2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:选修7 UNIT 20 NEW FRONTIERS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考统考英语北师大版一轮复习课时提能练:选修7UNIT 20NEW FRONTIERS WORD版含解析 2022 高考
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家课时提能练(三十九)选修7Unit 20New Frontiers(A).阅读理解A(2020黄冈市质量检测)One of the things that makes your smart phone so smart is that if you pull it out in the sun,it senses that and adjusts the screen brightness to compensate.But its not a perfect solution. “First of all,its still not bright enough
2、 you have to remember how respectable sunlight is,” said ShinTson Wu,a physicist at the University of Central Florida.The other problem,he says of the brightened screen,is that it kills the battery.So Wu and his colleagues have produced a batterysparing alternative: an antireflective screen coating,
3、based on the eyes of moths.“Nature is so rich! We can learn a lot from nature.” The thing Wu and others have learned about moths eyes,is that theyre uneven,dotted with tiny projections.That uneven surface reduces the reflection of light off their eyes,thought to help the bugs escape predators(捕食动物),
4、and see better in low light.So Wu and his team built a similar surface with tiny dimples (小凹),to cut down on glare.He says the coating could improve the readability of a screen by five to ten times,compared to a normal smart phone screen.The details are in the journal Optica.The technology hasnt bee
5、n commercialized yet,and that could take a few years,which gives researchers time to take advantage of another property of these surfaces theyre flexible,meaning the possibility of bendable displays.Combining that with the bendy batteries we reported on in a recent podcast (播客),the smart phones of t
6、he future could be set for a real transformation.【语篇解读】研究人员从飞蛾的眼睛构造中得到启示,研制了抗反射手机屏涂层。这种涂层可以改善屏幕的清晰可辨性,从而减少增亮屏幕时手机电池的使用。1Why do the researchers develop the antireflective screen coating?ATo brighten the screen.BTo make profits.CTo use smart phones in the sunlight.DTo save the use of battery.D细节理解题。根据
7、第二段中的“The other problem,he says of the brightened screen,is that it kills the battery.So Wu and his colleagues have produced a batterysparing alternative:an antireflective screen coating”可知,研究人员研制抗反射手机屏涂层是为了减少手机电池的使用。2What inspired the invention of the screen coating?AThe predators.BThe reflection o
8、f light.CThe eyes of moths.DThe smooth surface.C细节理解题。根据第二段中的“an antireflective screen coating,based on the eyes of moths”并结合该段其他内容可知,飞蛾的眼睛启发研究人员研制了防反射屏幕涂层。3How does the screen coating work?AIt helps bugs escape.BIt slows down reading.CThe smooth surface protects our eyes.DThe rough surface decrease
9、s the reflection of light.D细节理解题。根据第二段倒数第四句中的“That uneven surface reduces the reflection of light off their eyes”以及倒数第三句中的“So Wu and his team built a similar surface”可知,这种屏幕涂层通过其不平的表面来减少光的反射。4What do the researchers expect of the screen?AItll transform itself.BItll be environmentally friendly.CItll
10、reach consumers soon.DItll be powered by recyclable batteries.A细节理解题。根据最后一段中的“theyre flexible,meaning the possibility of bendable displays”可知,研究人员期望这款屏幕能够变形。B(2020武汉市部分学校质量监测)The Notre Dame fire has been put out,but its spire (塔尖) and a large portion of its wooden roof have been damaged.The terrible
11、 destruction causes a sudden sharp pain to people around the world.On Chinese social media network WeChat a common comment on the disaster is:“ What a pity that we cannot see the damaged parts of the wonder anymore.”But the good news is that there is at least one way of seeing them,namely via a vide
12、o game called Assassins Creed Unity.In this game,the player can travel to one city after another and enter the buildings exactly like what they are in the reality,and see Notre Dame as it was before the fire.Further,with virtual reality technology,which is already quite mature,one can even look arou
13、nd the undamaged Notre Dame as if it were still there.Maybe digital technology could help to better protect architectural cultural heritage.The idea of digitizing ancient buildings,making digital models of them so their data can be saved,dates back to the 1990s and the necessary technology has conti
