2020-2021学年新教材北师大版大英语必修第二册模块综合检测:UNIT 5 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材北师大版大英语必修第二册模块综合检测:UNIT WORD版含解析 2020 2021 学年 新教材 北师大 英语 必修 第二 模块 综合 检测 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ASummer Camps in Season!STEM Camp90% of the jobs in the future will require STEM (Science,Technology,Engineering & Mathematics) education.We find ways to make learning fun and exciting for students to help ensure their futures.Campers take part in interesting STE
2、M activities!Time: July 10 to August 14Cost: $180Register:www.stemcamp.ca or Call: 5194756600.KandaloreThe finest traditional camp in Canada,providing the best of both canoe adventures and incamp activities.For more than 65 years,Kandalore has given campers the opportunity to know and be themselves.
3、We create a warm and supportive environment where kids can express their unique self,grow in selfconfidence and build lifetime friendships.Time: June 15 to 28Cost: $2,340Register: or Call: 4163229735.ESL Summer CampPickering College has an exciting ESL summer camp for students aged 1218 who want to
4、learn English and experience the wonders of summer at our 42acre campus;students enjoy the excellent dormitory,dining,academic,and social facilities of one of Canadas oldest independent schools.Time: June 25 to July 21Cost: $ 5,500Register:www.pickeringcollege.ca or Call:9051758900.DEEP Summer Acade
5、myWe provide high school students from across the world with the opportunity for advanced study in a variety of engineering,technology,business and science subjects.Organized by University of Toronto,DEEP is one of the most diverse preuniversity engineering programs all over the world with scholarsh
6、ips (奖学金)Time: August 16 to 26Cost: $ 465Register: www.outreachengineering.ca or Call:4169460816.【语篇解读】本文是一篇应用文。主要介绍了四个夏令营的信息。1Which number should you call if you want to improve your English?A4163229735.B4169460816.C9051758900.D5194756600.C细节理解题。根据ESL Summer Camp部分中的“Pickering College has an exciti
7、ng ESL summer camp for students aged 1218 who want to learn English and experience the wonders of summer at our 42acre campus.”可知,想学英语就要去ESL Summer Camp,所以要打9051758900。故选C。2When will the shortest camp start?AOn August 16.BOn June 15.COn June 25.DOn July 10.A细节理解题。根据各标题可知,STEM Camp是从7月10日到8月14日,Kanda
8、lore是从6月15日到6月28日,ESL Summer Camp是从6月25日到7月21日,DEEP Summer Academy是从8月16日到8月26日。所以DEEP Summer Academy持续的时间最短,开始时间是8月16日。故选A。3How similar are STEM Camp and DEEP Summer Academy?AThey both offer scholarships for students.BThey provide the exact same courses for students.CThey both prepare students for
9、their development.DThey are both designed for international students.C细节理解题。根据STEM Camp部分中的“We find ways to make learning fun and exciting for students to help ensure their futures.Campers take part in interesting STEM activities.”和DEEP Summer Academy中的“We provide high school students from across th
10、e world with the opportunity for advanced study in a variety of engineering,technology,business and science subjects.”可知,STEM Camp 和 DEEP Summer Academy的相似之处在于都为学生的发展做准备,故选C。BI must have looked deep in thought,or as deep in thought as an 11yearold man can,when my grandmother glanced up from her weed
11、ing to ask,“You have something on your mind,dont you?”“Yes,I was thinking that someday I want to be an Olympic speed skating champion like my hero,Eric Heiden,I want to be a doctor like my parents and I want to help children in Africa.”I immediately knew I had confided in the right person when a kno
12、wing smile broke across her face.“Johann,of course! You can do anything you want to do!” she said simply.And with my grandmothers support,I set out to pursue my passions.14 years later,I was well ready to take hold of my first dream: becoming an Olympic champion.The Olympics in 1994 were in my home
13、country,Norway.As I entered the Olympic stadium,I wasnt the best athlete,and many had doubts about my ability to perform well.But I had something special working for me.I had a woman in the first row who believed in me following my passions just as much as I did.For the first time ever,my grandmothe
