2020-2021学年人教版英语必修4习题:UNIT3 ATASTEOFENGLISHHUMOUR 单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语必修4习题:UNIT3ATASTEOFENGLISHHUMOUR 单元测评 WORD版含解析 2020 2021 学年
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第三单元测评(主题语境:人与社会)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:I cant get that washing machine downstairs to work.Do you have any suggestions?W:Try washing just half of the normal load.1
2、.What does the woman suggest the man do?A.Wash fewer clothes at a time.B.Use a different washing machine.C.Let her use the washing machine first.答案AM:Im thinking of dropping my swimming class.I am just not catching on.W:Stick with it.I did and I learned how to swim eventually.2.What can be inferred
3、from the woman?A.She is going to drop the class too.B.She doesnt know how to swim.C.It took her a long time to learn to swim.答案CM:Doctor,this cough medicine doesnt seem to be helping.Can you give me a different prescription?W:Lets give it another day or two to see how you are doing then.3.What does
4、the doctor imply?A.The man should continue using the medicine.B.Shell be away from the office for two days.C.The man doesnt need anything for his cough.答案AW:Would you like to see those pants in another colour?They also come in brown and navy blue.M:Actually the gray is fine but I prefer something in
5、 wool.4.What will the man probably do next?A.Buy the pants the woman showed him.B.Wait until the pants are on sale.C.Look at pants made of a different material.答案CW:Professor Burns seems to think that there is only one way to write paper and thats her way.M:No kidding,she sure wasnt like that the la
6、st semester.5.What can be inferred from Professor Burns?A.She didnt require any papers last semester.B.She was more flexible last semester.C.She grades papers very quickly.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对
7、话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Well,Mary,I see from your resume that youve had a lot of experience in the law field.W:Yes,I used to work during my break to get more experience.M:How long are you able to work for us?W:Not more than 4 months.M:When does the semester end and when does next semester begin?W:W
8、e will end on May 14th and September 1st will be the starting date for the next semester.M:I see.Are you able to work full-time or only part-time?W:I would prefer full-time.M:When would you like to start?W:Will May 16th suit you?M:OK.Im looking forward to your joining our office staff.6.What is the
9、woman good at?A.Law.B.Teaching. C.Writing.答案A7.How long will the woman work altogether?A.3 months.B.3 months and a half.C.Just 4 months.答案B8.What can we learn from the end of the interview?A.The woman will lose the job.B.The woman must take another interview.C.The woman will work full-time.答案C听第7段材料
10、,回答第9至11题。M:How would you like to come to New York with me over the spring break,Julia?W:Id love to,John,but where shall we stay?M:At a friends house.I always stay with him and there is a room for you too.W:OK.He wont mind?M:Of course not.Hes looking forward to meeting you.W:Will we drive to New Yor
11、k?M:Yes,it takes about six hours.We can leave at about noon and get there by supper time.W:Whats the climate like?M:It may be cold and rainy.Better bring a jacket and good walking shoes.W:Well,when do we leave?M:How about Thursday?Can you be ready by noon?W:No problem.9.Where does the conversation t
12、ake place?A.In China.B.In Canada.C.In America.答案C10.How will they go?A.By plane.B.By car.C.By train.答案B11.When will they probably leave?A.At 8:00.B.At 12:00.C.At 6:00.答案B听第8段材料,回答第12至13题。M:Uh,hi there Diane.Nah,okay.Uh.hi,whats up,Di?Okay,here we go.W:Uh,hi.Its David,right?M:No,Doug.Remember?We met
13、at Garys party last Friday night.W:Oh,yeah.Now I remember.You were standing all alone.uh,oh,I mean.I mean,you.you know.We started talking about school and stuff.Uh,how did you know I lived here?M:Well,I just live around the corner,and I asked Gary if he knew how I could contact you,and.W:And?M:Well,
14、I was just wondering if youd like to go out this Thursday night.Well,theres this real great movie playing downtown at the theatre,and I thought.well.Well,we cant use my car because I was in an accident with this wild animal driving this BMW,so Ive already checked the bus schedule,and.W:Uh,hem.Well,D
15、avid.Oh yeah,Doug.Im sorry,but I have to work that evening.12.Where did Doug and Diane first meet?A.At a school.B.At a restaurant.C.At a party.答案C13.How did he know where she lived?A.He asked a friend for directions.B.He followed her home.C.He looked her up in the phone book.答案A听第9段材料,回答第14至16题。W:Wh
