分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练33 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:412249
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:138.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练33 选修7UNIT 3UNDER THE SEA WORD版含解析 2022 高考 统
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(三十三) 选修7Unit 3Under the seaA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)Last week Mrs. Brown was driving back home after a 1tasty (taste) meal in a KFC restaurant when a car bumped into hers. That driver obviously got drunk. She and her child 2narrowly (narrow) missed being killed in the 3scary (scare

    2、) accident, but the child was badly injured. She was in the 4depths (deep) of despair those days. This case has 5sharpened (sharp) the debate over a ban of drunken driving. After days of 6reflection (reflect) I wrote an article, calling on people to raise the 7awareness (aware) of risks when driving

    3、 or walking on the road. I also gave some suggestions, including keeping a phone around in case something 8urgent (urge) happened.B(考查动词)Recent years 9have witnessed (witness) the fact that millions of Syrians, since the Syrian Civil War broke out, 10have fled (flee) from their homeland to European

    4、countries. Pictures and videos of Syrians 11yelling (yell) for food and clothing are often seen on television. As the war 12drags (drag) on, western countries like France and Germany are feeling under pressure. They 13are urging (urge) the international community 14to abandon (abandon) failed polici

    5、es and take measures to stop the war.C(考查句型)There used to be a small village 15where the two rivers join. Last winter, a terrible earthquake completely destroyed the village, with dead bodies 16lying (lie) here and there. It was a time 17when the survivors had to live with cold and hunger. Food and

    6、clothing could 18have reached (reach) them but there were constant aftershocks(余震), which delayed the rescue work. The survivors, 19being (be) very hungry, had to eat grassroots that they could find. It was not until five days later that helicopters came and took all of them to another place to sett

    7、le in.语境短文改错(短文中有6处错误)The Well Hotel stands in a quiet place off the main road at the far end of the lake. Opposite to it exists a museum shape like a huge ball, easily catching peoples eye. Theres a broad road in the between. So you can have easy access to the hotel, where elevators keep hotel gues

    8、ts go up and down. Large rooms, each of them measures 87 metres, are provided at reasonable prices. This week, all rooms were available at a discount if you book ahead of time. So please dont let go the chance.【答案】The Well Hotel stands in a quiet place off the main road at the far end of the lake. O

    9、pposite to it exists a museum like a huge ball, easily catching peoples eye. Theres a broad road in between. So you can have easy access to the hotel, where elevators keep hotel guests up and down. Large rooms, each of measures 87 metres, are provided at reasonable prices. This week, all rooms avail

    10、able at a discount if you book ahead of time. So please dont let go the chance.根据提示补全句子 1我正要离开时,看到他拎着一个包朝我跑过来。I was about to leave when I saw him running towards me with a bag in his hand.2我花了相当长的时间才理解毕加索的那幅画的意义。It took me quite a long time to understand the meaning of the painting by Picasso.3事故发生时

    11、,我看见他正在过马路。I saw him crossing the street when the accident happened.4在收获的季节,农民会让机器日夜运转。During the harvest,farmers will keep the machines running day and night.5问题是我们能否按时完成工作。The problem is whether we can finish the work on timeB:能力层面.阅读理解A(2020洛阳市第二次统一考试)Plastic is the workhorse material of the mode

    12、rn economy.Light and durable,its been used to make a vast number of products since its introduction over 100 years ago.However,a study carried out by the World Economic Forum,the Ellen MacArthur Foundation(基金会) and McKinsey & Company showed the breakdown of the status in the global plastic system.A

    13、full 32% of the 78 million tons of plastic packaging produced annually is left to flow into our oceans.The Ocean Cleanup,a startup founded in 2013,is the brainchild of Boyan Slat,who came up with the idea for the company when he was just 17 years old.Since then,its received more than $2 million in f

    14、unding(基金)The company plans to use a large device that will be fixed to the bottom of the Pacific Ocean.This will have arms that spread out over 100 km,getting all of the plastic garbage pushed into its nets.This is then collected by a 10,000metrecube container that will be emptied monthly.Most rece

