高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套(79) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套79 WORD版含解析 高考 英语 一轮 复习 人教版 新课 单元 精品 阶段 测试 精选 八十 79 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考英语一轮总复习人教版新课标单元精品阶段测试卷精选八十套本卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。共150分。时间:120分钟。第卷(选择题共115分)第一部分:听力(共两节,满分30分)略第二部分:基础知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21As we all know,_cell phone is also becoming_popular means of communication in the countryside.Athe; aBa; /Cthe; / Da; the
2、答案:A考查冠词。第一空填the或者a均可表示“一类”;第二空只能填a,a popular means of communication“一种流行的通信方式”。means单复数同形。22What I need is nothing but an interesting book,_that can kill the time tonight.Ait Bthat Cone Dthe one答案:C考查one做同位语的用法。one在此泛指任何一本有趣的书 an interesting book, 在句中做同位语,that can kill the time tonight是定语从句。句意:我所需要
3、的只是一本有趣的书,一本可以今晚用来消遣的书。onea /an可数名词单数 ; the onethe可数名词单数 ; it 用来指代同类同物 ; that the不可数名词/可数名词单数。23(2011郑州二模)When will you come home for dinner? Ill prepare it for you.Dont_it. Ill eat out with my friends.Acare about Bworry aboutCbother about Dtalk about答案:C考查动词词组辨析。答语意为:别费事了,我和朋友在外面吃饭。care about“关心”;w
4、orry about“担忧”;talk about“讨论”;bother about“花费时间精力(做某事)”。结合语境选C项。24It suddenly_to me that we could use a computer to do the job.Atook place BhappenedCcame about Doccurred答案:Dsth. occurred to sb. “某人突然想到”。25The high_of road accidents on the super highway is giving cause for serious concern.Acoincidenc
5、e BoccasionCcircumstance Doccurrence答案:D考查名词。occurrence是occur的名词,意思是“发生,出现”。句意:高速路上事故的多发令人担忧。26. (2011合肥质检)Im afraid I must be going now. Ill come to see you before long._.A. Thats OKB. Go slowlyC. No problem D. Take care答案:D考查交际用语。句意:“我得走了。改天再来看你。”“请多保重。慢走。”take care是美国人最喜欢说的话,也可作离别用语,意为“保重;再见”。B项是
6、汉语式交际。27(2011皖南八校第二次联考)_made Daisy wild with joy?Her success in the Alevel exam this year.A. How was it that B. When was it that C. Why was it that D. What was it that答案:D考查强调句型。强调句型中,被强调的部分是疑问词,在原句中作主语,指物,故用what,强调句型中从句引导词用that。28(2011合肥质检)Thomas didnt come to school for the meeting, did he?No. He_
7、. The meeting had been cancelled.A. shouldnt have come B. should not comeC. didnt need to come D. wouldnt have come答案:C考查情态动词。答语句意:是的。Thomas没来学校开会。他没必要来了。会议已经被取消了。由句意可知,选C项。29(2011江南十校联考)I was surfing the Internet_that the Chinese weightlifter Li Ping broke the world record.A. when suddenly came the
8、 good news B. while the good news came suddenlyC. when suddenly did the good news comeD. while suddenly came the good news答案:A考查并列连词when和全倒装结构。30(2011九江七校联考)_straight on and youll see the central station. You wont miss it.A. Go B. Going C. If you go D. When going答案:A句意:你一直走,就会看见那座中心车站,你不会错过的。考查“祈使句a
9、nd/or简单句”结构。此句式相当于一个条件状语从句。此句的前半句可理解为:If you go straight on, youll see the central station。31(2011锦州期末)If it_for the heavy rain then, we would have arrived here ahead of time.A. shouldnt be B. werent C. had not been D. be not答案:C考查虚拟语气。句意:要不是那时下大雨,我们会提前到达的。由主句would have arrived可知,此处是与过去的事实相反的虚拟语气,所以
10、从句用过去完成时。32(2011厦门质检)Does your Dad quit smoking, Jenny?Yes, but he_for almost ten years.Asmoked Bwas smokingChas smoked Dhad smoked答案:A考查时态。答语句意:我父亲戒了烟,他吸了接近十年的烟了。由句意可知,父亲已经戒了烟,所以吸烟的十年是过去的事实,与现在无关,不强调对现在的影响,所以用一般过去时。33(2011龙岩质检)Tom was to blame for the incident. But_his positive attitude, we forgave
11、 him because “Every man has his faults.”A. in spite ofB. in search ofC. in exchange for D. in view of答案:D考查介词短语。句意:汤姆该对这起事故负责。但是考虑到他的态度很好,我们原谅了他,因为人无完人。in view of“考虑到”;in spite of“尽管”;in search of“寻找”;in exchange for“作为交换”。34(2011宝鸡质检一)Everyone had a form in his hand, but no one knew which office_.A
12、to send it to Bto sent it Cto be sent to Dto have it sent答案:A考查“特殊疑问词不定式”结构。句意:每个人手里都有一张表格,但是没人知道该把它送到哪间办公室。35(2011银川一中月考) Word comes_free souvenirs will be given to_comes first.A. what; no matter whom B. that; whoeverC. which; whomever D. that; no matter who答案:B考查连词。第一空:that 引导同位语从句,充当名词word的同位语;第二
13、空:whoever相当于the person who 引导宾语从句,充当介词to 的宾语。句意:消息宣布:免费纪念品将分发给先到的人。第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(2010龙岩第一次质检)The job of raising children is a tough one. Children dont come with an instruction manual(说明书). And each child is_36_. So parents som
