2020年1月浙江省普通高中学业水平考试英语模拟试卷B WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020年1月浙江省普通高中学业水平考试英语模拟试卷B WORD版含答案 2020 浙江省 普通高中 学业 水平 考试 英语 模拟 试卷 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、浙江省2020年1月普通高中学业水平考试英语仿真模拟试题B 解析版第一部分 听力(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AWhen Apple cut its expectation benefit for the last quarter of 2018 because of slow sales of iPhones, markets were shocked. The companys share price, which had been sl
2、iding for months, fell by a further 10% on January 3rd, the day after the news came out. Apples suppliers shares were also hit. But Apples pain is humans gain. The fact that these magical devices are now so popular is something to be celebrated.Nearly 4bn of the 5.5bn adults on the planet now have o
3、ne smartphone. They connect billions of people to the internets huge amount of information and services. Phones make markets more efficient and inspire growth. Yes, they can be used for wasting time and spreading disinformation. But the good far outweighs the bad. They might be the most effective to
4、ol of development in existence.Actually this slowdown is the result of market saturation (饱和). After a decade of rapid taking-in, there is much less opportunity to sell handsets to first-time buyers as so few of them are left. And replacement cycles are becoming longer as new models offer only insig
5、nificant improvements. For all but the craziest fans, the slowing pace of upgrades comes as a welcome relief.Does that mean innovation (创新) is slowing? No. The latest phones contain amazingly clever technology such as 3D face-scanners and cameras assisted by artificial intelligence. Moreover, smartp
6、hones also provide a foundation for extra innovations, like mobile payments and video streaming, and for future ones, such as controlling “smart” home equipment or robotaxis.As computers become smaller, still more personal and closer to peoples bodies, many scientists believe that wearable devices w
7、ill be the next big thing. Even so, finding another product with the range of the smartphone is a tall order. The recent slowing of smartphone sales is bad news for the industry, obviously. But for the rest of humans it is a welcome sign that a transformative technology has become almost universal.2
8、1. The writer considers the slowdown of smartphone sales good news because _.A. it can make market more efficientB. it slows crazy fans pace of upgradesC. it means less disinformation will spreadD. it indicates the popularity of smartphones22. We can infer from the text that _.A. wearable devices wi
9、ll take the place of smartphones very soonB. in the future people might take a smartphone-controlled robotaxiC. Apples suppliers shares hit a record high after the news came outD. Apples share prices are likely to go on sliding in the next decade23. What is the best title for the text?A. A Brand New
10、 Age for HumansB. Smartphone, a Good Tool or a Bad Tool?C. New Technology in SmartphonesD. Bad News for Apple, Good News for Humans【语篇解读】这是一篇说明文。苹果公司因iPhone销量缓慢而降低2018年第四季度的预期收益,遭受巨大损失。但苹果公司的痛苦是人类的收获。这表明一项变革性技术已经几乎普及。21.D 【解析】细节理解题。根据第一段中的“When Apple cut its expectation benefit for the last quarter
11、of 2018 because of slow sales of iPhones, markets were shockedBut Apples pain is humans gain. The fact that these magical devices are now so popular is something to be celebrated.”可知,苹果公司因iPhone销量缓慢而降低2018年第四季度的预期收益。但苹果公司的痛苦是人类的收获。这些神奇的装置(即智能手机)现在如此流行,这(智能手机销量下降)是值得庆祝的。由此可知,作者之所以认为智能手机销量下降是件好事,那是因为这
12、种现象恰恰表明了智能手机已经非常普及,人们购买更换手机的速度不那么快了。D选项正确。22.B 【解析】推理判断题。根据倒数第二段中的“Moreover, smartphones also provide a foundation for extra innovations, like mobile payments and video streaming, and for future ones, such as controlling “smart” home equipment or robotaxis.”可知,此外,智能手机还为移动支付和视频流等额外创新提供了基础,也为未来的创新提供了基
13、础,比如控制“智能”家用设备或机器人出租车。由此可以推知,未来智能手机可能能够控制机器人出租车,那么,人类未来可能能够乘坐由智能手机控制的机器人出租车。故B选项正确。23.D 【解析】主旨大意题。这篇文章实际上是一篇新闻报道类文章。该类文章第一段就是中心段。概括第一段可知,苹果公司因iPhone销量缓慢而降低2018年第四季度的预期收益,遭受巨大损失。但苹果公司的痛苦是人类的收获。下文分析了产生这种现象的原因。文章最后仍然强调了这一点:The recent slowing of smartphone sales is bad news for the industry, obviously.
