内蒙古通辽新城第一中学2021届高三下学期第二次增分训练英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古通辽新城第一中学2021届高三下学期第二次增分训练英语试题 WORD版含解析 内蒙古 通辽 新城 第一 中学 2021 届高三 下学 第二次 训练 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、通辽新城第一中学2021届高三第二次增分训练英语试卷时间:100分钟 分值: 150分注意事项:1. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共150分,考试时间100分钟。答卷前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在答题卡的相应位置,将条形码准确粘贴在条形码区域内。2. 回答第I卷(选择题)时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3.回答II卷时,按照题号顺序在答题卡上各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效,在草稿纸上、试卷上或答题卡非题号对应的答题区域的答案一律无效。第一部分:听力 (略)第二
2、部分 阅读理解 (共两节, 满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 AThe Metropolitan Museum of ArtWith nearly two million works of art spanning more than 5,000 years, the Metropolitan Museum of Art (the MET) is one of the worlds largest and finest museums, presenting the best
3、 of human creativity from around the globe, with world-famous collections ranging from ancient Egyptian treasures to the spectacular New American Wing, plus more than 30 annual special exhibitions, all free with your admission. Enjoy drinks and the Roof Gardens spectacular skyline views (MayOctober)
4、. Or experience Friday and Saturday evenings at the MET, open until 9 p.m. with live music in the Balcony Bar.The MET, with its tall columns and windows, large stairways and water fountains, looks like it could be an emperors palace. The size and diversity of the artworks on display are even more im
5、pressive. The museums collection contains works from every part of the world, spanning from the Stone Age to the twentieth century. The Egyptian Art gallery includes a whole temple that was shipped to America as a gift.The Met Store is a wonderful place to buy gifts; you will find books based on pas
6、t and present exhibits, puzzles, jewelry and other reproductions produced by the museum. Upstairs there are blankets and posters for home decorating with style.HoursSundayThursday: 10 a.m. 5: 30 p.m.Friday and Saturday: 10 a.m. 9 p.m.AdmissionAdults: $25Seniors(65 and over): $17Students: $12Children
7、 (under 12; accompanied by an adult): Free1. Where can you purchase a souvenir at the MET?A. In the Roof Garden.B. In the Balcony Bar.C. In the Met Store.D. In the Egyptian Art gallery.2. How much should a young couple with a 5-year-old kid pay if they want to visit the MET?A. $25B. $37C. $50D. $623
8、. At which time below can you see the amazing skyline views in the Roof Garden?A. On Tuesday 28 May, 11 a.m.B. On Friday 12 November, 4 p.m.C. On Sunday 29 October, 6 p.m.D. On Saturday 21 January, 2 a.m.【答案】1. C 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是一则大都会艺术博物馆的公告,介绍了博物馆的历史、特色活动、营业时间以及门票等信息。【1题详解】细节理解题。根据第三段“
9、The Met Store is a wonderful place to buy gifts; you will find books based on past and present exhibits, puzzles, jewelry and other reproductions produced by the museum. Upstairs there are blankets and posters for home decorating with style.( The Met Store是买礼物的好地方;你会发现根据博物馆过去和现在的展览、拼图、珠宝和其他复制品制作的书籍。
10、楼上有用于家庭装饰的毯子和海报)”可知,在大都会博物馆的Met Store可以买到纪念品。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Admission部分中“Adults: $25;Children (under 12; accompanied by an adult): Free(成人25美元;12岁以下儿童:免费)”可知,一对带着5岁孩子的年轻夫妇如果想参观大都会博物馆,需要付25+25=50美元。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第一段中“Enjoy drinks and the Roof Gardens spectacular skyline views (MayOctober).(五月到
11、十月享受饮料和屋顶花园壮观的天际线景色)”以及Hours部分中“SundayThursday: 10 a.m. 5: 30 p.m.;Friday and Saturday: 10 a.m. 9 p.m. (营业时间:星期日到星期四:上午10时到下午5时30分;星期五及星期六:上午10时至晚上9时)”可知,在5月28日,星期二上午11点你可以看到屋顶花园令人惊叹的天际线景观。 故选A。BA duck has been saved by the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals(RSPCA) after getting
12、stuck with a plastic ring around its neck. It is believed that the plastic ring is the same sort used to package cans of beer together.Animal Collection Officer(ACO) Lauren Bradshaw was one of the three people to find and rescue the duck on the canal near Sellars Square in Manchester on August 23. T
13、hey entered the water to reach the bird. “Our plan was to round up the duck and get him to a bridge as the width of the canal is smaller there,” Lauren said, “The duck managed to escape from us a couple of times but eventually we managed to net and catch him. Then I freed him and gave him an examina
