2023年1月上海市春季高考英语仿真试卷(七)Word版附解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023 上海市 春季 高考 英语 仿真 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、2023年1月全国普通高等学校招生统一考试上海春考英语仿真模拟试卷(七)I. Listening Comprehension Section A (第1-10题, 每题1分;第11-20题,每题1.5分;共25分)Section ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations a
2、nd the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. A. $11. B. $6. C. $7. D. $4. 2. A. Buy some glasses. B. Go to her classes. C. Go
3、 to a movie. D. Get a new pair of glasses. 3. A. Hes not hungry.B. He has to finish his work first.C. Typing will take him a whole afternoon. D. He hates missing his lunch4. A. She lost her job because of her laziness.B. She was asked to work longer hours .C. She was warned not to be late for work .
4、D. She was praised for her services.5. A. Russian ballet. B. A new movie. C. A bowling match. D. A football game. 6. A. Drive her to the game. B. Call her a taxi. C.Telephone Lisa. D. Lend his car. 7. A. Boss and secretary. B.General manager and clerk C.Interviewer and interviewee. D. Teacher and st
5、udent. 8. A. Their taste in books is different B. She doesnt like to read. C. The library isnt open late D. She only reads interesting books. 9. A. She went home early.B. She came home later than expected. C. She was badly hurt. D. She went to see Mary10. A. Peter received a large sum of money after
6、 a relative died.B. Peter heard his aunt had a lot of moneyC. Peter earned some money by taking care of a relative .D. Peter was quite grateful to a relativeSection BDirections: In Section B. you will hear two short passages several and one longer conversation, and you will be asked several question
7、s on each of them. The passages and the conversation will be read twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one is the best answer to the question you have heard.Questions 11 through 13 are based on the
8、following passage.11. A. Control blood pressure. B. Aid in muscle movement. C. Help digestion. D. Avoid cold. 12. A.It has five times the amount of vitamins A and C found in an apple.B. It contains much more fat and protein than other fruit. C. It gives people physical,mental and emotional benefits.
9、D. Its skin can produce a great shine on your shoes.13. A. Its appearance will remain the same. B. It will spoil less quickly C. It will go bad more quickly. D. It will never be soft. Questions 14 through 16 are based on the following passage14. A. It was difficult for other cars to pass.B. The dog
10、couldnt follow his car. C. He was driving at too high a speed. D. The dog was likely to be injured.15. A. He required Railton to pay the fine.B. He took Railton to the police stationC.He asked Railton to put the dog into the car. D. He sent him home and charged him.16. A. He had never broken the tra
11、ffic rules.B. He was bitterly punished for his laziness.C. It was his daily routine to walk his dog by car. D. He was too old to run after his dogQuestions 17 through 20 are based on the following conversation.17. A. Name. B. Address. C. Receipt. D. Phone number 18. A. For customs check.C.For conven
12、iences sake.B.For security check.D. For the companys sake.19. A.The time needed for sending the parcel. B. The flight time to New York.C. The parcels destination.D. Parcel collection.20. A. One to two working days.B. At least two working days. C. Two or three working days.D. At least three working d
13、ays.听力答案:1-5. DDBCD 6-10. BCABA 11-13. DCB 14-16.ACB 17-20.CBAA备注:听力文字稿附在文档末尾II. Grammar and Vocabulary (每题1分;共20分)Section ADirections: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank wit