14、But for the rest of humans it is a welcome sign that a transformative technology has become almost universal.(显然,最近智能手机销量放缓对该行业来说是个坏消息。但对其他人来说,这是一个可喜的信号,表明一项变革性技术已经几乎普及。)。故综合上述陈述,文章标题应该为D选项:苹果公司的坏消息,人类的好消息。故D选项切题。BIf 62 is the number in red on the top of your math test, for most of us, its a total d
15、isaster. Your entire week is ruined, and 62 is what races through your head for the rest of the day. If 9 is the number of likes on that cute photo you posted the other day, many will feel rather disappointed.Our lives have become a constant system of ranks, assessments, and numbers. The days of pas
16、sing judgment on others based on personality are gone, and now we judge based on how good a persons numbers are. We compare ourselves to the numbers of others, such as how low another persons weight is how high their paycheck. Self-worth is no longer based on quality of character, but quantity of nu
17、mbers.In todays social media consumed society, it has never been easier for people to broadcast their numbers to the world. A simple click of a button can take you to a page where you can observe the number of friends or followers a person has. Teenagers have taken on this mentality that if you dont
18、 have a certain number of followers, then you arent “cool”. Many feel they are not important if very few people are witnessing their status updates. This state of mind is harmful and not at all accurate. Twitter and Facebook can let the world witness your updates, but they will never let anyone see
19、who you really are. In the end. self-worth should be based on what you think of yourself, not what the world thinks of you.So next time you receive a failing grade or you lose a follower, remember that these things cannot and should not define(定义)you. You are not your numbers. You are a person-a3-D
20、living and breathing person with ideas and creativity and love that the rigidity of numbers cannot represent. You are the things you love and the things you laugh at and the way you treat others.24. How does the author sound in Paragraph 2?A. Regretful.B. Conservative.C. Doubtful.D. Friendly.25. Acc
21、ording to the passage, teenagers believe it cool to .A. display their status updatesB. post their daily doings onlineC. win recognition on social mediaD. define their self-worth themselves26. What can be a suitable title for the text?A. Numbers make What You AreB. You Are More Than a NumberC. Its Yo
22、ur Number That MattersD. Lets Stop Sharing Our Numbers【语篇解读】这是一篇议论文。文章揭示了一种社会现象:现在,人们的自我价值不再是以品质为基础,而是以数字为基础。人们往往根据数字去评判自己或别人。作者在文中通过论述得出结论:不能也不应该让数字定义一个人。人不是数字,人有呼吸,有生命力,有创造力,有爱。24.A 【解析】推理判断题。根据第二段的叙述可知:我们的生活已经成为一个由等级,评估和数字构成的系统。现在我们往往根据数字来判断一个人。自我价值不再是以品质为基础的,而是以数字为基础。很显然,根据这一段的叙述可知,以数字来评判人显然是不合适
23、的。由此可以推知,作者对于评判人的标准的变化感到遗憾。故A选项正确。25.C 【解析】推理判断题。根据第三段中的“Teenagers have taken on this mentality that if you dont have a certain number of followers, then you arent“cool”. Many feel they are not important if very few people are witnessing their status updates.”可知,很多青少年认为如果他们没有一定数量的“追随者”,他们就不够“酷”。他们认为
24、,如果几乎没有人看他们(在社交网络上)的状态更新,他们就不重要。由此可以推知,在青少年看来,当他们在社交网络上得到很多人的关注时,他们才会感觉很“酷”。故C选项正确。26.B 【解析】主旨大意题。作者在前两段中提到一种社会现象:现在,人们的自我价值不再是以品质为基础,而是以数字为基础。人们往往根据数字去评判自己或别人。在第三段中的,作者明确提出:自我价值应该基于你对自己的看法,而不是世人对你的看法。最后一段中,作者提出:不能也不应该让数字定义一个人。人不是数字,人有呼吸,有生命力,有创造力,有爱。总之一句话:你不只是一个数字。故B选项适合作文章标题。CIt was a cold and wet
25、 night. I had just left a local club to travel home when I lost control of my car. I crashed into a car, then hit a tree. The force was so great that it shunted(使移开) the parked car several meters forwards. I was knocked out cold. Worse still, I had no idea that a fire had started under the bonnet(引擎
26、盖)of my car. It then set the tree on fire.Driving in the car behind me was a young man, who I later found out was called Jared. He saw the accident occur, and stopped to help me out of the burning car. He put his own life in danger when he got into the back seat to try to undo my seat belt. This was
27、nt easy because Id hit the car on my drivers side and my seat belt was squeezed into the console(操纵台).With my seat belt undone, Jared then hit open the drivers window to drag me out as I had still not regained consciousness. He bravely did this while my car and the tree were burning. Woken by the cr
