四川岳池县2017高考英语完形和阅理类指导选练(二)WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 岳池县 2017 高考 英语 阅理类 指导 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、四川岳池县2017高考英语完形和阅理类指导选练(二)及答案完形填空。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。My sister, Cathy, who lives in Vancouver, sent me a package full of Christmas gifts. She told me that she had 1 it in advance to make sure it would arrive at my house weeks before the 2 . Christmas was drawing near, but no package
2、arrived. Cathy checked the tracking number every 3 with Canada Post, and every evening she would call me to 4 if there was any sign of it on our end.The 5 always started with questions about the package, but twenty minutes later we would still be 6 . We talked about our family , such as parents, our
3、 kids, 7 and so on. Of course we also talked about our jobs. We had never made so much 8 for each other! The talk always took us back to the hours we spend together in our childhood. By Christmas Eve we finally had to 9 the fact that the package was 10 lost. On Christmas morning, Cathy got on the ph
4、one with everyone in my 11 and told them what she had sent. Later on, after a big Christmas dinner, I had forgotten all about the 12 package when there was a knock on the door. Who could it be at such a time? As I 13 the door, a man was standing there.“I 14 this is yours, ” he said, holding a packag
5、e. Just then I 15 that it had been delivered to the wrong address. “I just got home from vacation,” he explained, “16 I wanted you to have this in time to open for Christmas.” I thanked this 17 stranger for taking so much trouble to 18 this gift to us on Christmas Day, and 19 thanked God that the pa
6、ckage had been lost in the first place.The real gift that holiday season was the new 20 to my sister who lives far away from us. Now theres one gift I never want to give back!1.A.booked B. decoratedC. mailedD. listed2.A.appointmentB. holidayC. deadlineD. party3.A.yearB. monthC. weekD. morning4.A.fin
7、d outB. take outC. figure outD. pick out5.A.complaintB. discussionC. conversationD. quarrel6.A.kidding B. arguingC. chattingD. scolding7.A.giftsB. husband C. secretsD. clothing8.A.foodB. money C .achievementD. time9.A.acceptB. ignoreC. considerD. study10.A.entirelyB. suddenlyC. mostlyD. simply11.A.r
8、estaurantB. houseC. officeD. class12.A.terribleB. missingC. bigD. outstanding13.A.openedB. lockedC. leftD. watched14.A.understandB. forgetC. knowD. believe15.A.expectedB. dreamedC. realizedD. remembered16.A.becauseB. butC. orD. so17.A.generousB. honestC. politeD. kind18.A.showB. presentC. returnD. o
9、ffer19.A.silentlyB. carefullyC. gentlyD. actually20.A.connectionB. guideC. recognitionD. closeness【参考答案】CBDAC CBDAD BBADC BDCAD阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013西安市标准化考练,C)On a visit to Japan, Wangari Maathai learned the story of the hummingbird (蜂鸟) and the forest fire. While the other anima
10、ls run in fear, the hummingbird flies above the fire time and again, leaving a few drops of water from its beak.ks5u版权所有“Why do you bother?” the other animals shout at the hummingbird. “Im doing the best that I can,” the hummingbird replies.“Its such a beautiful story,” Ms. Maathai says, thinking of
11、 the worlds environmental problems. “Theres always something we can do with our little beak like the little hummingbird.”In 2004 Maathai was honored with a Nobel Peace Prize for her work founding the Green Belt Movement (GBM), which hires villagers, especially women, to improve the environment. Sinc
12、e then, shes realized that peoples values are what inspire them. If the values are good ones, good actions will follow.“If you dont have good values, youll develop vices (恶劣行径),” says Maathai. “And if we give in to the vice, we destroy ourselves. We destroy the environment.” Thats the message of her
13、 new book.In 1971, Maathai received a doctors degree from the University of Nairobi, the largest university in Kenya. Shes now back in her homeland beginning work on the Wangari Maathai Institute for Peace and Environmental Studies (WMI) at the University of Nairobi. “They want to call it after me,”
14、 she says.WMI will pay more attention to “learning by doing” and use knowledge to deal with real problems. “What Africa needs is people who are willing to get their fingers dirty and work with the people,” says Maathai.Planting trees is one way people connect with the natural world. She continues to
15、 inspire others. “There is no lasting peace until we have peace with the earth itself,” she says.文章大意:本文是一篇报道。保护环境人人有责,文章主要讲述了诺贝尔和平奖获得者Maathai保护环境的一些具体活动以及她关于保护环境的一些看法。1Why does Wangari Maathai think highly of the hummingbird?AIt can create water from its beak.BIt helps the other animals run away.CI
16、t tries its best to put out the fire.DIt finds out a way to save the forest.答案:C细节理解题。根据第二段中“Im doing the best that I can”和第三段“. thinking of the worlds environmental problems. Theres always something we can do with our little beak like the little hummingbird.”可知,Maathai对蜂鸟评价很高的原因是蜂鸟会尽自己的全力去扑灭大火。故C项正
17、确。2Those who work for GBM are mainly _.Aenvironmental expertsBwomen villagersCpeople who had good valuesDpeople who love birds答案:B细节理解题。根据第四段第一句“. which hires villagers, especially women, to improve the environment.”可知,B项正确。21*cnjy*com3Which of the following is TRUE about Wangari Maathai?AShe is fro
18、m Japan.BShe received a Nobel Prize.CShe is a university teacher.DShe has always raised the hummingbird.答案:B细节理解题。根据第四段第一句中“In 2004 Maathai was honored with a Nobel Peace Prize for her work founding the Green Belt Movement (GBM)”可知,B项正确。4According to Wangari Maathai, _.Agood actions lead to good val
19、uesBpeoples values influence their actionsCeverybody has a possibility to develop vicesDpeople who have bad values may have good actions答案:B细节理解题。根据第四段最后一句和第五段内容可知,Maathai认为,如果你没有好的价值观,就会有不良行为;如果我们屈从于错误的价值观的话,就会伤害自己,破坏环境。故B项正确。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 When I was growing up, I had a
20、n old neighbor named Doctor Gibbs. He didnt look like any doctor Id ever known. He never yelled at us for playing in his yard, but was always very kind.21教育网 When Doctor Gibbs wasnt saving lives, he was planting trees. He had some interesting theories about planting trees. He believed in the princip
21、le: No pain, no gain. He hardly watered his new trees, an attitude which flew in the face of conventional wisdom. Once I asked why and he told me that watering plants spoiled them because it made them grow weaker. He said you had to make things tough for the trees so that only the strongest could su
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
