内蒙古呼和浩特市2020届高三英语质量调研试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 呼和浩特市 2020 届高三 英语 质量 调研 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古呼和浩特市2020届高三英语质量调研试题(含解析)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。本试卷满分 120 分,考试时间100分钟。一、阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AThe New York See It All Tour is exactly what it soun
2、ds like: an all-inclusive guided tour of New York City.Central ParkOne of the most famous parks in the world, Central Park is a man-made wonder. Not only is it the first public park built in America, but it is also one of the most frequently visited parks, with over 25 million guests per year. Set i
3、n the middle of busy Manhattan, its grounds serve as a safe harbor, not only for athletes, and musicians but also for lots of migratory birds each year. One can spend an entire peaceful day wandering its grounds, gazing upon nearly 50 fountains, monuments, and sculptures or admiring its 36 bridges.H
4、udson River ParkHudson River Park is a waterside park on the Hudson River that extends from 59th Street south to Battery Park in the New York City district of Manhattan. Bicycle and pedestrian paths, including the Manhattan Waterfront Greenway, span the park north to south, opening up the waterfront
5、 for the public to relax. The park includes tennis and soccer fields, childrens playground, dog run, and many other features.Washington Square ParkWashington Square, located in the heart of Greenwich Village, is a very popular and often crowded square. People from all backgrounds gather to this larg
6、e square dotted with trees.Central Park ZooThe Central Park Zoo is a small 6.5-acre zoo located on Central Park in New York City. The zoo began in the 1860s making it the first official zoo to open in New York. The zoo was improved in 1934, with the addition of many new buildings ranged in a quadran
7、gle around the sea lion pool. Finally, the zoo was repaired in the mid-1980s and reopened in 1988, replacing the old-fashioned cages with naturalistic environments.1. Which park is set in the heart of Greenwich Village?A. Central Park.B. Hudson River Park.C. Central Park Zoo.D. Washington Square Par
8、k.2. What can we learn about Central Park?A. It is primarily an artificial park.B. It is the first public park built in the world.C. It was the most crowded park when first built.D. It especially attracts pedestrian and artists.3. When was the first official zoo in New York repaired for the first ti
9、me?A. In the 1860s.B. In 1934.C. In the mid-1980s.D. In 1988.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了纽约市的四个公园,分别为Central Park,Hudson River Park,Washington Square Park以及Central Park Zoo。【1题详解】细节理解题。根据第四段第一句Washington Square, located in the heart of Greenwich Village, is a very popular and often crowded
10、square.可知,Washington Square Park位于Greenwich Village的中心。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第二段第一句One of the most famous parks in the world, Central Park is a man-made wonder.可知,Central Park是一个人造公园。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第五段第三句The zoo was improved in 1934, with the addition of many new buildings ranged in a quadrangle arou
11、nd the sea lion pool.可知,动物园得到了改善是在1934年。故选B。BRunners need to move 15 per cent faster on a treadmill(跑步机) to burn the same number of calories as jogging outdoors, research reveals.Researchers from Milan University analyzed the difference between running outdoors and on a treadmill in 15 physically fi
12、t males with an average age of 21. The participants completed a sprint(短距离快速跑) for 30 seconds followed by 30 seconds of recovery for a total of 15 minutes both outdoors and on a treadmill. Oxygen use and exercise intensity were measured after both types of running.The findings were published in the
13、journal of Applied Physiology, Nutrition and Metabolism. Results revealed that when on a treadmill, runners use significantly lower amounts of oxygen, suggesting less effort is required. Therefore runners must move 15 percent faster on a treadmill to burn the same amount of calories as exercising ou
14、tdoors, the study stated. The study authors wrote, A 15 per cent increase in running speed during a period of stopping and starting often in high intensity treadmill training session is the best possible solution to reaching the same physiological responses as an outdoor training session.Although th
15、e study did not speculate why treadmill running appears to be needing less effort and energy, previous research suggests the moving belt of a treadmill moves joggers forward, causing them to move faster. Exercising indoors also means gym-goers do not have to fight with steep hills or wind resistance
16、.Michael Silverman, director of rehabilitation and wellness(康复科) at Northern Westchester Hospital in New York, said, “Outdoors, you are changing surfaces constantly, fighting the wind, and making quick and sudden starts and stops, which will lead to increased caloric burn.” Shake magazine reported.
17、And while we dont recommend running in extreme temperatures, it is worth noting that your body burns extra calories to regulate your body temperature, he says.4. Where can you find the specific findings of the study?A. In Paragraph 2B. In Paragraph 3C. In Paragraph 4D. In Paragraph 55. What can we k
18、now about the study?A. Its participants were all 21 years old .B. Michael is one of the researchers.C. It revealed why treadmill running consumes less calories .D. It took oxygen use and exercise intensity into consideration .6. Why does running on a treadmill seem easier according to the study ?A.
