2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练(四) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版新高考英语新素养大二轮专题突破浙京津鲁琼版练习:题型组合练四 WORD版含解析 2020 新高 英语 素养 二轮 专题 突破 浙京津鲁琼版 练习 题型 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、题型组合练(四).完形填空When I was young,I was a terrible student.I didnt 1 talking with my grandmother on the phone, 2 she would ask me about school and about what I was reading.Her inability to know what was 3 to me was never more evident than at giftgiving time.Each Christmas,I would get a package from Gran
2、dmother.“Another 4 ,just like every year!” I would think and then put it aside.I would 5 all my latest toys on Christmas morning and for days and even weeks after. 6 ,I would open Grandmothers gift.I would read the book and sometimes 7 the text,but I didnt count this as having fun.Although I was not
3、 interested in 8 ,I had great patience with younger children.Seeing how I 9 her kid with her homework,my neighbor 10 that I should become a teacher when I grew up.At first,the idea seemed 11 to me.Slowly the idea took root and I decided to give 12 a try.During my second semester in college,I 13 in m
4、y Childrens Literature class.Our teacher 14 a list of classic childrens books.It was then that I wanted to 15 .I raced home and ran to the basement.There on a dusty shelf sat the most amazing collection of childrens books any teacher could 16 to have.My grandmother didnt 17 me what my little girl mi
5、nd wanted,but what she knew I 18 a gift for the soul that would last a lifetime.I 19 to water the seed my grandmother planted so long ago.I graduated from college,received my masters degree and became a 20 ,trying my best to plant those tiny seeds in all my students.语篇解读本文是记叙文。作者小时候不喜欢祖母每年圣诞节都送自己一本书
6、当礼物,上大学后才突然发现祖母的书让自己受益匪浅。1A.avoid BlikeCsuggest Dstop答案B解析由上文中的“I was a terrible student.”可知,“我”不喜欢(like)在电话里和祖母聊天,因为(because)她会问“我”关于学校的事以及“我”正在读什么书。2A.because BthoughCso Dwhile答案A解析见上题解析。3A.obvious BavailableCimportant Dpossible答案C解析儿时的“我”觉得祖母不了解什么对“我”来说是重要的(important),这一点在她送礼物时表现得尤为明显。4A.toy Bpho
7、neCbag Dbook答案D解析由下文中的“I would read the book”可知,此处指的是祖母像往年一样又送了一本书(book)。5A.look for Bplay withCbreak down Dclean up答案B解析由语境可知,“我”会先玩(play with)最新的玩具。6A.Suddenly BGraduallyCEventually DCuriously答案C解析由“on Christmas morning and for days and even weeks after”可知,过了很长时间后,“我”才最终(eventually)打开祖母送的礼物。7A.edi
8、t BmemorizeCimprove Dpublish答案B解析“我”在读书的过程中有时会记住(memorize)一些内容。8A.school BChristmasCchildren Dgifts答案A解析由文章首句中的terrible student可知,“我”对学业(school)不感兴趣。9A.provided BfilledCleft Dhelped答案D解析由下文中的“with her homework”以及“should become a teacher when I grew up”可知,看到“我”如何帮(help)她的孩子做作业,“我”的邻居评论(remark)说“我”长大后
9、应该去当老师。10A.reported BprovedCremarked Dquestioned答案C解析见上题解析。11A.mean BfamiliarCnatural Dridiculous答案D解析由于“我”不喜欢学习,所以最初“我”觉得当老师这个想法是荒唐的(ridiculous)。12A.college BsportCdiet Djob答案A解析由下文的in college可知,此处指“我”决定尝试上大学(college)。13A.slept BsatCwaited Dspoke答案B解析由语境可知,“我”坐(sit)在儿童文学课堂上,老师展示了(show)经典儿童书籍的名单。14A
10、.received BsubmittedCdemanded Dshowed答案D解析见上题解析。15A.rest BexplainCcry Dtravel答案C解析由下文可知,此处指作者发现祖母送的书都是堪称经典的儿童读物,于是就在那时,“我”感动得想哭(cry)。16A.agree BhappenCafford Dhope答案D解析由上文中的“most amazing collection of childrens books”可知,这些书是任何一名老师都希望(hope)拥有的。17A.tell BgiveCread Dlend答案B解析由文章前两段可知,祖母没有给(give)“我”小女孩想
11、要的东西,她给“我”的是她认为“我”需要(need)的东西一个会让“我”终生受用的礼物。18A.needed BforgotCrepeated Ddoubted答案A解析见上题解析。19A.hesitated BpretendedCcontinued Drefused答案C解析由下文中的“I graduated from college,received my masters degree and became”可知,“我”继续(continue)浇灌祖母很久以前播下的知识的种子。20A.teacher BwriterCmanager Ddoctor答案A解析由下文中的“all my stud
12、ents”可知,“我”成了一名教师(teacher)。.语法填空Peoples fingernails and toenails,according 21. a recent study,are nowadays growing more quickly.Research carried out at the University of North Carolina indicates that the speed at 22. human nails are growing 23. (increase) by close to 25 percent over the last 70 year
13、s.The results of the study show that the average human fingernail now grows about 3.5mm a month,24. (compare) with just 3mm seven decades ago.Toenail growth,although only about 2mm per month,was also upon the figure obtained in 25. similar survey done 70 years ago.Researchers put the rapid increase
14、down to changes in lifestyle,particularly the greater awareness of the 26. (important) of regular exercise and a healthy diet.This,they point out,is in line with similar 27. (trend) in the height and weight of presentday adults.28. (interesting),it appears that nails tend 29. (grow) fastest in warme
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398446.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022七年级数学上册 第三章 一元一次方程全章综合检测作业课件 (新版)新人教版.pptx