14、tion.”She added that the plastic was fortunately not tight around the animals neck and did not cause any injuries or difficulty breathing. However, plastic stuck around the neck and throat area is a hazard to many sea animals, as the animals think it is food and, once trapped, are unable to remove i
15、t. She suggested that people cut open any plastic rings so that if they are deserted, they will not be able to trap animals like this.Lauren also reminded people that ducks may starve to death due to litter being thrown away rather than being put in a dustbin. When hungry ducks swallow floating piec
16、es of plastic, they can cut through their organs or trick them into feeling full, causing them to stop eating.The RSPCA says it has received more than 21,600 reports of animals injured or caught in litter over the past five years.4. Why did the RSPCA staff drive the duck to a bridge?A. To catch it e
17、asily.B. To free it conveniently.C. To ask passers-by for help.D. To make it go to the bank soon.5. What can we infer about Lauren after she examined the duck?A. She was annoyed at the bird.B. She felt lucky not to hurt it.C. She was guilty about her delay.D. She breathed a sigh of relief.6. What do
18、es the underlined word “hazard” in Paragraph 3 refer too?A. Danger.B. Criterion.C. Shock.D. Failure.7. What did Lauren suggest people do about ducks safety?A. Cut plastic rings into pieces.B. Deal with plastic litter properly.C. Reduce plastic-based food wrappers.D. Improve the recycling rate for pl
19、astics.【答案】4. A 5. D 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。一只鸭子的脖子上被一个塑料环卡住了,英国皇家防止虐待动物协会拯救了它。文章介绍了英国皇家防止虐待动物协会的工作人员Lauren是如何解救这只鸭子的,以及Lauren提出该如何处理塑料垃圾以保护动物免受伤害。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Our plan was to round up the duck and get him to a bridge as the width of the canal is smaller there,” Lauren said, “The duck manage
20、d to escape from us a couple of times but eventually we managed to net and catch him. Then I freed him and gave him an examination.”(Lauren:“我们的计划是围捕这只鸭子,把它撵到一座桥上,因为那里的运河比较窄,这只鸭子几次设法从我们手中逃脱,但最终我们设法捉住了它。然后我放了他,给他做了检查。”)”可知,皇家防止虐待动物协会的工作人员要把鸭子送到一座桥上是为了容易抓住它。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第三段中“She added that the pl
21、astic was fortunately not tight around the animals neck and did not cause any injuries or difficulty breathing.(她补充说,幸运的是,塑料没有紧紧地缠在动物的脖子上,也没有造成任何伤害或呼吸困难)”可推知,Lauren检查了鸭子之后,她如释重负地松了口气。故选D。【6题详解】词句猜测题。根据画线词上文“plastic stuck around the neck and throat area is a”以及后文“as the animals think it is food and,
22、once trapped, are unable to remove it”可知,卡在脖子和喉咙区域的塑料对许多海洋动物来说是一种危险,因为动物认为这些塑料是食物,一旦被困,就无法将其清除。故画线词意思是“危险”。A. Danger.危险;B. Criterion.标准;C. Shock.震惊;D. Failure.失败。故选A。【7题详解】细节理解题。根据第三段中“She suggested that people cut open any plastic rings so that if they are deserted, they will not be able to trap an
23、imals like this.( 她建议人们切开任何塑料环,这样如果它们被遗弃,他们就不能像这样困住动物了)”可知,Lauren建议人们正确处理塑料垃圾保护鸭子的安全。故选B。CSharing truly is caring, even among babies. A recent study found that babies would not only offer up their food to a hungry stranger but will do so even when facing hunger themselves. The study which included 1
24、00 19-month-olds, was done by the University of Washingtons Institute for Learning & Brain Sciences (I-LABS).Lead author on the study and researcher at I-LABS, Rodolfo Cortes Barragan, said, “We think altruism is important to study because it is one of the most unique aspects of being human. We adul
25、ts help each other when we see another in need and we do this even if there is a cost to the self. So we tried out the roots of this in babies.”The researchers monitored how the babies behaved when different fruits such as strawberries, bananas, and grapes were presented in front of them. They also
26、divided the babies into two groups: the “Non-begging” group and the “Begging” group. The experimenter dropped a piece of fruit and pretended to be unsuccessful when trying to reach for it, indicating that they were begging for the lost food. More than half of the babies picked up the food and gave i
27、t to the researcher!Then researchers brought in some babies, all of the the same age, right before their scheduled mealtimes. Again, researchers showed the same behavior. “The babies in this second experiment looked longingly at the fruit, and then they gave it away!” said Andrew Meltzoff, the Co-Di