14、etimes pull their hair out in frustration(挫折),not_37_what to do. But in raising childrenas in all of lifewhat we do is_38_by our culture. Naturally then, American parents teach their children basic American_39_. To Americans, the goal of parents is to help children_40_on their own two feet. From_41_
15、, each child may get his or her own room. As children grow, they get more_42_to make their own choices._43_ choose their own forms of entertainment, as well as the friends to_44_them with. When they_45_young adulthood, they choose their own jobs and marriage_46_. Of course, many young adults still_4
16、7_their parents advice and approval for the choices they make. But once they“leave the_48_”at around 18 to 21 years old, they want to be on their own, not”_49_to their mothers apron strings(围裙带). The relationship between parents and children in America is very informal. American parents try to_50_th
17、eir children as individualsnot as extensions of themselves. They allow them to achieve their own_51_. Americans praise and encourage their children to give them the_52_to succeed. When children become adults, their relationship with their parents becomes more like a(an)_53_among equals. But_54_to po
18、pular belief, most adult Americans dont make their parents pay for room and board when they come to_55_. Even as adult, they respect and honor their parents.文章大意:美国人的育儿经和我们的真的很不同呢!36A. strange B. different C. new D. unlike 答案:B每个孩子都是“不同的”。37A. noticing B. remembering C. knowing D. deciding 答案:C不“知道”
19、怎么办。38A. influenced B. made C. controlled D. changed 答案:A我们的文化“影响”我们的做法。influence“影响”;control“控制”;change“改变”。39A. services B. standards C. rules D. values答案:D很自然地,美国父母教孩子们美国的基本“价值观”。values“价值观”;service“服务”;standard“标准”;rule“规则”。40A. sit B. get C. stand D. rise 答案:C对美国人来说,父母的目标就是教会孩子“自立”。stand on one
20、s own feet“自立,独立”。41A. adulthood B. girlhood C. boyhood D. childhood 答案:D从小时候开始,孩子们就有自己的独立的房间。42A. freedom B. space C. time D. money 答案:A随着孩子们年龄的增长,他们有更多的“自由”来作出决定。43A. Adults B. Teenagers C. Americans D. Parents答案:B对应前面的As children grow以及后面的When they_45_young adulthood,此处填teenagers“青少年”。44A. help B
21、. join C. share D. provide 答案:C十几岁的孩子就可以自己选择娱乐方式,以及和他们志趣相投的朋友。share sth. with sb.“和某人共享某物”。45A. gain B. pass C. become D. reach答案:D“到了”成年,他们就可以自己选择自己的工作和婚姻伴侣。 reach“达到”;gain“获得”; become“成为”。46A. wives B. partnersC. husbands D. couples 答案:Bpartners“伙伴”;wife“妻子”;husband“丈夫”;couple“夫妇二人”。47A. seek B. i
22、nvite C. try D. choose答案:A当然,许多年轻人也“寻求”父母的意见和支持。seek ones advice“寻求某人的建议”。 48.A. room B. house C. nest D. place 答案:Cleave the nest“子女离家”。49A. connected B. held C. stuck D. tied 答案:Dtied to“被系在”; connected“被连在”; stuck“被粘在”。50A. serve B. treat C. describe D. recognize答案:B美国父母努力把孩子当做独立的个体来“对待”。treat.as
23、.“把当对待”。51A. jobs B. plans C. dreams D. hopes 答案:C他们允许孩子去实现他们自己的“梦想”。achieve ones dreams“实现某人的梦想”。52A. dependence B. trust C. belief D. confidence 答案:D美国人表扬孩子并鼓励他们以增强他们获胜的“信心”。confidence“信心”;dependence“依靠”; trust“信赖”;belief“信仰,相信”。53A. friendship B. companion C. membership D. association 答案:A当孩子们成人后
24、,他们与父母的关系更像一种平等的“朋友”关系。54A. known B. similar C. contrary D. due 答案:C“与普遍的信念相反”,美国的孩子们成人后在父母“来访”时,不会让父母自己负责食宿。contrary to.“与相反”。55A. travel B. visit C. see D. live 答案:B父母“来访”。第三部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面的文章,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。A(2010九江六校联考)Who are these people rushing by you in
25、 the street? More than 215 million people now call America “home”, but most of them can trace their families back to other parts of the world. If you look at the names on shop windows, you will see that Americans come from many different lands. The idea that these people, who once were strangers to
26、the United States, have lost the customs and cultures of their original countries and have become“American”is really not true. In fact, what exists in America is more often a kind of“sidebyside”living in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits. Th
