2020高考英语江苏专用版考前冲刺5周限时练辑:限时训练(十五) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语江苏专用版考前冲刺5周限时练辑:限时训练十五 WORD版含解析 2020 高考 英语 江苏 专用版 考前 冲刺 限时 训练 十五 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时训练(十五).阅读理解A话题:学习诗歌难度:I began writing poems fifteen years ago while I was in college.One day I was in the library,working on a term paper,when I came across a book of contemporary poetry.I dont remember the title of the book or any of the titles of the poems except one: “Frankensteins Daughter.” T
2、he poem was wild,almost rude,and nothing like the rhyme-and-meter poetry I had read in high school.I had always thought that poetry was flowery writing about sunsets and walks on the beach,but that library book contained direct and sometimes shocking poetry about dogs,junked cars,rundown houses,and
3、TVs.I checked the book out,curious to read more.Soon afterward,I started filling a notebook with my own poems.At first I was scared,partly because my poetry teacher,to whom this book is written,was a serious and strict man who could see the errors in my poems.Also,I realized the seriousness of my de
4、votion.I gave up geography to study poetry,which a good many friends said offered no future.I ignored them because I liked working with words,using them to reconstruct the past,which has always been a source of poetry for me.When I first studied poetry,I was single-minded.I woke to poetry and went t
5、o bed with poetry.I memorized poems and read English poets because I was told they would help shape my poems,and I read classical Chinese poetry because I was told that it would add clarity to my work.But I was most taken by the Spanish and Latin American poets,particularly Pablo Neruda.My favorites
6、 of his were the odes-long,short-lined poems celebrating common things like tomatoes,socks and scissors.I felt joyful when I read these odes,and when I began to write my own poems,I tried to remain faithful to the common things of my childhooddogs,alleys(小巷),my baseball mitt(手套) and the fruit of the
7、 valley,especially the orange.I wanted to give these things life,to write so well that my poems would express their beauty.I also admired our own countrys poetry.I saw that our poets often wrote about places where they grew up or places that impressed them deeply.James Wright wrote about Ohio and We
8、st Virginia,Philip Levine about Detroit,Gary Snyder about the Sierra Nevadas and about Japan,where for years he studied Zen Buddhism (禅宗佛教).I decided to write about the San Joaquin Valley,where my hometown,Fresno,is located.Some of my poems are absolute observations and images of naturethe orange ya
9、rds,the Kings River,the Sequoias(红杉).I fell in love with the valley,both its ugliness and its beauty,and quietly wrote poems about it to share with others.语篇解读本文是一篇记叙文,作者从图书馆看到一本新的诗歌引入话题,详细介绍了自己学习诗歌的经历以及自己所喜欢的一些诗人和诗歌。1.What does the passage mainly talk about?A.The authors experiences with poetry.B.T
10、he authors method of writing poetry.C.The authors appreciation of poetry.D.The authors interest in studying poetry.答案A解析主旨大意题。本文是一篇记叙文,作者从第一段中在图书馆看到一本新的诗歌引入话题,详细介绍了自己学习诗歌的经历以及自己所喜欢的一些诗人和诗歌。并没有涉及作者的写诗手法、对诗歌的欣赏等,故A项正确。2.From the first paragraph,we can learn that .A.“Frankensteins Daughter” was a flowe
11、ry poetryB.the author was able to memorize most poems he readC.the author began to get in contact with poetry of different stylesD.the author was curious to read more of rhyme-and-meter poetry答案C解析推理判断题。根据第一段中的“The poem was wild,almost rude,and nothing like the rhyme-and-meter poetry I had read in h
12、igh school.”及最后一句“I checked the book out,curious to read more.”可知作者开始接触不同类型的诗歌了,故C项正确。3.Which of the following would the author most probably write about in his poem?A.Moving love stories in history.B.Observations of classical poems.C.True feelings of human friendship.D.Appreciation of wild valley f
13、lowers.答案D解析推理判断题。根据文章最后一句“I fell in love with the valley,both its ugliness and its beauty,and quietly wrote poems about it to share with others.”可知,作者非常喜欢这个山谷,接下来要写的内容应该是与山谷相关的内容即可。故D项正确。4.Which of the following is TRUE according to the passage?A.The authors friends all encouraged him to give up ge
14、ography to poetry.B.The author became devoted to poetry because of his teachers strictness.C.The author loved to find sources of poetry from nature and from the past.D.Spanish and Latin American poems influenced the author as much as Chinese ones.答案C解析细节理解题。根据第二段最后一句“I ignored them because I liked w
