2019版高考英语一轮复习Unit24Society课时练北师大版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 Unit24Society 课时 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、 Unit 24 Society 授课提示:对应学生用书第 363 页 课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35 分钟).阅读理解 A(2018江西新余一中模拟)My Favourite Travel Books The Old Patagonian Express by Paul Theroux Choosing my favorite Paul Theroux book is like picking my favorite place in the world:Its impossible to settle on just one.But The Old Patagonian Ex
2、press,which is about a train journey Theroux made from Boston,USA to southern Argentina,is right up there at the top of my list.Theroux has a wicked sense of humor.He brings so much wisdom and experience to his travels.Walden by Henry David Thoreau If he were alive today,Thoreau would probably frown
3、 if he heard someone refer to Walden as a travel book.But I regard it as a travelwriting masterpiece.“I went into the woods,”he writes,“because I wished to live deliberately,to front only the essential facts of life,and see if I could not learn what it had to teach,and not,when I came to die,discove
4、r that I had not lived.”Thats the same spirit of discovery that defines so many great contemporary travel records.The Dharma Bums by Jack Kerouac Like so many people,I fell in love with Kerouacs novels in my late teens and early 20s.On the Road gets all the press,but I always love The Dharma Bums.Ke
5、rouac beautifully captures the romance of California trains,Berkeley,and backpacking in the Sierras.Its hard to read this book without wanting to leave for the mountains to brainstorm bad haikus on the trail and cook canned macaroni and cheese over a crackling campfire.Confucius Lives Next Door by T
6、R.Reid This is sort of A Year in Provence in Japan,only the crosscultural differences are much greater.Reid and his family moved to Tokyo when he became the chief for The Washington Post,enabling him to uncover truths about the country.Among the highlights are his observations about Japanese schools
7、,including Yodobashi No.6 Elementary School,where his daughters were greeted by the whole school staff.【语篇解读】本文作者为大家推荐了几本书。1Which book enables readers to experience great crosscultural differences?AThe Old Patagonian Express.BConfucius Lives Next Door.COn the Road.DWalden.解析:B 细节理解题。根据 Confucius Liv
8、es Next Door by TR.Reid.This is sort of A Year in Provence in Japan,only the crosscultural differences are much greater。可知选 B。2What will people feel after reading Jack Kerouacs The Dharma Bums?AA strong desire to follow.BA love for novels.CA wish to learn cooking.DAn excitement to write poems.解析:A 推
9、理判断题。根据 Like so many people,I fell in love with Kerouacs novels in my late teens and early 20s.On the Road gets all the press,but I always love The Dharma Burns.Kerouac beautifully captures the romance of California trains,Berkeley,and backpacking in the Sierras.Its hard to read this book without wa
10、nting to leave for the mountains to brainstorm bad haikus on the trail and cook canned macaroni and cheese over a crackling campfire.可知读了小说 The Dharma Bums,人们有一种想要追随的强烈渴望,所以选 A。3Which writer based his book on a train journey from home to abroad?AT.R.Reid.BHenry David Thoreau.CPaul Theroux.DJack Kero
11、uac.解析:C 细节理解题。根据 But The Old Patagonian Express,which is about a train journey Theroux made from Boston,USA to southern Argentina,is right up there at the top of my list.可知选 C。B(2018湖南衡阳四中一模)Fitness Zone Special offer Look_your_best this summer with our wonderful equipment and a tailormade(量身定制的)pr
12、ogram made specially for you by one of our best personal trainers.If you are having a difficult time getting active,Fitness Zone is where you want to be.With a personal trainer assigned(指定)to you,you will be placed in a tailor made program that will make you look your best in just 12 weeks.With our
13、program,you will get the full benefits of:Our oneonone support and expert guidance by the top trainers in our industry.The use of the best fitness equipment,including free weights,treadmills and bikes.Ongoing group classes,from aerobics(有氧健身操)and yoga to dancercise and more.So come for a free consul