14、h the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.Why Do you Think They Call It Junk?We know that takeaways and highly processed foods are bad for us, but just how bad? Ive recently been involved in a TV programme, The Junk Food Experiment, in _21_ we
15、asked six British celebrities to live on a junk food diet for three weeks. _22_ was so disturbing was just how quickly they became sick, to the point where the series doctor told three of the celebritiesOlympic athlete Tess Sanderson, Made in Chelsea star Hugo Taylor and actress Hayley Tammadon_23_
16、(pull) out._24_ this documentary involved only a small number of subjects, it did point to a wider truth: junk food has a far more dangerous effect on us than most people imagine.The most obvious link is obesity (肥胖). We Brits, lovers_25_ fast food, are the fattest people in Europe. We put away arou
17、nd 22 million takeaway meals a week, and the number of junk food outlets on our high streets _26_ (continue) to increaseup a third since 2010 to more than 52,000while processed foods such as snacks, desserts or ready-to-eat meals now make up more than half the diet of the average adult in Britain.In
18、 a US study, 20 adults of healthy weight were asked to come into a lab and live for two weeks on processed foods, _27_ (follow) by two weeks of healthy, home-cooked meals. The different meals contained roughly the same amounts of fat, sugar, salt and carbs, but volunteers ate 500 more calories a day
19、 when eating processed foods than when eating real food. As a result, they put on _28_ average of 0.77kg on the processed diet, while they lost 1.08kg on the healthy diet.Piling on the bad news, in another recent report a team from Californias Loma Linda University reviewed data from over 240,000 te
20、lephone surveys, and found that consumption of fried takeaway foods and those _29_ (contain) lots of sugar was strongly linked with depression, even when age, education and income _30_ (take) into account.【答案】21. which 22. What 23. to pull 24. Although#Though#While 25. of 26. continues 27. followed
21、28. an 29. containing 30. were taken【解析】【导语】这是一篇说明文,文章主要讲述研究表明,垃圾食品对我们的危害远比大多数人想象的要大。【21题详解】考查定语从句。句意:我最近参加了一个名为“垃圾食品实验”的电视节目,在这个节目中,我们让六位英国名人在三周内吃垃圾食品。分析句子可知,此处是“介词+关系代词”引导的非限制性定语从句,先行词是a TV programme,关系在从句中作宾语,应用关系代词which。故填which。【22题详解】考查主语从句。句意:非常令人不安的是他们很快就生病了,以至于剧中的医生告诉三位名人奥运运动员Tess Sanderson、
22、切尔西制造明星Hugo Taylor和女演员Hayley Tammadon退出。分析句子可知,空处引导主语从句,引导词在从句中作主语,表示“非常令人不安的事情”,应用what引导,首字母大写。故填What。【23题详解】考查动词不定式。句意同上。tell sb to do sth告诉某人做某事,故此处用动词不定式。故填to pull。【24题详解】考查让步状语从句。句意:虽然这部纪录片只涉及了一小部分主题,但它确实指出了一个更广泛的事实:垃圾食品对我们的危害远比大多数人想象的要大。结合句意可知,此处表示“虽然”,用although、though或while引导让步状语从句,首字母应大写。故填A
23、lthough/Though/While。【25题详解】考查介词。句意:我们热爱快餐的英国人是欧洲最胖的人。此处表示“快餐的热爱者”,表示“的”用介词of。故填of。【26题详解】考查时态和主谓一致。句意:我们每周吃掉约2200万份外卖,而商业街上的垃圾食品门店数量自2010年以来持续增加增加了三分之一,达到52,000多家而加工食品,如零食、甜点或即食食品,现在占据了英国成年人平均膳食的一半以上。根据前一个分句时态及语境可知,此处是描述一个一般性事实,应用一般现在时,“the number of+名词”作主语,此处谓语动词用第三人称单数形式。故填continues。【27题详解】考查过去分词
24、。句意:在美国的一项研究中,20名体重正常的成年人被要求进入实验室,在两周内吃加工食品,然后两周内吃健康的家庭烹饪食物。动词follow和逻辑主语foods之间是动宾关系,应用过去分词作状语,故填followed。【28题详解】考查不定冠词。句意:结果,食用加工食品的人平均增重0.77公斤,而食用健康食品的人平均减重1.08公斤。an average of平均有,固定短语。故填an。【29题详解】考查现在分词。句意:更糟糕的是,在最近的另一份报告中,来自加州洛马琳达大学的一个研究小组回顾了24万多份电话调查数据,发现油炸外卖食品和那些含大量糖的食品的消费与抑郁症密切相关,即使把年龄、教育和收入
25、都考虑在内。动词contain和逻辑主语those之间是主谓关系,应用现在分词作定语,故填containing。【30题详解】考查时态、语态和主谓一致。句意同上。分析句子可知,空处是when引导的时间状语从句的谓语部分,结合上文时态及语境可知,此处是描述过去发生的事情,应用一般过去时,且主语age, education and income和动词take之间是被动关系,故此处用一般过去时的被动语态,主语表示复数意义,be动词用were。故填were taken。Section BDirections: Fill in each blank with a proper word chosen f
