四川省仁寿第二中学、华兴中学2019-2020学年高一英语5月联考(期中)试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 仁寿 第二 中学 2019 2020 学年 英语 联考 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省仁寿第二中学、华兴中学2019-2020学年高一英语5月联考(期中)试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话仅读一遍。1. Where does this conversation take place?A. In a bookstore. B. In the kitchen. C. In a restaurant.2. How does the womans daughter go to school?A. On foot. B. By bike. C. On her school bus.3. Why
2、does the woman refuse to drink milk today?A. Because she doesnt feel alright.B. Because the milk has become bad.C. Because she drank too much yesterday.4. What did the man do this afternoon?A. He went swimming. B. He stayed at home. C. He watched a movie.5. Whats the weather like today?A. Sunny. B.
3、Rainy. C. Snowy.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where will the man go first?A. Shanghai. B. Hangzhou. C. Nanjing.7. What will the man probably do next?A. Go to the train station. B. Book the tickets. C. Go to the airport.听第7段材料,回答第8-10题。8. How does Alice probably
4、feel now?A. Sad. B. Excited. C. Interested.9. What do we know about Alice?A. She has three children. B. She is a single mother. C. Her husband is dead.10. What does the man think the woman should do?A. Help Alice find a job. B. Give Alice some money. C. Look after the kids for Alice.听第8段材料,回答第11-13题
5、。11. What is the woman going to do this summer vacation?A. Teach some Asian students English.B. Learn some Korean from the man.C. Find a better job with the man.12. What did the man do when he attended a Korean course?A. He practiced writing. B. He practiced speaking.C. He read a lot of books in Kor
6、ean.13. What do we learn about the two speakers from the conversation?A. Both the man and woman are from England.B. The man wants to teach English during this summer vacation.C. The woman traveled in Asia last summer.听第9段材料,回答第14-17题。14. When was the painting painted?A. Three days ago B. Last summer
7、. C. Last winter.15. What do we know about the man from the conversation?A. He learned to paint all by himself.B. He learned to paint about five years ago.C. He is more interested in playing the piano than painting.16. What is the man now?A. A famous teacher. B. A famous painter. C. A famous pianist
8、.17. What can we learn from the conversation?A. The woman didnt know the man could paint.B. The man doesnt think learning to paint is difficult.C. The woman is the mans student.听第10段材料,回答第18-20题。18.What does her father do at Wild Dog Research Camp?A. He teaches local children. B. He studies wild ani
9、mals.C. He cooks and keeps the camp clean.19. How many tents are for camp workers?A. 5. B. 8 C. 1020. What does Jack want to do when he grows up?A. To be a movie star. B. To train dogs for movies. C. To study animals in Africa.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出
10、最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAttractions in WisconsinWisconsin Historical Museum30 N. Carroll Street on Madisons Capitol SquareDiscover Wisconsins history and culture on four floors of exhibits. Open for public program. Admission is free.Open Tuesday through Saturday, 9:00am 4:00 pm.(608) 264-6555 www.wisconsi
11、nhistory.org/museumSwiss Historical Village612 Seventh Ave., New GlarusThe Swiss Historical Village offers a delightful look at pioneer life in Americas heartland. 14 buildings in the village give a full picture of everyday life in the nineteenth-century Midwest.Tuesday Friday. May 1st October 31st
12、, 10:00 am 4:00 pm. Admission is $20.(608) 527-2317 Artisan Gallery & Creamery Caf6858 Paoli Rd., Paoli, WIOne of the largest collections of fine arts and crafts in Wisconsin. Over 5000 sp. ft. of exhibition space in a historic creamery. While visiting, enjoy a wonderfully prepared lunch at our caf
13、overlooking the Sugar River. Just minutes from Madison!Gallery open Tuesday. Sunday., 10:00 am 5:00 pm.Caf open Wednesday. Saturday., 11:00 am 3:00 pm.Sunday. brunch with wine, 10:00 3:00 pm.(608) 845-6600 Christopher Columbus Museum239 Whitney St., ColumbusWorld-class exhibit 2000 quality souvenirs
