高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套(74) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套74 WORD版含解析 高考 英语 一轮 复习 人教版 新课 单元 精品 阶段 测试 精选 八十 74 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套本卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。共150分。时间:120分钟。第卷(选择题共115分)第一部分:听力(共两节,满分30分)略第二部分:基础知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21(2011南通一调) Below the topsoil of the earth is the subsoil,_layer that contains stones mixed with a small amount of_organic
2、matter.A. a; theB. the; theC. 不填; 不填 D. a; 不填答案:D考查冠词。句意:第一空表示“一层”,所以用不定冠词;第二空organic matter表示“有机物”,是专有名词,因此不加冠词。22(2011江西省十所重点中学联考)_blood if you can and many lives will be saved.AGiving BGive CGiven DTo give答案:B考查句式。句意:如果可能的话,你献血就会挽救很多人的生命。此处考查“祈使句and陈述句”句式。23(2011合肥质检)Everyone should learn somethi
3、ng about first aid, because every second_in an emergency.A. urges B. costsC. needs D. counts答案:D考查动词。句意:每个人都应该学一点急救知识,因为紧急情况下,每一秒钟都很重要。count“有重要意义,有价值”;urge“敦促”;cost“花费”;need“需要”。24(2011巢湖一检)Your letter will get_attention! They know youre expecting the answer.A. careful B. common C. instant D. gener
4、al答案:C考查形容词。句意:你的信会立即得到回应的。他们知道你盼着回信。由后面的“他们知道你盼着回信”可知,选表示时间的instant“立即的,立刻的”。25(2011银川一中月考) When can I use your computer?Never!_should you touch it.A. At no time B. In no timeC. At any time D. At one time答案:A考查介词短语。四个选项意思分别如下:绝不、在任何时候都不;立刻、很快、马上;在任何时候;曾经、一度。再结合所学知识:否定副词置于句首,句子需要半倒装,例如:At no time sh
5、ould you give up studying. 在任何时候你都不应放弃读书。故此选择:at no time。26(2011龙岩质检)How do you like the set of popular science books?Wonderful! It_many problems we are interested in exploring.A. refers B. consultsC. coversD. writes答案:C考查动词。句意:“你觉得这套流行的科学方面的书怎么样?”“很好!它涉及了我们感兴趣的很多问题。”cover“包括,涉及”符合句意。27(2011湖北省部分重点中
6、学联考)We could hardly believe what she says because she is_changing her mind.A. regularly B. steadily C. eventually D. constantly答案:D考查副词。句意:我们不相信她说的话,因为她的心思总在不停地变化。constantly“不停地”;regularly“规则地”;steadily“稳步地”;eventually“最后,终于”。28(2011东北三校联考)Hi, are you an engineer in Lenovo Group?No, but I_.Awant to
7、Bwant to beCwant so Dwant it答案:B考查省略。答话人想成为联想集团的工程师,答语是“No, but I want to be an engineer in Lenovo Group.”的省略形式。当不定式后有be时,be不可省略。29(2011湖北省夷陵中学、钟祥一中联考)If you ask many different questions, you will_all the information you need to know.Aquit BacquireCconvince Dadvocate答案:B考查动词。句意:如果你多问问题,你一定会获得你想知道的信息
8、。acquire“获得,取得,学到”。30(2011南通一调)When will the expert come and give the lecture on intellectual property?Not until our program_by the authorities.A. approves B. has been approvedC. is to approve D. will be approved答案:B考查时态和语态。until所接时间状语从句用一般时态表将来,所以排除C、D两项;再由句意“等主管部门同意了我们的计划专家才会来做报告”可知,用现在完成时表将来完成时。3
9、1(2011西安市五大名校一模)I should convey my appreciation to my high school teachers, without_help I wouldnt achieve such a big success. A. whom B. them C. which D. whose答案:D考查定语从句。句意:我应当向我的高中老师表示感谢,没有他们的帮助,我不会取得这么大的进步。由句意可知选D项。32(2011石家庄质检二)Was it because of the heavy snowstorm in Europe_the flight had to be
10、 put off?A. which B. soC. why D. that答案:D考查强调句型。句意:是不是因为欧洲的大雪这次航班才不得不取消?强调句型的疑问句式是Was it.that.?33(2011诸暨期末)As a loyal soldier, he will never_even when he knows he is losing the fight.Adismiss BretireCtransform Dsubmit答案:D考查动词。句意:作为忠诚的战士,即使明知会失败,他也绝不会投降。submit“屈服”符合句意;dismiss“解雇,解散”;retire“退休”;transf
11、orm“改变,改观”。34(2011厦门质检)Where can we go for our winter vacation?_: Shanghai, Beijing, wherever you like.AYou got it BYou name it CYou made it DYou deserve it答案:B考查交际用语。答语句意:你说了算。上海、北京,你喜欢去哪儿就去哪儿。You name it“你说了算”。35(2011石家庄质检二)_you have picked up, you must give it back to_it belongs to.A. Whatever; w
12、hoeverB. What; whoeverC. No matter what; no matter whoD. Whatever ; no matter who答案:A考查状语从句名词性从句。句意:无论你捡到什么,都必须还给它的主人。第一空是让步状语从句,可以用whatever或者no matter what;第二空是宾语从句,必须用whoever。第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(2011郑州一检)The town I live in is abou
