分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(9) WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:400349
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:59.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练9 WORD版含答案 四川省 内江市 2016 高考 英语 阅读 理解 专题 WORD 答案
    资源描述:

    1、四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(9)阅读理解。 It was Saturday. As always, it was a busy one, for “Six days shall you labor and do all your work” was taken seriously back then. Outside, Father and Mr. Patrick next door were busy chopping firewood. Inside their own houses, Mother and Mrs. Patrick were engaged in spr

    2、ing cleaning. Somehow the boys had slipped away to the back lot with their kites. Now, even at the risk of having Brother caught to beat carpets , they had sent him to the kitchen for string(线). It seemed there was no limit to the heights to which kites would fly today. My mother looked at the sitti

    3、ng room, its furniture disordered for a thorough sweeping, A gun she cast a look toward the window. “Come on, girls! Lets take string to the boys and watch them On the way we met Mrs. Patrick, laughing guiltily as if she were doing something wrong, together with her girls. There never was such a day

    4、 for flying kited! We played all our fresh string into the boys kites and they went up higher and higher .We could hardly distinguish the orange-colored spots of the kites. Now and then we slowly pulled one kite back, watching it dancing up and down it the wind, and finally bringing it down to earth

    5、, just for the joy of sending it up again. Even our fathers dropped their tools and joined us. Our mothers took their turn, laughing like schoolgirls. I think we were all beside ourselves. Parents forgot their duty and their dignity; children forgot their everyday fights and little jealousies. “Perh

    6、aps its like this in the kingdom of heaven,” I thought confusedly. It was growing dark before we all walked sleepily back to house. I suppose we had some sort of supper. I suppose there must have been a surface tidying-up, for the house on Sunday looked clean and orderly enough. The strange thing wa

    7、s, we didnt mention that day afterward. I felt a little embarrassed .Surely none of the others had been as excited as I. I locked the memory up in that deepest part of me where we keep “the things that cannot be and yet they are.” The years went on, then one day I was hurrying about my kitchen in a

    8、city apartment, trying to get some work out of the way while my three-year-old insistently cried her desire to “go park ,see duck.” “I cant go!” I said. “I have this and this to do, and when Im through Ill be too tired to walk that for.” My mother , who was visiting us , looked up from the peas she

    9、was shelling ,“Its a wonderful day,” she offered,“Really warm , yet theres a fine breezy . Do you remember that day we flew kites?” I stopped in my dash between stove and sink. The looked door flew open and with it a rush of memories. “Come on.” I told my little girl. “Youre right, its too good a da

    10、y to miss.”Another decade passed. We were in the aftermath (余波)of a great war. Allevening we had been asking our returned soldier, the youngest Patrick Boy, about his experiences as a prisoner of war. He had talked freely, but now for a long time he had been silent. What was he thinking of what dark

    11、 and horrible things? “Say!” A smile slipped out from his lips. “Do you remember - no, of course you wouldnt. It probably didnt make the impression on you as it did on me.” I hardly dared speak. “Remember what?” “I used to think of that day a lot in POW camp(战俘营), when things werent too good. Do you

    12、 remember the day we flew the kites?”( ) 1. Mrs. Patrick was laughing guiltily because she thought A. she was too old to fly kites B. her husband would make fun of herC. she should have been doing her housework thenD. her girls werent supposed to play the boys game( ) 2. By” we were all beside ourse

    13、lves”, the writer means that they all . A. felt confused B. went wild with joy C. looked on D. forgot their fights ( ) 3. What did the writer think after the kite-flying?A. The boys must have had more fun than the girls.B. They should have finished their work before playing.C. Her parents should spe

    14、nd more time with them.D. All the others must have forgotten that day.( ) 4. Why did the writer finally agree to take her little girl for an outing?A. She suddenly remembered her duty as a mother.B. She was reminded of the day they flew kites.C. She had finished her work in the kitchen.D. She though

    15、t it was a great day to play outside.( ) 5. The youngest Patrick Boy is mentioned to show that _ .A. the writer was not alone in treasuring her fond memoriesB. his experience in POW camp threw a shadow over his lifeC. childhood friendship means so much to the writerD. people like him really changed

    16、a lot after the war【参考答案】1-5、CBDBA阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Tykoon is an online website that allows you to teach your child financial principles through allowances, assignment of tasks and daily chores. As the parent, you can assign a cash value to the things you want your child to do. Then

    17、, your child can go in, accept the task and add to their wish list of what they would like to purchase with the money that they earn.Lets start with the parent side of things. The parent must be the one to set up the account. You simply enter your information and your childs information to get start

    18、ed. You are then able to assign allowance amounts to your child.Then you can add tasks for your child to accept and link them to either their weekly allowance or a pre-determined amount. Your child is then able to accept or decline their tasks. They can see how much each task earns, how often they n

    19、eed to do it and what they will get if they do! They can add items that they are working toward earning and can even earn nn-cash incentives such as extra TV time or staying up late!Tykoon is a great way to start teaching your child about responsibility and financial principles in fun and safe way.

