3A.greeted BtouchedChurtDrefused答案:C解析:根据frightened可知,该男孩经常恐吓和伤害他人,故选C。4A.awareBterrifiedCboredDguilty答案:B解析:根据前文的frightened可知,作者害怕这个男孩,故选B。5A.habitBformCeffortDhope答案:A解析:根据前文可知,作者害怕那个男孩,习惯性地时刻提防他,故选A。in the habit of doing sth.养成做某事的习惯。6

    7、A.speechBstoryCjourneyDdiary答案:B解析:根据前文可知,老师正在给孩子们朗读故事,故选B。7A.pointedBnoddedCstaredDwaved答案:C解析:根据语境可知,作者一直盯着男孩,故选C。8A.struckBmixedCcheatedDconfused答案:A解析:根据文章可知,此处表达作者突然意识到男孩其实跟自己一样,故选A。9A.behindBbeyondCaroundDlike答案:D解析:根据文章可知,作者意识到男孩其实跟自己一样,故选D。10A.ignoreBfeelCmeetDobserve答案:B解析:这个男孩感觉到了作者在看着他,因此

    8、转过了头。故选B。11A.usefulBnaturalCseriousDamazing答案:D解析:根据后文He smiled at me.可知,男孩朝作者微笑了。结合前文内容可知,此处表达作者觉得很不可思议,故选D。12A.ThenBAgainCInsteadDBesides答案:A解析:男孩向作者微笑,作者之后也以微笑回报。故选A。13A.seekBorganizeCrecallDtrust答案:C解析:由前一句Why have I never forgotten this small moment?可知,作者还能回想起很多细节,故选C。14A.powerBcourageCamusemen

    9、tDability答案:A解析:作者认为这是朗读的神奇力量,故选A。15A.cheerBseeCmissDmention答案:B解析:根据文章可知,在听老师朗读时,作者看到了男孩内心真实的样子,故选B。.阅读理解By the end of the century,if not sooner,the worlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate,according to a new study.At the heart of the phenomenon lie tiny marine microorgan

    10、isms(海洋微生物) called phytoplankton.Because of the way light reflects off the organisms,these phytoplankton create colourful patterns at the ocean surface.Ocean colour varies from green to blue,depending on the type and concentration of phytoplankton.Climate change will fuel the growth of phytoplankton

    11、 in some areas,while reducing it in other spots,leading to changes in the oceans appearance.Phytoplankton live at the ocean surface,where they pull carbon dioxide (二氧化碳) into the ocean while giving off oxygen.When these organisms die,they bury carbon in the deep ocean,an important process that helps

    12、 to regulate the global climate.But phytoplankton are vulnerable to the oceans warming trend.Warming changes key characteristics of the ocean and can affect phytoplanktons growth,since they need not only sunlight and carbon dioxide to grow,but also nutrients.Stephanie Dutkiewicz,a scientist in MITs

    13、Center for Global Change Science,built a climate model that projects changes to the oceans throughout the century.In a world that warms up by 3,it found that multiple changes to the colour of the oceans would occur.The model projects that currently blue areas with little phytoplankton could become e

    14、ven bluer.But in some waters,such as those of the Arctic,a warming will make conditions riper for phytoplankton,and these areas will turn greener.“Not only are the quantities of phytoplankton in the ocean changing,” she said, “but the type of phytoplankton is changing.”And why does that matter?Phyto

    15、plankton are the base of the food web.If certain kinds begin to disappear from the ocean,Dutkiewicz said, “it will change the type of fish that will be able to survive.”Those kinds of changes could affect the food chain.Whatever colour changes the ocean experiences in the coming decades will probabl

    16、y be too gradual and unnoticeable,but they could mean significant changes.“Itll be a while before we can statistically show that the changes are happening because of climate change,”Dutkiewicz said,“but the change in the colour of the ocean will be one of the early warning signals that we really hav

    17、e changed our planet.”本文是一篇说明文。调查表明,由于气候变暖,全球的海洋将会变得更蓝,更绿。1. What are the first two paragraphs mainly about?AThe various patterns at the ocean surface.BThe cause of the changes in ocean colour.CThe way light reflects off marine organisms.DThe efforts to fuel the growth of phytoplankton.答案:B解析:段落大意题。