28、rector of I-LABS. “We think this captures a kind of baby-sized version of altruistic helping.”After researchers analyzed the data, they found that babies that came from families with brothers and sisters or specific cultural backgrounds were also more likely to help. “We think certain family and soc
29、ial experiences make a difference, and continued research would be desirable to more fully understand what maximizes the expression of altruism in young children,” Barragan said. “If we can discover how to promote altruism in our kids, this could move us towards a more caring society.”8. Why did the
30、 researchers conduct the research?A. To know how food attracts babies.B. To see whether babies help each other.C. To test the origins of altruism in humans.D. To find the motivation of babies to help others.9. How did the babies in the second experiment differ from those in the first one?A. They wer
31、e of all ages.B. They had brothers or sisters.C. They were hungry when tested.D. They came from special families.10. What may researchers do in future research?A. Discover what kids like to share.B. Find ways to motivate kids altruism.C. Focus on kids aggressive behavior.D. Learn about how to create
32、 a caring society.11. Which can be the best title for the text?A. Kids altruistic Behavior CountsB. Food Sharing Helps Promote FriendshipC. Family Backgrounds Affect Babies HabitsD. Babies Give Food to Others Even When Hungry【答案】8. C 9. C 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。最近的一项研究发现,婴儿不仅会把食物提供给饥饿的陌生人,甚至在自己饥
33、饿时也会这样做。文章主要介绍了这项研究开展的过程以及研究为未来找到激发孩子利他主义的方法带来的意义。【8题详解】细节理解题。根据第二段“Lead author on the study and researcher at I-LABS, Rodolfo Cortes Barragan, said, “We think altruism is important to study because it is one of the most unique aspects of being human. We adults help each other when we see another in
34、 need and we do this even if there is a cost to the self. So we tried out the roots of this in babies.”(该研究的第一作者、I-LABS的研究员Rodolfo Cortes Barragan说:“我们认为研究利他主义很重要,因为它是人类最独特的方面之一。当我们成年人看到别人需要帮助的时候,我们会互相帮助,即使这样做会让自我付出代价。所以我们在婴儿身上试验了这种现象的根源。”)”可知,研究人员进行这项研究是为了测试人类利他主义的起源。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第四段中“Then res
35、earchers brought in some babies, all of the the same age, right before their scheduled mealtimes. Again, researchers showed the same behavior. “The babies in this second experiment looked longingly at the fruit, and then they gave it away!” said Andrew Meltzoff, the Co-Director of I-LABS.(然后,研究人员在他们
36、预定的用餐时间之前,带来了一些年龄相同的婴儿。研究人员再次表现出同样的行为。“在第二个实验中,婴儿们渴望地看着这个水果,然后他们把它送给了别人! ”I-LABS联合主任Andrew Meltzoff说)”可知,第二个实验中的婴儿与第一个实验中的婴儿的不同在于做测试时,第二个实验中的婴儿处于饥饿状态。故选C。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中“We think certain family and social experiences make a difference, and continued research would be desirable to more fully und
37、erstand what maximizes the expression of altruism in young children,” Barragan said. “If we can discover how to promote altruism in our kids, this could move us towards a more caring society.”(Barragan说:“我们认为特定的家庭和社会经历会产生影响,我们希望继续进行研究,以更充分地了解是什么使幼儿的利他主义表现最大化。如果我们能发现如何促进孩子们的利他主义,这将推动我们走向一个更有爱心的社会。”)”
38、可知,研究人员在未来的研究中可能找到激发孩子利他主义的方法。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中“Sharing truly is caring, even among babies. A recent study found that babies would not only offer up their food to a hungry stranger but will do so even when facing hunger themselves.(分享就是关爱,即使是在婴儿之间。最近的一项研究发现,婴儿不仅会把食物提供给饥饿的陌生人,甚至在自己饥饿时也会这样做)”结合文
39、章主要介绍了这项研究开展的过程以及研究为未来找到激发孩子利他主义的方法带来的意义。可知,D选项“婴儿即使饿了也会给别人食物”最符合文章标题。故选D。DFor decades, climate scientists have named hurricanes and ranked them according to severity. “Naming and categorizing heat waves is also a must,” states a newly formed international union, called the Extreme Heat Resilience A
40、lliance. “Hurricanes get attention because they cause obvious physical damage,” says Jennifer Marlon, a climate scientist at Yale University. Heat waves, however, have less evident effects, since the primary damage is to human health.Heat waves kill more people in the United States than any other we
41、ather-related disaster. Data from the National Weather Service show that from 1986 to 2019, there were 4,257 deaths as a result of heat. By comparison, there were fewer deaths by floods(2,907), tornadoes(2,203) or hurricanes(1,405) over the same period. Whats more, climate change is increasing the p
