分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 1 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:409506
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOCX
  • 页数:9
  • 大小:40.20KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023届高考外研版英语一轮复习试题适用于老高考新教材选择性必修第二册UNIT 1阅读理解题组练速度 WORD版含解析 2023 高考 外研版 英语 一轮 复习 试题 适用于 新教材 选择性
    资源描述:

    1、选择性必修第二册Unit 1阅读理解题组练速度.阅读理解AThere are many scholarships rewarding particular talents,so just find the right one that works for you.Spirit of Giving ScholarshipDeadline:July 31,2022Award Amount:$1,000Overview:It is available to high school seniors and current college students.You must submit an essa

    2、y of between 500 and 750 words on one of the following three topics:How have you advanced the spirit of giving?How has the spirit of giving affected you personally?How will your present education allow you to be of service to others?Ocean Awareness ContestDeadline:June 15,2022Award Amount:Up to $1,5

    3、00Overview:It is open to students between the ages of 11 and 18.Students are invited to learn about the climate crisis and its impact on oceans,discover solutions and create work that explores hope in action.Submissions are accepted in visual art,film,music,or poetry.Atlas Shrugged Essay ContestDead

    4、line:September 19,2022Award Amount:$25,000Overview:Essay contest on Ayn Rands novel,Atlas Shrugged.There are 59 prizes,and the first prize is $25,000!To enter,submit an 800-to 1,600-word essay on one of the specific topics about the novel,which can be viewed on the scholarship providers website.Coca

    5、-Cola Scholars Program ScholarshipDeadline:October 31,2022Award Amount:$20,000Overview:It is a scholarship awarded to graduating high school seniors,who are recognized for their capacity to lead and serve,as well as their commitment to making a significant impact on their schools and communities.App

    6、licants must be expecting completion of a high school diploma at the time of application and planning to pursue a degree at a post-secondary institution.1.What is required to win Spirit of Giving Scholarship?A.Students aged from 11 to 18.B.The capacity to lead and serve.C.Submitting an essay.D.Apply

    7、ing for it before October 31,2022.2.Which scholarship is suitable for Jackson who likes reading and writing?A.Spirit of Giving Scholarship.B.Ocean Awareness Contest.C.Atlas Shrugged Essay Contest.D.Coca-Cola Scholars Program Scholarship.3.Who is Coca-Cola Scholars Program Scholarship designed for?A.

    8、Those studying in college.B.Those to graduate from high school.C.Those with a high school diploma.D.Those in post-secondary institutions.BAll Olympic medalists work incredibly hard to reach their goals,but Maria Andrejczyk went through some serious struggles before reaching the podium(领奖台).The Polis

    9、h javelin thrower missed her chance at the 2016 Olympic Games by just 2 centimeters.Sidelined(退出) by a shoulder injury in 2017,she then learned she had bone cancer.Showing true fighting spirit,Maria powered through her recovery in time to qualify for the 2020 Games.All of her effort was worth it whe

    10、n she earned her first Olympic medal ever,a silver!Back at home,she heard about an 8-month-old baby named Miloszek Malysa,who desperately needs to go to the U.S.for a surgery that could save his life.Miloszek was born with a serious heart defect,which wasnt detected in time to correct in the first w

    11、eeks of his life.Miloszeks condition was too dire(严重的) to be treated in his home country,but doctors at Stanford University Medical Center in California were able to take his case.Unfortunately,they required 80 percent of the payment up front,a sum the Malysa family simply could not afford.Thats whe

    12、n Maria stepped in to help!Just a week after returning from Japan,the athlete shared a message on Meta announcing that she would be auctioning off her silver medal to raise money for Miloszeks surgery.Days later,a Polish convenience store called Zabka purchased the medal for $125,000,which was more

    13、than Maria had hoped to get.Not only that,but when her story broke,more people began donating to the fundraiser.In the end,they pulled in more than enough cash to cover Miloszeks trip to America!And the goodwill doesnt end there.Zabka announced that they would let Maria keep her medal after all!“We

    14、were very touched by the extremely beautiful and noble gesture of our Olympian,so we decided to support the fundraiser for Miloszek,” the company wrote.“We decided that the second-place medal from Tokyo will stay with Maria!We admire and we are glad that we were able to contribute.”4.What do we know