13、t to put cameras at all traffic lights to catch people who run red lights.It_36_me of how many people Ive seen who take the yellow light as a_37_to go faster.I also cant understand why people dont move when the traffic light has turned green.Above all, there are those_38_situations in which someone
14、doesnt even_39_that the light turns red, and just keeps going.That is why so many_40_happen! All these situations make me_41_the purpose of traffic lights._42_, its even more frightening to imagine letting people make their own decisions at_43_crossroads.Do the biggest cars get to go first? Who deci
15、des who goes next? So I guess I do like the idea of a system to_44_traffic.And Ill do my best to_45_the traffic rules: to go, to be cautious, and to stop when Im_46_to.It occurs to me that my_47_have done much the same for me_48_ teaching me how to live.They have given me many_49_lights: to get alon
16、g well with others, to listen and talk to them, to help others, and to _50_with joy and purpose.They have also given me some red lights_51_my life goes astray(误入歧途): not to be greedy, to keep my temper, and to control my desires.And there_52_have been some yellow caution lights: to watch how much I
17、drink, to keep control of my behavior, and to_53_school regularly and work hard.If I obey these rules, my life will be as_54_as it can be.Just as Im wise to pay attention to the traffic lights when Im walking across the street, Im wise to pay attention to the“_55_signals” given to me by my parents.文
18、章大意:在街上走的时候,在十字路口有红绿灯给我们提示是否继续前进。同样,在生活中我们的父母也给我们发出做人、做事的信号灯。36A.suggestsBinformsCreminds Dwarns答案:C在十字路口安装摄像头一事使我想起很多人把黄灯当作快速通过的信号灯。remind“提醒,使想起”。37A.sightBsignalCmessageDswitch答案:B参见上题解析。signal“信号灯”。38A.instantBexcitingCdangerousDcautious答案:C更重要的是,还有一些危险的情况(dangerous situations)。根据“the light turn
19、s red,and just keeps going”可知答案为C。39A.noticeBsenseCrememberDfeel答案:A有人甚至不注意(notice)红灯,只管往前走。40A.eventsBproblemsCsituationsDaccidents答案:D这就是很多交通事故(accidents)发生的原因。41A.think ofBwonder aboutCcare forDworry about答案:B所有的这些情况使我想知道(wonder about)设置交通信号灯的目的是什么。42A.BesidesBAnywayCInsteadDHowever答案:D然而(however
20、),我们设想,如果在拥挤的(crowded)十字路口让人们自己决定谁先通过,那会是什么样的情形。43A.noisyBnarrowCcrowdedDkey答案:C见上题解析。44A.controlBdirectCimproveDserve答案:A所以,我认为我们的确需要有一套制度来控制(control)交通。45A.learnBobeyCprotectDcarry答案:B我会尽力遵守(obey)交通规则。46A.supposedBusedCdevotedDdelighted答案:A该走则走,该小心时要小心,该停则停。be supposed to do sth.“应该做某事”。47A.teache
21、rsBfriendsCleadersDparents答案:D根据本文最后一句话中的“given to me by my parents”可知是“父母”教育“我”如何做人。48A.in charge of Bin face of Cin terms of Din danger of答案:C我的父母在教育我如何生活方面也是这样的。in terms of“就而言;从角度”。49A.safeBgreenCbeneficialDhelpful答案:B根据下文的“They have also given me some red lights”并结合空后的内容可知,父母教育我们如何与他人相处、如何倾听和与别
22、人交谈、如何帮助别人这好像是给我们的绿灯的信号,让我们顺利地前行。50A.liveBshareCworkDcommunicate答案:A如何生活开心并拥有目标。51A.unlessBwhenCbeforeDtill答案:C根据“父母告诫我不要贪婪、控制脾气、控制欲望”可知,这就像是红灯,在我误入歧途之前(before)提醒我。52A.stillBevenConlyDalso答案:D下文谈到的是一些我需要小心谨慎处理的事情,就像是黄灯。这里用also表示附加或者递进关系。53A.startBattendCleaveDmiss答案:B要按时上学,努力工作。attend school“上学”,同go
23、 to school。54A.goodBcolorfulCmeaningfulDhealthy答案:A如果我遵守规则,我的生活就会非常美好(good)。55A.trafficBlightClifeDconfidence答案:C我还要注意父母给我发出的那些人生的信号灯(life signals)。第三部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A(2011石家庄质检二)Eating Out with KidsWhen you go out to dine with k
24、ids, you need to know the places where kids are not only welcomed, but really catered for (满足的要求)Now weve listed some of the best familyfriendly restaurants and cafes.MUMU GrillIt offers the perfect family dinner. The children can eat and then play in the park opposite the restaurant. Children will
25、be kept amused by the kids menus, which feature coloringin activities. Children are able to color in a picture of a cow with crayons.Business Hours:Monday to Friday: 4 pm to 6 pmSaturday to Sunday: 3 pm to 7 pmTel: 9460 6877Flying Fox CafeIt is located in a park in Mona Vale. Never the cafe is a fan