    15、ntly,the Ocean Cleanup launched a team of explorers aboard a specially refitted C130 Hercules aircraft heavily loaded with specialized sensor equipment.It discovered that the problem was worse than expected with an abundance of plastics measuring up to 1.5m across and at a higher density than previo

    16、usly thought.The organization will continue to pilot the device and will start removing the pile before the end of the decade.Once the plastic is out,what should we do with it? The foundation hopes that the plastic from the ocean will have a commercial value which can help to fund the project.Ocean

    17、plastic is not easy to use,for its mixed with everything from intact PET bottles to microplastics.However,some of the worlds biggest companies also see the chance to market products made of ocean plastic.Transforming todays plastic economy from its present form (takemakewaste) to a zero waste circul

    18、ar economy (takemaketakemake) is a difficult challenge.However,with cooperative action from producers,recyclers,governments and consumers alike and continuing innovation,it can be done.【语篇解读】本文主要介绍了The Ocean Cleanup想出了一个收集海洋塑料垃圾的方法,但关于收集的塑料应该如何处理,该基金会希望海洋塑料能有商业价值以资助该项目,而世界上一些大公司也看到商机,能从商业上利用海洋塑料垃圾。1

    19、Whats Boyan Slats idea about?AA way to collect ocean plastic waste.BA new product made of ocean plastic.CA machine to recycle plastic garbage.DAn organization to research into plastic.A细节理解题。根据第三段对The Ocean Cleanup的介绍可知,Boyan Slat的想法是把海洋中的塑料垃圾收集起来,故选A。2Which of the following can replace the underlin

    20、ed word “density” in Paragraph 4?AFlexibility.BThickness.CWidth.DStrength.B词义猜测题。根据画线词所在句中的“with an abundance of plastics measuring up to 1.5m across and at a higher density than previously thought”可推知,density与该句中的“1.5m across”呼应,应是一个与度量相关的名词,而C项“宽度”上文已提及,故B项与画线词词义相近。3What do some biggest companies

    21、expect of the ocean plastic?AItll be turned into treasure.BItll sponsor the foundation.CItll be recycled by the government.DItll take the form of takemakewaste.A细节理解题。根据第五段中的“some of the worlds biggest companies also see the chance to market products made of ocean plastic”可知,一些大公司想要推销由海洋塑料制成的产品,即变废为

    22、宝,故选A。4Where is this text most likely from?AA diary.BA guidebook.CA novel.DA magazine.D文章出处题。通读全文内容可知,本文主要介绍了The Ocean Cleanup能收集海洋塑料垃圾,而世界上一些大公司能在商业上利用塑料垃圾,由此可推知,本文最可能摘自杂志,故选D。B(2020福州市第一学期质量检测)As you move out of your teens and into your 20s and 30s,your musical tastes start to solidify and you lik

    23、ely quit keeping up with popular music.Now,research has found the average age at which your music library is unlikely to change : 33The studys author reached this conclusion by analyzing data on US.Spotify users and comparing it to artist popularity data from music intelligence company The Echo Nest

    24、.To determine the age at which we stop seeking out new tunes,the author gathered selfreported age data from Spotify and looked at users “Taste Profiles”,which tracks how many times listeners have streamed music of individual artists.These artists were then matched to their popularity rank on The Ech

    25、o Nest.The average teen listens almost only to music among the Billboard,the top 200 albums in the country,but this music represents a smaller part of their streaming as they age.In their teens,they listen to a lot of the same music,over and over again.Frank TMcAndrew,a professor of psychology at Kn

    26、ox College,explains that thats the“mere exposure effect”at work,and it basically means,the more were exposed to something,the more we like it.There are many reasons why a person may stop streaming the current top musical hits,and the author looked into one by identifying Spotify listeners with large

    27、 amounts of childrens music and nursery rhymes in their libraries.In other words,when users may have become parents.But the study concludes with some good news for parents:“If youre getting older and cant find yourself staying as related to the popular music as you used to,have no fearjust wait for