42、ossibility of high temperature events worldwide, getting tens of thousands of people dying each year because of heat.Some populations are particularly easily harmed by high heat, including people over 65 and those with potential medical conditions. Historical racial discrimination also places minori
43、ty communities at higher risk. Due to housing policies, communities of color are more likely to live in urban areas, heat islands which lack the green spaces that help cool down neighborhoods.Part of the naming and ranking process will include defining exactly what a heat wave is. No single definiti
44、on currently exists. Without a universally accepted definition of a heat wave, “We dont have a common understanding of the danger we face,” says Aaron Bernstein, an expert of the new group. “Defined categories for heat waves could help local officials better prepare to address potential health probl
45、ems in the face of rising temperatures. And naming and categorizing heat waves could increase public awareness of the health risks caused by these silent killers.”The union is in ongoing conversations with the National Oceanic and Atmospheric Administration, the World Meteorological Organization and
46、 other institutions to develop a standard naming and ranking practice.12. What do we know about the heat wave in America?A. It causes most serious physical damage.B. It has got more attention in recent years.C. It kills more people than other natural disasters.D. It is the biggest killer among weath
47、er-related disasters.13. Why are minority populations easily harmed by heat waves?A. They live in poorly-built houses.B. They lack good medical resources.C. They have less access to green spaces.D. They are restricted in their movements.14. What is the authors attitude towards the expert mentioned i
48、n Paragraph 4?A. Supportive.B. Doubtful.C. Conservative.D. Tolerant.15. What does the text intend to tell us about heat waves?A. They also kill lives like hurricanes.B. They should have names like hurricanes.C. Climate change is affecting them greatly.D. Measures should be taken to prevent them.【答案】
49、12. D 13. C 14. A 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了有关组织和科学家表示,高温应该像飓风一样进行命名。文章介绍了高温所带来的危害和对高温进行命名和分类会带来的好处。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“Heat waves kill more people in the United States than any other weather-related disaster.(在美国,高温造成的死亡人数比其他任何与天气有关的灾难都要多)”可知,美国的高温是与天气有关的灾害中最大的杀手。故选D。【13题详解】细节理解题。根据第三段中“Historica
50、l racial discrimination also places minority communities at higher risk. Due to housing policies, communities of color are more likely to live in urban areas, heat islands which lack the green spaces that help cool down neighborhoods.(历史上的种族歧视也使少数族裔社区面临更高的风险。由于住房政策,有色人种社区更有可能居住在城市地区,热岛地区缺乏绿色空间,帮助社区降
51、温)”可知,少数民族容易受到高温的伤害因为他们很少接触绿色空间。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第四段“Part of the naming and ranking process will include defining exactly what a heat wave is. No single definition currently exists. Without a universally accepted definition of a heat wave, “We dont have a common understanding of the danger we face
52、,” says Aaron Bernstein, an expert of the new group. “Defined categories for heat waves could help local officials better prepare to address potential health problems in the face of rising temperatures. And naming and categorizing heat waves could increase public awareness of the health risks caused
53、 by these silent killers.”(命名和排名过程的一部分将包括准确定义什么是高温。目前还没有单一的定义。如果对热浪没有一个被普遍接受的定义,新小组的专家Aaron Bernstein说:“我们对所面临的危险没有一个共同的认识,高温的定义类别可以帮助地方官员在气温上升时更好地准备应对潜在的健康问题。对高温进行命名和分类可以提高公众对这些无声杀手造成的健康风险的意识。”)”可知,作者认为高温应该进行命名和排名,所以对第四段中提到的专家的态度是支持的。故选A。【15题详解】推理判断题。根据第一段“For decades, climate scientists have named
54、 hurricanes and ranked them according to severity. “Naming and categorizing heat waves is also a must,” states a newly formed international union, called the Extreme Heat Resilience Alliance. “Hurricanes get attention because they cause obvious physical damage,” says Jennifer Marlon, a climate scien
55、tist at Yale University. Heat waves, however, have less evident effects, since the primary damage is to human health. (几十年来,气候科学家一直在为飓风命名,并根据严重程度对它们进行排序。一个新成立的国际联盟极端高温恢复联盟表示:“对高温进行命名和分类也是必须的”,耶鲁大学的气候科学家Jennifer Marlon说:“飓风引起人们的注意是因为它们造成了明显的物理破坏”。然而,高温的影响并不明显,因为主要的损害是对人体健康的损害)”结合文章主要说明了有组织和科学家表示,高温应该
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-396652.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级下册语文课件-7.2 雷锋的故事-长春版.pptx