14、 marking Chicagos 1893 World Columbian Exhibition. Tour buses are always welcome.Monday-Sunday ,8:15 am 4:00 pm.(920) 623-1992 1. Where can visitors have lunch?A. At Wisconsin Historical Museum.B. At Swiss Historical Village.C. At Artisan Gallery & Creamery Caf.D. At Christopher Columbus Museum.2. W
15、here can you go for a visit on Monday?A. Wisconsin Historical Museum.B. Swiss Historical Village.C. Artisan Gallery & Creamery caf.D. Christopher Columbus Museum.3. Where can we most probably find the passage?A. In a health report.B. In a story book.C. In a parenting magazine.D. In a tour guide.【答案】
16、1. C 2. D 3. D【解析】本文是应用文之广告类短文。文章主要介绍了Wisconsin威斯康辛州四个著名景点的有关信息,目的在于吸引游客前往参观。【1题详解】细节理解题。根据Artisan Gallery & Creamery Caf: While visiting, enjoy a wonderfully prepared lunch at our caf overlooking the Sugar River.可知,参观者可以在Artisan Gallery & Creamery Caf吃午饭。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Christopher Columbus Museu
17、m: Tour buses are always welcome.Monday-Sunday, 8:15 am 4:00 pm.可知,星期一你可以去Christopher Columbus Museum参观。故选D。【3题详解】推理判断题。纵观全文,本文文章主要介绍了Wisconsin威斯康辛州四个著名景点的有关信息,所以可以推断出本文最有可能是旅游手册。故选D项。BHave you imagined that planting trees can make a big difference? People say that one man cant make a difference, bu
18、t Abdul Samad Sheikh, a 60-year-old rickshaw (人力车) driver from Bangladesh, has proved that doing a small thing over a long period of time can mean very much. He has planted at least one tree every day since he was 12 years old, which means that he has so far planted a small forest of over 17,500 tre
19、es. Imagine if everyone followed his example. Abdul has worked as a rickshaw driver for most of his life. He makes a little money from his job, which is only enough to put food on the table for his family, but he somehow tries to also buy at least one tree every day. He considers it his duty to the
20、world. Mostly he plants them on government land so nobody can cut them down later. He also waters them, and if he sees anyone cutting a tree, he blames them.Abdul, his wife Jorna, and four of their children live in two old houses, on a piece of land that is owned by the Faridpur deputy commissioners
21、 office. They have no land of their own.Sometimes, she commands him not to plant trees but he doesnt listen. Abduls 30-year-old son, Kutub Uddin, has never told his father not to plant trees, because he thinks his father does a good thing for society.Abduls neighbors all know about his daily habit,
22、and praise his work. Whoever can ask of him anything, he will do his best to help. Therefore, Abdul is loved by neighbors.For his efforts, Abdul Samad Sheikh was recently honored by The Daily Star, and given $1,253 to help him build a better home for his family. The Daily Star wished everyone to fol
23、low his example, and protect the environment.“I cant do it alone. I need the help of you all,” Abdul said in his speech.4. What do we know about Abdul?A. He doesnt support his family.B. He plants trees with his own money.C. He makes a living by doing different jobs.D. He plants trees to win his neig
24、hbors praise.5. Why does Abdul plant trees on government land?A. To get money from government.B. To set a good example to people.C. To protect them from being cut down.D. To get a place from government to build his own house.6. Which of the following can best describe Abdul?A. Poor but helpful.B. Ri
25、ch and reliable.C. Uncaring and stupid.D. Active but dishonest.7. What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?A. Driving a rickshaw.B. Planting trees.C. Making big money.D. Building a better home.【答案】4. B 5. C 6. A 7. B【解析】【分析】本文是记叙文。讲述了60岁的孟加拉国人力车司机Abdul每天用自己的钱至少种一棵树,保护树,保护环境的
26、故事。号召更多的人向他学习,保护环境。【4题详解】推理判断题。根据第二段Abdul has worked as a rickshaw driver for most of his life. He makes a little money from his job, which is only enough to put food on the table for his family, but he somehow tries to also buy at least one tree every day.可知Abdul一生大部分时间都在做人力车司机。他工作挣的钱只够养家糊口,但他还设法每天