14、tation(咨询)and get started today!Dont miss out!Offer is good until this Friday.610,St.George Street,Suite 310,Chicago Tel:6554866 Web:【语篇解读】本文属于广告类阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了健身区,在这里可为读者提供各种健身服务。4Who can choose to join Fitness Zone?APeople who want to keep fit.BPeople who are good at training others.CPeople who
15、 need a tailormade suit.DPeople who have health problems.解析:A 推理判断题。根据第六段 The use of the best fitness equipment,including free weights treadmills and bikes.可知在健身区你可以使用各种健身器材,因此适合想保持健康的人,故选 A。5What does the underlined phrase“look your best”mean?ALook in the mirror.BTry your best to see.CLook more con
16、fident.DBe in excellent condition.解析:D 词义猜测题。根据第一段 Look_your_best this summer with our wonderful equipment and a tailormade(量身定制的)program made specially for you by one of our best personal trainers.可知今年夏天用健身区的设备和特定的计划可以使你处于最佳状态,故选 D。6What is not offered in the advertisement?AGroup yoga classes.BThe
17、best fitness equipment.CSpecial fitness clothes.DProfessional personal trainers.解析:C 细节理解题。根据第一段 for you by one of our best personal trainers;第六段 The use of the best fitness equipment;第七段 Ongoing group classes,from aerobics(有氧健身操)and yoga to dancercise and more 可知这里提供瑜伽班,最好的健身器材,专业的私人教练,故选 C。7How ca
18、n I contact Fitness Zone if I feel like joining it?ABy phone BBy Internet CThrough the address DAll of the above.解析:D 细节理解题。根据文章最后 Offer is good until this Friday.610,St.George Street,Suite 310,Chicago;Tel:6554866;Web: 可知你可以通过网络,电话,地址参加报名,故选 D。C(2018成都市一诊)Lucy,whose skeleton(骨骼)was discovered in Eth
19、iopia in 1974,died shortly after she fell out of a tree,according to a new study published Monday in the British journal Nature.For their research,Kappelman and Dr.Richard Ketcham used a CT scanner to create more than 35,000“slices”of Lucys skeleton.Scientists named her Lucy from the Beatles song“Lu
20、cy in the Sky with Diamonds”,which was played at the camp the night of her discovery.The following analysis of the slices showed sharp,clean breaks seen at the end of Lucys right humerus(肱骨)are similar to bone breaks seen in victims of falls.The researchers concluded that these and other breaks in h
21、er skeleton show that Lucy,who is believed to have stood about 3 feet 6 inches and weighed about 60 pounds,fell feet first and used her arms to support herselfbut that the injury was too severe to have been survivable.The researchers estimate that Lucy was going about 35 miles an hour when she hit t
22、he ground after falling from a height of roughly 40 feet,according to the statement.That sounds plausible.But other scientists are doubtful.“There are countless explanations for bone breaks,”Dr,Donald C,Johanson,director of the Institute of Human Origins and one of the scientists who discovered Lucy
23、,said,“The suggestion that she fell out of a tree is largely a justso story and therefore unprovable.”Johanson said it was more likely that Lucys breaks occurred long after she died,saying that“elephant bones appear to have the same kind of breaks,Its unlikely they fell out of a tree.But the new res
24、earch focused on“a small number of breaks”that are consistent with“highenergy bonetobone influences”and which differ from the sorts of breaks commonly seen in other collected bones.Kappelman responded in an email,“These appear to have occurred at or near the time of death.”【语篇解读】本文是一篇科教类阅读,露西,1974 年
25、他的骨骼在埃塞俄比亚被发现。根据一项周一发表在英国自然杂志的一项研究,她是从树上摔下后死的。本文以此展开,主要讲述了专家学者在发现了 Lucy 坠树后不久身亡的骨骼后,对其死因的争论。8What can we know about Lucy from Kappelman and Dr.Richard Ketchams research?AShe got her name from a song.BShe had more than 35,000 slices.CShe couldnt use her arms properly.DShe made an effort to save herse
26、lf.解析:D 细节理解题。根据 who is believed to have stood about 3 feet 6 inches and weighed about 60 pounds,fell feet first and used her arms to support herselfbut that the injury was too severe to have been survivable.可知,Lucy 本想用胳膊来支撑自己,却无能为力,可知她想过自救,故选 D。9What does the underlined word“plausible”in Paragraph
27、6probably mean?AReasonable.BCreative.CSurprising.DUnbelievable.解析:A 词义猜测题。根据 That sounds plausible.But other scientists are doubtful.上文听起来是合理的,后面 But 表示转折,一些科学家是持怀疑态度的。故可知是 doubtful 的反义词。故选 A。10Which of the following would Johanson probably agree?AElephants are unlikely to die from falling.BLucy got