26、rom the box. Each word can be used only once. Note that there is one word more than you need.A. experiencing B.loss C. respond D. pressing E. determine F. classify G. senses H. strictly I. processing J. distinguish K.upset Theres no doubt that dogs are incredibly perceptive and sensitive beings, wit
27、h the ability to sense emotions and read the facial expressions of humans. The American Kennel Club (AKC) says previous studies have shown dogs combine hearing and sight to _31_ to happy and angry human faces with happy and angry vocalizations (发声).Researchers have found that dogs can _32_ the posit
28、ive sound of laughing from the negative sound of crying. The dogs were found to be more _33_ and stimulated by the negative sounds than positive ones. A 2018 study published in Scientific Report showed that dogs can _34_ human emotions using only their ears. They use the right side of their brain fo
29、r _35_ negative emotions and the left side for positive ones.A 2016 study published in The Royal Societys Biology Letters showed dogs can recognize emotions in humans using information from different _36_, which the study said is an ability that had never previously been observed outside of humans.S
30、peaking to Newsweek, the AKCs chief veterinary officer, Dr. Jerry Klein, explained dogs can certainly become depressed and anxious. There have been reports of dogs _37_ depression and loneliness following the _38_ of an owner or a “fellow member” of their pack, as well as a change from their normal
31、routine, Klein explained.“But whether or not dogs get sad is a little less certain,” Klein told Newsweek. Klein said from a _39_ scientific standpoint, there isnt “strong evidence” that dogs feel what people would _40_ as sadness. “Dogs live more in the moment and dont have the self-consciousness or
32、 the tendency to inwardly ponder like people do.”【答案】31. C 32. J 33. K 34. E 35. I 36. G 37. A 38. B 39 H 40. F【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述狗将听觉和视觉结合在一起,用快乐和愤怒的叫声来回应人类的快乐和愤怒表情。【31题详解】考查动词。句意:美国养犬俱乐部(AKC)表示,先前的研究表明,狗将听觉和视觉结合在一起,用快乐和愤怒的叫声来回应人类的快乐和愤怒表情。分析句子可知,空格处应填动词原形,和前面to构成不定式作目的状语,respond表“回应”,为动词,符合句意。故选
33、C项。【32题详解】考查动词。句意:研究人员发现,狗可以区分笑的积极声音和哭的消极声音。分析句子可知,此空应填谓语动词且用原形, distinguish 表“区分”,为动词,distinguish. from表“区分与”,符合句意。故选J项。【33题详解】考查形容词。句意:研究发现,负面声音比正面声音更让狗感到不安和刺激。分析句子可知,此空应填形容词和后面stimulated为并列关系,upset表“烦躁的”,为形容词,符合句意。故选K项。【34题详解】考查动词。句意:2018年发表在科学报告上的一项研究表明,狗只能用耳朵来判断人类的情绪。分析句子可知,此空应填谓语动词且用原形,determi
34、ne表“判定”,为动词,符合句意。故选E项。【35题详解】考查动词。句意:他们用大脑的右侧处理消极情绪,用左侧处理积极情绪。分析句子可知,介词for后面应用动名词, process表“处理”,为动词,而动名词形式processing在这里作介词后宾语,符合句意。故选I项。【36题详解】考查名词。句意:2016年发表在英国皇家学会生物学快报上的一项研究表明,狗可以利用来自不同感官的信息识别人类的情绪,该研究称,这种能力以前从未在人类之外观察到。分析句子可知,此空应填名词, sense表“感官”,为可数名词,而different后面,应用复数形式senses,符合句意。故选G项。【37题详解】考查
35、动词。句意:克莱恩解释道,有报道称,狗在失去主人或“同伴”后,会感到抑郁和孤独,并改变了正常的生活习惯。分析句子可知,此空应填后置定语,修饰前面名词dogs, experiencing表“经历”,为现在分词结构形式,在这里作定语,符合句意。故选A项。【38题详解】考查名词。句意:克莱恩解释道,有报道称,狗在失去主人或“同伴”后,会感到抑郁和孤独,并改变了正常的生活习惯。分析句子可知,此空应填名词,loss表“损失”,为名词,在这里作宾语,符合句意。故选B项。【39题详解】考查副词。句意:克莱恩说,从严格的科学角度来看,没有“强有力的证据”表明狗会感觉到人们所说的悲伤。分析句子可知,此空应填副词
36、修饰后面形容词scientific ,strictly表“严格地”,为副词,在本句中作状语,符合句意。故选H项。【40题详解】考查动词。句意:克莱恩说,从严格的科学角度来看,没有“强有力的证据”表明狗会感觉到人们所说的悲伤。分析句子可知,此空应填谓语动词且用原形,classify表“将分类”,为动词,符合句意。故选F项。III. Reading Comprehension (41 55题,每题1分;56 70题,每题2分;共45分)Section ADirections: For each blank in the following passage there are four words
37、or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.“Look both ways before you cross the street! Look left, right and left again!” These classic childhood _41_ lessons are passed on from generation to generation. Yet traffic accidents remain one of