27、至少买一棵树。由此推知Abdul是用自己的钱种树,故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段Mostly he plants them on government land so nobody can cut them down later.可知大多数情况下,Abdul把树种植在政府的土地上,这样以后就没人能把它们砍倒了。他这样做是为了保护树,故选C。【6题详解】推理判断题。根据第二段Abdul has worked as a rickshaw driver for most of his life. He makes a little money from his job, which is
28、 only enough to put food on the table for his family.和第三段They have no land of their own.可知Abdul挣的钱只能养家糊口,他很穷。根据第二段中He considers it his duty to the world.他认为这是他对世界的责任。和倒数第二段中Whoever can ask of him anything, he will do his best to help. Therefore, Abdul is loved by neighbors.可知Abdul乐于助人,深受邻居们喜欢。故选A。7题
29、详解】猜测词义题。第一段提到he has so far planted a small forest of over 17,500 trees.到目前为止,他已经种了一个有17500多棵树的小树。和倒数第二段The Daily Star wished everyone to follow his example, and protect the environment.每日星报希望每个人都以他为榜样,保护环境。可知Abdul一生种树为社会做贡献,也因此受到表彰。The Daily Star希望更多的人向他学习,保护环境。Abdul说的I cant do it alone.指的是靠他自己的力量种
30、树不行,需要更多人参与。it 指planting trees,故选B。【点睛】代词指代题要求同学们根据语境的逻辑关系、判断画线的人称代词或指示代词在文章中指代的对象,包括考查it(指动物,无生命的事物、特定的事件或人),they/them(指代人、物、事件的复数名词),he/she等人称代词的指代意义,以及指示代词this,that,these,those等在文章中的指代意义,考查同学们对文章中叙述特定的人,物,事件的认知能力。解答这类题时,同学们要认真阅读画线词所在句和前后临近句的内容,分析人称转换和动作变换的详细过程,理清来龙去脉和前后的因果关系,从而准确推断其指代的对象。例如,在第4小题
31、中,同学们要弄懂全文大意,才能理清it指代的对象。仅凭it所在句是无法推理出其指代意义的。第一段提到he has so far planted a small forest of over 17,500 trees.到目前为止,他已经种了一个有17500多棵树的小树。和倒数第二段The Daily Star wished everyone to follow his example, and protect the environment. 每日星报希望每个人都以他为榜样,保护环境。可知Abdul一生种树为社会做贡献,也因此受到表彰。The Daily Star希望更多的人向他学习,保护环境。
32、 Abdul 说的I cant do it alone.指的是靠他自己的力量种树不行,需要更多人参与。 it 指planting trees,故选B。CMy mother always told us there is no use crying over spilled milk That means you should not get angry when something bad happens and cannot be changed. She also told us you have to break some eggs to make an omelet(煎蛋卷). Thi
33、s means you have to do what is necessary to move forward.My mother believed you are what you eat. A good diet is important for good health. She would always give us healthy food. She liked serving us meat and potatoes for dinner. The meat and potatoes can also mean the most important part of somethi
34、ng. It describes someone who likes simple things.People always said my father was the salt of the earth, because he would never pour salt on a wound, or make someone feel worse about something that was already a bad experience. However, sometimes he told us a story that seemed bigger than life. So w
35、e had to take it with a grain(粒) of salt. That is, we could not believe everything he told us.My manager at work does not always know what is going on in our office. Yet she is right about one thing: there is no such thing as a free lunch. Something may appear to be free, but there may be a hidden c
36、ost. When we fail to see problems at work, the manager tells us to wake up and smell the coffee. We need to pay more attention and fix the problem. I once made a big mistake at the office and felt silly. I had egg on my face.Over the weekend, my friend invited me to watch a football game on televisi
37、on. But I do not like football. It is not my cup of tea.I hope I have given you food for thought, that is, something to think about.8. When problems came up, the authors mother told them to_.A. give upB. hurry upC. be carefulD. keep calm9. Which of the following is used to describe someone who likes
38、 simple things?A. The milk and eggs.B. The salt and water.C. The tea and coffee.D. The meat and potatoes.10. In peoples eyes, the authors father_.A. always feels unhappyB. always tells liesC. is a very nice manD. is a good storyteller11. If a girls face turns red because she does a wrong thing, she
39、may say “_”.A. I am what I eatB. I have egg on my faceC It is not my cup of teaD. Im the salt of the earth【答案】8. D 9. D 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。本文文章给读者介绍了一些关于食品和饮料的表达。【8题详解】细节理解题。结合文章第一段前两句My mother always told us there is no use crying over spilled milk. That means you should not get angry when some
