分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2020版英语高考新攻略江苏专用总复习精练:MODULE 6 UNIT 3 UNDERSTANDING EACH OTHER题型组合训练 WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398879
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:24.90KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版英语高考新攻略江苏专用总复习精练:MODULE 6UNIT 3UNDERSTANDING EACH OTHER题型组合训练 WORD版含答案 2020 英语 高考 攻略 江苏 专用 复习
    资源描述:

    1、题型组合训练.单项填空1. he is enthusiastic and qualified for the job, I see no reason to remove him from office.A.Even thoughB.Provided thatC.UnlessD.As if答案B句意:如果他很热衷于工作,又能胜任工作,我认为没有理由解除他的职务。provided that如果;even though即使;unless除非;as if似乎。根据句意可知选B项。2. that your resume works for you, I recommend writing it mor

    2、e like a proposal than a job description.A.EnsuringB.Having ensuredC.EnsureD.To ensure答案D句意:为了确保你的简历起到作用,我建议你写得更像一个提议,而不是职位描述。此处为动词不定式作目的状语。3.I havent decided on the menu yet, let alone the food.A.buyingB.to buyC.boughtD.buy答案C句意:我还没决定吃什么菜呢,更不必说买食物了。let alone更不用说,其后跟与前面部分相对应的结构,这里前面部分是现在完成时态,所以用过去分词

    3、。4.The new rule has come into effect that in no account in public places.A.is smoking permittedB.smoking is permittedC.permits smokingD.does smoking permit答案Ain no account意为“决不”,位于句首时构成部分倒装句。smoking为从句主语,和permit之间为被动关系,故用被动语态。5.Many restaurant workers are accustomed tips on to-go orders, so even if

    4、you give only a couple of dollars, Im sure it will be appreciated.A.to receiveB.to not receiveC.to receivingD.to not receiving答案Dbe accustomed to习惯于,其中to是介词,后应跟名词或动名词作宾语,故可排除A、B两项;由语境可知是习惯于不接受小费,故选D项。6.The media actually can play a positive role in consumer issues in some new areas, such as e-commer

    5、ce and online finance services, which arent fully covered by current laws.A.adjustingB.announcingC.addressingD.acknowledging答案C句意:媒体的确能在一些新的领域,例如在电子商务和在线金融服务这些现行法律还没有完全覆盖的行业中,对解决消费者的问题起到积极的作用。根据句意可知选C(设法解决,处理)。7.The song is very familiar us, and we are very familiar its singer.A.with;withB.to;toC.to

    6、;withD.with;to答案C句意:这首歌曲为我们所熟悉,而且我们也很熟悉它的演唱者。be familiar to“为所熟悉”;be familiar with“熟悉”。8. to the climate and food, the old couple prefer to live here for the rest of their life rather than move to another city. A.Having accustomedB.AccustomingC.AccustomD.Accustomed答案D句意:习惯了这里的气候和饮食,这对老夫妻更喜欢在这里度过余生而不

    7、是搬去别的城市。be accustomed to.“习惯于”,在此处作状语,故选D项。9.Ill take part in tomorrows English speech contest.!A.Come onB.Good luckC.Cheer upD.Congratulations答案B句意:我将要参加明天的英语演讲比赛。祝你好运!good luck祝你好运。根据英语语言习惯可知,一方说要参加比赛,另一方应该祝对方好运。come on加油;cheer up振作起来;congratulations祝贺。10.Mencius(孟子)believed that the reason man is

    8、 different from animals is man is good.A.why;whatB.because;thatC.what;whyD.why;that答案D句意:孟子认为人区别于动物的原因就是人性本善。The reason why.is that.意为“的原因是”。11.Since drug abusers have difficulty the addiction, support groups where they can talk about their struggles and find new ways to manage in the world are ofte

    9、n needed.A.to ridB.breakingC.to removeD.relieving答案Bhave difficulty(in)doing sth.为固定搭配,由此可以排除A、C两项;D项relieve的意思是“缓和,减轻”,与句意不符;B项的break在这里可理解为“强行终止”,即戒除毒瘾,符合句意。12.Tom has played a lot of computer games recently.Yes, that might his failure in the mid-term examinations.A.account forB.answer forC.ask fo