28、 breaks at or near the time of death.COther reasons for the breaks should be considered.DLucys bone breaks differ from other bone breaks.解析:C 细节理解题。根据 There are countless explanations for bone breaks可知,Johanson 专家认为对于 Lucy 的死因还有许多不同的解释,他会同意的是其他因素也应该被考虑进 Lucy 的死因。故选 C。11What conclusion can we draw fr
29、om the passage?ALucy didnt die from falling out of a tree.BThe newly published study was meaningless.CThe argument on how Lucy died will continue.DScientists will find another way to solve the problem.解析:C 主旨大意题。根据文章内容“But the new research focused ona small number of breaks that are consistent withh
30、ighenergy bonetobone influences and which differ from the sorts of breaks commonly seen in other collected bones.Kappelman responded in an email,These appear to have occurred at or near the time of death”可知,但是一些新的研究又出现了,可以总结出对于这件事情的争议还会继续下去。故选 C。D(2018辽宁庄河高中沈阳市第二十中学联考)We are enrolled in the fulltime
31、 school called“life”Every day in this school,we have opportunities to learn new lessons.No matter whether we like these lessons or not,we have to take them,because they are our lessons.Why are we here in this world?What is the purpose of life?Humans have tried to discover the meaning of life for tho
32、usands of years,but failed to get the answer,because the meaning of life is different from person to person.Each one of us has his or her special purpose and path,unique and different.As we travel on our life path,we will learn many great lessons in order to fulfill that purpose.Learning our lessons
33、 well is the key to discovering the real meaning of our own life.As we travel through our lifetime,we may be taught hard lessons that others dont have to face,while others spend years struggling with problems we dont need to deal with.We may never know why we love English,not physics,which indicates
34、 that our path is different.While traveling on our own path,sometimes alone,we should,first of all,take a basic lesson in openness.Openness means being receptive.Life will present us with so many lessons,none of which are useful to us unless we can recognize them and are open to their values.These l
35、essons are not easy to learn,but we should regard them as gifts.But how can we recognize these lessons?It is a matter of what“glasses”we are wearing at the time.It is not difficult to spot them if we take them as opportunities.So when we are not open to learning our lessons,failing a weekly English
36、test might be like a disaster rather than an opportunity to us.Of course,the hard lessons may not be fun,but they can actually be the biggest gifts we receive from life.【语篇解读】短文介绍我们进入生活这所大学,生活告诉我们生活的目的,生命的意义,每个人的人生道路各不相同,正确对待生活中发生的一切。12The author may be in favor of the viewpoint that all men are bor
37、n _.Aequal Bdifferent Cto learn lessons Dready for challenge 解析:B 细节理解题。根据第二段中的“because the meaning of life is different from person to person.”可知,作者可能会同意每个人人生的意义各不相同这一观点。故选 B。13The example of“we love English,not physics”is mentioned to show that we _.Achoose our own path in life Bneed to face some
38、hard lessons Cdiscover the meaning of our own life Drealize the necessity of openness 解析:A 细节理解题。根据第四段中的“We may never know why we love English,not physics,which indicates that our path is different.”可知,作者用“我们爱英语,而不是物理”这个例子来说明我们各自都有各自的人生道路。故选 A。14Whether we can see life lessons as gifts depends upon
39、our _.Aangles of view Bcommon value system Cexperiences from life Dwillingness to face challenge 解析:A 推理判断题。根据最后一段中的“It is a matter of what glasses we are wearing at the time.”可知,你如何看待生活所给的教训要取决于自己“戴着什么样的眼镜”,推知作者认为看待生活中的教训的态度取决于自己的视角。故选 A。15What would be the best title for the passage?ALife and less
40、on BLife as School CLife School and Students DGifts from Life 解析:B 主旨大意题。根据短文介绍我们进入生活这所大学,在这里我们学会生活的目的,生命的意义,每个人的人生道路各不相同。可推知,这个短文就是围绕生活这所大学展开。故选 B。.七选五(2018河南省漯河市高级中学模拟)I always used to think that the drive across a fourkilometer stretch from my house to the main road was a pain.Almost everyone in
41、the world seemed to want to go somewhere at the same time.And exactly at the moment when our car inched towards the front,the lights would turn red again._1_ Then one day something magical happened.The fact is my neck was a bit stiff that morning._2_ Beyond the pavement a gulmohar(凤凰木)tree with a vi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