14、r was going to see me skate.It happened.Breaking a world record,I won the gold.As I stood on the podium(领奖台) that I had dreamed about my entire life,a curious question popped into my head.Why me? Why did I win,given all the other incredible competitors out there? The reason had to be more than a gra
15、ndmother who shared a belief in her grandsons dream.The question led me to only one answer: because I wanted to make a difference in the world,and with all the media attention on my success,I could.I immediately knew what that difference had to be: hope in the lives of the children in Africa.Six mon
16、ths earlier,Id been invited to Eritrea as an ambassador for Olympic Aid.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要讲述了作者在祖母的支持下,努力追求自己的梦想,最终成为奥运会速度滑冰冠军的故事。4When the author spoke out what was on his mind,his grandmother Alaughed at himBsupported himChad no confidence in himDfelt quite surprisedB细节理解题。根据第三段中的“And with my grand
17、mothers support,I set out to pursue my passions.”可知,在祖母的支持下,作者开始追求他的梦想。由此可知,当作者说出他的梦想时,祖母支持他,故B项正确。5The author probably realized his first dream at the age of A20B22C25D28C细节理解题。根据第一段中的“I must have looked deep in thought,or as deep in thought as an 11yearold man can.”及第四段中的“14 years later,I was well
18、 ready to take hold of my first dream: becoming an Olympic champion.”可知,11岁时作者说出了自己的梦想,14年后,作者准备好实现他的第一个梦想成为奥运会冠军并最终实现了。由此可知,作者在25岁时实现了他的第一个梦想,故C项正确。6What will the author tell us in the part following the passage?AHis efforts in helping the African children.BHis hard training in preparing for the ne
19、xt Olympics.CHis successes at other Olympic games.DHis grandmothers attitude towards him.A细节理解题。根据最后一段中的“I immediately knew what that difference had to be:hope in the lives of the children in Africa.for Olympic Aid.”可知,我立即知道这种差异是什么:对非洲儿童生活的希望。6个月前,我被邀请到厄立特里亚担任奥运援助大使。由此可知,作者下一段应该是去帮助非洲儿童。故A项正确。7The w
20、hole passage is mainly about Aa young boy who had many dreamsBthe encouragement from a grandmotherCa sportsman who realized his first dream of helping African childrenDan Olympic hero who made a difference in the worldB主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了作者在祖母的支持与鼓励下,努力追求自己的梦想,最终成为奥运会速度滑冰冠军的故事,祖母的支持与鼓励对作者实现梦想起到重要作用
21、,故B项正确。CFrom composer,musician,and philanthropist(慈善家)Peter Buffett comes,a warm,wise,and inspirational,book that asks,“Which win you choose: the path of least resistance or the path of potentially greatest sailsfaction?” You may think that with a last name like his, Buffett has enjoyed a life of en
22、dless privilege.But the son of billionaire investor Warren Buffett says that the only real inheritance handed down from his parents is a philosophy:Build your own path in life.It is a principle that has allowed him to follow his own passions,establish his own identity,and reap his own successes.In L
23、ife Is What You Make It.Buffett expounds on(阐释)the strong set of values given to him by his trusting and broadminded mother,his hardworking and talented father,and the many life teachers he has met along the way.Todays society,Buffett assumes,has begun to replace a work ethic,enjoying what you do,wi
24、th a wealth ethic,honoring the payoff instead of the process.We confuse privilege with material wealth, character with external validation(认可)Yet,by focusing more on substance and less on reward,we can open doors of opportunity and strive toward a greater sense of fulfillment.In clear and brief term
25、s, Buffett reveals a great truth:Life is random,neither fair nor unfair.From there it becomes easy to recognize the equal dignity and value of every human life our circumstances may vary but our essence does not.We see that our journey in life rarely follows a straight line but is often met with fal
26、se starts,crises,and mistakes.How we push through and persevere in these challenging moments is where we begin to create the life Of our dreamsfrom discovering our vocations to giving back to others.Personal and instructive,Life Is What You Make It is about challenging your circumstances,taking cont