19、The runners need less energy.B. The runners can usually get enough oxygen .C. The moving belt pushes joggers forward .D. The intensity of running on the treadmill is more stable .7. What does the underlined word “speculate” mean ?A. concludeB. researchC. opposeD. doubt【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】本文属于
20、说明文阅读。研究显示,跑步者需要在跑步机上以15%的速度运动,才能燃烧与户外慢跑相同数量的卡路里。而最新研究发现在跑步机上跑步可以显著减少慢跑者的氧气消耗,跑步机的运动带使慢跑者向前移动,从而使他们移动得更快。【4题详解】细节理解题。根据第三段中The findings were published in the journal of Applied Physiology, Nutrition and Metabolism. Results revealed that when on a treadmill, runners use significantly lower amounts of
21、 oxygen, suggesting less effort is required.(研究结果发表在应用生理学、营养学和新陈代谢杂志上。结果显示,在跑步机上跑步时,跑步者消耗的氧气量要少得多,这意味着他们需要付出的努力更少)可知,在第三段可以找到这项研究的具体发现。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段中Oxygen use and exercise intensity were measured after both types of running.(两种类型的跑步后都测量了耗氧量和运动强度)可知,这项研究考虑了氧气的消耗和运动强度。故选D。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中
22、previous research suggests the moving belt of a treadmill moves joggers forward, causing them to move faster.(之前的研究表明跑步机的运动带可以使慢跑者向前移动,从而使他们运动得更快)可知,根据这项研究,在跑步机上移动的皮带推动慢跑者前进,所以跑步似乎更容易。故选C。【7题详解】词义猜测题。根据后文why treadmill running appears to be needing less effort and energy, previous research suggests t
23、he moving belt of a treadmill moves joggers forward, causing them to move faster.可知,虽然这项研究并没有推测为什么跑步机跑步似乎需要更少的努力和能量,但之前的研究表明跑步机的运动带推动慢跑者前进,使他们运动得更快。由此可知,划线单词意思为“推测”。故选A。CWe were sitting in her classroom, giggling each other and talking about the latest information of the day. Mrs Virginia De View, w
24、hose physical appearance made her an easy target for snickers (窃笑) and cruel jokes among students, cleared her throat and asked us to be silent.“Now, Mrs.” Virginia De View said smiling, “we are going to discover our professions.” The class seemed to be greatly surprised. We were only 13 and 14 year
25、s old!“Yes, you will all be searching for your future professions.”she said.“You will have to do a research paper on your upcoming career. Each of you will have to interview someone in your field, plus give an oral report.”Finally, I picked print journalism, and interviewed a true-blue newspaper rep
26、orter in the flesh. After a few days, I gave my oral report totally from memory in class. I got an A on the entire project.Years later, I forgot all about Virginia De View and the careers we selected. I was in college looking around for a new career. but with no success. Then I remembered Virginia D
27、e View and my desire at 13 to be a journalist. And I called my parents. They didnt stop me. They just reminded me how competitive the field was. This was true. But journalism did something to me; it was in my blood. For the past 12 years, Ive had the most incredible and satisfying reporting career .
28、I get asked all the time: “How did you pick journalism?”“Well, you see, there was this teacher.” I always start out. Virginia Deview will probably never know without her help, I would not have become a journalist and a writer. I wonder now how many other students benefited from that career project.I
29、 believe that when people reflect back over their school days, there will be their very own Virginia De View. Perhaps you can thank her before its too late.8. What did the students think of Mrs Virginias project in her class?A. HarmfulB. CrazyC. BeneficialD. Flexible9. What is Virginia Deviews proje
30、ct?A. Career planningB. Oral abilityC. Paper researchD. Interviewing skills10. What can be inferred about the author?A. He keeps in touch with Mrs. Virginia.B. He practiced as a journalist in college.C. His parents were against his decision.D. He enjoys working as a journalist11. What is the authors
31、 intention of this passage?A To express gratitude to Mrs. Virginia.B. To give an oral report on selecting a career.C. To show challenges he me as a reporter.D. To look for his previous classmates.【答案】8. B 9. A 10. D 11. A【解析】这是一篇记叙文。文章记叙了作者学生时代老师布置的一次未来职业生涯规划作业,多年后帮助作者最终成为了一名记者,作者对此非常感激Virginia Devi
32、ew老师。【8题详解】推理判断题。根据第二段最后一句We were only 13 and 14 years old!(我们只有13岁和14岁!)可推知,Virginia老师让只有13、14岁的学生去寻找自己的职业,这让学生们认为Virginia老师班上的作业很疯狂。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第四段You will have to do a research paper on your upcoming career. Each of you will have to interview someone in your field, plus give an oral report.
