2020届《名师金典》高考人教版英语总复习课时提升作业 三十四 选修7 UNIT 4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 名师金典 2020届名师金典高考人教版英语总复习课时提升作业 三十四 选修7 UNIT WORD版含解析 2020 名师 高考 人教版 英语 复习 课时 提升 作业 选修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时提升作业 三十四选修7Unit 4Sharing(限时35分钟). 阅读理解AWith golden sunshine and a gentle breeze, autumn is the most beautiful season in the year. This is a great time to go outside and have fun. Go to a valley to see red maple trees, go
2、 and pick fruit in an orchard or find an open field to fly your kite in. However, for many high school students, these great activities may be just a dream. With plenty of work to do, they spend all their hours indoors, struggling for a high mark in their exams. Of course, study is one of the most i
3、mportant things for teenagers. But life is definitely much more than that. Sometimes we spend so much time studying that we forget how to make life wonderful. In doing so, we lose the real purpose of life to be a valuable and happy person. To enjoy just how great it is to be alive, we have to put do
4、wn our books and pens and look around us. Going out and enjoying the beautiful countryside often helps our creativity in our work. Chinese craftsman, Lu Ban, created a saw to help woodworkers. But if he hadnt walked outside, he would not have been inspired by a kind of toothed grass. We could also s
5、uppose if Newton hadnt rested under that apple tree, then he wouldnt have been hit by an apple, and his classic theories would not have come out. Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience. So come on, give your brain a good rest. Step out of the books and g
6、et your bag ready for an autumn outing. We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey. 【文章大意】文中作者列举了当今高中生忙于学习没时间外出的现状, 说明了外出会有很多收获, 鼓励学生们走出去, 去获取更多东西。1. In which paragraph does the writer make a summary about his opinion? A. Paragraph 1. B. Paragraph 2. C. Paragraph 5.
7、D. Paragraph 4. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience. 和We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey. 可知作者认为外出是一种增加生活经验的机会, 我们会从激动人心的旅程中获得更多的知识。本段表达了作者的观点, 故选C. 2. Why is going out a dream for many high
8、school students? A. They are unhappy to do so. B. Their parents dont allow them to do so. C. They think study is the most important thing for them. D. They have too much work to do for getting high marks in the exams. 【解析】选D。细节推理题。根据第二段these great activities may be just a dream. With plenty of work
9、to do, they spend all their hours indoors, struggling for a high mark in their exams. 可知高中生们有大量的作业要做, 要把所有的时间用于学习考高分。对于他们来说外出活动就是一个梦想。故选D。3. The passage is developed mainly by _. A. making predictionsB. reasoning and giving examplesC. describing the beautiful scenery in AutumnD. pointing out the pre
10、sent situation of high school students【解析】选B。 推理判断题。根据文中In doing so, we lose the real purpose of life to be a valuable and happy person. To enjoy just how great it is to be alive, we have to put down our books and pens and look around us. 可知是运用了推理的方法。Lu Ban, created a saw to help woodworkers. . . .
11、We could also suppose if Newton hadnt rested under that apple tree, then he wouldnt have been hit by an apple, and his classic theories would not have come out. 是运用了举例来说明自己的观点, 故选B。4. What message can you get from the passage? A. Nature is power. B. All work and no play makes Jack a dull boy. C. The
12、 author isnt happy with our education at all. D. Going out can make high school students get more. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience. 和We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey. 可知作者认为高中生走出去是一次增加生
13、活经验的机会, 会从激动人心的旅程中获得更多的知识。鼓励学生们多出去, 故选D。【知识拓展】推理判断题属于主观题, 是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存, 推理是为了做出正确的判断, 正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。此类题要求在理解表面文字的基础上, 做出判断和推论, 从而得到文章的隐含的意思和深层的意思, 也就是通过文章中的文字信息, 上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息, 推断出作者没有直接表达的态度和观点。本文推理判断题的考法: 1)推测文章的观点或结论。小题4根据最后一段Going out is not only a break from hard work
14、, but a chance to add to life experience. 和We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey. 可知作者认为高中生走出去是一次增加生活经验的机会, 会从激动人心的旅程中获得更多的知识。鼓励学生们多走出去。2)推测文章的结构和作者的写作方法。小题1考查文章段落的主要内容, 根据最后一段Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience.
