2020-2021学年高中英语 Unit 3 Travel journal测评课后习题(含解析)新人教版必修1.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Travel journal测评课后习题含解析新人教版必修1 2020 2021 学年 高中英语 journal 测评 课后 习题 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、第三单元测评(时间:120分钟满分:150分)主题语境:人与自然第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。W:What do you think we need to buy for our new kitchen?M:Weve got a fridge and a dinner table already.We need some chairs.1.Wh
2、at do the speakers need to buy?A.A few chairs.B.A fridge.C.A dinner table.答案:AM:I like to stay two nights,please.W:Do you want full board or half board?M:Whats the difference?W:Full board includes all meals,and half board includes just breakfast and dinner.2.Where are the speakers?A.In a restaurant.
3、B.In a hotel.C.In a school.答案:BM:Shouldnt we invite Cathy to the party tonight?W:Invite Cathy?She is the one who is planning the whole thing.3.What does the woman mean?A.Cathy is too busy to come.B.Cathy is going to be invited.C.Cathy will be at the party.答案:CM:Did you say you were driving to town t
4、his morning?W:Yes.I have to draw some money from the bank to pay my bookstore bills.4.Why does the woman plan to go to town?A.To pay her bills in the bank.B.To get some money from the bank.C.To buy books in a bookstore.答案:BM:What are you working on so hard?W:An article for the newspaper.If Im late,i
5、t wont get printed until next week.5.What is the woman trying to do?A.Print an article.B.Finish some writing.C.Find a newspaper.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:Excuse
6、me.I think you are in my seat.W:Sorry,but it says 7A on my boarding card.M:Oh,um.right.I asked for a window seat,you see.W:Yeah,so did I.Whats your seat number?M:Lets see.Oh,its 8A.W:So I guess you are in the seat behind me.M:Oh,yes.Sorry about that.6.What is the man doing?A.Changing seats on the pl
7、ane.B.Asking for a window seat.C.Trying to find his seat.答案:C7.What is the womans seat number?A.6A.B.7A.C.8A.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。M:Can I help you?W:Yes.How much are these T-shirts?M:They are 12 dollars 50 cents each.W:I like the green one,but it isnt big enough.Have you got a larger size?M:Just a min
8、ute.No,Im sorry,we havent.What about the black one?W:No,its too dark.I prefer something lighter,yellow or pink.M:How about the pink one?W:Yes.Thats nice.Ill take it.M:Thats 12 dollars 50 cents then,please.W:Here you are.8.Why doesnt the woman take the green T-shirt?A.Its too small.B.Its too dark.C.I
9、ts too expensive.答案:A9.What does the woman buy in the end?A.A yellow T-shirt.B.A blue T-shirt.C.A pink T-shirt.答案:C听第8段材料,回答第10至12题。W:So how long have you been living in London?M:Umm.a couple of years.How long have you been working here?W:Only a few months.I moved down here for the job.There was no
10、work for me where I came from.M:Where did you come from then?W:I came from a small village called Arnside,near Lancaster a year ago.Umm.there was nothing to do there,so I moved to London.M:Do you enjoy working here in this restaurant?W:Very much.10.How long has the man been in London?A.One year.B.A
11、few years.C.A couple of months.答案:B11.Why did the woman leave her hometown?A.To find a job.B.To lead a city life.C.To open a restaurant.答案:A12.Where did the woman come from?A.London.B.Arnside.C.Lancaster.答案:B听第9段材料,回答第13至16题。M:Im sure youve noticed a lot of things that are different about our school
12、.W:Oh,yes.In the United States,we dont have to carry a big school bag with us like you do.M:Why is that?W:We have a locker of our own which is a small box with a lock.We keep textbooks and our personal things in it.I just bring a daypack to home.M:A daypack?W:Yes.Its a small bag that you carry on yo
13、ur back.M:What do you carry in it?W:My notebooks or a few books for homework.M:Thats convenient.Is there anything else youve noticed about our school?W:Yes.I am surprised that everyone is so silent in class.M:What do you mean?W:Well,we usually ask questions about exams,homework or textbooks on the f
14、irst day of the school year.The teacher likes such questions.M:So you felt it different?W:Yes.I expected to see a lot of discussions in class because we learn that way in the United States.M:I see.That will be a good topic for our school newspaper for the first month of the term.Nice talking with yo
