2020届高三普通高等学校招生全国统一考试(山东模拟卷二)英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高三普通高等学校招生全国统一考试山东模拟卷二英语试卷 WORD版含解析 2020 届高三 普通高等学校 招生 全国 统一 考试 山东 模拟 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020年普通高等学校招生全国统一考试(模拟卷)英语试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读第一节 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe recent development in technology has led to better learning opportunities
2、for students. Learning is an ongoing process, and students can have fun and learn many things on the go with these apps.Exam Vocabulary BuilderLearning new English words is not difficult anymore when you have Exam Vocabulary Builder on your smartphone. Apart from learning new words with meaning, you
3、 can also find an example of using the word in a sentence. Moreover, you can test yourself in quiz mode comprised of challenging levels.QuizletQuizlet is a simple app that allows you to learn anything, create your own study sets, and improve your class grades by studying with flashcards. Itll give y
4、ou a whole new experience on how you learn things in a fun way. Next time you have a problem with learning a new chapter or topic, try Quizlet and see how things work out.Exam CountdownIf youre feeling distracted (分心的) when the exams draw near, you might need Exam Countdown app. There might be a pos
5、sibility that you forgot to submit your last assignment before the finals. The app acts like a scheduler where you can keep track of your assignments, exams, quizzes, and presentations.MyScript Smart NoteArent you quick enough to write notes in the classroom on your tablets QWERTY keyboard? No probl
6、em, because MyScript Smart Note is the perfect solution for you to easily take notes on your tablet. It allows you to edit your handwriting with special gestures. Moreover, you can also add pictures to the text, math equations, PDF files, or sound. It also comes with downloadable language packs.1. W
7、hat do Exam Vocabulary Builder and MyScript Smart Note have in common?A. They both can be used for note taking.B. They both can be used with hand gestures.C. They both can be used to test language skills.D. They both can he used for language learning.2. Which is a good choice for better managing and
8、 organizing your routine study?A. Quizlet.B. Exam Countdown.C. MyScript Smart Note.D. Exam Vocabulary Builder.3. Whats the text mainly intended to do?A. Introduce some wonderful learning methods for students.B. Provide some good learning opportunities for students.C. Introduce some useful learning a
9、pps for students.D. Promote some practical teaching apps for teachers.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了几款对于学生来说非常实用的手机应用软件。【1题详解】细节理解题。根据文章对Exam Vocabulary Builder的介绍中的“Apart from learning new words with meaning, you can also find an example of using the word in a sentence.”和对 MyScript Smart No
10、te 的介绍中的“It also comes with downloadable language packs. ”可知,这两款手机应用软件都可用于语言学习。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章对Exam Countdown的介绍中的“The app acts like a scheduler where you can keep track of your assignments, exams, quizzes, and presentations.”“ 这个应用程序就像一个调度程序,你可以在其中跟踪你的作业、考试、测验和演示。”故选B。【3题详解】推理判断题。通读全文尤其是根据文章第一
11、段“The recent development in technology has led to better learning opportunities for students. Learning is an ongoing process, and students can have fun and learn many things on the go with these apps.”可以推断,本文主要是介绍几款对学生非常实用的学习应用软件。故选C。BThe Walt Disney Company has built a room that can wirelessly powe
12、r and charge any devices inside. Wireless charging usually only works when a device is touching a power source. But researchers say they have found a way to provide wireless power and charging capability to large areas.A scientific team from Disney Research recently demonstrated the technology. Alan
13、son Sample is the lead researcher at Disney Research. He explained the goal of the project in a video. “What we really want is a three-dimensional charging experience where you walk into your living room or office and your cellphone is charged simply by walking in.”The process uses magnetic fields t
