高二英语课下作业北师大版选修8课时跟踪检测:《UNIT 24 SOCIETY》SECTION Ⅲ COMMUNICATION WORKSHOP .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- UNIT 24 SOCIETY
- 资源描述:
-
1、Section Communication Workshop.单词拼写1Its a good idea to abolish (废除) this unfair rule.2The corrupt official was sentenced (判决) to death and he deserved it.3He was a merciful merchant (商人) in Venice, who was liked by everyone.4I was so thirsty that I_sucked (吮吸) the orange dry.5We talked until the ear
2、ly hours, and consequently (结果) I overslept.单项填空1 (2011辽宁高考)When the news came _ the war broke out, he decided to serve in the army.AsinceBwhichCthat Dbecause解析:选C。考查同位语从句。句意:当战争爆发的消息传来时,他决定去部队服役。此处的“_the war broke out”解释说明the news 的具体内容,且从句中不缺少成分,故为同位语从句,用that连接 。2I phoned the hotel to _ my reserva
3、tion.AstopBpreventCcancel Dabolish解析:选C。既然是预订了房间,说明现在打电话是取消预订,cancel常指“取消已有的安排”;stop“停止,终止”;prevent“阻止”;abolish“废除(规章、风俗、制度等)”。3The new manager is intelligent and hardworking, and _, he is very charming.Amoreover BperhapsChowever Dinstead解析:选A。句意:新经理不仅聪明勤劳,此外他非常有魅力。moreover“此外”;perhaps“或许”;however“无
4、论如何”;instead“作为替代,反而”。4(2011安徽高考)You can have a pet dog, but suppose you get bored with it in a few days? _? We wont, we promise! AThen what BAll right CHow come DSo what解析:选A。考查交际用语。 说话人质疑的是如果答话人几天后厌烦了宠物狗怎么办,A项表示“ 下一步怎么办”, 符合语境。后三项分别表示“ 好吧”“ 怎么会”“ 那又怎样” ,都不符合语境。5When she heard from the hospital tha
5、t her father had died, she _.Abroke into tears Bwent into tearsCexploded into tears Dfell into tears解析:选A。句意:当她从医院听说她的父亲死了,她放声大哭。break into tears表示“突然大哭”。6The bank refused to help the company; _, it went bankrupt.Aconsequently BsuddenlyCsuccessfully Dsurprisingly解析:选A。根据前面提到的“拒绝”可知“结果”破产;consequentl
6、y表示“因此,所以”。7You have worked hard all week, so you_ a good rest.Areserve BobtainCowe Ddeserve解析:选D。句意:你已经工作一个星期了,该休息一下了。deserve“值得”;reserve“保留”;obtain“获得”;owe“欠”。8_ his age into account, and youll find he is not fit for the job.APut BTakeCThink DConsider解析:选B。句意:考虑到他的年龄,你将会发现,他不适合那份工作。take .into acco
7、unt“把考虑在内”,是固定短语。.阅读理解安徽、河南专用I am one of the many city people who are always saying that given the choice we would prefer to live in the country away from the dirt and noise of a large city. If it werent for my job I would immediately move out for the open spaces and go back to nature.Cities can be
8、frightening places. The majority of the population lives in many tower blocks, noisy, dirty and impersonal. The sense of belonging to a community tends to disappear when you live fifteen floors up. All you can see from your window is sky, or other blocks of flats. Children become aggressive and nerv
9、ous as they are shut up at home all day, with nowhere to play; their mothers feel isolated (孤立的) from the rest of the world. Strangely enough, in the past the residents (居民) of one street all knew each other, but nowadays people on the same floor in tower blocks dont even say hello to each other.Cou
10、ntry life, on the other hand, differs from this kind of isolated existence in that a sense of community generally binds the residents of small villages together. People have the advantage of knowing that there is always someone to turn to when they need help. But country life has disadvantages too.
11、While it is true that you may be among friends in a village, it is also true that you are cut off from the exciting and important events that take place in cities. Theres little possibility of going to a new show or the latest movie. Shopping becomes a major problem, and for anything slightly out of
12、 the ordinary you have to go a long way to the nearest large town. The city people who leave for the country often cant bear the stillness and quiet there.What, then, is the answer? The country has the advantage of peace and quiet, but suffers from the disadvantage of being cut off; the city gives p
13、eople a feeling of isolation, and constant noise can nearly drive you mad. But one of its main advantages is that you are at the center of things, and that life doesnt come to an end at half past nine at night. Some people have found a compromise (折衷) between the two: leave cities and move to villag
14、es within commuting (乘车往返) distance of large cities. It sounds great!语篇解读:城市有城市的好处,乡村有乡村的优点,但也各有缺点,什么才是一个好的折衷的办法?住在距离城市比较近的地方也许是最好的解决方式。1It seems that the writer prefers to live in the country mainly because_.Athe city is somehow pollutedBthe country folks are more friendlyCone can get better sleep
15、in the countryDit s hard for people to find jobs in the city解析:选A。由第二段中的“the majority of the population lives in many tower blocks,noisy,dirty and impersonal.”可知答案。B、C、D三项文章没有提到。2The biggest disadvantage of living in the country is that_.Alife there is inconvenientBshopping is almost impossibleCyou
16、cannot see a movie or a showDlife comes to an end at half past nine解析:选A。第三段从第三句开始讲了住在乡村的不便之处。3As to which is better, city life or country life, the writer _.Adid some explanationBmade some comparisonCdescribed both of them vividlyDtalked a lot about his preference解析:选B。作者通过比较的方式来说明城市和乡村的特点。4The und
17、erlined word “binds” in the third paragraph is similar in meaning to_.A. attracts B. drivesC. prevents D. unites解析:选D。在城市,人们感到孤单,相反,在乡村,社会归属感(a sense of community)则把同一个村庄的人团结起来。 福建专用A篇同安徽、河南专用BIn ancient Egypt,the pharaoh(法老) treated the poor message runner like a prince when he arrived at the palac
18、e, if he brought good news. However, if the exhausted runner had the misfortune to bring the pharaoh unhappy news, his head was cut off.Shades of that spirit spread over today s conversations.Once a friend and I packed up some peanut butter and sandwiches for an outing. As we walked lightheartedly o
19、ut of the door, picnic basket in hand, a smiling neighbor looked up at the sky and said, “Oh boy, bad day for a picnic. The weatherman says it s going to rain.” I wanted to strike him on the face with the peanut butter and sandwiches. Not for his stupid weather report, for his smile.Several months a
20、go I was racing to catch a bus.As I breathlessly put my handful of cash across the Greyhound counter, the sales agent said with a broad smile, “Oh that bus left five minutes ago.” Dreams_of_headcutting!It s not the news that makes someone angry. Its the unsympathetic attitude with which its delivere
21、d. Everyone must give bad news from time to time, and winning professionals do it with the proper attitude.A doctor advising a patient that she needs an operation does it in a caring way. A boss informing an employee he didnt get the job takes on a sympathetic tone.Big winners know, when delivering
22、any bad news, they should share the feeling of the receiver.Unfortunately, many people are not aware of this. When you are tired from a long flight, has a hotel clerk cheerfully said that your room isn t ready yet? When you had your heart set on the toast beef, has your waiter merrily told you that
23、he just served the last piece? It makes you as a traveler or diner want to land your fist right on their unsympathetic faces.Had my neighbor told me of the upcoming rainstorm with sympathy, I would have appreciated his warning.Had the Greyhound salesclerk sympathetically informed me that my bus had
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-40663.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