15、u.See you around.Bye!W:Bye!13.What is a daypack?A.A box.B.A lock.C.A bag.答案:C14.What surprises the girl at school?A.Few students asking questions in class.B.A lot of discussions in class.C.Teachers giving little homework.答案:A15.At what time of the school term does the conversation most probably take
16、 place?A.At the end of it.B.In the middle of it.C.At the beginning of it.答案:C16.What do we know about the girl?A.She is new to the school.B.She writes for the school newspaper.C.She seldom asks questions in class.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。W:Good morning,everybody! Today for our writing class,we are glad
17、 to have Mr.Henry Stone with us,a well-known writer in this country.He is going to share with us his writing experiences.Now,Henry,please tell us how you find so many interesting things for your stories?M:Okay.I watch people a lot.I do that when I travel.Ive been to many countries such as Britain,It
18、aly and Sweden,so I spend a lot of time at airports.While waiting for my flights,I watch people passing by and start my imagination.For example,the other day when I was waiting for my flight to Greece,I saw a couple.They were buying magazines at that moment.They were not wearing business clothes but
19、 the man was carrying a suitcase.Every few seconds the woman looked around.I wondered if someone was following them.Perhaps they were running away and.You know,this reminded me of a story in the newspaper that day.A bank clerk stole one million pounds a week before and disappeared with his wife.Ther
20、e was a picture of them in the paper.The couple really looked like the thieves.Maybe I should stop them.Just then,I saw them say goodbye to each other,and the woman walked away.Well,sometimes I make mistakes like that.But I find things like that very useful.17.What does Mr.Henry Stone do?A.A bank cl
21、erk.B.A teacher.C.A writer.答案:C18.What does Henry like doing at airports?A.Watching people.B.Telling stories.C.Reading magazines.答案:A19.What did Henry learn from the newspaper that day?A.A valuable suitcase was missing.B.A man stole money from a bank.C.A woman ran away from home.答案:B20.Why was the w
22、oman at the airport?A.She was traveling on business.B.She was seeing the man off.C.She was leaving for Greece.答案:B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASix million people visit Grand Canyon in the US every year.For the purpose of helping protect Grand Canyon for
23、your fellow visitors and future generations,please follow the guidelines below.CampingTo protect the park,camping is allowed only within permitted campgrounds.Permits are required for overnight camping at the North Rim.Advance booking can be received by mail.Please write:Information Center,P.O. Box
24、129,Grand Canyon,AZ 86 023.FiresBecause of the extreme fire danger,campfires are not allowed except at Mather and Desert View campgrounds.Collection of firewood is not allowed either.Hiking(远足)Please stay on permitted paths.Otherwise you may destroy desert plants.Pack out what you pack in,so you lea
25、ve no signs of your visit.It is important to keep in mind that you are in a national park where wildlife exists.WeatherThe weather at Grand Canyon can change very quickly.With so many rocks,lightning(闪电) causes a particular danger during sudden summer storms.These storms also frequently bring floods
26、 inside valleys,a danger to hikers.Watch the skies and check daily weather reports.WildlifeDo not feed park wildlife.There have been a few cases at Grand Canyon National Park where deer(鹿) were purposely shot because they ate plastic bags that left them sick and weak.Hungry deer can be danger and ha
27、ve kicked and bitten visitors at Grand Canyon.Some other animals will also beg and bite.For your own safety and the well-being of the animals,please do not feed wildlife,no matter how gentle they may appear.【语篇导读】本文是给那些到GrandCanyon旅行的人的一些指导意见,包括宿营、生火、远足以及要注意的天气和野生动物等方面的具体信息。21.What can you do first
28、if you want to go camping?A.Know the permitted paths.B.Stop at Mather and Desert View.C.Make sure not to make a fire.D.Book campgrounds in advance.答案:D解析细节理解题。根据文章第二段中的“PermitsarerequiredforovernightcampingattheNorthRim.Advancebookingcanbereceivedbymail.”可知事先预定是必要的。22.What do the underlined words “P