    15、 about Maria Andrejczyk from the first paragraph?A.She was generous.B.She was warm-hearted.C.She was unlucky.D.She was hard-working.5.What does the underlined word “detected” most probably mean?A.Discovered.B.Treated.C.Operated.D.Known.6.What did Maria do to help Malysa?A.She asked Zabka to buy her

    16、medal.B.She called on others to donate money.C.She sold her medal for Malysas operation.D.She got in touch with doctors in America.7.Why did the company let Maria keep the medal?A.Because it was a second-place medal.B.Because they were ready to help others.C.Because more people began to donate money

    17、.D.Because they were moved by what she had done.CA century ago,people needed help to understand science.Much as they do today.Then as now,it wasnt always easy to sort the accurate from the erroneous.Media regarded science as secondary to other missions.When science made the news,it was often confusi

    18、ng,or misleading.E.W.Scripps,a newspaper publisher,and William Emerson Ritter,a biologist,sensed a need for reliable news about science,devoted to truth and precision.So Science Service was bornsoon to give birth to the magazine now known as Science News.In its first year,Science Service delivered i

    19、ts weekly news reports to newspapers.By 1922 they became available to the public,giving birth to Science News-Letter,the ancestor of Science News.Then as now,the magazine included all flavors of sciencefrom the atom(原子)to outer space,from agriculture to oceanography,from transportation to nutrition.

    20、In those early days,much of Science Service focused on space and new technologies,filled with various guessing and arguments.Much of the centurys scientific future was predicted,though not all predictions aged well.In the century since,real science has progressed to an advanced degree of wisdom,to a

    21、n extent almost unimaginable to the scientists and journalists of the 1920s.When Science Service launched its mission,astronomers were unaware of the extent of the universe.No biologist knew what DNA did.Geologists saw that Earths continents looked like separated puzzle pieces,but declared that to b

    22、e a coincidence.Modern scientists know better.Yet somehow scientists still pursue the same questions.It turns out that the past centurys groundbreaking experimental discoveries,revolutionary theoretical revelations and prescient guessing have not removed sciences familiarity with false starts,unfort

    23、unate missteps and shortsighted prejudices.Researchers today have expanded the range of the reality they can explore,yet still trip through the remaining uncharted jungles of natures facts and laws,seeking further clues to how the world works.Science is more like it is today than it ever has been.It

    24、 remains as challenging as ever to human inquiry.And the need to communicate its progress,sensed by Scripps and Ritter a century ago,remains as essential now as then.8.What led to the birth of Science Service?A.Medias attitude to science.B.Difficulty in defining science.C.Peoples love for their miss

    25、ion.D.Need for true and precise science.9.What do Paragraphs 4-5 mainly discuss?A.The content of Science Service.B.The future of Science Service.C.The limits to the then scientists.D.The problems facing modern scientists.10.Whats the authors attitude towards the past science?A.Uncaring.B.Unfavorable

    26、.C.Supportive.D.Passionate.11.What does the author mean in the last paragraph?A.Science in the past was not real science at all.B.People have fully grasped the nature of science.C.Today is the best time for science development.D.Dependable news about science should be accessible anytime.DWhy did the

    27、 little boy throw butter out of the window?He wanted to see the butterfly!Thats an old joke youve probably heard many times.Butterflies always carry away children.Most insects do not migrate(迁徙),because their life is not long enough.Except for one particular butterfly speciesthe monarch butterfly.Ea

    28、ch November,monarch butterflies land on an unbelievable cross-country migration from the United States and Canada until they reach Mexico,where they overwinter until its time to begin their migration back home in March.The butterflies spend their time in concentrated areas of forest where they stick

    29、 to the branches of trees,forming beautiful vast crowds.Monarchs are a truly important speciesand theyre in danger.Just like living things,plants,insects or animals on the planet,monarchs play a vital role in the survival of our ecosystems.Butterfliesjust like bees,also in great dangerhelp pollinate

