分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川岳池县2017高考英语完形和阅理类指导选练(二)WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398330
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:91.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川 岳池县 2017 高考 英语 阅理类 指导 WORD 答案
    资源描述:

    1、四川岳池县2017高考英语完形和阅理类指导选练(二)及答案完形填空。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。My sister, Cathy, who lives in Vancouver, sent me a package full of Christmas gifts. She told me that she had 1 it in advance to make sure it would arrive at my house weeks before the 2 . Christmas was drawing near, but no package

    2、arrived. Cathy checked the tracking number every 3 with Canada Post, and every evening she would call me to 4 if there was any sign of it on our end.The 5 always started with questions about the package, but twenty minutes later we would still be 6 . We talked about our family , such as parents, our

    3、 kids, 7 and so on. Of course we also talked about our jobs. We had never made so much 8 for each other! The talk always took us back to the hours we spend together in our childhood. By Christmas Eve we finally had to 9 the fact that the package was 10 lost. On Christmas morning, Cathy got on the ph

    4、one with everyone in my 11 and told them what she had sent. Later on, after a big Christmas dinner, I had forgotten all about the 12 package when there was a knock on the door. Who could it be at such a time? As I 13 the door, a man was standing there.“I 14 this is yours, ” he said, holding a packag

    5、e. Just then I 15 that it had been delivered to the wrong address. “I just got home from vacation,” he explained, “16 I wanted you to have this in time to open for Christmas.” I thanked this 17 stranger for taking so much trouble to 18 this gift to us on Christmas Day, and 19 thanked God that the pa

    6、ckage had been lost in the first place.The real gift that holiday season was the new 20 to my sister who lives far away from us. Now theres one gift I never want to give back!1.A.booked B. decoratedC. mailedD. listed2.A.appointmentB. holidayC. deadlineD. party3.A.yearB. monthC. weekD. morning4.A.fin

    7、d outB. take outC. figure outD. pick out5.A.complaintB. discussionC. conversationD. quarrel6.A.kidding B. arguingC. chattingD. scolding7.A.giftsB. husband C. secretsD. clothing8.A.foodB. money C .achievementD. time9.A.acceptB. ignoreC. considerD. study10.A.entirelyB. suddenlyC. mostlyD. simply11.A.r

    8、estaurantB. houseC. officeD. class12.A.terribleB. missingC. bigD. outstanding13.A.openedB. lockedC. leftD. watched14.A.understandB. forgetC. knowD. believe15.A.expectedB. dreamedC. realizedD. remembered16.A.becauseB. butC. orD. so17.A.generousB. honestC. politeD. kind18.A.showB. presentC. returnD. o

    9、ffer19.A.silentlyB. carefullyC. gentlyD. actually20.A.connectionB. guideC. recognitionD. closeness【参考答案】CBDAC CBDAD BBADC BDCAD阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013西安市标准化考练,C)On a visit to Japan, Wangari Maathai learned the story of the hummingbird (蜂鸟) and the forest fire. While the other anima

    10、ls run in fear, the hummingbird flies above the fire time and again, leaving a few drops of water from its beak.ks5u版权所有“Why do you bother?” the other animals shout at the hummingbird. “Im doing the best that I can,” the hummingbird replies.“Its such a beautiful story,” Ms. Maathai says, thinking of

    11、 the worlds environmental problems. “Theres always something we can do with our little beak like the little hummingbird.”In 2004 Maathai was honored with a Nobel Peace Prize for her work founding the Green Belt Movement (GBM), which hires villagers, especially women, to improve the environment. Sinc

    12、e then, shes realized that peoples values are what inspire them. If the values are good ones, good actions will follow.“If you dont have good values, youll develop vices (恶劣行径),” says Maathai. “And if we give in to the vice, we destroy ourselves. We destroy the environment.” Thats the message of her

    13、 new book.In 1971, Maathai received a doctors degree from the University of Nairobi, the largest university in Kenya. Shes now back in her homeland beginning work on the Wangari Maathai Institute for Peace and Environmental Studies (WMI) at the University of Nairobi. “They want to call it after me,”

    14、 she says.WMI will pay more attention to “learning by doing” and use knowledge to deal with real problems. “What Africa needs is people who are willing to get their fingers dirty and work with the people,” says Maathai.Planting trees is one way people connect with the natural world. She continues to