33、(你必须就你未来的职业生涯写一篇研究论文。你们每个人都必须采访你所在领域的人,还要做一份口头报告)可知,Virginia Deview的作业是职业生涯规划。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第四段最后一句For the past 12 years, Ive had the most incredible and satisfying reporting career.(在过去的12年里,我的报道生涯是最不可思议、最令人满意的)可知,作者喜欢当记者。故选D。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段中Virginia Deview will probably never know withou
34、t her help, I would not have become a journalist and a writer.(Virginia Deview也许永远不会知道,没有她的帮助,我不会成为一名记者和作家)可推知,作者写这篇文章的目的是要表达对Virginia老师的感激之情。故选A。DHaving your nose in a book might seem a little anti-social at times but reading could actually make you a kinder, more considerate person, a study has fo
35、und. Readers were more likely to act in a socially acceptable manner, while those who preferred watching television came across as less friendly and less understanding ofothers views, researchers said.123 participants in the study were quizzed on their preferences for books, TV and plays at Kingston
36、 University, London. They were then tested on how much they considered peoples feelings and whether they acted to help others. Researchers told the British Psychological Society conference in Brighton yesterday that fiction fans showed more positive social behavior.Readers of drama and romance novel
37、s were also empathic, while lovers of experimental books showed the ability to see things from different directions. Comedy fans scored the highest for relating to others. The study suggested reading allows people to see different points of view, enabling them to understand others better.The researc
38、hers added, “Exposure to fiction relates to a range of empathetic abilities. Engaging with fictional prose and comedy in particular could be key to improving peoples empathetic abilities.”However, the authors warned the study did not prove cause-and-effect. So it could be that reading causes positiv
39、e behavior, or it could be that thoughtful, well-mannered people are more likely to prefer reading. So it is a good idea to pick up a book to begin your travel with the author. Each author will show how they would react to certain situations or confrontations through their characters. Everyone can v
40、iew the same situation differently, and from 1001 different angles. The more you read, the much better you can understand other peoples opinions.12. What do we know about reading according to Paragraph 1?A. It contributes more to ones anti-social role.B. It is of rare benefit to readers.C. It is rel
41、ated to ones social position.D. It can add to ones social adaptability.13. Researchers tested 123 participants in order to find .A. the way to improve reading skillsB. the influence of their preferencesC. the places to get new booksD. the time of reading books14. What does the underlined word empath
42、ic in Paragraph 3 mean?A. Understanding.B. Mad.C. Sorrowful.D. Delighted.15. What is the purpose of the passage?A. To react to certain situations.B. To understand peoples opinions.C. To persuade people to read.D. To show how to begin travels.【答案】12. D 13. B 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了研究表明阅读可以
43、增加一个人的社会适应能力,阅读可以让人们看到不同的观点,使他们更好地理解他人。虽然这项研究并没有证明因果关系,作者仍然建议人们多阅读。12题详解】细节理解题。根据第一段中Readers were more likely to act in a socially acceptable manner, while those who preferred watching television came across as less friendly and less understanding of others views, researchers said.(研究人员称,爱读书的人更有可能以一
44、种社会可接受的方式行事,而那些喜欢看电视的人给人的印象则不太友好,对他人的观点也不太理解)可知,阅读可以增加一个人的社会适应能力。故选D。【13题详解】推理判断题。根据第二段最后一句Researchers told the British Psychological Society conference in Brighton yesterday that fiction fans showed more positive social behavior.(研究人员昨天在布莱顿召开的英国心理学会会议上表示,小说迷表现出更积极的社会行为)以及第三段第一句Readers of drama and
45、romance novels were also empathic, while lovers of experimental books showed the ability to see things from different directions.(戏剧和爱情小说的读者也有同理心,而实验类书籍的读者则表现出从不同角度看事物的能力)可知,研究人员测试了123名参与者,是为了找出他们阅读的偏好对他们的影响。故选B。【14题详解】词义猜测题。根据下文The study suggested reading allows people to see different points of vi
46、ew, enabling them to understand others better.可知,研究表明,阅读可以让人们看到不同的观点,使他们更好地理解他人,故戏剧和爱情小说的读者能更好地理解他人,故划线单词意思为“理解”。故选A。【15题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句The more you read, the much better you can understand other peoples opinions.(你阅读得越多,你就越能理解别人的观点)可知,这篇文章的目的是说服人们阅读。故选C。【点睛】隐含意义推理判断题。这类题的题干中常含有:infer,suggest,im
47、ply,conclude,intend,purpose,be likely to等标志性词语。解决这类问题时要理解文章潜在的含义和作者所给的提示。同时,要对文章的含义和作者的暗示作出合理的猜测和推断。如第四小题,根据最后一段最后一句The more you read, the much better you can understand other peoples opinions.(你读得越多,你就越能理解别人的观点)可知,这篇文章的目的是说服人们阅读。故选C。第二节( 5小题;每题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Food
48、is a very important and necessary part of our lives.We eat food because we need it to live. It gives us the nutrients that we need for our bodies to grow._16_If we are happy, we eat; if we are sad, we eat; boredom, depression, and loneliness are other reasons that we eat._17_When we have friends or
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
