广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(原创版)复习课件:阅读综合训练--(五).ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 发展有限公司 2015 高考 英语 二轮 原创 复习 课件 阅读 综合 训练
- 资源描述:
-
1、(A)A.show great passion for musicB.have no talent for musicC.take up music as a challengeD.intend to improve musical skills1.In Paragraph 1,“musically challenged”pupils refer to those who _.B 推理判断题。根据Robby的情况,结合原文第二段中出现的He just did not have any inborn ability,musically challenged pupils原意指“挑战音乐的学生”,
2、在原文即指“没有音乐天赋的学生”。2.The underlined word“endeavor”in Paragraph 2 probably means _.A.attempt B.decision C.student D.taskA 词义猜测题。根据in other words(换言之),得知下一句对画线单词所在句子作进一步解释,通过“Much as he tried(无论他多么努力地尝试),he lacked”推知Robby尝试学习音乐是徒劳的。endeavor与try对应,指“尝试”。A.Mildred Hondorf felt sympathetic when Robby quit
3、his class.B.Robbys mother dreamed of hearing music played by his son.C.Robby was not neatly dressed when he was on the stage.D.Current pupils of Mildred Hondorf were invited to a recital.3.Which of the following statement is NOT true?A 细节理解题。根据第二段最后一句,可得知,当学生Robby辍学时,Mildred Hondorf并没有同情这位学生,因为她觉得这位
4、学生音乐演奏差,是她教学失败的一个案例。A.moved B.surprised C.guilty D.attracted4.Hearing Robbys performance in the recital,Mildred Hondorf did NOT feel _.C 细节理解题。在第三段可以找到答案。选项A与in tears对应,选项B与I was not prepared for该句对应,选项D与Never had I heard该句对应,选项C在原文找不到依据。A.persevere and they are certain to succeedB.insist on doing w
5、hat he thinks is rightC.be grateful and encourage othersD.have confidence in themselves and others5.Robbys story gives us a lesson that people should _.D 细节理解题。最后一段最后一句指出:因为他教我懂得坚贞不渝和爱的含义,教我要相信自己的同时,也要给别人一次机会,即使是在毫无缘由的情况下。选项A错在 certain,选项B中doing what he thinks is right在原文没有提及,选项C中be grateful在文中没有提及。
6、have inborn ability有天生的能力in his wrinkled clothes在他皱巴巴的衣服助读强化(B)A.Peopled rather imitate others plan than bring new ideas.B.Small changes in the perfect factors is bound to succeed.C.Planners properly find competitors demerits by alteration.D.Indeed,innumerable people stick to accustomed practice.1.A
7、ccording to the passage,which is NOT true?B 细节理解题。根据文章的第四段第三句Comparatively small changes done affect the performance of competition可知,小的改变在适宜的时候可能会产生显著效果,故B选项表述错误。A.can be produced by any methodB.shouldnt be reinventedC.is identical to the other onesD.is never transformed in any case2.The underlined
8、 sentence in Para.2 means a wheel _.D 推理判断题。根据文章第二段最后一句This idea does not fit in when planning strategically.可知This idea指的就是题干这句话:人们认为,改变后的车轮还是与原来一样,即什么情况下车轮都是一样,故选D。A.small changes in strategies brings great effectsB.small changes produce advantages anytime C.strategic variation makes remarkable re
9、sultsD.creative plans gain acceptance from the public 3.According to Para.4,we can learn that _.C 细节理解题。根据文章第四段的第二句Alteration in the strategic plan context is making comparatively small changes that have significant effects.可知,在战略性计划中的变化是指做出有着重要影响的相对小的变化,故C正确。A.theyll have a significant advantage in
10、 competitivenessB.theyll know their competitors capability more clearlyC.theyll have a good start in business or organizationsD.theyll be known among the public if expected4.Small changes will bring the following advantages EXCEPT _.C 细节理解题。C项在文章没有提及,属于无中生有的选项,故C错误。A.Meeting the identified consumers
11、 needs is encouraged.B.The road less travelled is in the opposite direction.C.A variety of game plans can probably succeed.D.Some industries regard profit as chief successful factors.5.What can be inferred from the last paragraph?A 推理判断题。根据最后一段catering to certain traveled可知,A正确。(C)1.The passage prob
12、ably comes from _.A.a newspaper B.a book C.a magazine D.a textbookA 推理判断题。根据第一段中的a report from the US,以及首段大意,可以推知这是一篇新闻报道,应当出自报纸。故选A正确。A.Liver disease and heart disease.B.Violence and motor vehicle crashes.C.Breast cancer and alcohol poisoning.D.Illegal drinking and high blood pressure.2.Which of th
13、e following does NOT account for the deaths of excessive drinkers?D 细节理解题。根据文中第二段These deaths were due to health effects fromsuch as violence,alcohol poisoning,and motor vehicle crashes可得知,选项D没有提及。A.working-age adults living surroundingsB.the governments poor control on alcohol salesC.lost productiv
14、ity among the working-age adultsD.working-age adults addiction to alcohol3.From the Para.4,we can know that the main reason for excessive drinking is _.C 细节理解题。根据第四段中的Most of these costs were due to lost productivity,including,可知答案选C正确。A.Increasing alcohol taxes.B.Avoiding further privatization of a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401263.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
粤教版高中语文必修三第二单元第4课《说数》 课件(44张).ppt