    30、(授粉) plants,making them a significant contributor to crop growth and food production.They also serve as a food source to birds and other animals.The population of monarch butterflies has dropped a lot over the past few decadesa destructive 96.5 percent.This has placed monarchs in danger of moving to

    31、ward dying out.Several causes have contributed to the monarchs decline.Climate change,loss of reproductive homes,and deforestation in Mexicos forests where monarchs overwinter have all affected the butterflys migration pattern and home.But the most significant danger is the decline in milkweed,the p

    32、lant where monarchs lay their eggs,and that serves as the only food source for caterpillars(幼虫).Much of the milkweed decline is due to agricultural practices that either remove this vital plant or destroy it through pesticides(农药).12.Why do monarch butterflies move to Mexico?A.To survive the cold we

    33、ather.B.To escape from being hunted.C.To take advantage of the flowers there.D.To cooperate with the bees there.13.How do monarch butterflies affect ecosystems?A.They help birds to catch their food.B.They produce seeds for wild plants.C.They contribute to crop production.D.They bring food to other a

    34、nimals.14.Whats the best title for the passage?A.Monarch Butterflies MigrateB.Butterflies Attract ChildrenC.Fight to Save Monarch ButterfliesD.Monarch Butterflies Are in Danger15.What may be talked about following this passage?A.Why monarch butterflies decline.B.How monarch butterflies can be saved.

    35、C.How monarch butterflies reproduce.D.Why monarch butterflies migrate.阅读七选五Writing a news article is different from writing other articles or informational pieces.1 Knowing how to write a news article can help you exercise your writing skills and convey information clearly and briefly.Gather all you

    36、r facts.Before you write a news article,make a list or outline of all the connected facts and information that need to be included in the article.2 It will also help you write a clean,succinct article.Start with the lead.3 This is one of the most important parts of the piece,so start with the leadin

    37、g statement when you write a news article.Your lead should be one sentence which states the topic of the article.Give all the important details.The next important step in writing news articles is including all the relevant facts and details that relate to your leading statement.4 These details are i

    38、mportant,because they are the key point of the article that fully informs the reader.5 Be sure to double check all the facts in your news article before you contribute it,including names,dates,and contact information or addresses.Writing accurately is the best way to make yourself a suitable news ar

    39、ticle writer.Conclude your article.Make sure your news article is complete and finished by giving it a good concluding sentence.A.Check facts before concluding.B.Follow up main facts with additional information.C.Include the basics of what,where,when,who and why.D.A leading sentence is to grab a rea

    40、ders attention and interest them.E.Unlike other articles,news articles present information in a specific way.F.Avoid any statements or description that could be construed as support or criticism.G.This list helps prevent you leaving out any relevant information about the topic or story.答案:.【语篇导读】这是一

    41、篇应用文。文章介绍了为具有特殊才华的学生而设立的四个奖学金项目。1.C解析 细节理解题。根据Spirit of Giving Scholarship奖学金项目中的“You must submit an essay of between 500 and 750 words on one of the following three topics”可知,想要获得此项目的奖学金,必须提交关于所提供话题的一篇论文。2.C解析 推理判断题。根据题干的要求,Jackson喜欢阅读和写作,推断出文中第三个奖学金项目Atlas Shrugged Essay Contest的作文比赛适合Jackson参加。3.

    42、B解析 细节理解题。根据Coca-Cola Scholars Program Scholarship奖学金项目中的“It is a scholarship awarded to graduating high school seniors”可知,申请者必须是即将毕业的高中生。【语篇导读】本文是记叙文。奥运奖牌是运动员的宝物,人生第一枚奥运奖牌更别具意义。东京奥运女子标枪银牌得主Andrejczyk,没有把奖牌留在身边,而是让它变得更有意义资助一名等待换心脏的波兰小孩。4.C解析 推理判断题。根据第一段的“The Polish javelin thrower missed her chance

    43、at the 2016 Olympic Games by just 2 centimeters.Sidelined by a shoulder injury in 2017,she then learned she had bone cancer.”可知,Maria不太幸运。5.A解析 词义猜测题。根据上文的“Miloszek was born with a serious heart defect”可知,他的病在出生后的前几周没有被发现,所以选A项。6.C解析 细节理解题。根据第五段中的“she would be auctioning off her silver medal to rais

