分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)必修第一册 UNIT 5 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:409483
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:39.55KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届高考外研版英语一轮复习试题适用于老高考新教材必修第一册UNIT 5阅读理解题组练速度 WORD版含解析 2023 高考 外研版 英语 一轮 复习 试题 适用于 新教材 必修 一册
    资源描述:

    1、必修第一册Unit 5阅读理解题组练速度.阅读理解ACHAMBORD CASTLE,LOIR-ET-CHER,FRANCEA remarkable example of classical French architecture,Chambord Castle is the largest castle in the Loire Valley of France.Built in 1519 as a hunting lodge for the royal court,the building was rarely lived in.There are one hundred rooms (of

    2、 440) open to the public and dozens of staircases,including one said to have been designed by Leonardo da Vinci.The surrounding 21-square-mile nature park entertains with hiking and biking routes and boat rentals.LEEDS CASTLE,KENT,UNITED KINGDOMSituated on two islands in the middle of a lake,Leeds C

    3、astle provides a grand and romantic experience.It has served as a royal residence for most of its 900-year history.The 500-acre English castle now hosts year-round cultural events,with three restaurants,a bed-and-breakfast and a yew tree maze.MOSZNA CASTLE,POLANDMoszna Castle was originally designed

    4、 in Baroque style in the 17th century,but the later addition of a neo-Gothic brought Hogwarts appeal to the castle,especially at night when its 99 towers and glowing windows twinkle in the outdoor reflecting pool.Nowadays,art exhibits and indoor concerts attract visitors to the 365-room castle.BRAN

    5、CASTLE,BRASOV,ROMANIABran Castle originally dates back to the year 1212 and is mistakenly believed to be the home in Bram Stokers Dracula.The author never visited this fortress,commonly known as Draculas Castle,but it still attracts literature fans to its weakly-lit hallways for night tours and an a

    6、nnual Halloween party.1.What can visitors to Chambord Castle do?A.Hunt in the nature park.B.Go boating with friends.C.Live in any of its rooms.D.Admire da Vincis paintings.2.Where can visitors go if they are interested in beautiful night-time views?A.Chambord Castle.B.Leeds Castle.C.Moszna Castle.D.

    7、Bran Castle.3.Which castle has the longest history?A.Chambord Castle.B.Leeds Castle.C.Moszna Castle.D.Bran Castle.BLast week,my sister and I were talking about how many of our friends had phones.My sister said she thought it was dumb that kids in high school had them,especially taking the phones to

    8、school,since most of your friends were at school anyway.As she said,“Why would they call you when they could see you in class?” I agreed with her.I mean,its not likely that your friends are going to call you when youre in class!But the next day after school,when two of her friends came over to our h

    9、ouse,my sister told her friends she thought taking a phone to school was totally cool and she couldnt wait to get one.When I reminded her that just the evening before she thought taking a phone to school was a dumb idea,she stared at me and if looks could kill,Id be even dead!When her friends left,I

    10、 asked her if she really had changed her mind about wanting a phone to take to school.“No,”she said.“But both of my friends have phones and take them to school,so I didnt want to tell them that I thought it was a dumb idea.”You see,my sister just told her friends what she thought they wanted to hear

    11、.I think my sister works way too hard to fit in with her friends.Personally,I dont want to work that hard to have friends.I mean,what would be so terrible about my sister believing one thing about kids having phones and her friends believing something different?Besides when your friends know where y

    12、ou stand in terms of how you feel or what you think is cool or uncool,they respect you.At least show respect for yourself by sticking up for what you believe in.And even if they dont agree with you good friends will think youre cool for being true to yourself.4.What does the underlined word “dumb”(P

    13、ara.1) most probably mean?A.Cool.B.Smart.C.Silly.D.Common.5.How did the sister feel when the author said what her sister really thought?A.She was angry.B.She was excited.C.She was satisfied.D.She was disappointed.6.How is the passage developed?A.Telling a story first and then arguing.B.First to be g

    14、eneral and then particular.C.Listing examples and then summarizing.D.Raising a question first and then analyzing.7.Which does the author agree?A.Good friends never lie to each other except white lies.B.Seek common points while reserving differences.C.Be true to yourself and good friends will respect

    15、 you.D.Good friends must have the same interest and views.CThe only thing better than receiving a book is getting one delivered by a horse.Caitlin Gooch,the founder of Saddle Up and Read(SUAR),literally saddles(跨上马鞍) up onto one of her familys horses and visits primary schools,libraries and youth gr

    16、oups to encourage students to read.The non-profit in Wendell,North Carolina,also organizes book drives and school-wide reading competitions.Along with her five brothers and sisters,Gooch grew up on a family farm owned by her father.Although he worked as a used car salesman,he built a race track on t

    17、heir 87-acre farm,where he hosted races.Gooch said she grew up around 80 horses and felt blessed to have grown up with them.In 2017,Gooch,who had been working at daycare centers and youth groups,noticed that some of the younger children struggled to read.She decided to work with a local library.Any

