四川省内江市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 内江市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省内江市2019-2020学年高一英语上学期期末考试试题(含解析)注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题,第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听
2、下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did the woman buy in London?A. A sweater. B. A hat. C.A dress.2. How does Sara feel now?A. Excited. B. Nervous. C. Upset.3. What will the woman put on the tables?A. The napkins. B. The forks. C. The
3、 glasses.4. How did the woman get to school today?A. By car. B. by bus. C. by bike.5. Where will the man go for further education?A. To Italy. B. To France C. To Hungary.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对
4、话读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the woman buy?A. A hat. B. A postcard. C. A toy.7. How much will the woman pay?A.$80. B.$65. C.$45听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman plan to do today?A. Go camping. B. Visit Linda C. Finish her report.9. When will the man go into town?A. On Friday. B. On Saturday.
5、 C. On Sunday.听第8段材料,回答第10至12题。10. How many people are coming to the party?A. Four. B. Seven. C. Nine11. Who will bring the corn?A. The speakers brothers. B. The speakers neighbors C. The speakers workmates12. What will the mans sister prepare for the party?A.Some pie. B. Some drink. C.Some cheese.听
6、第9段材料,回答第13至16题。13. How does the woman go to work now?A. By car. B. By subway. C. On foot.14. What did the mans house owner offer to repair?A. The toilet seat. B. The kitchen windows. C. The washing machine.15. What does the man dislike about the apartment in his sisters building?A. There is no lift
7、. B. The price is unfair. C. Its not near his office.16. What does the mans sister suggest he do?A. Change his Job B.Do more exercise. C. Buy some furniture.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where does Sally live now?A. In New York. B. In Paris. C. In Rome18. What is Tom good at?A. Writing the music. B. Writing
8、 the lyrics. C. Playing the piano.19. What do we know about tom?A. He can sing well. B. He is at college. C. He likes reading novels.20. What is the speaker probably?A. A musician. B. A writer. C. A teacher.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项并在答题卡上将该项涂黑。AItal
9、ian Lakes and Greek Islands( 12 Days)Prices starting from $ 1,999Your tour begins in Milan, Italy, and moves on to the Italian Lake District and the attractive places of interest in Stresa, your home for two nights. Collette Vacations has carefully chosen the Costa Victoria as your home for your 7-n
10、ight journey along the waterways of the Mediterranean.The cruise ship is filled with the warmth and culture of Italy and is richly designed with entertainment areas and very good living conditions, It will take you to the places of your dreams.Youll spend 4 days touring Greek cities youve always hea
11、rd about. In Katakolon, you will have the only unguided tour to nearby Olympia on the whole journey. Then with a local guide you will visit the Greek islands of Santorini, which is often related to the story of the lost city of Atlantis ,and Mykonos, a wonderful island with beautiful beaches.Your jo
12、urney ends in Verona, home of the love story Romeo and Juliet, with a fun-filled Good-bye dinner-a perfect ending to a pleasant Journey.Day 1Days 2-3Days 4-10Day 11Day 12Overnight flight to ItalyRegina Palace, Stresa, ItalyCosta Victoria( Costa cruises)Hotel Leopardi, Verona, Italyave for homePlease
13、 Note:Leaving datePrice for one personApril 7$2.099June 2$2,199October 6$2,099November 3$1,9991. How is the journey planned?A. It starts and ends in Greece.B. It starts and ends in Italy.C. It starts in Italy and ends in Greece.D. It starts in Greece and ends in Italy.2. Bob plans to take the 12-day
14、 trip with his parents in November, how much do they need to pay?A. $5997.B. $6,927.C. $6,297D. $6,5973. Where will tourists travel to on their own?A. Stresa.B. Mykonos.C. Olympia.D. Verona.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】这是一篇应用文,主要介绍了两个旅游目的地的价格和路线等内容。【1题详解】细节理解题。根据第三第一句“Your tour begins in Milan, Italy”说明从意大