16、at part of the paper are you reading?M:Travel.W:Are you thinking about our vacation already?M:Yes,its not so far away.Ive been looking at some of these ads.W:Why dont we just go to the same place we went to last year?M:I wont stay at that hotel again.There wasnt enough to do.W:Do you have a better i
17、dea for this year?M:Yes,I do.Look at this ad.It looks like a good vacation to me.W:“Three weeks.”“Ten exciting ports.”“Use the ship as your hotel.”How much does it cost?M:Wed have to call the travel office to get the price.W:It must be expensive if they dont give the price in the ad.And besides,Id r
18、ather we stayed in one place.M:I dont want to sit on the same beach and eat the same food and look at the same walls every day for three or four weeks.W:You know the doctor said you shouldnt try to do too much.M:He didnt say that I had to sit in the same chair all day long.14.What are they talking a
19、bout?A.A travel plan.B.The last vacation.C.A newspaper.答案A15.How can they get the price?A.Read the ad.B.Call the hotel.C.Call the travel office.答案C16.What can we learn about the man?A.He is not in good health.B.He doesnt want to travel at all.C.He prefers to stay in the same place.答案A听第10段材料,回答第17至2
20、0题。The word “pub” is the short form for “public house” in Great Britain.It is supposed to be the Englishmens favourite meeting place,where they can get together with friends over a pint of beer and talk about football,horse racing,or business.Pubs are usually open from 11 am to midnight.You may noti
21、ce that the pub is the Englishmens meeting place.It is not quite respectable for a woman to go into a pub alone.She must have a man to go with her.Perhaps thats partly the reason why pubs depress methey are intended mainly to provide for male interests.Most Englishmen have their favourite local pubs
22、,where they can escape from the pressure of family life or work,and if they are lucky they tell their troubles to a pretty bar-girl.Indeed,many men dream of retiring from their 9-to-5 jobs and buying a little country pub,where they imagine they always be the host of a week-long party.17.Whats the st
23、rongest reason why Englishmen often go to pubs?A.To meet their girlfriends.B.To see respectable women.C.To relax themselves.答案C18.What is a woman not supposed to do if she wants to visit an English pub?A.Go there alone.B.Go there with her family.C.Go there with a man.答案A19.According to the passage,h
24、ow long do pubs usually stay open?A.11 hours.B.12 hours.C.13 hours.答案C20.What are many men dreaming of?A.Telling their troubles to a pretty girl.B.Retiring from their jobs and buying a little country pub.C.Leaving their homes.答案B第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳
25、选项。AAn 80-year-old man was sitting on the sofa in his house along with his 45-year-old highly educated son.Suddenly a crow landed on their window.The father asked his son,“What is this?”The son replied,“It is a crow.”After a few minutes,the father asked his son for the second time,“What is this?”The
26、 son said,“Father,I told you just now.Its a crow.”After a little while,the father again asked his son the same question for the third time,“What is this?”This time,the son said to his father in a low and cold tone,“Its a crow,a crow.”After a moment,the father again asked his son for the fourth time,
27、“What is this?”This time the son shouted at his father,“Why do you keep asking me the same question again and again?I have told you already,IT IS A CROW.Are you not able to understand this?”A minute later the father went to his room and came back with a diary,which he had kept since his son was born
28、.On opening a page,he asked his son to read that page.The following words were written in it.Today my little son aged three was sitting with me on the sofa when a crow suddenly landed on the window edge.My son asked me 23 times what it was,and I replied him 23 times that it was a crow.I hugged him l
29、ovingly each time he asked me the same question.I didnt at all feel angry,but instead felt affection for my son.So.If your parents reach old age,do not look at them as a burden,but speak to them gently,and be kind to them.Be considerate to your parents.21.How many times did the father ask his son th
30、e same question?A.Twice.B.Three times.C.Four times.D.Twenty-three times.答案C解析细节理解题。根据文中“thefatheragainaskedhissonforthefourthtime”可知父亲就同一个问题问了儿子四遍,故选C项。22.What was written in the diary mainly shows .A.the sons foolishnessB.the fathers patienceC.the fathers love for his sonD.the sons curiosity答案C解析推理
