广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(原创版)复习课件:阅读理解--高度仿真练析-议论文-(四——六).ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 发展有限公司 2015 高考 英语 二轮 原创 复习 课件 阅读 理解 高度 仿真 议论文
- 资源描述:
-
1、(四)A.aims help us make overall control of lifeB.life will lose its meaning without intentionsC.impossible things are possible with purposesD.setting intentions are necessary for our work1.All of the following statements may be false EXCEPT _.C 细节理解题。由第二段第三句“But with itpossible.”可知,有了目标,宇宙的所有力量会共同努力让
2、一切不可能的事情变成可能。故选C。A.people think its wrong to dreamB.reality helps us realize dreams betterC.passion is a challenge for dreamD.the unknown urges us to be realistic2.We can infer from the passage that _.B 推理判断题。由第三段第四、五句可知“现实不是一件坏事,我们必须知道自己所处的位置,因此我们可以制定适当的措施去到达我们所想要到达的地方”可知B正确。A.Spending time more ef
3、ficiently.B.Finding a favorite career.C.Having a healthy body.D.Being involved with life.3.Which is NOT the purpose of our setting the intention?A 细节理解题。A选项文章没有提及。A.having intentions,people will achieve their plan perfectlyB.people with intentions seldom give up in difficult timesC.intentions can be
4、 used in everything everywhereD.owning intentions is the first step for us to dream4.From the passage,we know that _.B 推理判断题。由最后一段第三句“目标也可以给予我们坚韧的力量去面对困难的时期”可知B正确。A.tell people to set intentions to be successfulB.introduce some useful ways to set intentionsC.stress the importance for us to set aimsD
5、.encourage us to set and practice intentions 5.The purpose of the passage is to _.D 主旨大意题。文章主要讲述了目标有利于我们更好地掌握生活,迫于生活中的未知事物,我们需要有梦想,而有梦想的首要任务是有目标并且论述了如何去设定目标和目标的作用。并没有涉及拥有目标是为了成功,所以A选项错误。B选项过于片面,只涉及第四段的内容。文章并非强调设定目标的重要性,所以C选项错误。set an intention设立一个目标take control of 控制,管住transform the conversation转换话题
6、appropriate strategy适合的策略be passionate about热衷于某事be involved with涉及,与有关连助读强化(五)A.cheer ourselves up to accept adversitiesB.ignore all the setbacks and failuresC.always feel angry,depressed and hateD.embrace the people in our life1.When we face adversities,we should _.A 细节理解题。由第一段最后一句可知,我们应该振作起来并且坚定不
7、移地面对困境,拥抱生活。C选项文章第一段第二句有提及,但只是面对挫折可以有的心理活动,并不是面对困难的方法,故选A。A.own the will to become successfulB.have the courage to face adversitiesC.know how to live meaningfully and fullyD.suffer from misfortune and frustration2.We can earn rich experiences from life if we _.B 细节理解题。从文中第三段第二句可知:生活将提供给我们广泛的经历,这取决于我
8、们是否有勇气和毅力去经受这些考验和苦难并且从中学习到许多东西。故选B。A.He is generous so he hides his dissatisfaction.B.He isnt willing to have disputes with others.C.Hardships cause him to rethink profoundly.D.He doesnt want to let anyone know his anger.3.Why doesnt the author want to heap blame on others?C 细节理解题。由第四段第一句可知,作者经历了许多磨
9、练,且由最后一句可知:作者常常会去责备自己的愚蠢与幼稚,并且很庆幸自己可以从中学习到东西,作者是会反思的人。故选C。A.a fashion magazine B.a newspaper reportC.a life encyclopedia D.an inspirational book4.The passage is most probably taken from _.D 推理判断题。这是一篇教人们如何看待逆境,鼓舞人心的文章,故选D。C项意为“生活百科”,范围过于广泛,不适用于本篇文章。5.What would be the best title for the passage?A.Lo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401256.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