15、利的米兰出发。根据第五段第一句“Your journey ends in Verona”和表格中“DAY11 Hotel Leopardi, Verona, Italy”可知在意大利的Verona结束旅行,因此开始和结束都在意大利,故选B项。【2题详解】细节理解题。根据第二个表格可知,11月份12天的旅行单人价格是1999美元,Bob一家三口是5997美元(1999美元x3),故选A项。【3题详解】细节理解题。根据第四段中“you will have the only unguided tour to nearby Olympia on the whole journey.”可知在全程中你只能
16、在Olympia附近进行无导游参观。故选C项。BIn America, when the eighth graders leave the middle school, they are often worried about moving to the high school. It is a hard time for them, but it can be an exciting one as well. To make it easier, students need to get familiar with their school.Even though theyve done t
17、his already in the middle school, its still important to find where their classrooms are. Most schools take students to the high school for a visit at the end of their eighth grade year. And, most schools also have a freshman (新生) speech for parents and students before the first year begins. Sometim
18、es the main office will give away a map of the school. This can help students and parents to find different places in the school.One way to know your high school more and make new friends is to join a club or play a sport. Schools often offer chances to join different clubs and sports. Fall activiti
19、es begin in August before the first day of school. If you are not interested in sports, there are clubs for any interest, such as drama, dance, chess, photography, community service, etc. These clubs allow students from different grades. By joining an activity, students can find new friendships, not
20、 to mention improving their chances in future college applications (申请). The school office will have a list of activities offered at the school and information on how to join them.Whats more, to have a great start to a high school year, students can write down some of their worries, and ask for help
21、 from teachers and school workers.4. According to the text, most students feel _ when entering the high school.A. excitedB. nervousC. lonelyD. disappointed5. Which of the following is TRUE about the school clubs?A. There are fewer students from higher grades in the school clubs.B. The school clubs i
22、n high school only welcome sports fans.C. Summer activities begin before school starts.D. The school office can help new students join school clubs.6. When do many schools take students to visit their new high school?A. Before the eighth grade year starts.B. Right after the high school year starts.C
23、. At the end of their eighth grade year.D. At the beginning of the new term in the high school.7. What is the purpose of this text?A. To tell the new students how to learn in high school.B. To introduce new schools.C. To give the teachers some advice.D. To give advice to new high school students.【答案
24、】4. B 5. D 6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇说明文,在美国,当八年级的学生离开初中时,他们非常担心进入高中,文章介绍了让高中新生尽快适应高中生活的几点建议。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的In America, when the eighth graders leave the middle school, they are often worried about moving to the high school.可知,在美国,当八年级的学生离开初中时,他们非常担心进入高中,故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的One way to know your h
25、igh school more and make new friends is to join a club or play a sport. Schools often offer chances to join different clubs and sports.(了解你的高中和结交新朋友的方法之一是加入俱乐部或参加一项运动。学校经常有机会加入不同的俱乐部和运动)以及最后一句The school office will have a list of activities offered at the school and information on how to join them.(
26、学校办公室将提供一份学校提供的活动清单和如何加入这些活动的信息。)可知,学校为学生提供参加俱乐部和体育活动的机会来结识新朋友,故选D。【6题详解】细节理解题。根据第二段中的Most schools take students to the high school for a visit at the end of their eighth grade year.可知,大多数学校让学生在八年级末参观高中,故选C。【7题详解】主旨大意题。根据文章内容,特别是最后一段Whats more, to have a great start to a high school year, students c
27、an write down some of their worries, and ask for help from teachers and school workers.可知,为了在高中能有一个伟大的开端,高中新生可以向老师和学校工作人员寻求帮助,由此可知,这篇文章的目的是向高中新生提供建议,故选D。【易错分析】4. What is the purpose of this text?A. To tell the new students how to learn in high school.B. To introduce new schools.C. To give the teache