15、和We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey. 可知作者认为外出是一次增加生活经验的机会, 我们会从激动人心的旅程中获得更多的知识。本段表达了作者的观点。小题3考查作者的写作方法, 根据文中In doing so, we lose the real purpose of life to be a valuable and happy person. To enjoy just how great it is to be alive, we have to put down our boo
16、ks and pens and look around us. 可知是运用了推理的方法。Lu Ban, created a saw to help woodworkers. . . . We could also suppose if Newton hadnt rested under that apple tree, then he wouldnt have been hit by an apple, and his classic theories would not have come out. 是运用了举例来说明自己的观点。【知识拓展】长难句分析With plenty of work
17、to do, they spend all their hours indoors, struggling for a high mark in their exams. 翻译: 有很多工作要做, 他们把所有的时间都花在室内, 为了在考试中取得高分而挣扎着。分析: 前面是with的复合结构作状语, 后面是现在分词struggling作伴随状语。【知识拓展】词汇积累Orchardn. (通常指围起来的)果园; 果园里的全部果树; 棒球场Classicadj. 典型的; 传统式样的; 著名的; 有趣的n. 文豪; 文学名著; 优秀的典范; 古希腊与古罗马的文化研究(尤指对其语言与文学的研究)BSp
18、ecial Kids Therapy(治疗)(SKT), is a charitable organization devoted to improving the quality of the individuals who struggle with physical, mental or emotional disabilities. Examples of what SKT can do: SKT offers the families of children with special needs practical help in buying special medical equ
19、ipment, such as electrically-powered wheelchairs and other communication equipment that are not covered by insurance. SKT organizes summer camp activities for children with special needs, providing them with a chance to enjoy their summer and experience the traditional summer camp that fits their ab
20、ilities. How you can help: SKT is an all-volunteer charitable organization, which is staffed by volunteers and depends on donations that make it possible for us to serve and help these special children. SKT relies on people like you to help make good things happen for these special children. Your co
21、ntribution is sincerely appreciated. Your donations help make children with special needs able to have alternative therapies such as animal-assisted therapy, art & music therapy, massage therapy and water therapy. These are just a few of the many proven alternative therapies that bring joy and build
22、 self-respect of the children with special health care needs. Although these therapies are not covered by insurance, they enhance the mental, physical and emotional aspects of a childs life. SKT knows that your time is valuable and we appreciate your volunteer interest. There are many chances to vol
23、unteer to work with the children and their families at our events or programs. Donations may be mailed to: Bosse Financial Attn: Special Kids Therapy, Inc. PO Box 1024 Findlay, Ohio 45839 Please write checks to Special Kids Therapy Phone: 419-422-5607 Email: carespecialkidstherapy. org【文章大意】这篇文章介绍了非
24、营利组织SKT旨在为残疾孩子们提供帮助, 并且号召人们加入SKT, 帮助残疾孩子。5. From the passage we can know that SKT _. A. earns very little by its alternative therapiesB. offers help to the children with disabilitiesC. is partly supported by the local governmentD. pays insurance for children with special needs【解析】选B。细节理解题。由Special K
25、ids Therapy(治疗)(SKT), is a charitable organization devoted to improving the quality of the individuals who struggle with physical, mental or emotional disabilities. 可知SKT为残疾孩子提供帮助, 故选B。6. What does the underlined word “enhance” mean in the text? A. Accept. B. Damage. C. Reduce. D. Improve. 【解析】选D。词义
26、猜测题。由These are just a few of the many proven alternative therapies that bring joy and build self-respect of the children with special health care needs. Although these therapies are not covered by insurance, they enhance the mental, physical and emotional aspects of a childs life. 可知这句话的意思是尽管这些治疗方法没
27、有被保险所覆盖, 但是它们改善了孩子们的身体、精神和情感生活, 故选D。7. What can we infer from the text? A. SKT is a non-profitable organization. B. The disabled can ask practical help from SKT. C. Donations are used to pay insurance for children. D. Families of children with special needs are all poor. 【解析】选A。推理判断题。由SKT relies on
28、people like you to help make good things happen for these special children. Your contribution is sincerely appreciated. 可推断出SKT是一个非营利组织, 故选A。8. The text is written to _. A. encourage families to get donationsB. tell us how children can live a normal lifeC. make an introduction of the special childre
29、nD. call on people to join SKT to help disabled children【解析】选D。写作意图题。由SKT knows that your time is valuable and we appreciate your volunteer interest. There are many chances to volunteer to work with the children and their families at our events or programs. Donations may be mailed to: Bosse Financia
30、l可知这篇文章号召人们加入SKT, 来帮助残疾孩子, 故选D。【知识拓展】长难句分析SKT organizes summer camp activities for children with special needs, providing them with a chance to enjoy their summer and experience the traditional summer camp that fits their abilities. 翻译: SKT为有特殊需要的孩子组织夏令营活动, 给他们提供一个享受夏天和体验传统的适合他们能力的夏令营的机会。【知识拓展】词汇积累c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-406965.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年秋七年级语文广东专版上册课件:第三单元写作 写人要抓住特点 (共10张PPT).ppt