    18、student who checked out more than three books would be entered into a prize draw.Five names would be selected out of the draw and each received a trip to visit the horses on the Gooch family farm.It was a hit.Gooch expanded her services by creating her non-profit,SUAR.When Gooch shared her organizat

    19、ions story on Twitter,it reached over 70,000 likes in a week.She even got a shout out from Oprah Winfrey,a famous talk show hostess.Shes raised over $20,000 from supporters across the world.“Now that its sort of,all eyes on me,theres definitely an opportunity to do something more,” Gooch said.Gooch

    20、isnt just encouraging children to read more.Shes also showing them that horseback riders can look like her.Online,shes often referred to as the “Black Cowgirl”.“It feels amazing to be that kind of representation,” Gooch said.8.Why does Gooch deliver books on horseback?A.To deliver books quickly.B.To

    21、 promote family business.C.To get students into reading.D.To advertise her organization.9.What did Gooch do to help kids with reading difficulty?A.Hold reading competitions.B.Work with the youth groups.C.Donate books to a local library.D.Organize visits to the family farm.10.What can be learned abou

    22、t SUAR from Paragraph 4?A.It is well received.B.It has made a big profit.C.It needs further expansion.D.It was criticized by Oprah.11.What can best describe Gooch?A.Honest.B.Inspiring.C.Brave.D.Patient.DChinas Yungang Grottoes (石窟) will complete the scanning of all the caves in five years,paving the

    23、 way for the creation of digital versions that can withstand weathering and other real-world damage.So far,the UNESCO World Heritage Site in Shanxi Province has completed three-dimensional scans of one-third of its Buddhist grottoes,according to the Yungang Grottoes Research Institute.“Were racing a

    24、gainst time,” said Ning Bo,director of the institutes digitalization office,“Weathering is like cancer to grottoes,eating away at the sculptures year by year.Few technologies can prevent such progressive damage.”Using three-dimensional laser (激光) scanning and multiplanar (多平面) reconstruction,the ins

    25、titute is working to capture the shapes,colors and other fine details of the grottoes and create millimeter-level digital archives for future study and preservation.“We hope to preserve the grottoes in digital form as much as possible,so people in the future will still have access to the information

    26、 even if the grottoes fade away.” Ning said,adding that the digitalization will also allow the public to “visit” the grottoes more easily on their computer screens.The digitalization project,which began in 2003 at the grottoes,still faces challenges posed by the caves enormous sizes,complicated stru

    27、ctures and exquisite sculptures,according to the institute.“The Yungang Grottoes were built into a mountain,and so our team is actually scanning structures as huge as a mountain.Besides,the inner structures vary wildly from exotic domes to traditional Chinese architecture,” said the director.The Yun

    28、gang Grottoes,located in the city of Datong,has 45 major caves and more than 59,000 stone statues.With a grotto complex stretching about 1 km from east to west,it is one of the largest ancient grottoes in the country.12.What does Ning Bo mean by saying “racing against time”?A.Scanning the grottoes i

    29、s an urgent task.B.It is not an easy job to scan the grottoes.C.He is dying because of a severe disease.D.There is a deadline required by UNESCO.13.Why are the Yungang Grottoes being scanned?A.To keep them from being damaged.B.To carry out a scientific experiment.C.To preserve them for future genera

    30、tions.D.To make them accessible via the Internet.14.What is Paragraph 4 mainly about?A.The influence of the project.B.The difficulties facing the team.C.The beauty of the grottoes.D.The structures of the statues.15.In which section of a newspaper may this text appear?A.Education.B.Technology.C.Cultu

    31、re.D.Opinion.阅读七选五SQRRR or SQ3R introduced by Francis P.Robinson is a reading comprehension method named for its five steps:survey,question,read,recite,and review.SurveyThe first step,survey or skim,advises that one should go through a chapter and note headings,sub-headings and other outstanding fea

    32、tures.1,but it provides an outline or framework for what will be presented.The reader should identify ideas and formulate questions about the content of the chapter.Question2.For example,change headings and sub-headings into questions,and then look for answers in the content of the text.Read (R)Use

    33、the background work done with “S” and “Q” in order to begin reading actively.3.Passive reading,in contrast,results in merely reading without engaging with the study material.Recite (R)The second “R” refers to the part known as “Recite”.The reader should try to retrieve (取回) from memory what was lear

    34、ned in the same manner as telling someone else about the information.It is important that the reader use his/her own words in order to formulate and conceptualize the material.Try recalling and identifying major points (headings/sub-headings) and answers to questions from the “Q” step.4.Review (R)Th

    35、e final “R” is “Review”.Once you reach the end of the passage,say back to yourself what the point of the whole passage isagain,using your own words.5.Classrooms all over the world have begun using this method to better understand what they are reading.A.Making meaning with time managementB.This surv

    36、ey step only takes 3-5 minutesC.Arise questions about the content of the readingD.This process suggests better understanding a topicE.This recital step may be done either in an oral or written formatF.This means reading in order to answer the questions raised under “Q”G.The method offers a more effi