    10、rD.stand for答案A句意:汤姆最近玩太多电脑游戏了。是的,那也许是他期中考试失利的原因。account for是的原因,符合句意。answer for对负责;ask for要求,请求;stand for代表。13.It was fine yesterday.And a good day for picnicking,isnt it?A.So it isB.So is itC.So it wasD.So was it答案B句意:昨天天气不错。今天也不错。是个野餐的好日子,不是吗?本题考查情景交际。根据最后一句中的反意疑问部分的isnt it可推断出,此句谈论的是今天的天气。故选B项。1

    11、4.“, we believe the overall policy stand is to support a two-way opening of the Chinese capital market and it will continue this year,” he added.A.As some bottlenecks are difficult to be brokenB.As some bottlenecks are difficult to breakC.Difficult as some bottlenecks are to be brokenD.Difficult as

    12、some bottlenecks are to break答案Das“尽管”引导的让步状语从句要用部分倒装,形容词放在as前面。故选D。15.Since there is abundant food in the sea, it is understandable that some of the creatures that evolved on land to the sea.A.would have returnedB.could have returnedC.might have returnedD.should have returned答案D考查虚拟语气。句意:由于海洋中食物种类极

    13、其丰富,因此一些陆地生物回归海洋就不难理解了。在主语从句中表示惋惜、惊讶、理应如此等语气时,用虚拟语气。其结构为It is essential/important/understandable/a pity/no wonder.that sb(should)do.。.阅读理解A(2018苏州市调研考试)In English the sky is blue, and the grass is green. But in Vietnamese there is just one color category for both sky and grass:xanh. For decades cogn

    14、itive(认知) scientists have pointed to such examples as evidence that language largely determines how we see color. But new research with four-to six-month-old babies indicates that long before we learn language, we see up to five basic categories of colora finding that suggests a stronger biological

    15、element to perceive(感知) colors than previously thought.The study, published recently in the Proceedings of the National Academy of Sciences USA, tested the color-discrimination abilities of more than 170 British babies. Researchers at the University of Sussex in England measured how long babies spen

    16、t staring at color swatches, a system known as looking time. First babies were showed one swatch repeatedly until their looking time decreaseda sign they had grown bored with it. Then the researchers showed them a different sample and noted their reaction. Longer looking times were explained to mean

    17、 the babies considered the second sample to be a new color. Their increasing responses showed that they distinguished among five colors:red, green, blue, purple and yellow.The finding “suggests you come by nature to make color distinctions, but given your culture and language, certain distinctions m

    18、ay or may not be used,” explains lead author Alice Skelton, a doctoral student at Sussex.The study systematically explored babies color perception, revealing how we perceive colors before we have the words to describe them, says Angela M. Brown, an experimental psychologist at the Ohio State Univers

    19、itys College of Optometry, who was not involved with the new research. The results add a new challenge to the long nature-versus-nurture debate and the so-called Sapir-Whorf hypothesis(假设)the idea that the way we see the world is shaped by language. In future work, Skelton and her colleagues are int

    20、erested in testing babies from other cultures. “The way language and culture interact is a really interesting question,” she says. “We dont yet know the exact systems, but we do know how we start off.”1.Whats the finding of the new research?A.It clarifies what makes babies perceive colors.B.It prove

    21、s human color recognition is inborn.C.It finds how many colors babies can perceive.D.It shows the color culture is shaped by language.2.According to the new research, we can learn that .A.swatches affect babies in memory and attentionB.longer looking times are based on the psychologyC.researchers de

    22、termine babies color perceptionD.babies can tell the differences of some colors3.Which of the following can be the best title for the passage?A.The Rainbow in the Babys WorldB.A Journey to the World of ColorsC.A New Challenge:Language vs. CultureD.Different Babies, Different Color Perception答案语篇解读本文

    23、是一篇说明文。文章主要是关于婴儿对颜色的感知能力是天生还是后天随语言而产生的研究。1.B细节理解题。根据第三段The finding “suggests you come by nature to make color distinctions, but given your culture and language, certain distinctions may or may not be used,” explains lead author Alice Skelton, a doctoral student at Sussex.可知,新研究发现人类对颜色的认知是天生的。故选B项。2.