38、the most common _42_ of injuries and deaths for children around the world.Past studies have found that youngsters are less good at _43_ road hazards than adults, but Anat Meir, a lecturer in industrial engineering and management at Ben-Gurion University of the Negeve and the Holon Institute of Techn
39、ology in Israel, wanted to pinpoint exactly which behaviors lead to accidents, with the goal of finding ways to _44_ them.To do that without putting anyone in danger, she turned to virtual reality. In 2013 Meir and her colleagues simulated (模拟) 18 streets in Israel and used an eye-tracking device to
40、 study how 46 adults and children (ranging in age from seven to 13) evaluated when it was safe to cross. Children aged seven to nine, they found, exhibited the least _45_ when crossing, typically deciding to step into the virtual road with little or no hesitation, even when their field of vision was
41、 restricted. “We had parents looking on who were like, Wow, I cannot believe my child just crossed there!” Meir says. “It caused them to _46_ their childs road-crossing abilities.” The older children did not perform much _47_, though for different reasons. They often stayed on the curb (路缘) for an i
42、mproper amount of timea(n) _48_ that they are less able to distinguish between safe and hazardous situations than adultsand in interviews did not express an understanding of how _49_ such as car speed and field of vision affect crossing safety._50_ do seem to improve crossing success. In Meirs most
43、recent study, described in Accident Analysis & Prevention, two dozen seven-to nine-year-olds underwent 40 minutes of hazard-detection training. Afterward, Meir and her colleagues _51_ trainees and control kids performances in the virtual road-crossing task. The children who _52_ safety instructions
44、were significantly better at crossing than the control subjectsto the point that their crossing skills were similar to those of adults.Next, Meir and policy makers aim to figure out how to translate these findings into the _53_ world. “These results are important because you cannot find solutions wi
45、thout a(n) _54_ of the problem,” says Joseph Kearney, a professor of computer science at the University of Iowa. “Now its up to people with their feet on the ground to determine how they can develop _55_ programs for children and for parents about good road-crossing habits.”41. A. safetyB. scienceC.
46、 visionD. indication42. A. sourcesB. categoriesC. levelsD. results43. A. encounteringB. identifyingC. presentingD. recalling44. A. performB. ignoreC. correctD. define45. A. cautionB. interestC. emotionD. relief46. A. recordB. recoverC. reinventD. reassess47. A. worseB. betterC. more quicklyD. more s
47、lowly48. A. decisionB. indicationC. predictionD. instruction49. A. examplesB. ideasC. factorsD. insights50. A. MotivationsB. ObservationsC. ProhibitionsD. Interventions51. A. combinedB. restrictedC. comparedD. separated52. A. designedB. revealedC. emphasizedD. received53. A. outsideB. oldC. realD. m
48、odern54. A. featureB. tacklingC. intensityD. understanding55. A. testingB. learningC. trainingD. planning【答案】41. A 42. A 43. B 44. C 45. A 46. D 47. B 48. B 49. C 50. D 51. C 52. D 53. C 54. D 55. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了以色列本-古里安大学和霍伦理工学院的工业工程与管理讲师阿纳特梅尔一项关于儿童过马路的一项研究。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:这些经典的儿童安全课程代代