    18、文章第一段点题:由于气候变暖,全球的海洋将会变得更蓝,更绿。第二段介绍由于光从生物体反射的方式,这些浮游植物在海洋表面形成了五颜六色的图案,气候变化又使得这些浮游植物在某些区域加速生长而在其他地方有所减少,导致海洋表面的颜色变化。由此可知前两段讲了海洋颜色变化的原因,故B项正确。2. What does the underlined word “vulnerable” in Paragraph 3 probably mean?ASensitive.BBeneficial.CSignificant.DUnnoticeable.答案:A解析:词义猜测题。后一句提到,气候变暖改变了海洋的主要特点并能

    19、影响浮游植物的生长,因为它们要生长不仅仅需要阳光和二氧化碳,也需要营养。由此可知,这些浮游植物对海洋变暖很敏感,故A项正确。3. What can we learn from the passage?APhytoplankton play a declining role in the marine ecosystem.BDutkiewiczs model aims to project phytoplanktons changes.CPhytoplankton have been used to control global climate.DOceans with more phytopl

    20、ankton may appear greener.答案:D解析:推理判断题。文章倒数第二段提到这些浮游植物是海洋食物链的基础,如果某些种类的浮游植物消失了,会影响能存活的鱼的类型,从而影响海洋食物链,所以A项“浮游植物在海洋生态中所起的作用越来越小”是不对的;Dutkiewicz的模型不是用来推断浮游植物的变化的,而是推断海洋的变化的,排除B项;浮游植物不是用来控制全球气候的,排除C项。由文章第四段信息“But in some waters,such as those of the Arctic,a warming will make conditions riper for phytopl

    21、ankton,and these areas will turn greener.”可知浮游植物多的区域海水会变得更绿,故D项正确。4. What is the main purpose of the passage?ATo assess the consequences of ocean colour changes.BTo analyse the composition of the ocean food chain.CTo explain the effects of climate change on oceans.DTo introduce a new method to study

    22、 phytoplankton.答案:C解析:目的意图题。文章主要论述了随着气候变暖,全球的海洋将会变得更蓝,更绿,即气候变化对海洋有影响,故C项正确。.读后续写It was somewhere between spring and summer, and my mom and I were driving through the countryside.Back then, I was 13 years old, and always felt unhappy with mom.But little did I know that this trip was going to be a spe

    23、cial one.A pot of flowers sat in the back seat, whose heavenly scent filled the car.Suddenly, in the middle of nowhere, my mom pulled over.“What are you doing?” I cried, fearing that the car had broken down and wed be stuck there, so far from home.But that wasnt the case.My mom hopped out of the car

    24、, grabbing the flowers from the back seat.“Itll just be a minute,” she called back through the open windows.My eyes impatiently skimmed the edge of the road before settling on a little sign showing that it was a nursing home.I looked back to the building, somewhat annoyed, as my mom reappeared, empt

    25、yhanded.Before she started the car, curiosity drove me to ask, “Do you know someone there?” She shook her head.“Then what did you do with the flowers?” She smiled slightly, “I gave them to the receptionist.” “What?” She laughed at my confusion.“I told the receptionist to give the flowers to whoever

    26、needed them, especially who hasnt gotten any in a while.”I kept silent for a moment.Not long after we continued our driving, I spoke again, “Did you leave your name?” To this she answered instantly,“No.Leaving flowers there for someone who will appreciate them makes me feel good,which is enough of a

    27、 thankyou for me.”Suddenly, still thinking about Moms deeds, I heard something burst loudly.It was our car that broke down! Nothing could be worse, because neither my mom nor I understood how to repair it, and we didnt know where the garage was.It also seemed impossible to wait for any passerby, sin

    28、ce we had seen so few along the way.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。答案Paragraph 1:We were worrying about what could be done. But after waiting in vain for a considerable time, mom and I decided to walk back the road to the nursing home and seek help.God knows how far we had driven! When we

    29、 arrived, the receptionist was surprised, but warmly helped us contact the garage.There, the old men who had received the flowers were excited to meet us, talking about how great that day was.It amazed me what random actions of kindness could mean to the people who received it.While we were laughing

    30、 and talking merrily, the garage got our car repaired.Paragraph 2:As we drove along,a flower shop came into sight on the road. I paced quickly into the flower shop, where a bunch of flowers glowing red in full bloom caught my eye.Having witnessed the effect of kindness, I decided to send mom the sweet flowers.Soon, the heavenly scent filled the car again.Mom tried to conceal her excitement, but the glittering tears failed her.Through this trip, I discovered that, despite my occasional anger towards her, I actually felt proud of her.This was the trip of my life.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 2 CLONING 单元加餐练 WORD版含解析.DOC
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396388.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1