2020届高考英语全优二轮复习训练:专题一 阅读 第2讲 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考英语全优二轮复习训练:专题一 阅读 第2讲 WORD版含解析 2020 高考 英语 全优 二轮 复习 训练 专题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第二部分专题一第2讲【真题达标组】A(2019北京卷, B)Alice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13,her company was worth millions of dollars with the invention of a supersweet treat that could save kids teeth,instead of destroying them.I
2、t all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to get round the warning, “Why cant I make a healthy candy thats good
3、for my teeth so that my parents cant say no to it?” With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.With her dads permission, she spent the next two years researc
4、hing online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and toothfriendly. She also approached dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.Moore then used her savings to
5、 get her business of the ground. Afterwards, she and her father secured their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores productCanCandy.As CanCandys success grows, so does Moores credibility as a young entrepreneur. Moore is enthusiastic about the candy she c
6、reated, and shes also positive about what the future might bring. She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early on in life, she wasnt driven primarily b
7、y profit. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilieCandys profits to Big Smiles. With her talent and determination, it appears that the sky could be the limit for Alice Moore.()1.How did Moore react to her dads warning?AShe argued with him. BShe
8、tried to find a way out.CShe paid no attention. DShe chose to consult dentists.()2.What is special about CanCandy?AIt is beneficial to dental health. BIt is free of sweeteners.CIt is sweeter than other candies. DIt is produced to a dentists recipe.()3.What does Moore expect from her business?ATo ear
9、n more money. BTo help others find smiles.CTo make herself stand out. DTo beat other candy companies.()4.What can we learn from Alice Moores story?AFame is a great thirst of the young. BA youth is to be regarded with respect.CPositive thinking and action result in success.DSuccess means getting pers
10、onal desires satisfied.【语篇解读】本文介绍了Alice Moore小时候坚定创业成立Alice candy并获得成功的故事。1B细节理解题。根据文章第二段“But Moore was sick of missing . my parents cant say no to it?”可知,当父亲提醒她糖果会伤害牙齿的时候,她希望制造出不会被父母禁止的糖果,故选B。2A细节理解题。根据本文第三段“she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce ora
11、l bacteria”可知,Cancandy对牙齿有益处。故选A。3B细节理解题。由第五段“She hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.”可知她希望每一个孩子拥有清洁的牙齿的同时脸上有着灿烂的微笑,故选B。4C推理判断题。从Moore的故事可知,她发现问题解决问题的能力很积极迅速。因此,积极活跃的点子和实际行动可以带来成功符合原文,故选C。B(2018全国卷,C)While famous foreign architects are invited to lead the designs of landma
12、rk buildings in China such as the new CCTV tower and the National Center for the Performing Arts, many excellent Chinese architects are making great efforts to take the center stage.Their efforts have been proven fruitful.Wang Shu, a 49yearold Chinese architect, won the 2012 Pritzker Architecture Pr
13、ize which is often referred to as the Nobel Prize in architecture on February 28.He is the first Chinese citizen to win this award.Wang serves as head of the Architecture Department at the China Academy of Art (CAA)His office is located at the Xiangshan campus(校园) of the university in Hangzhou, Zhej
14、iang Province.Many buildings on the campus are his original creations.The style of the campus is quite different from that of most Chinese universities.Many visitors were amazed by the complex architectural space and abundant building types.The curves (曲线) of the buildings perfectly match the rise a
15、nd fall of hills, forming a unique view.Wang collected more than 7 million abandoned bricks of different ages.He asked the workers to use traditional techniques to make the bricks into walls, roofs and corridors.This creation attracted a lot of attention thanks to its mixture of modern and tradition
16、al Chinese elements(元素)Wangs works show a deep understanding of modern architecture and a good knowledge of traditions.Through such a balance, he had created a new type of Chinese architecture, said Tadao Ando, the winner of the 1995 Pritzker Prize.Wang believes traditions should not be sealed in gl
17、ass boxes at museums.“That is only evidence that traditions once existed,” he said.“Many Chinese people have a misunderstanding of traditions.They think tradition means old things from the past.In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created,”
18、he said.“Today, many Chinese people are learning Western styles and theories rather than focusing on Chinese traditions.Many people tend to talk about traditions without knowing what they really are,” said Wang.The study of traditions should be combined with practice.Otherwise, the recreation of tra
19、ditions would be artificial and empty, he said.()5.Wangs winning of the prize means that Chinese architects are _.Afollowing the latest world trendBgetting international recognitionCworking harder than ever beforeDrelying on foreign architects()6.What impressed visitors to the CAA Xiangshan campus m