14、o send power to specially designed receivers.Researchers built a 54-cubic-meter room in which the walls, floor and ceiling were covered with metal panels. They placed a long metal pipe in the middle of the room. Electrical currents travel up and down this pole about 1.3 million times per second. The
15、se currents also move through the ceiling, walls and floor, before flowing again up the pole. Small devices inside the pole set the level of electromagnetic waves. These waves continuously move around the room to send power to receiving devices. The Disney researchers said repeated experiments led t
16、o successful wireless power transfers to many devices running at the same time.One of the concerns of electric fields is that they can be harmful to humans. But associate research scientist Matt Chabalko said the level of power being produced inside the room is not dangerous. “Our simulations show t
17、hat we can transmit 1.9 kilowatts of power while meeting federal safety guidelines. This means its completely safe for people to occupy this space for any amount of time.”The experiments also showed that furniture inside the room was not damaged and did not block the wireless energy. One of Disneys
18、likely uses for wireless power will be to create areas at its parks where visitors can charge their devices.4. Which of the following can replace the underlined word“demonstrated”in Paragraph 2?A. Believed.B. Showed.C. Improved.D. Chose.5. What is the main idea of Paragraph 4?A. How a room is built
19、for wireless charge.B. What is needed to charge wirelessly.C. What devices can be charged in the room.D. How wireless charge functions in the room.6. Why did the author mention the danger of wireless charge?A. To get rid of peoples worry.B. To remind people of its existence.C. To show the way to sol
20、ve it.D. To explain how harmful it is.7. What benefit might Disneyland bring to its visitors in the future?A. Visitors charge their devices cheaply.B. Visitors can stay in a safer environment.C. Their cellphones can be charged by themselves.D. The parks can brighten visitors without wires.【答案】4. B 5
21、. D 6. A 7. C【解析】本文是一篇新闻报道。文章介绍了迪士尼公司发明了Wifi式无线供电。【4题详解】词义猜测题。根据后面的“He explained the goal of the project in a video.”可知,他在视频中解释了该项目的目标。由此可知,划线词所在句子意为:迪士尼研究院的一个科学团队最近展示了这项技术。即该单词的意思是“展示”,与show同义。故选B。【5题详解】主旨大意题。根据本段的内容“Researchers built a 54-cubic-meter room in which the walls, floor and ceiling were
22、 covered with metal panels. They placed a long metal pipe in the middle of the room. Electrical currents travel up and down this pole about 1.3 million times per second. These currents also move through the ceiling, walls and floor, before flowing again up the pole. Small devices inside the pole set
23、 the level of electromagnetic waves. These waves continuously move around the room to send power to receiving devices. The Disney researchers said repeated experiments led to successful wireless power transfers to many devices running at the same time.”可知,研究人员建造了一个54立方米的房间,墙壁,地板和天花板上都覆盖有金属板。他们在房间中间放
24、了一根长金属管。电流每秒在此极上下移动约130万次。这些电流还流过天花板,墙壁和地板,然后再次流向磁极。极内部的小型设备设置电磁波的水平。这些波不断在房间中移动,以向接收设备供电。迪士尼研究人员表示,反复进行的实验成功地将无线电力传输到了同时运行的许多设备上。即本段主要介绍了无线充电的原理。故选D。【6题详解】推理判断题。根据第五段的“One of the concerns of electric fields is that they can be harmful to humans. But associate research scientist Matt Chabalko said t
25、he level of power being produced inside the room is not dangerous. “Our simulations show that we can transmit 1.9 kilowatts of power while meeting federal safety guidelines. This means its completely safe for people to occupy this space for any amount of time.”可知,对电场的担忧之一是它们可能对人体有害。但是副研究员马特查巴尔科说,房间内
26、产生的电能水平并不危险。他们的模拟表明,在满足联邦安全准则的前提下,他们可以传输1.9千瓦的功率。这意味着人们在任何时间内处于这个空间内都是完全安全的。这说明无线充电并无危险,它是安全的。由此判断出作者提到无线充电的危险是为消除人们的担心。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的“One of Disneys likely uses for wireless power will be to create areas at its parks where visitors can charge their devices.”可知,迪士尼可能会利用无线充电的方法在其公园内创建一个可供游客充