    37、cient and active approach to reading comprehension答案:.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍四座城堡的相关信息。1.B解析 细节理解题。根据第一段中提到的“The surrounding 21-square-mile nature park entertains with hiking and biking routes and boat rentals.”可知,在Chambord Castle,游客可以和朋友去划船。2.D解析 细节理解题。根据最后一段的最后一句“.but it still attracts literature fa

    38、ns to its weakly-lit hallways for night tours and an annual Halloween party”可知,对美丽的夜景感兴趣的游客可以去Bran Castle。3.B解析 细节理解题。文中提道:Chambord Castle建于 1519年;Leeds Castle历史有900年;Moszna Castle建于 17世纪;Bran Castle可以追溯到1212年。由此可知Leeds Castle的历史最长。【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过姐姐的例子告诉读者,要做真正的自己,这样朋友才能尊重你,理解你。4.C解析 词义猜测题。根据后

    39、文“.especially taking the phones to school,since most of your friends were at school anyway”可知,因为他们大部分的朋友都在学校里,所以带手机去学校有点“愚蠢”,所以选C项。5.A解析 推理判断题。根据第二段中的“she stared at me and if looks could kill,Id be even dead”可知,他姐姐非常生气。6.A解析 推理判断题。本文前面部分叙述了姐姐的做法,然后对姐姐的做法进行了分析,最后阐述了自己的观点。由此可知,本文是先叙后议类文章。7.C解析 推理判断题。根

    40、据文章的最后两句“At least show respect for yourself by sticking up for what you believe in.And even if they dont agree with you good friends will think youre cool for being true to yourself.”可知,做真实的自己会得到朋友的尊重。【语篇导读】本文是一篇新闻报道。文章讲述了Caitlin Gooch用马给需要看书的学生送书,鼓励学生阅读。8.C解析 细节理解题。根据第一段中的“.literally saddles up ont

    41、o one of her familys horses and visits primary schools,libraries and youth groups to encourage students to read”可知,Gooch创办SUAR,骑马送书是为了鼓励学生阅读,即引导学生阅读。9.D解析 细节理解题。根据第三段中的“Five names would be selected out of the draw and each received a trip to visit the horses on the Gooch family farm.”可知,中奖的孩子可以去参观Go

    42、och的家族农场,以此来促进他们阅读。10.A解析 细节理解题。由第四段中的“It was a hit.”和“Shes raised over $20,000 from supporters across the world.”可知,SUAR很成功,很受欢迎。11.B解析 推理判断题。根据第一段中的“.to encourage students to read”和下文提到的她和当地的图书馆合作,为鼓励孩子们读书,组织孩子们参观她的家庭农场可知,她是一位鼓舞人心的人。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了云冈研究人员尝试利用科技保护文化遗产。12.A解析 推理判断题。根据文章第二段中的“.ha

    43、s completed three-dimensional scans of one-third of its Buddhist grottoes”和“Weathering is like cancer to grottoes,eating away at the sculptures year by year.”可知,宁波说的“与时间赛跑”指扫描石窟是一项紧迫的任务。13.C解析 细节理解题。根据文章第三段中的“We hope to preserve the grottoes in digital form as much as possible,so people in the futur

    44、e will still have access to the information even if the grottoes fade away.”可知,云冈石窟被扫描是为子孙后代保存它们。14.B解析 主旨大意题。根据文章第四段的主题句“The digitalization project,which began in 2003 at the grottoes,still faces challenges posed by the caves enormous sizes,complicated structures and exquisite sculptures”可知,第四段主要介绍

    45、的是团队面临的困难。15.C解析 推理判断题。根据文章大意可知,这是一篇关于著名的云冈石窟保护工作的文章,应该属于文化板块,所以选C项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了由Francis P.Robinson提出的SQRRR或SQ3R阅读理解方法,这种方法由调查、提问、阅读、背诵和复习五个步骤组成。1.B解析 根据本段主题“Survey”可知,B项“This survey step only takes 3-5 minutes”符合题意,其中survey是同词复现。2.C解析 根据本段的主题“Question”及下文的“For example,change headings and s

    46、ub-headings into questions,and then look for answers in the content of the text.”可知,此处举例说明如何提问问题。C项“Arise questions about the content of the reading”符合题意,其中questions是同词复现。3.F解析 根据上文“Use the background work done with S and Q in order to begin reading actively.”可知,F项“This means reading in order to ans

    47、wer the questions raised under Q ”能够承接上文。4.E解析 根据本段主题“Recite (R)”可知,本段主要介绍背诵步骤。E项“This recital step may be done either in an oral or written format”符合本段主题,其中recital是关键词。5.G解析 根据上文“The final R is Review.Once you reach the end of the passage,say back to yourself what the point of the whole passage isagain,using your own words.”可知,此处介绍了最后一个步骤,并对此步骤总结。G项“The method offers a more efficient and active approach to reading comprehension”中的The method与下文的this method对应。9

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)必修第一册 UNIT 5 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409483.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1