2020高考英语江苏专用版考前冲刺5周限时练辑:限时训练(六) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语江苏专用版考前冲刺5周限时练辑:限时训练六 WORD版含解析 2020 高考 英语 江苏 专用版 考前 冲刺 限时 训练 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时训练(六).阅读理解A话题:项目介绍难度:Since 1923,the Scholastic Art & Writing Awards have recognized the vision and talent of American youths,and provided opportunities for creative teens to be celebrated.Each year,increasing numbers of teens participate in the program,and become a part of our communityyoung artis
2、ts and writers,filmmakers and photographers,video game artists and science fiction writersalong with countless educators who support and encourage the creative process.Our MissionThe Scholastic Art & Writing Awards are presented by the Alliance for Young Artists & Writers.The Alliance is a nonprofit
3、 organization whose mission is to identify students with exceptional artistic and literary talent and present their remarkable work to the world through the Scholastic Art & Writing Awards.Students across America submitted nearly 320,000 original works during our 2016 program year.Our ProgramsTeens
4、in grades 712 from public,private,or home schools can choose 29 categories of art and writing for their chance to earn scholarships and have their works exhibited and published.DonationHundreds of generous individuals,corporations,foundations and organizations band together to make the Scholastic Ar
5、t & Writing Awards possible year after year.We are extremely grateful to all of you!If youre not a supporter,please join us! Contributions of any amount are greatly appreciated,and go directly toward supporting programs and scholarships for students and are tax-deductible(免税的).语篇解读文章介绍了Scholastic Ar
6、t & Writing Awards 的相关情况,旨在号召更多的人来资助这个项目。1.Teens who want to participate in the program should .A.be recommended by one of its influential community membersB.create their own works based on a specified range of categoriesC.present themselves as being familiar with the mission of the AllianceD.provid
7、e evidence that their works have been exhibited or published before答案B解析细节理解题。根据Our Mission部分最后一句中的“original works”以及Our Programs部分中的“Teens in grades 712 from public,private,or home schools can choose 29 categories of art and writing.”可知,Scholastic Art & Writing Awards的参赛者需要提供原创作品,而且应属于指定的29种艺术或写作范畴
8、。2.The passage is mainly intended to .A.encourage people to submit works to the Scholastic Art & Writing AwardsB.show the Scholastic Art & Writing Awards achievementsC.call on people to support the Scholastic Art & Writing Awards financiallyD.show the popularity of the Scholastic Art & Writing Award
9、s among American teens答案C解析写作意图题。根据Donation部分的内容可知,作者写作本文旨在号召更多的人加入资助Scholastic Art & Writing Awards的行列。B话题:语言难度:Languages will continue to diverge(分化).Even if English were to become the universal language,it would still take many different forms.Indeed the same could happen to English as has happen
10、ed to Chinese: a language of intellectuals which doesnt vary hugely alongside a large number of variants used by local people.We will continue to teach other languages in some forms,and not just for reasons of practicality.Learning a language is good for your mental health;it forces you to understan
11、d another cultural and intellectual system.So I hope British education will develop a more rational approach to the foreign languages available to students in line with their political importance.Because so many people believe its no longer important to know another language,I fear that time devoted
12、 to language teaching in schools may well continue to decline.But you can argue that learning another language well is more demanding than,say,learning to play chess wellit involves sensitivity to a set of complicated rules,and also to context.Technology will certainly make a difference to the use o
13、f foreign languages.Computers may,for instance,alleviate the drudgery(单调乏味的工作) that a vast translation represents.But no one who has seen a computer translation will think it can replace knowledge of the different languages.A machine will always be behind the times.Still more important is the fact t
14、hat no computer will ever get at the associations beyond the words associations that may not be expressed but which carry much of the meaning.In languages like Arabic,context is very important.Languages come with heavy cultural baggage tooin French or German if you missed the cultural references beh
15、ind a word,youre very likely to be missing the meaning.It will be very hard to teach all those things to a computer.All the predictions are that English will be spoken by a declining proportion of the worlds population in the 21st century.I dont think foreign languages will really become less import
16、ant,but they might be perceived to beand that would in the end be a very bad thing.3.Whats the authors purpose of quoting someones argument in Paragraph 2?A.To show learning languages is time-consuming.B.To show language teaching methods need improving.C.To explain the importance of rules and contex
17、t in language learning.D.To reveal the similarities between learning language and playing chess.答案A解析推理判断题。根据第二段最后两句“.I fear that time devoted to language teaching.a set of complicated rules,and also to context.”可知,有人认为学习语言比学下象棋更费劲,因为语言要求人们对复杂的规则和语境具有一定的敏感性,这就决定了人们需要付出更多的时间来学习语言。4.Arabic,French and
18、German are mentioned in Paragraph 3 to indicate that .A.they are more difficult than EnglishB.they appear to be gaining in popularityC.computers cannot tell meanings beyond wordsD.everybody has access to them thanks to technology答案C解析推理判断题。通读第三段的内容可知,文中以阿拉伯语、法语和德语为例是为了说明语言承载的很多文化信息是计算机翻译所不能传递的。5.Acc
19、ording to the last paragraph,the author might agree that .A.English will be spoken by fewer people in the 21st centuryB.the 21st century will witness the decline of the worlds populationC.people should realize the importance of learning foreign languagesD.the decline of the worlds population leads t
20、o that of foreign languages答案C解析推理判断题。根据最后一段中的“I dont think foreign languages will really become less important”可知,作者认为外语很重要,人们应当意识到学习外语的重要性。C话题:酶难度:Chemists have sped up evolution,harnessing a process that can take millions of years in the natural world and using itin months or weeksto make unusual
21、 molecules(分子) that today are used for everything from “green” biofuels(生物燃料) to cancer drugs.Today that speed and efficiency was rewarded with the Nobel Prize in Chemistry.Frances H.Arnold won half of the 2018 prize for directing evolution in a test tube,speeding up the natural selection of the mos
22、t productive enzymes(酶) to drive chemical reactions.The other half of the prize went to George P.Smith and Sir Gregory P.Winter.All three scientists took Charles Darwins idea of natural selection,in which molecules or organisms accumulate mutations(突变) in a slow,random process,and figured out ways t
23、o identify and select specific mutations that improve the ability of molecules such as proteins and enzymes.By picking and choosing enzymes with improved abilities and repeatedly refining them,Arnold ended up with one that performed 256 times better than the original.“This was a revolution based on
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402598.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