    28、your kids to become teenagers,and youll get exposed to all the popular music of the day once again!”【语篇解读】本文说明了青少年通过重复听相同的流行音乐来发展他们的音乐品味。当青少年长大后,他们的音乐品味会渐渐稳固,很可能会停止追随流行音乐。一项研究通过分析数据确定了人们不再物色新音乐的年龄并分析了人们停止追求流行音乐的原因。5What happens after teens grow older?AThey quit listening to music.BTheir interest in

    29、music fades.CThey change their music libraries.DTheir musical tastes become stable.D细节理解题。根据第一段第一句“As you move out of your teens and into your 20s and 30s,your musical tastes start to solidify and you likely quit keeping up with popular music”可知,随着青少年年龄增长,他们的音乐品味开始稳固下来,他们很可能会停止追随流行音乐。故选D。6What is th

    30、e way of the research?AInterviews.BAnalyzing data.CObservation.DTracking popularity.B细节理解题。根据第二段“The studys author reached this conclusion by analyzing data on US.Spotify users and comparing it to artist popularity data from music intelligence company The Echo Nest”可知,本文的研究方法是分析数据。故选B。7How do teens

    31、develop their musical tastes?AThey listen to the same music repeatedly.BThey act like their favorite popular stars.CThey experience different styles of music.DThey like top music worldwide.A推理判断题。根据第四段第二句“In their teens,they listen to a lot of the same music,over and over again”以及第三句中的“the more were

    32、 exposed to something,the more we like it”可推知,青少年们通过重复听相同的音乐来发展他们的音乐品味。故选A。8Whats the good news for parents in the last paragraph?AParents will regain their faith in music.BParents will influence their teens in music.CParents will hear their favorite music again.DParents will enjoy the music for tee

    33、ns again.D细节理解题。 根据第六段中的“just wait for your kids to become teenagers,and youll get exposed to all the popular music of the day once again”可知,当孩子们步入青少年时期,家长们又可以享受属于青少年的音乐了。故选D。 .完形填空(2020长沙市统一模拟考试)During his freshman year at Columbia University,Sanford Greenberg stood on campus with his classmate,Art

    34、hur Garfunkel.“Sanford,look at the 1 You see the colors?The shapes?”Arthur asked.Sanford was 2 ,because other guys talked about trips and sports,but Arthur wanted to talk about grass.Was there a 3 guy on campus than Sanford? Here he was,a poor kid from Buffalo,New York on a full scholarship,taking c

    35、lasses from masters such as physicist Leon Lederman and poet Mark Van Doren.But in 1960,Sanfords fortunes 4 He was playing baseball when suddenly he couldnt 5 very clearly.He had to 6 on the grass until his eyesight returned.At first he didnt believe it was anything 7 But when Sanford went back to B

    36、uffalo, 8 there told him he had a very serious eye disease.They operated on his eyes,but he was still going 9 He was so sad that he 10 to meet anyone from college.However,Arthur 11 Sanford to go back to study at Columbia.In September 1961,Sanford returned to campus.But he was 12 about getting around

    37、 alone and depended on Arthur to help him.Then,one afternoon,Sanford and Arthur went to Manhattan.When it was time to go back to the 13 ,Arthur said he had an important meeting and couldnt go with Sanford.They 14 for the first time,and Arthur walked off,leaving Sanford alone.It took Sanford a long t

    38、ime to get back to school.But as he arrived at the university gate,someone almost 15 him.“Sorry,sir.”Sanford knew the 16 It was Arthurs.Sanford was angry at first,but then he 17 what Arthur had done.“It was one of the most 18 ideas,”Sanford said.“Arthur,of course,had been 19 me the whole way.”After

    39、graduation with greater 20 than others,Sanford got his MBA from Columbia and a Ph.D.from Harvard and went on to become a successful inventor and businessman.【语篇解读】桑福德在上大学期间突然患上了严重的眼疾,之后他拒绝见大学的任何人;后来在朋友亚瑟的鼓励下,他重新回到校园学习。但回校后,他不敢独自一人出行,而是依赖亚瑟的帮助。有一次,亚瑟想出了一个主意,让桑福德能独自走回学校。结果证明亚瑟的主意很有用。后来桑福德成了一名成功的发明家和商人

