高考英语 备考之百题精炼系列08(教师版).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考英语 备考之百题精炼系列08教师版 高考 英语 备考 精炼 系列 08 教师版
- 资源描述:
-
1、2011届高考备考百题精炼系列专题八 阅读理解A(山东省济南市2011届高三教学质量调研一)“Our aim is to take our art to the world and make people understand what it is to move,” said David Belle, the founder of parkour(跑酷).Do you love running? It is a good exercise, yet many people find it boring. But what if making your morning jog a creati
2、ve one? Like jumping from walls and over gaps, and ground rolls? Just like the James Bond in the movie Casino Royale? Bond jumps down from a roof to a windowsill and then runs several blocks over obstacles on the way. It is just because of Bonds wonderful performances that the sport has become popul
3、ar worldwide. Yes, thats parkour, an extreme street sport aimed at moving from one point to another as quickly as possible, getting over all the obstacles in the path using only the abilities of the human body. Parkour is considered an extreme sport. As its participants dash around a city, they may
4、jump over fences, run up walls and even move from rooftop to rooftop. Parkour can be just as exciting and charming as it sounds, but its participants see parkour much more than that.Overcoming all the obstacles on the course and in life is part of the philosophy(理念) behind parkour. This is the same
5、as life. You must determine your destination, go straight, jump over all the barriers as if in parkour and never fall back from them in your life, to reach the destination successfully. A parkour lover said, “I love parkour because its philosophy has become my life, my way to do everything.”other ph
6、ilosophy weve learnt from parkour is freedom. It can be done by anyone, at any time, anywhere in the world. It is a kind of expression of trust in yourself that you earn energy and confidence. 61. Parkour has become popular throughout the world because of .A. its founder, David BelleB. the film, Cas
7、ino RoyaleC. its risks and tricksD. the varieties of participants62. The underlined word “obstacles” in Paragraph 2 is closest in meaning to “ ”.A. streetsB. objectsC. barriersD. roofs【答案】C【解析】本题考查对词的理解能力。Obstacles意思为“障碍物” 分析个选项的含义如下A. streets意为“街道” B. objects“物体;对象;目标;”C. barriers意为“栅栏;障碍物;”D. roof
8、s意为“房顶”。由此不难看出与“obstacles”意思最接近的为C. barriers,故选C。63. Which of the following is true of parkour?A. It challenges human abilities.B. It is a good but boring sport.C. It needs special training.D. It is a team sport.64. As its participants move around a city, .A. they can ask for helpB. they may choose
9、to escapeC. they should run to extremesD. they must learn to survive【答案】C【解析】本题考查对文中句子的理解。从第三段中的Parkour is considered an extreme sport. As its participants dash around a city, they may jump over fences, run up walls and even move from rooftop to rooftop.容易找到最佳答案为C项“他们应该跑到极限为止”。65. Which of the follo
10、wing is the philosophy of parkour?A. Sports and extremes.B. Excitement and popularity.C. Dreams and success.D. Determination and freedom.【答案】D【解析】本题考查对细节性信息的帅选和概括的能力。从文章的第三段的Overcoming all the obstacles on the course and in life is part of the philosophy(理念) behind parkour. This is the same as life.
11、 You must determine your destination,和第四段的首句other philosophy weve learnt from parkour is freedom.我们概括为跑酷的理念精髓为:决心和自由。故选D项。B(重庆一中2011届高三月考一)If teens could reduce the salt they take in every day by 3,000 milligrams (mg), they would cut their risk of heart disease and stroke(中风) greatly in adulthood, r
12、esearchers say. Based on the results of a computer modeling analysis, researchers found that a 3,000 mg reduction in sodium(钠) by teenagers could reduce hypertension by 30 percent to 43 percent when they become adults. Hypertension, or high blood pressure, is a common condition that may have no symp
13、toms for years, but can eventually cause serious health conditions, including heart attack and stroke. Other benefits over time as teens hit 50 years of age include a 7-12 percent reduction in coronary heart disease(冠心病), an 8-14 percent reduction in heart attacks, and a 5-8 percent reduction in str
14、oke. Fast food typically contains too much sodium. One bag of Nacho Cheese Doritos has 310 milligrams. Pizza is one of the biggest problems for teens when it comes to sodium, according to data from the National Center for Health Statistics. “The additional benefit of lower salt intake early is that
15、we can hopefully change the expectations of how food should taste, ideally to something slightly less salty,” says Dr. Kirsten Bibbins-Domingo, the lead author of the study and associate professor of medicine at the University of California, San Francisco. “Most of the salt we eat is not from our sa
16、lt shaker(盐瓶), but salt that is already added in food that we eat.” she added.64Which is a benefit of a low sodium diet according to the text? ANo risk of heart disease. BSmaller chance of stroke. CLow blood pressure. DSlightly more heart attacks.【答案】B【解析】本题考查对细节性信息的帅选能力。通过文章首句If teens could reduce
17、the salt they take in every day by 3,000 milligrams (mg), they would cut their risk of heart disease and stroke(中风) greatly in adulthood, researchers say.及常识食盐中含纳,我们判断出:根据这篇文章我们知道了食含纳低的事物的好处是能够减少中风的机会。65According to the text, 3,000 mg less salt intake daily will reduce hypertension by _ in adulthood
18、. A7%-12% B8%-14% C30%-43% D5%-8%【答案】C【解析】本题考查对细节性信息的帅选能力。从文中第一段的Based on the results of a computer modeling analysis, researchers found that a 3,000 mg reduction in sodium(钠) by teenagers could reduce hypertension by 30 percent to 43 percent when they become adults.我们很容易选出正确答案为C项。66What does Dr Kir
19、sten Bibbins-Domingo mean in the last two paragraphs? AA lower sodium diet can get teenagers used to less salty food. BA good eating habit can help teens have less junk food. CTeens should avoid pizzas and other salty foods. DWe can add more salt from our salt shaker to the food.67Which of the follo
20、wing can be the best title for the text? ATeens Cutting Salt for Healthier Adulthood BDiet and Health CSodium Brings Health Concerns DA Cause of Hypertension【答案】A【解析】本题考查概括文章主题的能力。文章一直谈论“少年时少食盐,成年后才能减少疾病,更加健康”的话题。所以A项少时少吃盐,成年更健康为正确答案。C(唐山一中2011届高三仿真试题一)Cultural differences in business entertaining i
21、nclude problems such as whom one entertains and where and how one entertains. In countries where status is important, it is not advisable to invite people of different statuses to the same dinner party. Americans will often invite people to their homes. However, in some societies the home is conside
22、red too personal, unworthy, or too small to serve as a proper place for business entertaining. In some countries there is a “help yourself” method of entertaining done in the home. This method does not work well when entertaining people whose culture teaches them to wait to be asked three times befo
23、re accepting an offer of food. For example, a Chinese guest went hungry all the evening without eating though he was quite hungry because he was too shy to take food after only being asked to do so once. In another case, an American woman executive(负责人) was being entertained in London. After having
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