14、nued to advance since then.By scanning the ancient buildings with lasers,building 3D models with multiple images,as well as measuring everything precisely,engineers can make a copy as accurate as the real one. As computers and smartphones are hugely popular,the digital replica (复制品) has great use va
15、lue.First,it allows tourists to feel the cultural relics without touching them,which helps protect them.The virtual tour of Dunhuang Grottoes in Gansu Province is a good example of this as tourists can view the paintings without standing near them.Furthermore,it can make the digitized cultural relic
16、s more famous by spreading awareness about them via the Internet.In 2000,a virtual tour of the Great Wall became very popular at the Hannover World Expo,which increased the number of foreign tourists visiting the site in the following years.Above all,it preserves all the information of the cultural
17、relics.Even if the original ones are damaged one day,people can still know what they were like and can build replicas if desired.Of course,however precise a model is,it is not the original.Time is the biggest threat to a countrys architectural heritage,which will always become ruins with the passing
18、 of time.Maybe we will have better technologies in the future,but the digital technology offers a practical way to preserve architectural cultural heritage at the moment.【语篇解读】巴黎圣母院的大火让人们再也无法看到其中被损坏的部分,但是利用数字技术,可以让其原貌重现。人们利用数字化复制品,在不触碰到实物的情况下,可以让文化遗产栩栩如生地展现在眼前,并且数字化复制品可以保存文化遗产的所有信息,对认识和保护文化遗产有着非凡的意义
19、。5What can we see about Notre Dame in the game?AThe damaged parts.BIts wooden shape.CIts original look.DThe big fire.C细节理解题。根据第二段第二句“In this game,the player can. see Notre Dame as it was before the fire”可知,在这个游戏中,我们可以看到火灾前的巴黎圣母院原貌,故C项正确。6What will engineers do to create digital replicas of the ancie
20、nt buildings?AImprove the technology needed.BScan the photos of the buildings.CBuild 3D models of full size.DMeasure all the parts exactly.D细节理解题。根据第三段尾句“By scanning the ancient buildings with lasers, building 3D models with multiple images,as well as measuring everything precisely,engineers can mak
21、e a copy as accurate as the real one”可知,为了制作数字化复制品,工程师需要精确地测量每一部分,故D项正确。7How does the author prove the digital copy has vital practical importance?ABy comparison.BBy giving examples.CBy classification.DBy listing data.B写作手法题。通读第四段可知,该段列举了敦煌石窟利用数字化复制品让游客在不接触实物的情况下体验文化遗产;列举了利用数字化复制品制作长城虚拟游并在网上推广,让世界上更
22、多的人了解长城,吸引了更多的游客。据此可知,作者使用了“举例”的方法证明了数字化复制品的重要实用性。8What is the authors attitude towards the application of digital technology?ADoubtful.BNeutral.CSupportive.DConservative.C观点态度题。根据本文尾句“Maybe we will have better technologies in the future, but the digital technology offers a practical way to preserve
23、architectural cultural heritage at the moment”可知,作者认为当下的数字技术为保护建筑文化遗产提供了一个实用的方法。据此可推知,作者支持数字技术的应用,故C项正确。.完形填空(2020江西省五校协作体联考)Brooke Ochoa was going to enter a restaurant for lunch when she saw an elderly lady approaching.The 30yearold woman _1_to keep the door open for her.She thought she was just d
24、oing something _2_ .She didnt know,however,that a remark (评论)that the lady would make a few seconds later would _3_ a chain of events that would cause her to get countless likes on her post and _4_on social media suddenly.As Brooke entered the restaurant,she _5_ the elderly lady asking for“a table f
25、or one”Then she decided to do one more act of _6_ .Brooke walked up to the ladys_7_ and asked,“I also _8_ alone,would you like to have lunch together?”The lady,named Dolores,not only accepted Brookes_9_ ,but she was very pleased to have _10_.The two _11_ up an instant friendship during their meal.Do
26、lores told Brooke that shed been having a _12_ time.“She spent the last decade living with her mom,who recently passed away,”Brooke wrote in a later post about the encounter.“She just kept smiling and saying thank you for listening to me,which made me _13_too!”Brooke and Dolores enjoyed their conver
27、sation so much that they _14_ to have lunch with each other every Thursday from that point on.In a later _15_ ,not long after their first meeting,Brooke _16_ that Dolores had passed away.If nothing else,this chance _17_ is evidence that the smallest _18_of goodwill can quite exactly change a life.Ne