15、orking with words,using them to reconstruct the past,which has always been a source of poetry for me.”可知,作者经常从过去的事情里寻找诗歌创作的源泉;再根据文章倒数第二句“Some of my poems are absolute observations and images of naturethe orange yards,the Kings River,the Sequoias (红杉).”可知,大自然也是作者诗歌的源泉之一,故C项正确。B话题:T恤衫难度:A T-shirt that
16、 constantly monitors the hearts activity and detects abnormalities could help protect people against stroke.The T-shirt,which can be washed up to 35 times before it needs replacing,has been developed to improve the detection of dangerous heart conditions like atrial fibrillation(心房颤动),which causes a
17、n irregular heart rhythm and raises the risk of stroke.At least one million people in Britain are known to have this condition; however,its estimated that at least another 500,000 have it but havent yet been diagnosed because they have no obvious symptoms.Some will have symptoms such as chest pain,d
18、izziness and fatigue; but a large number of people have no idea theyre ill until they suffer a stroke.Detecting atrial fibrillation involves carrying out an ECG(心电图).Conventional ECGs are done in a hospital and involve highly trained teams of staff attaching up to 24 separate electrodes(电极) to diffe
19、rent parts of the body to measure electrical signals.But most patients experience abnormal rhythms only intermittently(间歇地).This means the chance of picking them up during a short hospital check is slim.Doctors sometimes issue patients with a device called a Holter monitor to wear under their clothe
20、s to try to pick up cardiac(心脏的) problems.This is an electronic box which clips onto your waistband and is connected to a series of electrodes worn on the upper part of your body.But the box itself is quite bulky,hard to hide beneath clothing and involves a dozen or more wires being attached to the
21、patients chest.The Cardioskin T-shirt,which is made from cotton,could be a much more convenient alternative and can be worn 24 hours a daymeaning it is more likely to pick up any abnormal rhythms in the patients heart.It has 15 tiny electrodes woven into the material which are strategically placed a
22、round the chest area to track the electrical signals from the heart as they travel across the main part of your body.The electrodes are powered by a battery which can be removed easily when you need to wash the T-shirt and feed results to a microchip which then sends them out wirelessly to an app.Th
23、is converts(转换) the data into an easy-to-read chart showing if the heart rate is abnormal.The results are shared with the patients doctor so they can check the patients heart without having to call them into the hospital.Martin Cowie,a professor of cardiology at Imperial College London,said,“Cardios
24、kin could be an important development for cardiologists.”语篇解读这是一篇说明文。短文介绍了一件能持续监控心脏活动并检测异常的T恤衫,并着重介绍了它给人们带来的益处。5.How many British people are having dangerous heart conditions according to the text?A.Less than 0.5 million.B.Less than 1 million.C.At least 1.5 million.D.At least 2 million.答案C解析细节理解题。根据
25、第二段第一句可知,英国至少有一百万人患有这种疾病;然而,估计至少还有五十万人患有此病,但由于没有明显的症状,还没有被诊断出来。所以根据本文,至少有150万英国人患有危险的心脏疾病。故C选项正确。6.What is the main idea of Paragraph 3?A.The difficulty in detecting atrial fibrillation.B.The benefit of detecting atrial fibrillation.C.The process of detecting atrial fibrillation.D.The future of dete
26、cting atrial fibrillation.答案A解析段落大意题。根据第三段内容,尤其是其最后两句可知,但是大多数患者只是间歇性地出现异常节律。这意味着在短期医院检测中检查出它的机率微乎其微。所以判断出第三段的大意为检测心房颤动的困难。故A选项正确。7.Why did the author mention a Holter monitor in the text?A.To show how convenient the Cardioskin T-shirt is.B.To introduce a way to check the patients heart.C.To encourag
27、e people to care about their health.D.To explain why doctors like using the device.答案A解析推理判断题。根据第四段最后一句以及第五段首句可知,Holter监护仪是一个体积很大的盒子,很难藏在衣服下面,并且有十几根或更多的电线连接到病人的胸部。然而 Cardioskin T恤衫由棉花制成,是一种更方便的选择,可以一天24小时穿着这意味着它更有可能捕捉到患者心脏的任何异常节律。所以判断出作者在文中提到了Holter监护仪的目的就是为了展示这件Cardioskin T恤衫有多方便。故A选项正确。8.What can
28、we learn about the Cardioskin T-shirt?A.It has a battery that can be charged easily and quickly.B.It can be worn a month without being washed.C.It has electrodes placed all over the T-shirt.D.It can speed up the process of diagnosis.答案D解析推理判断题。根据倒数第二段内容可知, 电极由一个电池供电,当你需要清洗T恤并将结果输入微芯片,微芯片会将结果无线发送给一个应
29、用程序时,电池很容易被移除。这转换将数据整理成易于阅读的图表,显示心率是否异常。将结果与病人的医生分享,这样他们就可以检查病人的心脏,而不必叫他们去医院。所以判断Cardioskin T恤衫对病人来说有很大的益处,它加速了诊断的过程。故D选项正确。C话题:忙碌的人难度:Up and down the economic ladder,many Americans who workand especially those raising kidsare pressed for time,wishing they had more of it to devote to leisure activit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402600.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