27、ey join the general American society only in certain areas of their livessuch as in schools, business, and sportsbut they keep many of their own native customs and manners socially and at home. This living“sidebyside” has both advantages and disadvantages. Sometimes it may cause disagreements to dev
28、elop between groups whose ways of life are very different from one another. However, there are also great advantages that come from the variety of cultures brought by settlers from other lands. There is great freedom of choice among ideas and dress, food, and social customs in America. Everyone can
29、find some part of his or her familiar world in the United States, in churches, music, food, national groups, or newspapers.文章大意:文章主要讲了美国的多种文化并存的原因及优缺点。56More than 215 million people call America“home”because_.Athey have their houses thereBthey settle there nowCthey want to make their home thereDthey
30、 like that land very much答案:B推理判断题。从“However, there are also great advantages that come from the variety of cultures brought by settlers from other lands.”可知以美国为家的人主要是已经定居在美国的人。57“Sidebyside”living style means_.Ato make friends with native peopleBto keep their own customs while sharing American ones
31、 in certain areasCthe groups of people who live nearbyDthat they get closer to American society答案:B推理判断题。从“They join the general American society only in certain areas of their livessuch as in schools, business, and sportsbut they keep many of their own native customs and manners socially and at hom
32、e. This living sidebyside has both advantages and disadvantages.”(他们在某些方面融入美国社会,但他们同时也保留自己民族的文化和风俗)可知答案B正确。58According to the passage, people in the USA_.Ashare American customs and cultureBlive in a kind of “sidebyside”societyCkeep their own customs and habits firmlyDmake no choice to accept Americ
33、an customs答案:B细节理解题。从“In fact, what exists in America is more often a kind ofsidebysideliving in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits.”可知答案B正确。59Which of the following statements is TRUE?AThey always stick to their own customs and habits.B“Side
34、byside”living style is not suitable.CThey face the society they are not familiar with.DThe advantages coming from the variety of cultures make life in America colorful.答案:D推理判断题。从文章最后对多种文化并存优点的分析,可推知这种局面使生活在那里的异国人可以自由选择生活方式,使生活丰富有色彩,故答案选D。BJune 26, 2000the Human Genome(基因组)Project, a great $3 billio
35、n, 15year task aimed at drawing the genetic(遗传的)map of humans, is now more than 90 percent completed. The scientific and medical communities(团体)are very excited about the chances genetic research provides for getting rid of diseases and prolonging(延长)human life. But those communities and policy(政策)m
36、akers also are careful about the scientific door they are opening as the project uncovers the mysteries of life.For the last few years, the genetic advances in the developing field of biotechnology(生物技术)have provides material for all kinds of work, but the developments of modern science in unlocking
37、 the secrets of the human genetic code(密码)have opened a world of possibilities for human health, as well as for the popular imagination.While European and Japanese researchers are making rapid progress in decoding(解码)human DNA, the leading organization for genetic research is in the United States, w
38、hich began in 1990, is “unlocking the code” of the human body to learn how to defeat fatal(致命的)diseases. Already, the Human Genome Project has become widely known and praised for finding the genes(基因)connected with terrible diseases as yet(迄今), and making progress toward separating the genes that sh
39、ow a sign of breast cancer or AIDS.Once these genes are found and studied, researchers can develop new ways to attack infections(传染), and genetic diseases. Medical companies are very interested in mapping the human genome, as they expect to develop a lot of new drugs for these illnesses.文章大意:绘制人类基因组
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-41136.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