    15、 inspire others. “There is no lasting peace until we have peace with the earth itself,” she says.文章大意:本文是一篇报道。保护环境人人有责,文章主要讲述了诺贝尔和平奖获得者Maathai保护环境的一些具体活动以及她关于保护环境的一些看法。1Why does Wangari Maathai think highly of the hummingbird?AIt can create water from its beak.BIt helps the other animals run away.CI

    16、t tries its best to put out the fire.DIt finds out a way to save the forest.答案:C细节理解题。根据第二段中“Im doing the best that I can”和第三段“. thinking of the worlds environmental problems. Theres always something we can do with our little beak like the little hummingbird.”可知,Maathai对蜂鸟评价很高的原因是蜂鸟会尽自己的全力去扑灭大火。故C项正

    17、确。2Those who work for GBM are mainly _.Aenvironmental expertsBwomen villagersCpeople who had good valuesDpeople who love birds答案:B细节理解题。根据第四段第一句“. which hires villagers, especially women, to improve the environment.”可知,B项正确。21*cnjy*com3Which of the following is TRUE about Wangari Maathai?AShe is fro

    18、m Japan.BShe received a Nobel Prize.CShe is a university teacher.DShe has always raised the hummingbird.答案:B细节理解题。根据第四段第一句中“In 2004 Maathai was honored with a Nobel Peace Prize for her work founding the Green Belt Movement (GBM)”可知,B项正确。4According to Wangari Maathai, _.Agood actions lead to good val

    19、uesBpeoples values influence their actionsCeverybody has a possibility to develop vicesDpeople who have bad values may have good actions答案:B细节理解题。根据第四段最后一句和第五段内容可知,Maathai认为,如果你没有好的价值观,就会有不良行为;如果我们屈从于错误的价值观的话,就会伤害自己,破坏环境。故B项正确。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 When I was growing up, I had a

    20、n old neighbor named Doctor Gibbs. He didnt look like any doctor Id ever known. He never yelled at us for playing in his yard, but was always very kind.21教育网 When Doctor Gibbs wasnt saving lives, he was planting trees. He had some interesting theories about planting trees. He believed in the princip

    21、le: No pain, no gain. He hardly watered his new trees, an attitude which flew in the face of conventional wisdom. Once I asked why and he told me that watering plants spoiled them because it made them grow weaker. He said you had to make things tough for the trees so that only the strongest could su

    22、rvive. He talked about how watering trees made them develop shallow roots and how, if they were not watered, trees would grow deep roots in search of water. So, instead of watering his trees every morning, hed beat them with a rolled-up newspaper. I asked him why he did that, and he said it was to g

    23、et the trees attention. Doctor Gibbs died a couple of years after I left home. Every now and then, I walked by his house and looked at the trees that Id watched him plant some 25 years ago. They were tall and strong. I planted a couple of trees myself a few years ago. Two years of attending these tr

    24、ees meant they grew up weak. Whenever a cold wind blew, their branches trembled. Adversity seemed to benefit Doctor Gibbs trees in ways comfort and ease never could. Every night before I go to bed, I check on my two sons. I often pray that their lives will be easy. But lately Ive been thinking that

    25、its time to change my prayer. I know my children are going to encounter hardship. Theres always a cold wind blowing somewhere. What we need to do is to pray for deep roots, so when the rains fall and the winds blow, we wont be torn apart.31. With the trees planted, Doctor Gibbs often_.A. paid little

    26、 attention to themB. talked to them to get their attentionC. kept watering them every morningD. beat them to make them grow deep roots【答案】A 【解析】细节理解题。根据He hardly watered his new trees,他没有给树浇过水,也就是他没有关注过它们。故选A。32. What does the author think of the way Doctor Gibbs planted trees?A. Original and reason

    27、able.B. Strange and harmful.C. Interesting and funny.D. Cruel and unacceptable.【答案】A【解析】细节理解题。根据I walked by his house and looked at the trees that Id watched him plant some 25 years ago. They were tall and strong.因为Doctor Gibbs种的树长的又高又粗壮,所以可推测作者认为他的做法是新颖和合理的,故选A。33. What does the underlined word Adv

    28、ersity mean in the seventh paragraph? A. Bad weather.B. Lack of moisture.C. Enough care or attention.D. Difficult living conditions.【答案】D【解析】细节理解题。根据上文if they were not watered, trees would grow deep roots in search of water.可知比较难的条件,故选D。34. Which prayer does the author wish for his sons?A. Have an e