49、相传。A. safety安全;B. science科学;C. vision视野;D. indication暗示。根据上文“Look both ways before you cross the street! Look left, right and left again!(过马路前看看两边!向左看,向右看,再向左看!)”可知,这些都是对儿童安全方面的一些教育,所以此处用safety表示“安全”课程,符合语境。故选A项。【42题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,交通事故仍然是世界各地儿童伤亡最常见的原因之一。A. sources来源、原因;B. categories分类;C. levels水
50、平;D. results结果。分析句意再根据空格后的of injuries and deaths可知,此处用sources表示伤亡的“原因”符合语境。故选A项。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:过去的研究发现,年轻人识别道路危险的能力不如成年人,但以色列本-古里安大学和霍伦理工学院的工业工程与管理讲师阿纳特梅尔想要精确查明哪些行为会导致事故,并找到纠正这些行为的方法。A. encountering遭遇;B. identifying识别;C. presenting呈现;D. recalling回想起。分析句意再根据空格后的road hazards可知,此处用identifying表示“识别”
51、道路危险,符合语境。故选B项。【44题详解】考查动词词义辨析。句意:同上。A. perform表现;B. ignore忽视;C. correct纠正;D. define下定义。根据上文“wanted to pinpoint exactly which behaviors lead to accidents(想要精确定位哪些行为会导致事故)”可知,此处用correct表示找到“纠正”这些行为的方法,符合语境。故选C项。【45题详解】考查名词词义辨析。句意:他们发现,7到9岁的儿童在过马路时最不谨慎,通常会毫不犹豫地决定跨入虚拟道路,即使他们的视野受到限制。A. caution谨慎;B. inte
52、rest兴趣;C. emotion情感;D. relief宽慰。根据下文“typically deciding to step into the virtual road with little or no hesitation(通常情况下,他们会毫不犹豫地踏上虚拟道路)”可知,儿童在过马路的时候是不够谨慎的,所以此处用caution与前面的least搭配,表示“最不谨慎”符合语境。故选A项。【46题详解】考查动词词义辨析。句意:这促使他们重新评估孩子的过马路能力。A. record记录;B. recover恢复;C. reinvent重新创造;D. reassess重新评估。根据上文“Wow
53、, I cannot believe my child just crossed there!(哇,我不敢相信我的孩子刚刚穿过那里!)”可知,父母是对孩子穿过马路感到惊讶的,所以此处用reassess表示“重新评估”孩子过马路的能力,符合语境。故选D项。【47题详解】考查副词词义辨析。句意:大一点的孩子表现得并不好,尽管原因不同。A. worse更糟糕;B. better更好;C. more quickly更迅速;D. more slowly更缓慢。根据下文“They often stayed on the curb (路缘) for an improper amount of time(他们
54、经常在路沿上停留的时间不适当)”可知,此处用better与前面的not连用表示大一点孩子表现“不太好”符合语境。故选B项。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:他们经常在路沿上停留的时间不适当这表明他们比成年人更不能区分安全和危险的情况在采访中,他们对车速和视野等因素如何影响过马路安全表示不理解。A. decision决定;B. indication表明、暗示;C. prediction预测;D. instruction指导。根据下文“they are less able to distinguish between safe and hazardous situations than adu
55、lts(他们在区分安全和危险情况方面的能力不如成年人)”可知,这种情况是一种暗示,所以此处用indication表示“表明、暗示”符合语境。故选B项。【49题详解】考查名词词义辨析。句意:同上。A. examples例子;B. ideas想法;C. factors因素;D. insights洞察力。根据下文“such as car speed and field of vision affect crossing safety(如车速和视野等影响过马路安全)”可知,此处说得是一些影响过马路安全的一些因素,所以用factors表示“因素”符合语境。故选C项。【50题详解】考查名词词义辨析。句意:
56、干预似乎确实提高了跨越的成功率。A. Motivations动机;B. Observations观察;C. Prohibitions禁止;D. Interventions干预。根据下文“two dozen seven-to nine-year-olds underwent 40 minutes of hazard-detection training(24名7到9岁的儿童接受了40分钟的危险探测训练)”可知,这些训练属于干预活动,所以此处用Interventions表示“干预”提高了跨越的成功率,符合语境。故选D项。【51题详解】考查动词词义辨析。句意:之后,梅尔和她的同事比较了训练生和控制生
57、在虚拟过马路任务中的表现。A. combined结合;B. restricted限制;C. compared比较;D. separated分开。根据下文的“trainees and control kids performances(训练生和控制生的表现)”可知,此处用compared表示“比较”两者的表现,符合语境。故选C项。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:接受安全指导的儿童在过马路方面明显优于对照组在某种程度上,他们的过马路技巧与成年人相似。A. designed设计;B. revealed透露;C. emphasized强调;D. received收到、接受。分析句意再根据空格后的
58、safety instructions可知,此处用received表示“接受”安全指导的儿童,符合语境。故选D项。【53题详解】考查形容词词义辨析。句意:接下来,梅尔和政策制定者的目标是弄清楚如何将这些发现转化为现实世界。A. outside外面的;B. old旧的、古老的;C. real现实的;D. modern现代的。分析句意再根据空格前的translate可知,此处用real表示把这些研究转化应用到“现实”世界中,符合语境故选C项。【54题详解】考查名词词义辨析。句意:这些结果很重要,因为如果不了解问题,就无法找到解决方案。A. feature特点;B. tackling处理;C. in
59、tensity强度;D. understanding理解。分析句意再根据空格后的problem可知,此处用understanding表示对问题的“理解”符合语境。故选D项。【55题详解】考查形容词词义辨析。句意:现在,该由那些脚踏实地的人来决定如何为孩子和父母制定有关良好过马路习惯的培训项目了。A. testing在测试的;B. learning学习的;C. training培训的;D. planning计划的。根据下文“good road-crossing habits(良好的过马路习惯)”可知,此处用training表示制定关于这一习惯的“培训”项目,符合语境。故选C项。Section B
60、Directions: Read the following three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)Margo and I were
61、nine. Our parents were friends, so we would sometimes play together, biking past the tree-lined streets to Jefferson Park, the leisure spot of our neighborhood.I always got nervous whenever Margo was about to show up. It could be that she was both cool and gorgeous with the pink T-shirt featuring a