27、rol of your destiny,and living your life to the fullest.【语篇解读】本文是一篇议论文。沃伦巴菲特之子彼得巴菲特通过自己的生活经历探索人生的意义:打造自己的人生道路。这一人生哲学在他的著作生活由你打造中有着深刻的体现。8What is the purpose of the passage?ATo describe a famous person.BTo introduce a book.CTo talk about what life is about.DTo discuss how to live a meaningful life.B写
28、作意图题。根据全文内容,尤其是第三段“In Life Is What You Make It, Buffett expounds on(阐释)the strong set of values given to him by his trusting and broadminded mother,his hardworking and talented father,and the many life teachers he has met along the way.”和最后一段的内容可知,本文旨在介绍彼得巴菲特的一本名为Life Is What You Make It的书,故B项正确。9Wh
29、at can we infer about Peter Buffett?AHis father is very rich.BOne of his hobbies is music.CHe achieved success by himself.DHe wrote the book Life Is What You Make It.C推理判断题。根据第二段第二句“But the son of billionaire investor Warren Buffett says that the only real inheritance handed down from his parents is
30、 a philosophy:Build your own path in life.”可推知,彼得巴菲特通过自己打造人生道路获得了成功,而不是利用他父亲的帮助,故C项符合题意。A、B、D三项都可在文中直接找到答案,故排除。10What is todays society like according to Peter Buffett?APeople are following their interests.BPeople are seeking spiritual enjoyment.CPeople pay more attention to the process.DPeople focu
31、s more on the results.D细节理解题。根据第四段第一句“Todays society,Buffett assumes,has begun to replace a work ethic,enjoying what you do,with a wealth ethic,honoring the payoff instead of the process.”可知,彼得巴菲特认为,今天的社会已经开始用财富伦理取代工作伦理,人们只关注结果而忽视过程,故D项正确。11Which proverb can best express the main idea of the fifth p
32、aragraph?ALiving without an ,aim is like sailing without a compass.BLife is full of ups and downs.CWhere there is a will, there is away.DLife isnt about getting and having, its about giving and being.B推理判断题。根据该段第二句“We see that our journey in life rarely follows a straight line but is often met with
33、false starts,crises,and mistakes.”可知,我们发现,我们的人生之旅很少遵循一条直线,但常会遇到错误的开始、危机和错误;又结合本段内容可推右,该段主要说明了人生起伏无常,故B项正确。DLike a tired marriage,the relationship between libraries and publishers has long been dull.Ebooks,however,are causing heartache.Libraries know they need digital wares,but many publishers are to
34、o cautious about piracy(盗版)and lost sales to cooperate.Among the big six,only Random House and Harper Collins license ebooks with most libraries.Publishers are wise to be nervous.Owners of ereaders (电子阅读器)are exactly the customers they need: booklovers with money.If these people switch to borrowing
35、ebooks instead of buying them,what then? Electronic borrowing is awfully convenient.Unlike printed books,which must be checked out and returned to a physical library miles from where you live,book files can be downloaded at home.The files disappear from the device when they are due.Elending is not s
36、imple,however.There are lots of different and often incompatible(不兼容的)ebook formats,devices and licenses.Most libraries use a company called OverDrive,which secures rights from publishers and provides ebooks and audio files in every format.Yet publishers and libraries are worried by OverDrives globa
37、l market dominance (优势),as the company can control fees and conditions.Publishers were annoyed when OverDrive cooperated with Amazon,the worlds biggest online bookseller,last year.Owners of Amazons Kindle ereader who want to borrow ebooks from libraries are now redirected to Amazons website,where th
38、ey must use their Amazon account to secure a loan.According to Pew,an opinion researcher,library users are a perfect market for Amazon.Late last year Amazon introduced its Kindle Owners Lending Library,which lets its best customers borrow one of thousands of popular books each month free of charge.L
39、ibrary supporters argue that book borrowers are also book buyers and that libraries are vital spaces for readers to discover new works.Many were cheered by a recent Pew survey,which found that more than half of Americans with library cards say they prefer to buy their ebooks.So publishers keep adjus
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403401.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