27、电的区域。由此判断出即将来游客走进迪士尼乐园时,他们的手机会自动进行充电。这是迪士尼乐园将来可能会给游客带来的好处。故选C。CSchools wont resume until local authorities put the COVID-19 outbreak under control and roll out necessary containment measures on campus, a Ministry of Education official had said.Wang Dengfeng, director of the ministrys working group o
28、n epidemic control, said local authorities shall consult experts before reopening schools, and safety of the faculty members should be ensured.Resumption would be prioritized for the graduating classes in middle and high school, as they were supposed to sit for the high school or college entrance ex
29、amination in about 80 days, he was quoted as saying by China Central Television.Wang said that the ministry is seeking advice from related departments as well as representatives of students and parents on whether to postpone the college entrance exams and the decisions will be made soon, and local a
30、uthorities are entitled to decide whether to postpone the exam for high school candidates.Wang didnt rule out the possibility that school authorities could make up for the missed lessons using weekends, adding schools should decide depending on their respective situations.Colleges would be reopened
31、later when the epidemic is securely under control, as more than 10 million college students are expected to travel across provinces and another 30 million would travel across cities for the new semester, he said.Local authorities should formulate emergency plans for potential cluster infections on c
32、ampus and report to authorities higher up, he added.8. On what conditions can schools resume?A. The COVID-19 outbreak is under control.B. Necessary containment measures are rolled out.C. Safety of the faculty members is ensured.D. All of the above.9. What does the underlined word mean in Paragraph 3
33、?A. Deal with differently.B. Deal with importantly.C. Deal with firstly.D. Deal with in order.10. Which of the following is the possible way for school authorities to make up for the missed lessons?A. Using weekends.B. Working harder.C. Depending on respective situations.D. Seeking advice from relat
34、ed departments.11 Whats the best title of this passage?A. Getting back to schoolB. Schools not resuming until outbreak under controlC. Postponement of the college entrance examinationD. The decision to postpone reopening schools【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】本文是一篇说明文。讲的是在新冠肺炎疫情的大环境下,各级学校会推迟开学,教育部对此给出了
35、指导意见。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“put the COVID-19 outbreak under control and roll out necessary containment measures on campus, 使新冠肺炎疫情得到控制,在校园内开展必要防控措施,”及第二段中“safety of the faculty members should be ensured. 应该确保教员的安全”可知A、B、C三项均是开学的必备条件,故答案为D。【9题详解】词义猜测题。根据此句中“as they were supposed to sit for the high schoo
36、l or college entrance emanation in about 80 days因为他们要在大约80天后参加高中或大学的入学考试”可以推断出划线单词指的是优先(开学),即首先要被考虑的,故选C。【10题详解】细节理解题。根据文章第五段的“school authorities could make up for the missed lessons using weekends学校可以利用周末来补课”可知出学校可能会用周末来弥补落下的课。故选A。【11题详解】主旨大意题。文中讲的是在新冠肺炎疫情的大环境下,各级学校会推迟开学。教育部对此给出了开学需具备哪些条件的指导意见。而A项“
37、回到学校”,C项“高考的延迟”及D项“推迟开学的决定”均是片面的。只有B选项“直到疫情得到控制,学校才恢复上课”概括较为准确全面,故答案为B。DOne might expect that the ever-growing demands of the tourist trade would bring nothing but good for the countries that receive the holiday-makers. Indeed, a rosy picture is painted for the long-term future of the holiday indust
38、ry. Every month sees the building of a new hotel somewhere. And every month another rock-bound Pacific island is advertised as the “last paradise (天堂) on earth”.However, the scale and speed of this growth seem set to destroy the very things tourists want to enjoy. In those countries where there was