20、ost?AIts hilly environment.BIts large size.CIts unique style.DIts diverse functions.()7.What made Wangs architectural design a success?AThe mixture of different shapes.BThe balance of East and West.CThe use of popular techniques.DThe harmony of old and new.()8.What should we do about Chinese traditi
21、ons according to Wang?ASpread them to the world.BPreserve them at museums.CTeach them in universities.DRecreate them in practice.【语篇解读】这是一篇新闻报道。文章主要报道了中国建筑设计师王澍在其作品中融合中国传统建筑文化,获得了建筑界的诺贝尔奖普利兹克奖。这让中国建筑现在得到了国际认可。5B推理判断题。根据文章第二段的内容可知,王澍获得2012年普利兹克奖,而普利兹克奖相当于建筑界的诺贝尔奖,他是第一个获此奖的中国人,故推知中国建筑得到了国际认可。故B项正确。6C细
22、节理解题。根据文章第四段对CAA校园的描述可知,它的设计风格独特,与大多数中国大学的校园很不同,许多游客对复杂的建筑空间和丰富的建筑类型感到吃惊,故C正确。7D细节理解题。根据文章第六段1995年普利策奖的获得者Tadao Ando的评语可知,王澍设计的成功之处是把中国传统元素融入现代设计,并保持两者的和谐,故D正确。8D推理判断题。根据文章最后一段和倒数第三段中“In fact, tradition also refers to the things that have been developing and that are still being created”可知,传统的研究要与实践
23、相结合,在实践中进行再创造,否则就会是假的和空洞的,故D正确。C(2017全国卷, B )I first met Paul Newman in 1968, when George Roy Hill, the director of Butch Cassidy and the Sundance Kid, introduced us in New York City.When the studio didnt want me for the filmit wanted somebody as well known as Paulhe stood up for me.I dont know how
24、many people would have done that; they would have listened to their agents or the studio powers.The friendship that grew out of the experience of making that film and The Sting four years later had its root in the fact that although there was an age difference, we both came from a tradition of theat
25、er and live TV.We were respectful of craft(技艺)and focused on digging into the characters we were going to play.Both of us had the qualities and virtues that are typical of American actors: humorous, aggressive, and making fun of each otherbut always with an underlying affection.Those were also at th
26、e core(核心) of our relationship off the screen.We shared the belief that if youre fortunate enough to have success, you should put something backhe with his Newmans Own food and his Hole in the Wall camps for kids who are seriously ill, and me with Sundance and the institute and the festival.Paul and
27、 I didnt see each other all that regularly, but sharing that brought us together.We supported each other financially and by showing up at events.I last saw him a few months ago.Hed been in and out of the hospital.He and I both knew what the deal was, and we didnt talk about it.Ours was a relationshi
28、p that didnt need a lot of words.()9.Why was the studio unwilling to give the role to author at first?APaul Newman wanted it.BThe studio powers didnt like his agent.CHe wasnt famous enough.DThe director recommended someone else.()10.Why did Paul and the author have a lasting friendship?AThey were of
29、 the same age.BThey worked in the same theater.CThey were both good actors.DThey had similar characteristics.()11.What does the underlined word “that” in Paragraph 3 refer to?ATheir belief.BTheir care for children.CTheir success.DTheir support for each other.()12.What is the authors purpose in writi
30、ng the text?ATo show his love of films.BTo remember a friend.CTo introduce a new movie.DTo share his acting experience.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了作者与Paul Newman之间的深厚友情。当制片人不想让“我”参演电影时,Paul Newman站出来为“我”说话,两人因此而建立了深厚的友谊。在此后的很多年里,两人一直相互扶持,相互鼓励,两人的深厚友情维系了很多年。9C推理判断题。根据第一段中“When the studio didnt want me for th
31、e film it wanted somebody as wellknown as Paul ”可知,作者当时还不是很有名。故选C项。10D细节理解题。根据第二段中“Both of us had the qualities and virtues that are typical of American actors: humorous, aggressive, and making fun of each other but always with an underlying affection. Those were also at the core (核心) of our relatio
32、nship off the screen.”可知,作者与Paul之间有着相似的性格特征。故选D项。11A词义猜测题。根据本段第一句话可知,尽管他们不经常见面,但是正是那种信念让他们聚在了一起。由此推断划线单词指的是他们共同的信念,故选A项。12B目的意图题。 文章开头作者介绍了自己与著名演员Paul Newman相识的情景,后面叙述了两人的交往和深厚的友谊。最后一段指出两人的最后一面是在医院。由此推断出作者写这篇文章的目的是为了纪念自己的一位朋友,故选B项。【模拟提能组】A(2019全国卷高考压轴卷)Many children are interested in dinosaurs. If y
33、ou have a child who loves dinosaurs, then here is some good news for you. There is an exhibition of dinosaurs at the Philip J. Currie Dinosaur Museum in Wembley, Albert AYou can plan a family road trip there. Give your child a surprise and youll enjoy your time there as a family.Sitting just 19 kilo
34、meters west of Grande Prairie, the Philip J. Currie Dinosaur Museum was opened in 2015 and has collections that include fossils(化石) of sea animals, art works from different dinosaurs, a large family theater, as well as an outdoor discovery fossil walk, a large outdoor playground and the onsite DineO
35、Saur restaurant. Experience the dinosaurs world like never before as you watch dinosaurs coming alive in movies. Learn about how these animals lived and breathed.You can check out Dinosaurs Unearthed and all of the other exciting exhibitions at the Philip J. Currie Dinosaur Museum on the following d
36、ays/ time periods:September 1stMay 31st:TuesdaySunday 10 : 00 a. m6 : 00 p. m.Closed on MondaysJune 1stAugust 31st:SaturdayMonday 10 : 00 a. m6 : 00 p. m.TuesdayFriday 10 : 00 a. m8 : 00 p. m.Admission (门票):Adults: $14 eachSeniors (65):$11 eachStudents (with ID) and children (517):$7 eachChildren un
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