    44、e money for Miloszeks surgery.”可知,她决定拍卖奖牌来为Miloszek筹集手术费用。7.D解析 细节理解题。根据最后一段中的“We were very touched by the extremely beautiful and noble gesture of our Olympian,so we decided to support the fundraiser for Miloszek”可知,公司的人员深受感动。【长难句分析】Days later,a Polish convenience store called Zabka purchased the m

    45、edal for $125,000,which was more than Maria had hoped to get.【分析】a Polish convenience store.purchased.是主句,called Zabka是过去分词短语作定语,which引导的是非限制性定语从句。【译文】几天后,一家名为Zabka的波兰便利店以12.5万美元的价格购买了这枚奖牌,这超出了玛丽亚的期望。【语篇导读】本文是说明文,主要讲述了科学服务的诞生以及作者对于科学的态度。8.D解析 细节理解题。根据第三段可知,对真实和精确的科学的需要导致了科学服务的诞生。9.A解析 主旨大意题。根据第四段的“I

    46、n its first year,Science Service delivered its weekly news reports to newspapers.”和“Then as now,the magazine included all flavors of sciencefrom the atom(原子)to outer space,from agriculture to oceanography,from transportation to nutrition.”以及第五段的“In those early days,much of Science Service focused on

    47、 space and new technologies,filled with various guessing and arguments.”可知,4、5段主要讨论的是科学服务的内容。10.B解析 推理判断题。根据倒数第二段的“It turns out that the past centurys groundbreaking experimental discoveries,revolutionary theoretical revelations and prescient guessing have not removed sciences familiarity with false

    48、 starts,unfortunate missteps and shortsighted prejudices.”可知,作者不喜欢过去的科学。11.D解析 推理判断题。根据最后一段的“And the need to communicate its progress,sensed by Scripps and Ritter a century ago,remains as essential now as then.”可知,作者认为关于科学的可靠消息应该随时都能得到。【语篇导读】这是一篇说明文。帝王蝶对生态系统极为重要,但不幸的是,帝王蝶正处于危险之中。12.A解析 细节理解题。根据第二段中“

    49、.until they reach Mexico,where they overwinter until its time to begin their migration back home in March.”可知,为了在寒冷的天气中生存,帝王蝶要迁往墨西哥。13.C解析 细节理解题。根据第三段中“.making them a significant contributor to crop growth and food production.”可知,帝王蝶有助于作物生产。14.D解析 主旨大意题。根据第二段中“Monarchs are a truly important speciesa

    50、nd theyre in danger.”以及下文讲述其对生态的作用和处于危险的原因可知,本文主要介绍了帝王蝶所处的困境,D项“帝王蝶处于危险之中”符合题意。15.B解析 推理判断题。第三段讲述了帝王蝶处于危险的原因。由此推测,下文应该是讨论如何拯救帝王蝶,所以选B项。【长难句分析】The butterflies spend their time in concentrated areas of forest where they stick to the branches of trees,forming beautiful vast crowds.【分析】The butterflies s

    51、pend.是主句,where引导的是限制性定语从句,forming.是动词-ing形式构成的短语作状语。【译文】蝴蝶在森林的集中区域逗留,在那里它们依附在树枝上,形成美丽的巨大群体。.【语篇导读】本文是说明文。文章主要讲述了如何撰写新闻报道,如:收集事实材料、给出重要的细节等。1.E解析 根据前面的“写新闻报道和写其他的文章不同”可知,下面要谈到它的不同之处,E项符合语境。2.G解析 根据下文的“It will also help you write a clean,succinct article”可知,上文也应提到“help”,G项符合语境。3.D解析 解答该题的关键词语是“the lead”,也就是开头句。D项说明的是开头句的作用,所以符合语境。4.C解析 根据小标题可知,本段谈论的是细节。C项中的“what,where,when,who and why”都是细节。5.A解析 根据下文的“Be sure to double check all the facts.”可知,本段的内容与核实事实细节有关,所以选A项。9

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023届高考外研版英语一轮复习试题(适用于老高考新教材)选择性必修第二册 UNIT 1 阅读理解题组——练速度 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409506.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1