    40、。1A.cloudsBgrassCtreesDbaseballB根据下文中的“Arthur wanted to talk about grass”可知,亚瑟想要谈论的是草;据此可知,他让桑福德看草。2A.excitedBdisappointedCsurprisedDworriedC空后表述其他人都在谈论旅行和运动,而亚瑟却想谈论草,据此可推知,这让桑福德觉得很奇怪。surprised“觉得奇怪的”。3A.luckierBfriendlierCsmarterDkinderA根据空后一句可知,桑福德是一个来自纽约州布法罗的穷孩子,但拿着全额奖学金,上着大师们的课。据此可知,此处表示“还有比桑福德更

    41、幸运的人吗”。4A.improvedBremainedCarrivedDchangedD根据上文表述的桑福德很幸运和下文表述的桑福德患上了严重的眼疾可推知,此处表示桑福德的命运发生了改变。5A.hearBsmellCseeDspeakC根据下文中的“until his eyesight returned”可知,在打棒球时,桑福德突然看不清东西了,他只好躺在草地上,直到视力恢复。6A.lie downBjump upCwalk awayDrun alongA参见上题解析。A项意为“躺下”,故A项正确。7A.difficultBseriousCnewDusualB根据下文中的“But”“a ver

    42、y serious eye disease”,并结合该句中的“At first he didnt believe”可知,开始他认为这不是什么严重的问题。8A.teachersBfriendsCrelativesDdoctorsD根据语境并结合常识可知,当桑福德回到布法罗的时候,那里的医生告诉他,他得了一种非常严重的眼疾。9A.blindBdeafCwrongDcrazyA根据语境和空后一句表述的他如此难过以至于他拒绝见大学的人可知,尽管他的眼睛进行了手术,但是他还是会失明。10A.plannedBforgotCrefusedDwishedC参见上题解析。11A.remindedBpersuad

    43、ed CforcedDallowedB根据下文中的“Sanford returned to campus”可知,亚瑟说服桑福德重新回到哥伦比亚大学学习。persuade sb.to do sth.为固定用法,意为“说服某人做某事”,故B项正确。12A.certainBangryCnervousDcalmC根据该句中的“depended on Arthur to help him”可知,桑福德虽然重返校园,但由于严重的眼疾,他不敢自己一个人出去,所以他得依赖亚瑟的帮助。C项意为“惶恐的”,故C项正确。13A.campusBhospitalCstationDcompanyA根据语境和下文中的“he

    44、 arrived at the university gate”可知,一天下午,桑福德和亚瑟去了曼哈顿,当该回校园时,亚瑟却说他有一个重要的会议要参加,不能和桑福德一起回去了。14A.agreedBestimatedCdiscussedDarguedD根据该句中的“Arthur walked off,leaving Sanford alone”可知, 他们第一次发生争吵,亚瑟愤然离去,留桑福德独自一人。15A.shouted atBknocked downClooked forDlaughed atB根据下文中的“Sorry,sir”可推知,在桑福德到校门口时,有人差点把他撞倒。B项意为“撞倒

    45、”,故B项正确。16A.lookBfigureCvoiceDgestureC根据上文中的“Sorry,sir”可知,有人对他说“对不起,先生”;据此可推知,桑福德知道那是亚瑟的声音。17A.doubtedBrealizedCbelievedDwonderedB根据语境可知,桑福德一开始感到恼怒,但是他随后理解了亚瑟所做的一切。18A.annoyingBawfulCuselessDbrilliantD根据语境和上文中的“Sanford was angry at first,but then he _ what Arthur had done”可知,桑福德说亚瑟让他独自回学校是一个绝妙的主意。19A.misleadingBshowingCguidingDfollowingD根据语境可知,亚瑟一路跟着桑福德。D项意为“跟着”,故D项正确。A项意为“误导”,C项意为“指引,指导”,都与语境不符。20A.effortsBlossCburdenDfailureA根据语境并结合上文描述的桑福德患了严重的眼疾可知,付出了比别人更多的努力之后,桑福德获得了哥伦比亚大学的工商管理学硕士学位、哈佛大学的博士学位,而且成了一位成功的发明家和商人。- 11 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高考统考英语人教版一轮复习课时提能练33 选修7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412249.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1