62、green dragon breathing a fire of orange glitter. Or it could be the way she biked, standing up, her arms locked as she leaned above the handle bars.At the time, I fancied myself an inventor and I told Margo about an idea I had for an invention called the Ringolator, a gigantic cannon that would shoo
63、t big, colored rocks into a very low orbit, giving Earth the same rings that Saturn (土星) has. Margo just beamed brightly, shaking her head.Id been in the park so many times before that it was mapped in my mind, so we were only a few steps inside when I began to sense that the world was out of order.
64、“Look! There.” Margo said quietly, calmly.She was pointing. And then I realized what was different.There was a live oak a few feet ahead. Thick and ancient-looking. That was not new. The playground on our right. Not new either. But now, a guy wearing a gray suit, leaning against the trunk of the oak
65、 tree, not moving. That was new. He kept his mouth open in a way that mouth generally shouldnt be.“Hes drunk,” I said, “and dangerously drunk.”I took two small steps backward. Maybe he was a zombie. I knew zombies werent real, but he surely looked like one. And if I made any sudden movements, he mig
66、ht wake up and attack.As I took those two steps back, Margo took two equally small and quiet steps forward. “His eyes are open,” she said.“We gotta go home,” I said.She took another two steps. This time she was close enough and she reached out to touch his foot.“Hes gone,” Margo said, as if I couldn
67、t tell.(From “Paper Towns” by John Green with major adaption)56. Why the author “always got nervous whenever Margo was about to show up”?A. He was afraid that Margo might give him a lesson physically.B. He felt that Margos way of riding a bike could put them both in danger.C. He had admiration for t
68、he cool and gorgeous appearance and action of Margo.D. He didnt like the horrifying green dragon breathing a fire of orange glitter.57. How does Margo feel about the authors invention of a “Ringolator”?A. It was a brilliant idea that may change the world.B. It sounded silly yet amusing, so she showe
69、d her kindness.C. It called for experiment in the Jefferson Park.D. It gave out beams of light and was bright.58. What happened to the man most probably?A. He was playing hide and seek.B. He was a new comer to the park.C. He was already dead when found.D. He was becoming a zombie59. What can best de
70、scribe Margo?A. Gorgeous and timid.B. Innocent and cute.C. Bright and imaginative.D. Calm and brave.【答案】56. C 57. B 58. C 59. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了玛戈和作者一次在杰斐逊公园的经历。【56题详解】推理判断题。根据第二段“I always got nervous whenever Margo was about to show up. It could be that she was both cool and gorgeous with th
71、e pink T-shirt featuring a green dragon breathing a fire of orange glitter. Or it could be the way she biked, standing up, her arms locked as she leaned above the handle bars.(每当玛戈要出现时,我总是很紧张。可能是因为她穿了一件粉色T恤,上面印着一条喷着橙色闪光的绿龙,看起来既酷又漂亮。也可能是她骑车的方式,站着,双臂锁住,靠在车把上)”可推知,每当玛戈要出现的时候,作者总是很紧张,因为他很欣赏玛戈冷静、华丽的外表和动作
72、。故选C项。【57题详解】推理判断题。根据第三段“At the time, I fancied myself an inventor and I told Margo about an idea I had for an invention called the Ringolator, a gigantic cannon that would shoot big, colored rocks into a very low orbit, giving Earth the same rings that Saturn has. Margo just beamed brightly, shakin
