四川南充市2015高考英语9月课外练习(4)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 南充市 2015 高考 英语 课外 练习 答案
- 资源描述:
-
1、四川南充市2015高考英语9月课外练习(4)及答案【2015高考复习】完形填空George selected his food in Value Mart carefully.He estimated he had_1_80 cents today.He was pleased he had got good_2_for his money again.At the exit,the freezing wind_3_him of his gloves.He was sure he was wearing them when entering the_4_.He made a search of
2、 his pockets.Then he thought they must have been_5_somewhere in the store.George had bought the black gloves for $35 ten years ago.They were leather,soft and durable.Until then,he had worn cheaper manmade material that never lasted long.His_6_to buy the gloves turned out to be good,which even_7_his
3、position on the bus,as poorer passengers stared at him_8_.George reentered the store.He followed the same_9_he had walked before,_10_at the bread counter,to the dairy section,to the shelf where salt and sugar were placed.It did not take long to be_11_that the gloves were not there.His_12_grew heavie
4、r.“People have changed,” he_13_.“Years ago,if somebody_14_something lost,they would give it back.”Yet he did not give up.This time he focused on the gloves on other shoppers _15_.Suddenly he_16_a lady nearby wearing a black pair of gloves.He said,“Hi!” But when the surprised lady returned his_17_,hi
5、s eyes dropped to the floor,for the fingers of her gloves were too small for him.Without gloves,he had to_18_his hands into his sleeves.Back home,George was_19_.He could not do without gloves.George decided to buy another leather pair.But before that,he stepped into Value Mart again to see if by any
6、_20_his gloves had been returned to the lost and found office.The girl looked into her drawer and took out a pair of mens leather gloves.“Are they?”“Yes ! Mine !” George shouted with joy.【语篇解读】本文主要讲述了George去Value Mart购物,无意中弄丢了自己心爱的皮手套,经历了一番艰难的寻找之后,终于失而复得的故事。1. A.had Bwasted Cspent Dsaved解析根据1空前面的内容可
7、知,此处表示他算了算今天共节省(saved)了80美分。答案D2 A.qualityBvalue Cscore Dnumber解析他很高兴又一次捡了便宜。value表示“(与价格相比的)值,划算程度”,符合语境。答案B3 A.informed BwarnedCreminded Dremembered解析在出口处,刺骨的寒风让他想起了他的手套。remind sb.of sth.使某人想起,符合语境。答案C4 A.storeBcounterCflatDsquare解析根据5空后面的“the store”可知应选A项。答案A5 A.forgottenBtaken Cdropped Drejected
8、解析他想手套一定是落(dropped)在商店的某个地方了。答案C6 A.hope BdecisionCwish Dopportunity解析他买这副皮手套的决定(decision)结果是好的。答案B7 A.pulledBpromoted Creduced Dpushed解析就连在公共汽车上那副皮手套都能提升(promoted)他的地位。答案B8 A.enviouslyBangrilyCsincerelyDproperly解析比他更穷的人在车上羡慕地(enviously)盯着他看。答案A9 A.road Bentrance Cgate Droute解析他沿着他先前的路线(route)走。 答案D
9、10A.staring BstartingCstopping Dlooking解析他从面包柜台开始(starting),到奶制品区,再到放盐和糖的架子那儿。答案B11A.relaxedBignored CconvincedDrushed解析不需要花费很长时间就可确定手套不在那儿,故选convinced。 答案C12A.heartBeyes ClegsDbody解析George的心(heart)变得越来越沉重。答案A13A.exchanged BdiscussedCwhispered Dargued解析他小声说(whispered)道:“人变了。前些年,如果有人捡到(picked up)了某人丢
10、的东西,他们都会还回来的。”答案C14A.picked out Bpicked upCmade out Dmade up解析参见上题解析。答案B15A.hands Bbaskets Cpockets Dfingers解析根据上下文内容可知,他开始注意其他购物者的手(hands)了。答案A16A.preventedBrecognized Cnoticed Dcursed解析突然他注意到(noticed)附近的一位女士戴着一副黑手套。答案C17A.anger BgreetingCemotionDdescription解析但是当那位吃惊的女士回应他的问候(greeting)的时候答案B18A.spr
11、eadBextendCwave Dshrink解析没有了手套,他不得不把手缩(shrink)到袖子里。答案D19A.seriousBproud Cupset Dcautious解析没有找到心爱的手套,他肯定感到非常难过(upset)。答案C20A.chanceBprobabilityCmeans Dterms解析他又来到Value Mart,看看有没有可能他的手套已经被送到了失物招领处。chance“(尤指希望发生的事的)可能性”,符合语境。答案A。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。In my experience, freshmen today a
12、re different from those I knew when I started as a professor 25 years ago. College has always been demanding both academically and socially. But students now are less mature and often not ready for the responsibility of being in college. Many of todays students lack resilience (适应力)and at the first
13、sign of difficulty are unable to think out strategies. The hardship can be a failing grade on a test, a cut from the team, or a romantic breakup. It is really too easy to point the finger at parents who protect their children from lifes obstacles. Parents, who handle every difficulty and every other
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
