2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:选修8 8-4UNIT 4 PYGMALIONA WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语培优增分一轮人教经典版特训:选修8 8-4UNIT 4PYGMALIONA WORD版含解析 2019 高考 英语 培
- 资源描述:
-
1、.完形填空I wrote my first poem at the age of seven and showed it to my mother. She read and cried, “Buddy, you really wrote a beautiful poem!”Shyly but _1_, I said yes. She poured out her _2_. “It was nothing short of talent!”“What time will Father be home?” I asked. I could hardly wait to _3_ my work t
2、o him. I spent quite some time _4_ for his arrival. I wrote the poem out in my finest handwriting, drew a fancy border around it and _5_ I placed it right on my fathers plate on the dining table. My father had begun his motionpicture career as a writer. I was sure he would be able to _6_ my poem.At
3、almost 7 oclock my father burst in. He seemed _7_. He circled the dining room table, complaining about his employees.Suddenly he paused and glared at his plate. “What is this?” He was reaching for my poem.“Ben, Buddy has written his first poem!” my mother began. “And its beautiful, absolutely amazin
4、g .”“If you dont mind, Id like to decide for myself,” Father said.I _8_ my head as he read that poem. It was only ten lines. But it seemed to take hours. Then I heard him dropping the poem back on the table. Now came the moment of _9_.“I think its terrible,” he said.I couldnt look up. My eyes were g
5、etting _10_.“Ben, these are the first lines of poetry hes ever written,” my mother was saying.“He needs _11_.”“I dont know why,” my father held his ground. “Isnt there enough awful poetry in the world already?”I couldnt _12_ it another second. I ran from the dining room crying. Up in my room I _13_
6、myself on the bed and cried the worst of the _14_ out of me.That may have been the end of the story, but not of its _15_ for me. I realized how fortunate I had been. I had a mother who said, “I think its wonderful!” and a father who drove me to hear with “I think its _16_.”Every one of us needs that
7、 mother force, from which all _17_ flows; and yet the mother force alone is incomplete. It needs the balance of the force that _18_, “Watch. Listen. Review. Improve.”Those _19_ voices of my childhood ring in my ears through the years, like two opposing winds blowing me. Between the two poles of _20_
8、 and doubt, both in the name of love, I try to follow my true course.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者通过讲述自己的经历,说明了在我们的成长过程中,父母对我们表达爱的方式不尽相同,但都是很重要的,我们要在严厉鞭策和积极鼓励这两种不同的爱中成长。1A.typically Bproudly Canxiously Dhonestly答案:B根据“shyly but”可以判断,此处选择的答案与shyly相反,表达作者内心的感受,小小年纪就可以作诗,情绪上应该是骄傲的。2A.motivation Bshock Ccriticism
9、Dpraise答案:D根据上文的“a beautiful poem”以及下文的“nothing short of talent”可知,此处表示母亲对“我”极尽赞美。3A.recite Bdescribe Cshow Dintroduce答案:C根据语境可知,作者迫不急待地想让父亲看到自己的杰作。show sth. to sb.“向某人展示某物”。4A.waiting Bpreparing Cpraying Dplanning答案:B根据下文语境可知,作者为父亲的到来做着准备。prepare for sth.“为做准备”。5A.gradually Bdesperately Cconfidentl
10、y Dcasually答案:C由于上文母亲对这首诗的褒奖,使作者信心十足,想得到父亲同样的赞扬。confidently “自信地”。6A.appreciate BreviseCread Dpolish答案:A此处表示作者确信父亲能欣赏他的诗。appreciate “欣赏;赏识”。7A.relaxed Bcalm Cnoble Dupset 答案:D根据下文“He circled the dining room table, complaining .”可知,此处表示父亲看起来很不高兴。upset “不快的;心烦意乱的”。8A.shook Blowered Craised Dturned答案:B
11、根据下文“It was only ten lines. But it seemed to take hours.”可知,作者此时的心情很沉重,进而导致“低下(lowered)头”。由第10空前的“I couldnt look up.”也可判断前面是低下了头。9A.decision Bexcitement Cmeditation Ddevotion答案:A由下文“I think its terrible, he said.”可知,父亲在读完诗放回到桌子上后,该是作结论(decision)的时候了。10A.dark Bwide Cwet Dbright答案:C由此处语境可知,作者的心情很差,与作者
12、预想的不一样,父亲的评论让作者难过地要哭了即眼睛变湿润了。11A.arrangement Bjudgment Cencouragement Dadjustment答案:C根据上文母亲对作者诗的赞美,及父亲对诗的评论可知,此处表示母亲更倾向于鼓励孩子。encouragement “鼓励;鼓舞”。12A.hold Battain Ccontrol Dstand 答案:D根据上文父亲坚持自己的看法,认为“这诗写得很糟糕”可知,此时作者再也不能忍受(stand)了。13A.threw Bseated Cleft Dkept答案:A在父亲作出这样的评价后,作者很伤心,故选A。throw oneself
13、on the bed “扑倒在床上”。14A.confusion Bpressure Cdisappointment Dtiredness 答案:C根据上文“_13_ myself on the bed and cried”可知,此处表示作者的失望(disappointment)之情。15A.challenge Bdevelopment Cdifficulty Dsignificance 答案:D根据下一句作者评析母亲和父亲的话对他的价值可知,尽管事情结束了,但对作者来说其意义并未止于此。significance “意义;重要性”。16A.elegant Bawful Cfluent Dcon
14、troversial答案:B根据上文父亲的观点“I think its terrible!”可知,此处应选terrible的同义词,故选B。awful “糟糕的”。17A.failure Bcreation Climit Dimprovement答案:B由语境可知,母亲赞扬鼓励的话使得我们能够有信心继续创作下去,故选B。18A.orders Bmisleads Ccautions Dforesees答案:C根据上文的“the mother force alone is incomplete”以及下文的“Watch. Listen. Review. Improve.”这样鞭策的声音可知,应选C。
15、caution “警告;告诫;提醒”。19A.inspiring Bwarning Cdisturbing Dconflicting答案:D根据上文可知,父母对待作者的方式截然相反,是相互冲突的(conflicting),故选D。句中的“opposing winds”也是提示信息。20A.confirmation Brestriction Cdistrust Ddisapproval答案:A由该句中的“two poles”和“doubt”可知,此处应填doubt的反义词,故选A。confirmation “证实”。.阅读理解A2017全国卷San Francisco Fire Engine T
16、oursSan Francisco Winery TourRunning:February 1st through April 30thThis delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF. Here you can enjoy 4 pours of some of the best wine San Francisco has to offer. (Included in ticket price)Departing
17、from the Cannery:Tour times upon requestDuration (时长):2 hoursPrice:$90Back to the Fifties TourRunning:August 16th through August 31stThis tour transports you back in time to one of San Franciscos most fantastic periods, the 1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free tas
18、te of ice cream.Departing from the Cannery:5:00 pm and 7:30 pm Duration:2 hoursPrice:$90Spooky Halloween TourRunning:October 10th through October 31st Join us for a ride through the historical Presidio district. Authentic fire gear (服装)is provided for your warmth as our entertainers take you to some
19、 of the most thrilling parts of San Francisco.Departing from the Cannery:6:30 pm and 8:30 pm Duration:1 hour and 30 minutes Price:Available upon requestHoliday Lights TourRunning:December 6th through December 23rdThis attractive tour takes you to some of San Franciscos most cheerful holiday scenes.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399186.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