    24、D细节理解题。根据第二段中的Their increasing responses showed that they distinguished among five colors:red, green, blue, purple and yellow.以及对第一段最后一句的理解可推断出婴儿可以辨别几种不同的颜色。故选D项。3.A主旨大意题。根据全文的理解可知,这是一篇科学研究类文章,通常第一段就是文章主旨。所以这篇文章主要是关于研究婴儿对颜色的感知能力是天生还是后天随语言而产生的研究。A中 “Rainbow”指代颜色,故选A项。BSome of the worlds most famous m

    25、usicians recently gathered in Paris and New Orleans to celebrate the first annual International Jazz Day. UNESCO(United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization)recently set April 30 as a day to raise awareness of jazz music, its significance, and its potential as a unifying(统一)voic

    26、e across cultures.Despite the celebrations, though, in the U.S. the jazz audience continues to shrink and grow older, and the music has failed to connect with younger generations.Its Jason Morans job to help change that. As the Kennedy Centers artistic adviser for jazz, Moran hopes to widen the audi

    27、ence for jazz, make the music more accessible, and preserve its history and culture.“Jazz seems like its not really a part of the American appetite,”Moran tells National Public Radios reporter Neal Conan.“What Im hoping to accomplish is that my generation and younger start to reconsider and understa

    28、nd that jazz is not black and white anymore. Its actually color, and its actually digital.”Moran says one of the problems with jazz today is that the entertainment aspect of the music has been lost.“The music cant be presented today the way it was in 1908 or 1958. It has to continue to move, because

    29、 the way the world works is not the same,”says Moran.Last year, Moran worked on a project that arranged Fats Wallers music for a dance party,“just to kind of put it back in the mind that Waller is dance music as much as it is concert music,”says Moran.“For me, its the recontextualization. In music,

    30、where does the emotion(情感)lie?Are we, as humans, gaining any insight(感悟)on how to talk about ourselves and how something as abstract as a Charlie Parker record gets us into a dialogue about our emotions and our thoughts?Sometimes we lose sight that the music has a wider context,”says Moran,“so I wan

    31、t to continue those dialogues. Those are the things I want to foster.”4.Why did UNESCO set April 30 as International Jazz Day?A.To remember the birth of jazz.B.To protect cultural diversity.C.To encourage people to study music.D.To recognize the value of jazz.5.What does the underlined word“that”in

    32、paragraph 3 refer to?A.Jazz becoming more accessible.B.The production of jazz growing faster.C.Jazz being less popular with the young.D.The jazz audience becoming larger.6.What can we infer about Morans opinion on jazz?A.It will disappear gradually.B.It remains black and white.C.It should keep up wi

    33、th the times.D.It changes every 50 years.7.Which of the following can be the best title for the text?A.Exploring the Future of JazzB.The Rise and Fall of JazzC.The Story of a Jazz MusicianD.Celebrating the Jazz Day答案语篇解读本文为说明文。联合国教科文组织把4月30日定为国际爵士乐日,以此提高人们对爵士乐的认识,突出它的重要性。4.D细节理解题。根据第一段最后一句话 “.to rai

    34、se awareness of jazz music, its significance, and.”可知,联合国教科文组织把这一天定为国际爵士乐日是为了提高人们对爵士乐的认识,突出它的重要性,即让人们认可它的价值,所以答案为D项。5.C推理判断题。根据第二段中的描述:在美国爵士乐的观众越来越少,年纪也越来越大,这种音乐和年轻一代失去了联系。改变这一点正是Jason Moran的工作。由此可知答案为C项。6.C推理判断题。根据第五段中的 “It has to continue to move, because.”可知,Moran认为爵士乐需要不断地前进,因为当今的世界和以前已经不一样了。由此推断出Moran对爵士乐的看法应该是:爵士乐应该跟上时代的脚步。所以答案为C项。7.A主旨大意题。第一段作者提到为了让人们认可爵士乐的价值而设立了国际爵士乐日;后面描述了爵士乐的现状,指出了为什么现在的年轻人不接受它;再结合最后一段中的“so I want to continue those dialogues. Those are the things I want to foster.”可知,本文的主题就是探索爵士乐的未来,答案为A项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版英语高考新攻略江苏专用总复习精练:MODULE 6 UNIT 3 UNDERSTANDING EACH OTHER题型组合训练 WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398879.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1