26、tastic fenced childrens playground, famous for playground facilities including a bike track, walking tracks and a dog walking beach.Business Hours:Monday to Sunday: 9 am to 4 pmThe weather can sometimes influence the closing time, however, if you are unsure, please call 9986 0980.Billy LidsIt is a u
27、nique environment where your child can play safely while you relax in the central cafe area. The indoor playground includes facilities for children up to 11 years old. There are plenty of food options for the kids, including homemade sausage rolls.Business Hours:Monday to Thursday: 9 am to 5 pmFrida
28、y to Saturday: 9 am to 6 pmTel: 9916 0350The Gladesville BistroWelcome to our revolutionary(别出心裁)kid friendly family bistro(小餐馆)where your kids are welcome to play, draw, slip and slide. Our menu includes sandwiches and chips. Your children will receive a free cup of popcorn with every kids meal pur
29、chased.Business Hours:Monday to Sunday: 11 am to 7 pmTel: 9816 4052文章大意:带孩子外出就餐该去哪儿?本文介绍了几处餐馆。56. What can we learn about MUMU Grill?A. It has an indoor playground for children.B. It is famous for homemade sausage rolls.C. It offers coloringin activities to children.D. It is located in the beautiful
30、 foreshore park.答案:C细节理解题。由对第一个餐馆的介绍“which feature coloringin activities”可知。57. If your children would like to walk a dog, you can choose_.A. MUMU GrillB. Flying Fox CafeC. The Gladesville Bistro D. Billy Lids答案:B细节理解题。由对第二个餐馆的介绍“famous for.a dog walking beach.”可知。58. It can be inferred from the tex
31、t that_.A. Flying Fox Cafe only offers dinner to parents and childrenB. the business hours of The Gladesville Bistro are influenced by weatherC. MUMU Grill offers free popcorn to childrenD. Billy Lids does not offer service on Sunday答案:D推理判断题。由对第三家餐馆的介绍“Business Hours”内容可推知。B(2011西安市五大名校一模)Some weir
32、d, wild and wonderful stories coloured the news in 2010:A Copenhagen bus company has put “love seats” on 103 of its vehicles for people looking for a partner. “Even love at first sight is possible on the bus,” said a spokesman for the British owned Arriva company to explain the two seats on each bus
33、 that are covered in red cloth and a “love seat” sign.Shoppers at an international luxury fair in Verona, Italy, found a cellphoneequipped golden coffin among the items on display. The phones will help “the dead” contact relatives if they have been buried alive by mistake.A man in New York came up w
34、ith a disarming way to set off his latest bank heist,_approaching the clerks window with a large bunch of flowers and handing over a holdup note saying “give me the money!” An Englishman who lost all his legs and arms in an electrical accident successfully swam across the Channel, a challenge he had
35、 been preparing for two years. The whole cost is 400 dollars.A set of artificial teeth made for Britains wartime prime minister Winston Churchill known as “the teeth that saved the world” sold for nearly 18,000 pounds(21,500 euros, 24,000 dollars)at auction.A British woman caused an Internet hate ca
36、mpaign after she was caught on camera dumping a cat in a rubbish bin. She was fined 250 pounds(400 dollars, 280 euros)after pleading guilty.The BBC apologized completely and without any doubts after a radio presenter jokingly announced that Queen Elizabeth II had died.Two Australian men needed surge
37、ry after shooting each other in the bottoms during a drinking session to see if it would hurt were charged 400 dollars separately. A Kuwaiti MP(议员)proposed stateaid for male citizens to take second wives, in a bid to reduce the large number of unmarried women in the oilrich state.文章大意:2010最“雷人”的新闻。5
38、9. What is special about the coffin in the second news?A. It is golden.B. It has a cell phone.C. It is a luxury. D. It has many items.答案:B细节理解题。由第二条新闻“a cellphoneequipped”和“The phones will help”the dead contact relatives if they have been buried alive by mistake.”可知,特殊之处在于里面有部手机。60. What is the prob
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-41135.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