28、ash, the homeowners came out to investigate. Jared told them to ring emergency services. I was rushed to the Royal Adelaide Hospital in a serious condition. I eventually woke up a day later.I owe my life to Jared and I consider him a friend due to the special bond. Jared says that although the event
29、s of that night initially shocked him, he never once hesitated to help. In addition, he doesnt believe that he did anything special.27.What happened to the author in the crash?A. He was knocked out of his car.B. He was knocked unconscious.C. He felt cold because of bleeding.D. He climbed on the tree
30、 to escape fire.28.Why did Jared get into the back seat?A. To unfasten the authors seat belt.B. To get the author out of the car.C. To help the author drive the car safely.D. To put out the burning fire in the car.29.What is the special bond for the author?A. Jareds noble character.B. The motivation
31、 for Jareds behavior.C. Jareds dragging him to safety.D. His making friends with Jared.30.Which is the best title for the passage?A.A narrow escape from deathB.A courageous crash rescueC. Jared, my best friendD.A frightening car fire【文章大意】本文是记叙文。作者遭遇车祸,失去了知觉。在汽车起火的危急时刻,年轻的Jared不顾自身安危,勇敢地对作者施以援救之手,最终
32、挽救了作者的生命。27.B 【解析】考查推理判断。根据第一段中的The force was so great that.I was knocked out cold可知,作者被撞昏了,knock sb.out cold意为把某人撞得不省人事。第三段中的I had still not regained consciousness亦是提示。故选B。28.A 【解析】考查细节理解。根据第二段中的when he got into the back seat to try to undo my seat belt可知,Jared进入后座的目的是解开作者的安全带,故选A。29.C 【解析】考查推理判断。根
33、据最后一段中的I consider him a friend due to the special bond可知,因为这种特殊的纽带,作者认为Jared是他的朋友。再结合上文可知,the special bond指的就是Jared把作者从着火的汽车里拖到安全之处,故选C。30.B 【解析】考查主旨要义。根据全文内容可知,本文主要讲述了作者遭遇车祸时,Jared不顾自身安危勇敢出手相救的故事,故B项一次勇敢的撞车救援最适合当标题。第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Actions speak louder t
34、han words. A smile says, “I like you. You make me happy.”Thats why dogs make such a hit. They are so glad to see us that they almost jump out of their skins. 31_ A babys smile has the same effect. Have you ever been in a doctors waiting room and looked around at all the sad faces waiting impatiently
35、 to be seen? There were six or seven patients waiting when a young woman came in with a nine-month-old baby. She sat down next to a gentleman who was more than a little impatient about the long wait for service. The baby just looked up at him with that great big smile that is so characteristic of ba
36、bies. 32 Soon he struck up a conversation with the woman about her baby and his grand-children and then the entire reception room joined in, and the boredom and tension were changed into a pleasant and enjoyable experience. 33 Telephone companies throughout the U.S have a program called “phone power
37、 which is offered to employees who use the telephone for selling their Services or products. In this program they suggest that you smile when talking on the phone. Your “smile” comes through in your voice.You dont feel like smiling? 34 If you are lone, force yourself to whistle or hum a tune or sing
38、. Act as if you were already happy, and that will tend to make you happy.Your smile is a messenger of your goodwill. 35 To someone who has seen a dozen people frown or turn their faces away, your smile is like the sun breaking through the clouds. Especially when that someone is under pressure from h
39、is bosses. his customers, his teachers or parents or children, a smile can help him realize that all is not hopeless-that there is joy in the world.A. He smiled back at the baby.B. Well, force yourself to smile.C. Smile gets much easier with practice.D. So, naturally, we are glad to see them.E. Your
40、 smile brightens the lives of all who see it.F. The effect of a smile is powerful, even when it is unseen.G. We should give others a real smile, a smile that comes from within.【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了微笑的巨大力量。31.D 【解析】上一句提到:狗看到我们如此高兴以至于它们欣喜若狂。那么,该空承接上文,应该提到我们的反应,故D选项切题:所以很自然地,我们看到它们(狗狗)很高兴。32.A 【解析】前一句提到:
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