28、ither of the two women knew that Doloress days on earth were so _19_,but they found_20_in each other,and thats what matters.【语篇解读】Brooke Ochoa去餐馆吃饭时偶遇了一位老妇人,她为这位老妇人开门,又在得知老妇人自己一个人吃饭后邀请其一起共进午餐,两人由此建立了友谊,并约定每周四共进午餐;但在她们第一次见面后不久,那位老妇人就去世了。这段友谊虽然很短暂,但是她们在彼此身上找到了安慰。1A.hesitatedBwaited Ccompeted Dpretende
29、dB根据空后的“keep the door open for her”和下文Brooke因为这个行为获赞可知,Brooke在那等着为那位老妇人开门。2A.polite Bhonest Cwise DfoolishA根据上文内容并结合常识可知,等着为别人开门是一种礼貌的行为。 3A.ignoreBreportCremove DproduceD与该句中的“cause”呼应,并结合空后的“a chain of events”可知,此处表示几秒后那位老妇人的评论会引起(produce)一连串的事件。4A.take off Bset offCleave off Dcut offA与句中的“get cou
30、ntless likes”呼应可知,此处表示Brooke因为无数点赞而在社交媒体上开始走红。take off“开始走红”。5A.realized Bfelt CinsistedDoverheardD根据语境可知,当Brooke走进餐馆,她无意中听到那位老妇人正在要一张单人桌。overhear“无意中听到,偶然听到”。6A.weaknessBkindness CfriendshipDencouragementB根据上文可知,Brooke为老妇人开门是一种礼貌的行为;当她无意中听到那位老妇人想要一张单人桌时,她决定再多做一个善举。7A.car BcounterCdoor DtableD根据上文中的
31、“table”可知,Brooke走到老妇人的餐桌旁邀请她一起共进午餐。8A.struggle Bdefend CeatDpostC根据空后的“would you like to have lunch together”可知,Brooke也是一个人来餐馆吃饭的。9A.bowBcare CeffortDofferD根据上文中的“would you like to have lunch together”可知,这是Brooke的提议(offer)。10A.companyBfriction CadjustmentDpermissionA与上文中的“a table for one”“alone”形成对比
32、可知,老妇人不仅接受了Brooke的提议,而且也乐意吃饭有个伴儿。company“陪伴”。11A.turnedBbuilt CthrewDputB根据语境可知,两个陌生人在就餐过程中迅速建立了友谊。12A.pleasantBshortCtoughDluckyC根据下一句中的“She spent the last decade living with her mom,who recently passed away”可推知,老妇人当时正在过着艰难的日子。tough意为“艰难的”。13A.sobBpanic Clisten DsmileD根据本句中的“She just kept smiling”和
33、“too”可知,老妇人感染了 Brooke,Brooke也面带微笑。14A.seemed BrefusedCagreedDremainedC根据该句中的“Brooke and Dolores enjoyed their conversation so much” 可知,Brooke和Dolores聊得很开心,因此两人约定每个星期四都共进午餐。agree意为“商定,约定”。15A.updateBpurchase Cabsence DpraiseA与上文“Brooke wrote in a later post about the encounter”呼应可知,此处表示在Brooke和Dolore
34、s第一次见面之后不久更新的一篇帖子中,Brooke说Dolores已经去世了。16A.approved Btold Canalyzed DcommittedB参见上题解析。17A.complaintBargument Cconversation DappointmentC根据上文中的“Brooke and Dolores enjoyed their conversation so much”可知,此处表示Brooke和Dolores共进午餐时所进行的谈话。18A.strengthBact Ccompetence DfaultB与上文中的“Then she decided to do one m
35、ore act of _.”形成呼应可推知,此处表示善举。19A.limitedBrich Clong DpoorA根据上文可知,在Brooke和Dolores约定一起共进午餐后不久, Dolores就去世了,故此处表示当时她们都不知道Dolores在世的时间如此有限。20A.successBreality CcomfortDequality CBrooke和Dolores共进午餐时聊得很开心,她们之间建立了友谊,彼此在对方那里找到了安慰。课时提能练(四十)选修7Unit 20New Frontiers(B).阅读理解A(2020黄冈二次摸底)Have you ever experienced
36、 such an annoying thing as it took so long to open a web page? Youre watching stops every few minutes, which ruined your Internet experience. But it could be a thing of the past. On June 3, the Ministry of Industry and Information Technology announced that China would issue licenses for the commerci
37、alization of 5G. It means major telecom carriers will start to provide 5G services.The “G” in “5G” refers to the generation of mobile network technologies. 1G let us talk to each other, 2G let us send messages, 3G gave us mobile data and the Internet, and 4G made all of these things faster.Now 5G pr
38、omises much faster data download and upload speeds, and more stable connections. This means that you will be able to download an entire HD movie in seconds and only experience a short delay between sending and receiving data. For example, when you have a video chat with your friend, there is general
39、ly a 100 to 200 milliseconds (毫秒) delay with 4G, but 5G will reduce the delay to 1 millisecond or less, which is almost real time.With a 5G network, the short delay in information exchange will allow driverless cars to run more safely, as they will be able to communicate in real time and avoid poten
40、tial dangers. Meanwhile, 5G enabled wearable devices will keep doctors constantly updated on the health status of their patients and warn them immediately if theres something wrong. Besides, VR games will become more popular with 5G. The short delay of 5G will make the games feel even more real.Thou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412269.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