29、ack out what you pack in” in Paragraph 4 probably mean?A.Keep everything out of campgrounds.B.Take away everything you bring in.C.Carry all the necessary food.D.Look after your personal belongings.答案:B解析推理判断题。根据文章第四段中的“Packoutwhatyoupackin,soyouleavenosignsofyourvisit.Itisimportanttokeepinmindthatyo
30、uareinanationalparkwherewildlifeexists.”划线句的后一句youleavenosignsofyourvisit“不留下你来访的痕迹”说明你要把所有的东西都带走。23.Why were some deer killed on purpose at Grand Canyon?A.They begged food from visitors.B.They were a danger to other gentle animals.C.They ate wrong things and became very ill.D.They kicked and bit vi
31、sitors.答案:C解析细节理解题。根据文章最后一段“TherehavebeenafewcasesatGrandCanyonNationalParkwheredeerwerepurposelyshotbecausetheyateplasticbagsthatleftthemsickandweak.”可知,这些鹿被射杀是因为它们吃错了东西又生了重病。24.What is the main purpose of the text?A.To provide travel information.B.To report some recent news.C.To teach tourists hik
32、ing skills.D.To introduce the wildlife.答案:A解析主旨大意题。根据文章第一段“SixmillionpeoplevisitGrandCanyonintheUSeveryyear.ForthepurposeofhelpingprotectGrandCanyonforyourfellowvisitorsandfuturegenerations,pleasefollowtheguidelinesbelow.”可知,本文是给那些到GrandCanyon旅行的人一些指导。BDriving to a friends house on a recent evening,
33、I was attracted by the sight of the full moon rising just above my friends rooftops.I stopped to watch it for a few moments,thinking about what a pity it was that most city people,myself included,usually miss sights like this because we spend most of our lives indoors.My friend had also seen it.He g
34、rew up living in a forest in Europe,and the moon meant a lot to him then.It had touched much of his life.I know the feeling.Last December I took my seven-year-old daughter to the mountainous jungle of northern India with some friends.We stayed in a forest rest-house with no electricity or hot water.
35、Our group had campfires outside every night,and indoors when it was too cold outside.The moon grew to its fullest during our trip.Between me and the high mountains lay three or four valleys.Not a light shone in them and not a sound could be heard.It was one of the quietest places I had ever known,a
36、bottomless well of silence.And above me was the full moon,which struck me deeply.Today our lives are filled with glass,metal,plastic and fibre-glass.We have televisions,cellphones,heaters,ovens,air-conditioners,cars and computers.Struggling through traffic that evening at the end of a tiring day,mos
37、t of it spent indoors,I thought:before long,I would like to live in a small cottage.There I will grow vegetables and read books and walk in the mountains.I may become an old man there,and wear the bottoms of my trousers rolled and measure out my life in coffee spoons.But I will be able to walk outsi
38、de on a cold silent night and touch the moon.【语篇导读】作者拜访朋友时见到了美丽的满月,此景让作者不禁感叹整日待在室内的城里人错失了如此美景。作者去年12月份带着女儿去印度北部山区丛林度假时见到的满月同样引起了作者对现代生活方式的反思,表达了作者希望生活回归自然的愿望。25.The writer felt sorry for himself because .A.there was too much pollutionB.he usually missed the full moon sightsC.he didnt adapt to modern
39、 inventionsD.there were too many accidents on the road答案:B解析细节理解题。由第一段中的“.thinkingaboutwhatapityitwasthatmostcitypeople,myselfincluded,usuallymisssightslikethisbecausewespendmostofourlivesindoors.”可知选B项。26.What impressed the writer most in the mountainous jungle of northern India?A.No modern equipme
40、nt.B.Complete silence.C.The nice full moon.D.The high mountains.答案:C解析细节理解题。由第三段最后一句“Andabovemewasthefullmoon,whichstruckmedeeply.”可知,作者在印度北部山区的丛林度假时,对满月的印象很深刻。故选C项。27.In Paragraph 4,modern things are mentioned mainly to .A.show that the writer likes city life very muchB.tell us that people greatly
41、benefit from modern lifeC.explain that people have few chances to enjoy natureD.show that we can also enjoy nature at home through them答案:C解析推理判断题。作者列举了一系列现代发明,这些东西占据了我们现在的生活,减少了我们接触大自然以及享受月色的机会。故选C项。28.The best title for the passage would be .A.Touched by the MoonB.The Pleasures of Modern LifeC.A B
42、ottomless Well of SilenceD.Break away from Modern Life答案:A解析主旨大意题。文章通过描绘月亮的美丽,表达了作者对月亮所代表的自然的喜爱之情,同时美丽的月色也触动了作者的心灵。TouchedbytheMoon,借景抒情,以此作为本文标题简洁明了,突出文章主旨。故选A项。CEurope is surely among the most popular tourist destinations(目的地)around the world.However,one problem that anyone talks about is how to p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408545.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