28、rs some advice.D. To give advice to new high school students.第4题,根据文章内容,特别是最后一段“Whats more, to have a great start to a high school year, students can write down some of their worries, and ask for help from teachers and school workers.”可知,为了在高中能有一个伟大的开端,高中新生可以向老师和学校工作人员寻求帮助,由此可知,这篇文章的目的是向高中新生提供建议,文章没
29、有说明新生如何学习、介绍新学校或给老师提供意见,A、B、C项属于无中生有。CNow many young people are traveling around the world on their own, not because they have no one to travel with, but because they prefer to go alone.Kristina Wegscheider from California first traveled alone when she was at college and believes that it is somethin
30、g everyone should do at least once in their life. It opens up your mind to new things and pushes you out of your comfort zone. Wegscheider has visited 46 countries covering all seven continents.In foreign countries, it is challenging (difficult)with no one to help you read a map, look after you if y
31、ou get ill, or lend you money if your wallet is stolen. This is what drives young people to travel alone. It is seen as character building and a chance to prove that they can make it on their own.Chris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go traveling last year. He set up a webs
32、ite, The Aussie Nomad, to document (record) his adventures. He says he wished he had traveled alone earlier. The people you meet, the places you visit, or the things you do, everything is up to you and it forces you to grow as a person, said the 30-year-old man.Richardson describes traveling alone l
33、ike a shot in the arm, which makes you a more confident person that is ready to deal with anything. He said, The feeling of having overcome something on my own is a major part of what drives me each day when Im dealing with a difficult task. I walk around with my head up because I know deep down ins
34、ide that nothing is impossible if you try.The great 19th century explorer John Muir once said, Only by going alone in silence can one truly get into the heart of the wilderness.8. Which of the following will Kristina Wegscheider agree with?A. Traveling alone is a necessary experience for everyone.B.
35、 It is more meaningful to travel in foreign countries.C. It is comfortable to travel around without a friend.D. Traveling abroad helps people to find new things.9. Traveling alone is challenging because _.A. you have to make things on your ownB. it is hard for you to prove yourself to othersC. it wi
36、ll finally build your characterD. you can only depend on yourself whatever happens10. What can we infer about Chris Richardson?A. He started traveling alone at an early age.B. He was once shot in the arm.C. He used to work as a salesman.D. His website inspires others a lot.11. What is the best title
37、 for the passage?A. Travel AbroadB. Travel AloneC. Travel LightD. Travel Wide and Far【答案】8. A 9. D 10. C 11. B【解析】本文提到现在年轻人流行的旅行方式,独自一人去旅行,不是因为没有人做伴而是想独自一个人去面对旅行中遇到的种种问题,挑战自我,让自己变得更自信。【8题详解】细节理解题。根据第二段Kristina Wegscheider from California first traveled alone when she was at college and believes that
38、 it is something everyone should do at least once in their life.所提到Wegscheider认为每个人一生中应该最少这样做一次单独的旅行。所以他认为独自旅行是必需的。所以选A项。【9题详解】细节理解题。根据第三段提到In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is stolen. It is challenging,在外国,没有人帮助
39、你看地图,生病了也没有人照顾,如果钱包丢了还得去借钱,这是非常具有挑战的。所以独自旅行很有挑战是因为无论发生什么事情你得依靠自己,所以D项符合题意。【10题详解】推断题。根据第四段中提到的. Chris Richardson decided to leave his sales job in Australia to go traveling last year可知Richardson决定放弃澳大利亚的销售工作去旅行,可推知,他以前是做销售的,所以选C项。【11题详解】主旨大意题。根据第一段Now many young people are traveling around the world
40、 on their own, not because they have no one to travel with, but because they prefer to go alone.,以及下面每一段中的第一句话可知,文章主要讲述现在年轻人流行的旅行方式,独自一人去旅行。所以B项符合题意。名师点睛:文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比
41、例较大。(3)语意理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。此题中的前两题都属于细节理解题。第一题属于(2)语言转述型。这是一类间接事实细节题,答案与