39、a rush to make quick money out of seaside holidays, over-crowded beaches and the concrete jungles of endless hotels have begun to lose their appeal.Those countries with little experience of tourism can suffer most. In recent years, Nepal set out to attract foreign visitors to fund developments in he
40、alth and education. Its forests, full of wildlife and rare flowers, were offered to tourists as one more untouched paradise. In fact, the nature all too soon felt the effects of thousands of holiday-makers traveling through the forest land. Ancient tracks became major routes for the walkers, with th
41、e consequent exploitation (开发) of precious trees and plants.Not only can the environment of a country suffer from the sudden growth of tourism. The people as well rapidly feel its effects. Farmland makes way for hotels, roads and airports; the old way of life goes. The one-time farmer is now the ser
42、vant of some multi-national organization; he is no longer his own master. Once it was his back that bore the pain; now it is his smile that is exploited. No doubt he wonders whether he wasnt happier in his village working his own land. Thankfully, the tourist industry is waking up to the responsibil
43、ities it has towards those countries that receive its customers. The protection of wildlife and the creation of national parks go hand in hand with tourist development and in fact obtain financial support from tourist companies. At the same time, tourists are being encouraged to respect not only the
44、 countryside they visit but also its people.The way tourism is handled (处理) in the next ten years will decide its fate and that of the countries we all want to visit. Their needs and problems are more important than those of the tourist companies. Increased understanding in planning worldwide touris
45、m can preserve (保护) the market for these companies. If not, in a few years time the very things that attract tourists now may well have been destroyed.12. What does the author actually mean in the last sentence of Paragraph 1?A. The Pacific island is a paradise.B. The Pacific island is worth visitin
46、g.C. The advertisement is not persuasiveD. The advertisement is not impressive.13. The example of Nepal is used to suggest _.A. its natural resources are untouchedB. its forests are exploited for farmlandC. it develops well in health and educationD. it suffers from the heavy flow of tourists14. Whic
47、h of the following determines the future of tourism?A. The number of tourists.B. The improvement of services.C. The promotion of new products.D. The management of tourism.15. The authors attitude towards the development of the tourist industry is _.A. optimisticB. objectiveC. doubtfulD. Negative【答案】
48、12. C 13. D 14. D 15. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要向大家介绍了当今世界旅游过热所带来的一些负面问题,许多国家为了发展旅游业,招徕游客,致使当地的环境、人们的生活方式发生了改变,产生了许多负面效应。不过,现在旅游行业也认识到了这些问题,并作出了一些努力来改变这些状况。【12题详解】句意理解题。根据第二段第一句However, the scale and speed of this growth seem set to destroy the very things tourists want to enjoy.然而,这种增长的规模和速度似乎注定要毁掉游客们想要享受的
49、东西。可知对于这种迅速更替的旅游广告,作者认为是不太可信的,故选C。【13题详解】细节分析题。根据第三段第一句Those countries with little experience of tourism can suffer most. 可知作者想要借尼泊尔来说明过度开发旅游资源对这个国家带来了许多的问题,故选D。【14题详解】细节理解题。The way tourism is handled (处理) in the next ten years will decide its fate and that of the countries we all want to visit.根据最后
50、一段第一句和前文可以总结出,旅游业的管理方式对于改善旅游行业对环境的影响很大 ,故选D。【15题详解】推理判断题。本文主要分两部分内容,前文作者主要对旅游过热带来的不良影响进行了说明,后文又对旅游行业自身的改善做了介绍,总体来看,作者是一一个客观的角度来阐释的,故选B。 第二节 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。People who love to spend time in their kitchen know that after having a rough day it helps them to relieve stress. Coo
51、king up a favorite meal helps you forget about any of the issues you were focused on during the day. _16_ Spending time alone in the kitchen after a long day at work allows you to simply recharge and enjoy the solitude of your kitchen.Cooking can be a great way to put off a daily task, and those who
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408759.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
