内蒙古集宁一中(西校区)2019-2020学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古集宁一中西校区2019-2020学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 内蒙古 集宁 一中 校区 2019 2020 学年 下学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、集宁一中西校区2019-2020学年第二学期第二次月考高二年级英语试题本试卷满分为:120分 考试时间为:100分钟第I卷 (选择题,共70分)I. 阅读理解:(共两节,20小题,每小题2分,满分 40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分 30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。AWHAT S ONSTAGERussian dances: The famous“Little White Birth”Dance Troupe will travel from Russia to Present performances in B
2、eijing.The troupe, founded in 1948, is famous for their combination of Russian folk dances and classical dancing art.It has been invited by the Beijing Foreign Culture Exchange Co to give four performances in Beijing.Tickets are available(可得到的)through ticket hotlines and website such as www. paio. ,
3、 www.chinaticket. com and www.ticket. elong. comTime: 7:30 pm, January 1821Place: Beizhan Theatre, 135, Xiwai Dajie, Xicheng DistrictTel: 66064258EXHIBITIONSKite show: All together 81 kites collected by the China National Art Museum is on show in the Yanhuang Art Museum.Kong Xiangze, an expert on Ch
4、inese kites, published a book on kites, explaining the origins of the Kitemaking process. The exhibited kites are made in a traditional Chinese style.Time: 9 am5 pm until February 11Place: 9 Huizhong LuTel: 64912902CONCERTSFolk music: A concert of classics of Chinese folk music will greet audiences
5、on the first day of the Year of Snake at the Beijing Concert Hall.The China Song and Dance Ensemble will perform dozens of traditional instrumental pieces, such as “Full of Joy,” “Colourful Cloud Chasing the Moon,” and “Spring Festival Suite.”Time: 7:30 pm, January 24Place: 1, Beixinhuajie, Xicheng
6、DistrictTel: 65598285EVENTSFlower festival:The Beijing Botanical Garden is bringing people a blooming festival with the beautiful flowers in its tropical(热带)plants greenhouse.The garden has introduced nearly 80 kinds of flowers from abroad for the exhibition.There is also an exhibition of potted nar
7、cissus(水仙)landscapes(风景). More than 300 mini landscapes involving imported narcissus will be displayed. People can get a preview of the show by visiting www. beijingbd. com, the gardens website.Time: 8:30 am -5pm until January 28Place: Wofosi Lu near the Fragant HillsTel: 825955471. Suppose you are
8、too far away from Beijing or you cant spare time to go there in person, which of the following show can you enjoy all the same?A. Russian dancesB. Kite showC. Folk musicD. Flower festival2. The phrase “get a preview of” used in the passage means .A. watch in advanceB. see clearlyC. get good position
9、 ofD. get a general idea of3. If you and your classmates have a free evening to spend on the 19th of January, which is a useful number to call?A. 66064258B. 64912902C. 65598285D. 82595547【答案】1. D 2. A 3. A【解析】这是一篇说明文。主要介绍了俄罗斯舞蹈,风筝展览,古典音乐,鲜花节四个活动。【1题详解】细节理解题。根据文章第四部分“People can get a preview of the s
10、how by visiting www. beijingbd. com, the gardens website.”(人们可以通过拜访www. beijingbd. Com,花园网址,观看展览的试映。)可知人们可以在网络上观看鲜花节的试映,所以如果不在北京且没有时间亲自去的话,通过网络一样可以享受鲜花节。故选D。【2题详解】词义猜测题。根据短语所在原句“People can get a preview of the show by visiting www. beijingbd. com, the gardens website.”(人们可以通过拜访www. beijingbd. Com,花园
11、网址,观看展览的试映。)可知,人们可以通过浏览网站进行观看,根据常识,我们通常会网络上先看到一项活动的预告片,所以推测短语“get a preview of”意为“提前观看”。故选A。【3题详解】推理判断题。分析题目可知,在2月19号的晚上有时间,根据“Russian dances”的时间信息“Time: 7:30 pm, January 1821”可知,应该拨打电话66064258。故选A。BThere are some special traditions(传统)in Hawaii. People are very friendly and always welcome visitors.