42、题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系,即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。此题定位信息为根据第二段Kristina Wegscheider from California first traveled alone when she was at college and believes that it is something everyone should do at least once in their life.所提到Wegscheider认为每个人一生中应该最少这样做一次单独的旅行。所以他认为独自旅行是必需的。所以选A项。第二题属于语意理解型。
43、这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。属于较高难度的事实细节题。此题定位信息为第三段提到In foreign countries, with no one to help you read a map, look after you if you get ill, or lend you money if your wallet is stolen. It is challenging,在外国,没有人帮助你看地图,生病了也没有人照顾,如果钱包丢了还得去借钱,这是非常具有挑战的。所
44、以独自旅行很有挑战是因为无论发生什么事情你得依靠自己。DSome of the greatest problems we face today are the destruction (破坏)of our environment.Brown clouds, polluted water, endangered wild animals, these problems seem so huge.So my family does what we can. We take cloth bags to stores instead of using plastic bags. We walk whe
45、re we dont have to drive.But does it do any good? When I am the only one in line at the market with cloth bags, am I doing any good? Does my walking to stores make any real difference to the world?I recently learned something about flamingos(火烈鸟)which like to get together in groups of a thousand or
46、more Every year when the time comes for migration (迁徙), a few of them first take off from the lake. But none of the others seem to notice, so the small group returns. However, the next day they try again. This time a few more fly along with them, but most of them still pay no attention, so they retu
47、rn again. They try for several times. Every time a few more birds join in but ,since the thousands of others still take no notice, the great migration plan is once more stopped.Then one day something changes. The same small group of birds once again starts flying and a small number more join in just
48、 as before, then more. Finally, they all take flight and the migration really begins. What a spectacular sight it must be-thousands of flamingos taking off into the sky at once!A few can make a difference. Even if youre the one to take the first step, and continue trying,others will someday take not
49、ice and together we will solve even our greatest problems.12. Where would you most probably read this passage?A. A guidebook.B. A movie poster.C. An animal magazine.D. A personal blog13. Why does the writer use cloth bags in stores?A. There are only cloth bags in stores.B. All the people use cloth b
50、ags in stores.C. He thinks plastic bags are more expensive.D. He wants to do some good to the environment.14. What does the underlined word “spectacular” in Paragraph 5 probably mean?A. Disappointing.B. Fantastic.C. TerribleD. Surprising15. Whats the writers purpose of writing this article?A. To sho
51、w that the writer loves to see the migration of flamingos.B. To tell readers to continue trying and it can make a difference.C. To introduce a special kind of flamingo to readers.D. To show that there re many problems in the world.【答案】12. D 13. D 14. B 15. B【解析】这一是篇议论文。主要讲述了作者对于现在环境存在的问题提出了一些担忧以及自己和
52、家人的保护环境行为。呼吁人们要从小事做起保护环境。【12题详解】推理判断题。根据第一、二段“Some of the greatest problems we face today are the destruction (破坏) of our environment.”和“So my family does what we can. We take cloth bags to stores instead of using plastic bags. ”我们当今面临的最大问题中的一部分是环境破坏,所以我一家人都做一些力所能及的事情,我们去商店带布包而不是用塑料袋,可知本文主要讲述了作者对于现在
53、环境存在的问题提出了一些担忧以及自己和家人的保护环境行为。由此判断出该类针对某一问题发表个人观点应出现在个人博客中。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据第一、二段“Some of the greatest problems we face today are the destruction (破坏) of our environment.”和“So my family does what we can. We take cloth bags to stores instead of using plastic bags. ”我们当今面临的最大问题中的一部分是环境破坏,所以我一家人都做一些力
54、所能及的事情,我们去商店带布包而不是用塑料袋,可知作者带布包是想为保护环境做一些事情,故选D项。【14题详解】词义猜测题。根据第五段后文“thousands of flamingos taking off into the sky at once”成千上万只火烈鸟立刻飞上天空,可知 What a spectacular sight it must应译为“那一定是令人惊叹的的景象”。A. frustrating“令人沮丧的”;B. surprised“感到 惊讶的”;C. terrible“糟糕的”;D. fantastic“不可思议的,极好的”。所以通过上下文的语境可以判断出换线词的意思是“不
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