    20、Through the creation of their own profile and the ability to accept or decline tasks, they are taught the skills that they will need later in life when they are managing their own budgets! So, head over and sign up for a free account today and watch your child get excited about doing their chores!An

    21、d right now, as a special reward, if you share Tykoon with your friends and have five friends sign up and stay active for more than a month, youll earn a 25 A gift card! So get your child enrolled(注册), tell your friends and lets start teaching all our kids about the important financial principles to

    22、day!66.The purpose of the text is to_.A. make an advertisementB. share teaching experienceC. describe an online websiteD. present a way of making money【答案】A【解析】第一段介绍Tykoon,二,三,四段介绍怎样操作以及所带来的好处, 最后一段是奖励措施。因此, 本文的目的是做广告,吸引大家都来参与。67.The underlined word“incentives” in Paragraph 3 is closest in meaning t

    23、o “_”.A. promisesB. rewardsC. giftsD. tasks【答案】B【解析】根据下文such as extra TV time or staying up late!,可见,“incentives”表示的是一种奖励。68.What can kids learn from Tykoon?A. The ability to manage their budgets.B. The responsibility to do daily chores.C. The skills to earn their own living.D. The tricks to accept

    24、or refuse tasks.【答案】A【解析】根据第四段they are taught the skills that they will need later in life when they are managing their own budgets!他们被教给在以后生活中他们自己管理自己财务时需要的技巧。69.It can be inferred from the last paragraph that_.A. no parents will resist the special rewardB. Amazon is a very popular websiteC. Tykoon

    25、 wants to attract more visitorsD. friends should share information【答案】C【解析】如果你能分享给5个朋友,让他们也签约并且保持活跃至少一个月,你就会得到价值25美元的亚马逊礼品卡。70.What is the best title of the text?A. TykoonA Safe Way to Manage Your Financial IssuesB. How to Create Funny Tasks for Your Kids on the WebsiteC. Opening an Online Account w

    26、ith the Help of TykoonD. Teaching Your Kids Financial Principles with Tykoon【答案】D【解析】纵观全文可知。【浙江省2014模拟冲刺试题】Several weeks ago, a mysterious Christmas card dropped through our mailbox. The envelope was addressed to a man named Raoul, who, I was relatively certain, did not live with us. The envelope wa

    27、snt sealed, so I opened it. The inside of the card was blank. Ed, my husband, explained that the card was both from and to the newspaper deliveryman. His name was apparently Raoul, and Raoul wanted a holiday tip. We were meant to put a check inside the card and then drop the envelope in the mail. Wh

    28、en your services are finished at 4 a.m., you cant simply hang around, like a hotel bellboy expecting a tip. You have to be direct.So I wrote a nice holiday greeting to this man who, in my imagination, fires The New York Times from his bike aimed at our front door, causing more noise with mere newspr

    29、int than most people manage with sophisticated(复杂的) black market fireworks. With a start, I realized that perhaps the reason for the 4 a.m. wake-up noise was not ordinary rudeness but carefully executed spite(怨恨): I had not tipped Raoul in Christmas past. I honestly hadnt realized I was supposed to.

    30、 This was the first time hed used the card tactic(策略). So I got out my checkbook. Somewhere along the line, holiday tipping went from an optional thank-you for a year of services to a Mafia-style protection racket (收保护费组织).Several days later, I was bringing our garbage bins back when I noticed an en

    31、velope taped to one of the lids. The outside of the envelope said MICKEY. It had to be another tip request, this time from our garbage collector. Unlike Raoul, Mickey hadnt enclosed his own Christmas card from me. In a way, I appreciated the directness. I know you dont care how merry my Christmas is

    32、, and thats fine, the gesture said. I want $30, or Ill forget to empty your garbage bin some hot summer day. I put a check in the envelope and taped it back to the bin. The next morning, Ed noticed that the envelope was gone, though the trash hadnt yet been picked up: Someone stole Mickeys tip! Ed w

    33、as quite certain. He made me call the bank and cancel the check. But Ed had been wrong. Two weeks later, Mickey left a letter from the bank on our steps. The letter informed Mickey that the check, which he had tried to cash, had been cancelled. The following Tuesday morning, when Ed saw a truck outs

    34、ide, he ran out with his wallet. Are you Mickey? The man looked at him with scorn(轻蔑). Mickey is the garbageman. I am the recycling. Not only had Ed insulted(侮辱) this man by suggesting that he was a garbageman, but he had obviously neglected to tip him. Ed ran back inside for more funds. Then he not

    35、iced that the driver of the truck had been watching the whole incident. He peeled off another twenty and looked around, waving bills in the air. Anyone else? Had we consulted the website of the Emily Post Institute, this embarrassing break of etiquette (礼节) could have been avoided. Under trash/recyc

    36、ling collectors in the institutes Holiday Tipping Guidelines, it says: $10 to $30 each. You may or may not wish to know that your hairdresser, mailman and UPS guy all expect a holiday tip.55. The newspaper deliveryman put a blank card inside the envelope because_.A. he wanted the couple to pay for t

    37、he newspaper B. he forgot to write a few words on itC. he used it to ask for a Christmas tip D. he was afraid of asking for a tip in person56. From the passage, we learn that the author_.A. didnt like Raouls way of delivering the paper B. didnt realize why Raoul delivered the paper that way beforeC.