12、 They give visitors a lei, a long necklace of beautiful fresh flowers. Men wear bright flowered shirts, and women often wear long flowered dresses. There are traditional Chinese, Japanese and Philippines Holidays and all the holidays from the United States. They call Hawaii the Aloha State. Aloha me
13、ans both hello and goodbye. It also means I love you.Usually when people from different countries, races and traditions live together, there are serious problems. There are a few problems in Hawaii, but, in general, people have learned to live together in peace.Hawaiians get most of their money from
14、 visitors, and most of the visitors come from the mainland and from Japan. There are so many people living in Hawaii now that there are residential areas(住宅区)where there used to be farms. Some of the big sugar and apple companies have moved to the Philippines, where they do not have to pay workers a
15、s much money. The families of the first people who came from the U. S. mainland own the important banks and companies. Japanese are also buying or starting businesses.4. The word“Lei”in the first paragraph is a .A. necklace of flowersB. bright flowered shirtC. way to say hello and goodbyeD. group of
16、 flowers5. The author wants to show that .A. we all should go to HawaiiB. it is impossible to live together in peaceC. Hawaii is the only place where there is peaceD. it is possible for people from different places to learn to live together in peace6. plays an important part in the development of Ha
17、waii.A. Modern industryB. AgricultureC. The air lineD. Business in travel7. A good title for this article might be“ ”.A. Hawaii, the Aloha StateB. Living in Peace TogetherC. The Flowers of HawaiiD. The Problems of Hawaii【答案】4. A 5. D 6. D 7. A【解析】这是一篇说明文。本文主要介绍了夏威夷的习俗,商务旅游等。【4题详解】词句猜测题。根据第一段“They gi
18、ve visitors a lei, a long necklace of beautiful fresh flowers.”(他们给游客一个“lei”,一个长长的用美丽新鲜的鲜花做成的项链。)可知,“lei”鲜花做成的项链。故选A。【5题详解】推理判断题。根据文章第二段“There are a few problems in Hawaii, but, in general, people have learned to live together in peace.”(夏威夷存在一些问题,但总体来说,这儿的人们已经学会了和平共处。)可知作者想告诉我们来自不同地方的人们学着和平相处是有可能的。
19、故选D。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“Hawaiians get most of their money from visitors, and most of the visitors come from the mainland and from Japan.”(夏威夷人赚的大多数前来自游客,而大多数游客来自本土和日本)和“The families of the first people who came from the U. S. mainland own the important banks and companies. Japanese are also buying or
20、 starting businesses.”(第一家从美国本土来的人拥有了重要的银行和公司。日本人也在这里购买或者创业。)可知,来自本土和日本的游客的商务出行在夏威夷的发展过程中扮演着非常重要的作用。故选D。【7题详解】主旨大意题。本文主要介绍了夏威夷的习俗,人们的和平共处和商务旅游。可知本文的最佳标题应该是夏威夷,阿罗哈州。故选A。CThis year some twenty-three hundred teenagers(young people aged from 1319)from all over the world will spend about ten months in U.
21、 S. homes. They will attend U.S. schools, meet U.S. teenagers, and form impressions of the real America. At the same time, about thirteen hundred American teenagers will go to other countries to learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world.Here is a two-way student excha
22、nge in action. Fred nineteen, spent last year in Germany with Georges family. In turn, Georges son Mike spent a year in Freds home in America.Fred, a lively young man, knew little German when he arrived, but after two months study, the language began to come to him. The school was completely differe
23、nt from what he had expected-much harder. Students rose respectfully when the teacher entered the room. They took fourteen subjects instead of the six that are usual in the United States. There were almost no outside activities.Family life, too, was different. The fathers word was law, and all activ
24、ities were around the family rather than the individual. Fred found the food too simple at first. Also, he missed having a car.“Back home, you pick up some friends in a car and go out and have a good time. In Germany, you walk, but you soon learn to like it.”At the same time, in America, Mike, a fri
25、endly German boy, was also forming his idea.“I suppose I should criticize American schools,”he says.“It is far too easy by our level. But I have to say that I like it very much. In Germany we do nothing but study. Here we take part in many outside activities. I think that maybe your schools are bett
26、er in training for citizens. There ought to be some middle ground between the two.”8. This year teenagers will take part in the exchange programme between America and other countries.A. twenty three hundredB. thirteen hundredC. over three thousandD. less than two thousand9. The whole exchange progra
27、mme is mainly to .A. help teenagers in other countries know the real AmericaB. let students learn something about other countriesC. send students in America to travel in GermanyD. have teenagers learn new languages10. After experiencing the Amercian school life, Mike thought .A. a better education s