40、thing bad happens and cannot be changed. 我母亲总是告诉我们,为打翻的牛奶哭泣是没有用的。 这意味着当坏事发生,而且无法改变时,你不应该生气。据此可以得出,当问题出现时,要保持镇静,不能生气。选项D符合题意。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据关键词describe someone who likes simple things可以定位文章第二段第四句The meat and potatoes can also mean the most important part of something. It describes someone who lik
41、es simple things. 肉和土豆也可以表示事物最重要的部分。它指的是喜欢简单事物的人。据此可以得知,肉和土豆常用来描述喜欢简单事物的人。选项D符合题意。故选D项。【10题详解】细节理解题。根据题干可以定位到文章的第三段第一句People always said my father was the salt of the earth, because he would never pour salt on a wound, or make someone feel worse about something that was already a bad experience. 人们总
42、是说我父亲是世上最好的人,因为他从来不会在伤口上撒盐,或者让别人对已经很糟糕的经历感觉更糟。由此可以得出,在大家的眼中,父亲是一个善良的人。选项C符合题意。故选C项。【11题详解】细节理解题。根据题干定位文章倒数第三段最后两句话I once made a big mistake at the office and felt silly. I had egg on my face. 有一次我在办公室犯了个大错,我觉得自己很傻,我觉得很丢脸。由此得出,在作者犯错时,作者觉得自己很丢脸,用到了I had egg on my face. 我觉得很丢脸,来表达自己的感受。所以,选项B符合题意。故选B项。
43、DA warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting a good nights sleep. But now a study has found it really does help people nod offif it is milked from a cow at night.Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to
44、help people feel sleepy and reduce anxiety.The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxi
45、ous than those fed with the milk collected during daytime, according to the study published in The Journal of Medicinal Food.Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer.While the effect of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now,
46、taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night.Previous studies have also indicated that milk can be excellent for helping sleep because of the calcium content, which helps people to relax.Milk is also sugar-free and additive-free with nutritionists rec
47、ommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fattening. The more fat you take in before bedtime, the greater burden you will put on your body at night.12. According to the text, the mice fed with daytime milk_.A. started sleep more easilyB. were more anxiousC. were less ac
48、tiveD. woke up later13. Which of the following is true of melatonin according to the text?A. Its been tested on mice for ten times.B. It can make people more energetic.C. It exists in milk in great amount.D. Its used in sleeping drugs.14. What can be a suitable title for the text?A. Night Milk and S
49、leepB. Fat, Sugar and HealthC. An Experiment on MiceD. Milk Drinking and Health15. How does the author support the theme of the text?A. By giving examples.B. By stating arguments.C. By explaining statistical data.D. By providing research results.【答案】12. B 13. D 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。人们都知道,晚上睡觉前
50、喝一杯暖暖的牛奶会睡个好觉。不过一项新的研究表明,喝夜晚产的牛奶比喝白天产的牛奶更有助于睡眠。【12题详解】细节理解题。根据第四段中的“Those given night milk,which contained 10 times the amount of melatonin,were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime.” 那些在喝夜晚产的牛奶的老鼠,其褪黑激素的含量是喝白天产的牛奶的老鼠的10倍,比喝白天产的牛奶的老鼠更不活跃,也不那么焦虑。可知,喝夜晚产的牛
51、奶的老鼠相对焦虑会更少些,换言之,喝白天产的牛奶的老鼠焦虑会多些。故选B项。【13题详解】细节理解题。根据第六段中的“taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night.”有人建议夜间难以入睡的人服用褪黑激素药物。可知,此处建议有睡眠障碍的人服用含褪黑激素的药,由此可推知,它已被用于助眠药物中。故选D项。【14题详解】主旨大意题。由文章第一段中的“But now a study has found it really does help people nod
52、offif it is milked from a cow at night.”但现在一项研究发现,如果牛奶是在晚上从奶牛身上挤奶的,它确实能帮助人们打盹;最后一段“nutritionists recommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fattening.”营养学家推荐脱脂牛奶是睡前的最佳选择;同时全文内容围绕喝夜晚产的牛奶与睡眠展开。故选A项。【15题详解】推理判断题。根据“But now a study has found”,“Researchers have discovered
53、that”,“The study,by researchers from”以及“Previous studies have also indicated”可以发现文章中多次出现了研究者及其研究结果,可知,在这篇文章作者是通过提供研究结果来支持文章主题的。故选D项。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。该文是介绍一个研究结果的,该类文章的中心一般就在第一段。因此,考生直
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400229.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