    38、 didnt know that Raoul delivered the paper for themD. didnt feel it necessary to meet Raoul when he came57. According to the passage, the author felt _ to give Raoul a holiday tip.A. excited B. happy C. embarrassed D. forced58. Which of the following is true about Mickey, the garbage collector?A. He

    39、 wrote a letter to the couple afterwards.B. He failed to collect the money from the bank.C. He wanted the couple to send him a Christmas card.D. He collected both the check and the garbage that day.59. Eds encounter(遭遇) with the recycling team shows that_.A. Ed was desperate to correct his mistake B

    40、. Ed only wanted to give money to RaoulC. Ed was unwilling to tip the truck driver D. Ed no longer wanted to give them money60. From the passage we can infer that _. A. their garbage bin might not be emptied one day if the writer didnt give tips B. the writer could have avoided giving tips if they h

    41、ad consulted the website of the Emily Post Institute C. the writers husband didnt know Raoul at all D. the writers family was too poor to give the tips55. C 根据第二段中的I had not tipped Raoul in Christmas past 和This was the first time hed used the card tactic可知Raoul是想要圣诞节小费。D中的“was afraid of”文章中未提到。56. B

    42、 根据第二段中的With a start, I realized that perhaps the reason for the 4 a.m. wake-up noise was not ordinary rudeness可知作者以前并不知道Raoul这样扔报纸和发出噪音的原因。57. D 根据第二段中的I honestly hadnt realized I was supposed to可知作者是被迫付费的。58. B 根据第四段中的The letter informed Mickey that the check, which he had tried to cash, had been

    43、cancelled.可知他没拿到钱。59. A 根据倒数第二段Ed拿着钱包去问司机可知他拼命想改正原先未付小费的错误。60. A 根据Ill forget to empty your garbage bin some hot summer day. 可以推断出正确答案。阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。How far would you be willing to go to satisfy your need to know? Far enough to find out your possibility of dying from a terrible

    44、disease? These days thats more than an academic question, as Tracy Smith reports in our Cover Story.There are now more than a thousand genetic(基因的)tests, for everything from baldness to breast cancer, and the list is growing. Question is, do you really want to know what might eventually kill you? Fo

    45、r instance, Nobel Prize-winning scientist James Watson, one of the first people to map their entire genetic makeup, is said to have asked not to be told if he were at a higher risk for Alzheimer(老年痴呆症).“If I tell you that you have an increased risk of getting a terrible disease, that could weigh on

    46、your mind and make you anxious, through which you see the rest of your life as you wait for that disease to hit you. It could really mess you up.” Said Dr. Robert Green, a Harvard geneticist.“Every ache and pain,” Smith suggested, could be understood as “the beginning of the end.”“That s right. If y

    47、ou ever worried you were at risk for Alzheimers disease, then every time you cant find your car in the parking lot, you think the disease has started.”Dr. Green has been thinking about this issue for years. He led a study of people who wanted to know if they were at a higher genetic risk for Alzheim

    48、ers. It was thought that people who got bad news would, for lack of a better medical term, freak out. But Green and his team found that there was“no significant difference”between how people handled good news and possibly the worst news of their lives. In fact, most people think they can handle it.

    49、People who ask for the information usually can handle the information, good or bad, said Green.71.The first paragraph is meant to_.A. ask some questionsB. introduce the topicC. satisfy readers curiosityD. describe an academic fact【答案】B【解析】通过两个问题引出话题。72.Which of the following is true of James Watson?

    50、A. He is strongly in favor of the present genetic tests.B. He is more likely to suffer from Alzheimers disease.C. He believes genetic mapping can help cure any disease.D. He doesnt want to know his chance of getting a disease.【答案】D【解析】根据第二段Nobel Prize-winning scientist James Watson, one of the first

    51、 people to map their entire genetic makeup, is said to have asked not to be told if he were at a higher risk for Alzheimer。“James Watson要求如果他的基因表明他有很高的老年痴呆症的可能不要告诉他。”73.According to Paragraphs 3 and 4, if a person is at a higher genetic risk, it is_.A. advisable not to let him knowB. impossible to h

    52、ide his diseaseC. better to inform him immediatelyD. necessary to remove his anxiety【答案】A【解析】根据这两个自然段可知,如果你提前被告知你将来可能患某种可怕的疾病会mess you up。74.The underlined part“freak out”in Paragraph 5 is closest in meaning to“_”.A. break downB. drop outC. leave offD. turn away【答案】A【解析】根据下文But的转折,以及no significant difference可知,freak out的意思是A(精神垮掉)。75.The study led by Dr. Green indicates that people_.A. prefer to hear good newsB. tend to find out the truthC. can accept some bad newsD. have the right to be informed【答案】C【解析】根据第五段内容 In fact, most people think they can handle it可知答案选C.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(9) WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400349.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1