28、hould include something good from both American and GermanyB. German schools trained students to be better citizensC. American schools were not as good as German schoolsD. the easy life in the American school was more helpful to students11. The underlined word “criticize” in the last paragraph can b
29、e replaced by “ ”.A. praiseB. regretC. ignoreD. accuse【答案】8. C 9. B 10. A 11. D【解析】这是一篇说明文。简单讲述了各国交换生项目,并举例了两个交换生的交换生活情况。【8题详解】细节理解题。根据第一段内容“This year some twenty-three hundred teenagers(young people aged from 1319)from all over the world will spend about ten months in U. S. homes.”和“about thirteen
30、hundred American teenagers will go to other countries to learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world.”可知世界各国有2300人参加交换生项目,美国有1300人参与,共计3600人参与。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第一段内容“They will attend U.S. schools, meet U.S. teenagers, and form impressions of the real America.”和“about t
31、hirteen hundred American teenagers will go to other countries to learn new languages and gain a new understanding of the rest of the world.”可知其他国家的青少年会了解到真正的美国,而美国的交换生也会对世界其他国家有新的理解,所以交换生项目的目的在于使学生了解其他国家。故选B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段迈克说的话“There ought to be some middle ground between the two.”(这两者之间应该有一些中间
32、地带。)可知麦克认为一种更好的教育应该包含美国教育和德国教育中的优点。故选A。【11题详解】词义猜测题。根据最后一段“ “I suppose I should criticize American schools,” he says. “It is far too easy by our level”(“我想我应该criticize美国的学校,”他说“对我们来说这太简单了,”)可知,迈克觉得东西太简单了,因此想批评。A. praise表扬;B. regret后悔;C. ignore忽视;D. accuse指责;故选D。DFive years ago, David Smith wore an e
33、xpensive suit to work every day. “I was a clothes addict(有瘾的人)” he jokes.“I used to carry a fresh suit to work with me so I could change if my clothes got wrinkled.” Today David wears casual clotheskhaki pants and a sports shirtto the office. He hardly ever wears a necktie. “I am working harder than
34、 ever.”David says, “and I need to feel comfortable.”More and more companies are allowing their office workers to wear casual clothes to work. In the United States, the change from formal to casual office wear has been gradual. In the early 1990s, many companies allowed their employees to wear casual
35、 clothes on Friday(but only on Friday.This became known as “dress-down Friday” or “casual Friday”.“What started out as an extra one-day-a-week benefit for employees has really become an everyday thing.” said business consultant Maisly Jones.Why have so many companies started allowing their employees
36、 to wear casual clothes? One reason is that its easier for a company to attract new employees if it has a casual dress code.” “A lot of young people dont want to dress up for work,” says the owner of a software company, “so its hard to hire people if you have a conservative(保守的)dress code.”Another r
37、eason is that people seem happier and more productive when they are wearing comfortable clothes. In a study conducted by Levi Strauss and Company, 85 percent of employers said that they believe that casual dress improves employee morale(心境, 士气). Only 4 percent of employers said that casual dress has
38、 a negative influence on productivity. Supporters of casual office wear also argue that a casual dress code helps them save money. “Suits are expensive, if you have to wear one every day,” one person said. “For the same amount of money, you can buy a lot more casual clothes.”12. David Smith refers t
39、o himself as having been “a clothes addict,” because .A. he often wore khaki pants and a sports shirtB. he couldnt stand a clean appearanceC. he wanted his clothes to look neat all the timeD. he didnt want to spend much money on clothes13. David Smith wears casual clothes now, because .A. he cannot
40、afford to buy expensive clothesB. they make him feel at ease when workingC. he looks handsome in casual clothesD. he no longer works for any company14. According to this passage, which of the following statements is FALSE?A Many employees dont like a conservative dress code.B. Comfortable clothes ma
41、ke employees more productive.C. A casual clothes code is welcomed by young employees.D. All the employers in the U. S. are for casual office wear.15. According to this passage, which of the following statements is TRUE?A. Company workers started to dress down about twenty years ago.B. “Dress-down Fr
42、iday” was first given as a favor from employers.C. Dress-down has become an everyday phenomenon since the early 90s.D. Many workers want to wear casual clothes to impress people.【答案】12. C 13. B 14. D 15. B【解析】这是一篇说明文。介绍了员工工作从穿正装到穿便服的发展。【12题详解】推理判断题。根据第一段内容“I used to carry a fresh suit to work with m
43、e so I could change if my clothes got wrinkled.”(我过去常常带一套新的套装去工作,这样的话,如果衣服皱了我就可以换掉。)可知斯密斯之前随身带一套衣服是为了使衣服一直看起来干净整洁。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“I am working harder than ever.” David says, “and I need to feel comfortable.”(“我现在比之前更努力工作。”大卫说,“我需要感到舒服,”)可知现在大卫穿休闲装是为了在工作的时候感到舒服。故选B。【14题详解】细节理解题。根据最后一段“85 p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402205.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