    29、asy life, without too much to worry about.B. Meet people like Dr Gibbs in the future.C. Have good luck, encountering less hardship in their life.D. Be able to stand the rain and wind in their lives.【答案】D【解析】细节理解题。根据I know my children are going to encounter hardship.祈祷儿子在人生中能够经历风雨,故选D。35. Which of th

    30、e following is the best title for the article?A. Deep roots countB. Prayers for my sonsC. Doctor Gibbs and his treesD. Trees need no water【答案】A【解析】标题归纳题。根据What we need to do is to pray for deep roots及deep roots在文章中多次出现,用它来表明数要扎深根人们要经历风雨才能更坚强,故选A。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 When Joan g

    31、ave birth to the first boy in her family in three generations, she and her husband were overjoyed. So were her parents. Joan expected her elder sister, Sally, to be just as delighted as them. Joan had always admired Sally-the beauty and the star of the family-and felt happy about her achievements. B

    32、ut since the babys arrival, the sisters have become distant. Joan feels hurt for Sally seems completely uninterested in her baby. Sally, who has no children, claims that her younger sister acts as if no one ever had a beby before. Neither Sally nor Joan understands that the real cause of the current

    33、 coldness is that their family roles have suddenly changed to the opposite. Finally Joan seems to be better than her elder sister-and Sally doesnt like it! Their distance may be temporary, but it shows that childhood competition dont fade easily as ages grow. It can remain powerful in relationships

    34、throughout life. In a study of the University of Cincinnati,65 men and women between ages 25 and 93 were asked how they felt about their brothers and sisters. Nearly 75 percent admitted having hidden competitive feelings. In a few cases, these emotions were so strong as to have affected their entire

    35、 lives. Many adult brothers and sisters are close, supportive-yet still tend to compete. Two brothers I know turn into killers when on opposite sides of a tennis net. Off the court, they are the best of friends. My own younger sister cant wait to tell me when Ive put on weight. However, shes a terri

    36、ble cook and that pleases me; I tease her when she comes to dinner. Happily, despite these small failings, we have been an important resource for each other. In between the very competitive and the generally supportive children lie those who say that no friendship should survive. Some brothers and s

    37、isters stay at arms length, hut never give up competition completely. Why do these puzzling, unproductive, often painful relationships continue to exist?36. When Joans son was born, Sally .A. felt very happyB. was undelightedC. moved awayD. admired her a lot【答案】B【解析】细节理解题。根据Sally seems completely un

    38、interested in her baby. Sally感到不高兴,故选B。37. What happens to childrens desire to compete with their brothers and sisters?A. It sometimes will disappear when they grow up.B. It will never disappear throughout life.C. It will improve their relationships when they grow up.D. It will never harm their rela

    39、tionships when they grow up.【答案】B【解析】细节理解题。根据it shows that childhood competition dont fade easily as ages grow. It can remain powerful in relationships throughout life.在他们的一生中都存在对孩子渴望的竞争,故选B。38. What can we learn about the two brothers?A. They wanted to kill each other.B. They played tennis against

    40、others.C. They were enemies in their daily life.D. They were very good friends.【答案】D【解析】细节理解题。根据they are the best of friends.两个兄弟是好朋友,故选D。39. Why does the authors sister often tell her when shes put on weight?A. Because she wants the author to go on a diet.B. Because she wants the author to stop cal

    41、ling her a bad cook. C. Because she wants to make fun of the authors weight.D. Because she wants to be honest with the author.【答案】C【解析】细节理解题。根据I tease her when she comes to dinner. Happily, despite these small failings, we have been an important resource for each other.她想取笑作者的体重,故选C。40. The underlin

    42、ed sentence means that although some brothers and sisters .A. live near each other, they still have competitionsB. live away from each other, they stop their competitionsC. live together, they often think of ending their competitionsD. live within a big family, they often try to end their competitions【答案】A【解析】句意理解题。根据In between the very competitive and the generally supportive children lie those who say that no friendship should survive.可推出兄弟姐妹虽然住得很近,但是他们之间仍然存在竞争,故选A。版权所有:高考资源网()

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川岳池县2017高考英语完形和阅理类指导选练(二)WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398330.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1