73、g her head.(那时,我幻想自己是一个发明家,我告诉玛戈我有一个发明的想法,叫做Ringolator,一个巨大的大炮,可以把巨大的彩色岩石发射到非常低的轨道上,给地球带来和土星一样的光环。玛戈只是灿烂地微笑着,摇着头)”可推知,玛戈认为作者发明“Ringolator”的想法听起来很傻,但很有趣,所以她表现出了她的善意。故选B项。【58题详解】细节理解题。根据最后一段“Hes gone,” Margo said, as if I couldnt tell.(“他死了,”玛戈说,好像我看不出来似的)”可知,那个人被发现时已经死了。故选C项。【59题详解】推理判断题。根据第十段“As I t
74、ook those two steps back, Margo took two equally small and quiet steps forward. “His eyes are open,” she said.(当我往后退两步时,玛戈也悄悄地向前迈了两小步。“他的眼睛是睁着的,”她说)”以及倒数第二段“She took another two steps. This time she was close enough and she reached out to touch his foot.(她又走了两步。这次她离他够近了,伸手去摸他的脚)”可推断出,在遇到未知的时候,玛戈能冷静的
75、上去探索,并且大胆的去触碰。由此推知,她是冷静而又勇敢的。故选D项。(B)Frequently Asked Questions for Yellowstone National ParkHow much is the entrance fee?$35 - Private, non-commercial vehicle; $30 - Motorcycle or snowmobile (winter)$20 - Visitors 16 and older entering by foot bike, ski, etc. * This fee provides the visitor with a
76、7-day entrance permit for both Yellowstone and Grand Teton National Parks. Where should we stay?Your decision may depend on how much time you have and what you want to see the most. If you plan on visiting Yellowstone National Park for only a few days and want to experience some of the main attracti
77、ons then West Yellowstone would be a good base. From there, it is a short drive to the geyser basins, Old Faithful and the Grand Canyon. If you want to have the full park experience then perhaps lodging at Old Faithful would be a good choice. If you want to view the most wildlife, then we suggest th
78、e Northeast Entrance. The South Entrance is a great option if you have more time and want to visit Grand Teton National Park; however it is a longer drive to the heart of Yellowstone if you base out of Jackson. The North Entrance is park headquarters and has the most historic information on the park
79、. When is the best time to visit the park?This depends on what your interests are. Spring has abundant wildlife, roaring waterfalls and wild weather. Summer has it all including the most crowds, so youd better get out early and eat your breakfast on the road! Fall is a special time of year. Everythi
80、ng seems to be diminishing including the crowds. Winter is a time of being a bit of social isolation. In years past it was more “economical” to visit most of the park. Now it is more restricted unless you can afford a snow-coach or guided snowmobile tour. Can I get Cell and Wi-Fi?Free public Wi-Fi i
81、s available at Al-bright Visitor Center and at some park lodges for registered guests. Cell service is extremely limited, with reception only available in or near major developed areas. In summer, service is often maxed out in these areas. Yet, it is sad to see the latest generation fade away from n
82、ormal everyday activities and conversation. Get out, look around, admire the wonders. Therere plenty of natural and human distractions around every corner. The last thing we want to do is divert visitors from Yellowstones wonders especially while driving. 60. How much is the entrance fee in total if
83、 Jeffery makes a self-driving trip to Yellowstone with his father and his 16-year-old daughter during the winter vacation?A. $105B. $55C. $35D. $5061. The underlined sentence implies that _.A. visiting Yellowstone in winter is preferred by most local peopleB. most of the park was restricted to visit
84、ors in winter in the past.C. nowadays most people choose to tour the park on a snow-coach in winter.D. winter used to be a better time to visit the park in terms of expenses62. It can be inferred from the passage that _.A. the entrance ticket applies to Yellowstone onlyB. Old Faithful provides a ful
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