31、判断题。在日记中父亲记录了儿子问同一个问题23次,父亲回答了23次,每次儿子问父亲同样的问题,父亲都会亲切地拥抱儿子,表现出了父亲对儿子浓浓的爱意。故选C项。23.After reading the diary,the son most probably felt .A.fairly disappointedB.even angrierC.rather happyD.deeply ashamed答案D解析推理判断题。通过文章最后一段可知,如果你的父母老了,不要把他们看成负担,而是温柔地和他们说话,善待他们。由此可知,儿子看到父亲的日记后应该感到愧疚,故选D项。24.What should be
32、 the best title for the passage?A.Loving our parentsB.A great fatherC.The questionD.An old diary答案A解析主旨大意题。文章通过父亲和儿子的对话,以及父亲的日记可知,我们要善待父母,体谅父母。故选A项。BWhether it is Mozart or Miley,your choice of music could determine whether you will perform well at your job.A new study suggests that listening to mus
33、ic in the office improves the speed and accuracy of tasks such as data entry,proofreading and problem solving.In an office-based experiment,88 percent of participants were found to produce their most accurate work when listening to music.The study also found that 81 percent completed their work fast
34、est when music was played.And it matters what type of music you listen to.For instance,if youre doing your tax returns,then classical music is the most effective as it improves maths skills.Listening to Jessie J or Justin Bieber could also improve your speed,with 58 percent of participants completin
35、g data entry tasks faster while listening to pop songs.During proofreading,dance music,such as David Guetta,had the biggest positive impact with participants increasing their speed by 20 percent compared to tests undertaken with no music at all.Dance music also had a positive effect on spell-checkin
36、g with a 75 percent pass rate compared to 68 percent when no music was played at all.The research,undertaken by Brighton-based Mindlab International,suggests that silent offices may be the least productive.The Music Works experiment revealed a positive correlation between music and productivity.Over
37、all,it showed that when listening to music,nine out of ten people performed better,said Dr David Lewis,chairman of Mindlab International.25.Whose music can help you do maths homework according to the study?A.The music of Justin Bieber.B.The music of Mozart.C.The music of David Guetta.D.The music of
38、David Lewis.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“classicalmusicisthemosteffectiveasitimprovesmathsskills”可知,古典音乐对提高数学技能最有效。因此莫扎特的古典音乐有助于你做数学作业。26.Which of the following is NOT mentioned according to the passage?A.Music makes you relaxed.B.Music helps you to enter data faster.C.Music improves maths skills.D.Music has
39、a positive effect on spell-checking.答案A解析推理判断题。根据第一段中的“Anewstudysuggests.suchasdataentry”可排除B项;根据第二段中的“thenclassicalmusicisthemosteffectiveasitimprovesmathsskills”可排除C项;根据第三段中的“Dancemusicalsohadapositiveeffectonspell-checking.”可排除D项。A项文中未提及。故选A项。27.The result of the experiment showed that when music
40、 was played,.A.88% of people worked fasterB.81% of people did their most accurate workC.90% of people worked betterD.75% of people completed data entry task faster答案C解析细节理解题。根据最后一段中的“Overall,itshowedthatwhenlisteningtomusic,nineoutoftenpeopleperformedbetter”可知,百分之九十的人在听着音乐时的表现更好。28.What can we concl
41、ude from the passage?A.Music may be helpless to people in office.B.Silent offices can make people work better.C.Different kinds of music have the same effect.D.Silent offices may make people work least profitably.答案D解析推理判断题。根据最后一段第一句中的“silentofficesmaybetheleastproductive”可知,研究表明在安静的办公室工作,人们的效率最低。CM
42、r. Bean is an internationally recognized comedy character on TV and in films.He always gets into awkward and absurd(荒谬的)situations,which greatly amuses audience regardless of their nationality or culture.The humour is always made clear through a series of simple and funny acts that rely simply on bo
43、dy language.One of my favourite shows is Mr. Bean in a restaurant.After being seated at his table,Mr. Bean takes out a card,writes a few words on it,seals(密封) it in an envelope and places it on the table.After a moment,he looks back at the envelope but this time he looks surprised,as if he did not k
44、now it was there.He opens it to find a birthday card and happily puts it on the table for everyone to see.When he looks at the menu,a surprised look quickly appears on his face.He takes all the money out of his wallet,counts it and puts it in a saucer (茶托).He then looks from the menu to the money wi
45、th concern until he finds one thing that makes him smile.Then he orders a dish called “steak tartare”.When the dish arrives,he is shocked to discover that “steak tartare” is actually raw hamburger.He makes an attempt to eat it,but it is clear from the look on his face that he finds the taste truly d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412096.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
